Hirdetés
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
itt van, csak röviden
Kérlek oda, alá kommentelj, ha elolvastad -
Zamma
őstag
válasz
Bjørgersson #39285 üzenetére
Bocs, a 6 GB ramot nem vettem észre...
Tovább nézelődünk... -
Zamma
őstag
Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix "GS" 57 postával
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #39276 üzenetére
Szívesen. Elég sok mindent csináltam már életem során, elég széles munkatapasztalattal rendelkezem, és itt arra is gondolok, hogy mit hogy NEM, és mit hogy, érdemes csinálni.
Melyik lesz azok közül amit írtam? Délelőtt 4 óra?
"amíg tart az orosz-ukrán meccs" -- hát a jelek szerint annak nem lesz egyhamar vége. Ide politizálnék most egy sort, de egy moderátor is jár közénk, így inkább kihagyom. Meg zűrt sem akarnék.
De erről jut eszembe Qrunak még lógok egy "hogy kezdődött" cikkel, ami gyakorlatilag készen van, csak postolni kell a blogomra." A fiatalítási 25/45-ből meg kihagytak" - gondolom mert még "csak" 21 éves szolgálatod van. Te jó ég, én 21 éve még javában az iskolapadot koptattam
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #39267 üzenetére
Igen, ha H-P normál munkaidőben voltál eddig, akkor éles lehet ez a váltás. Másik oldalról, ha 4 naponta van, akkor kifejezetten jól jársz. Elvégre alig lesz munkanapod, és a többiben meg otthon lehetsz, ráadásul a 24 órás szolgálatban gondolom azért némi alvás is megoldott. (legalábbis akárkivel akivel beszéltem eddig és ilyen beosztásban dolgozott, legyen biztonságiőr, bakter, vagy energiaügyeletes egy gyárban, mindenki azt mondta, hogyha nem is úgy mint otthon, de tud aludni).
A gyárban szalag mellett sem lesz jobb, eleve a legtöbb helyen minimum van délelőttös és délutános műszak, ami váltós. De sok helyen akad harmadiknak éjszakai is. Aztán sok helyen úgy van, hogy mész 2-3 napot utána egyel kevesebbet nem, aztán megint mész. Akad olyan ahol két nap szünet, két nap mész, de előbb délelőtt a 2 nap, utána délután, utána éjszaka. Na ez tud igazán kicsinálni. De itt nálunk közeli gyárban most egyik héten 3 másik héten 4 nap van (persze hétvége is minden is beleeshet), két hetente váltod a műszakot reggeli, délutáni és éjszakai között. 7 hónapig dolgoztam ott, két életre elég volt.
Ezekkel az a legnagyobb bajom, hogy nincs fix rend, az állandó délutánt is sokkal jobban bírnám (dolgoztam már állandó délután, sőt, már dolgoztam külföldön állandó éjszakára is), mint azt, hogy folyton váltogatják. Az ember ritmusát nagyon ki tudja készíteni. nem beszélve arról, hogy a legtöbb gyár igencsak zajos. Én mire 7 hónap után eljöttem a gyárból érezhetően romlott a hallásomarról nem is beszélve, hogy a szalag mellett elképesztően monoton az élet, és nagyon nem telik az idő.
A legjobb persze az állandó délelőttös 4 órában. Annál kényelmesebb nincs
abban a beosztásan szerettem a legjobban dolgozni (9-13 vagy 8-12 voltam mindkettőben a sok év és munkahely során) még akkor is, ha a pénz kevesebb mint 8 órában, de sokkal inkább van ideje az embernek.
Végszónak azt mondom, hogy próbáld ki az új beosztást, aztán ha pár hét múlva is elégedetlen vagy vele, akkor jöhet a leszerelés, és újratervezés.
-
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #39266 üzenetére
23 éven keresztül volt egy beállt kb. 8 órás munkaritmusom, egész jó környezetben. Erre jövő hónapban felkészülök és októbertől 3-4 naponta 24 órás szolgálatot látok el. Aminek a végén lesz egy kis kukizás, mert biztos találnak valami hibát az előző nap során.
A gyerekem ráadásul elég apás így közel 4 évesen. Jó lesz Vele megértetni, hogy nem minden este tud majd velem elaludni. Röviden ennyi, nem a világ vége, de nekem ez nem esik így jól.
-
KROK640
nagyúr
Mikor térinfóztam, akkor 2003-ban Pentium 1 166MHZ-es gépeink voltak 64MB RAMmal, és valami borzasztó lassú 2GB-os HDDvel. Amíg betöltött a szoftver és a térkép darab az asztalról ikonnal indítva, addig nyugodtan le lehetett menni és meginni egy kávét meg elszívni egy cigit. (Tulajdonképp minden reggel úgy kezdődött gépet benyom, szoftver indít, és go szünetre
) A térkép scrollozása meg úgy történt, hogy 15-20mpig semmi sem történt, majd hót lassan újrarajzolta a következő darabot. Gyötrelmes volt így haladni. Meguntam, hazahoztam a file-t az akkori gépemre : Athlon XP 1700+@2700+ , 640MB RAM, GeF3 Ti500 128MB, 2×80GB HDD. Két délután alatt megcsináltam a teljes szelvényemet (előtte 10 munkanap alatt nem haladtam összesen annyit) és a következő szelvényig, azaz még hetekig csak netezni jártam be
Mondanom sem kell a következő szelvényt már eleve hazahoztam...
-
-
Zamma
őstag
válasz
Bjørgersson #39250 üzenetére
Nem.
A tulajnál végzett tesztnél a hang (cv, vagy venti hang), hőmérséklet és állapot (szorulva forgó venti) összesen vagy meggyőző vagy kiábrándító.
Ez leginkább bányászati segédeszköznél, de átlag felhasználásnál is elég biztosítékot rejt(het). -
Zamma
őstag
Alap tézisként javaslom - engem is a rutinos öregek láttak el ezzel a tanáccsal - hogy bányászdából / bányát építőktől csak személyesen szabad vásárolni, mert túl nagy a rizikó máshogyan...
...a TI-t áruló meg pont ilyen.Írom mindezt úgy hogy én is bányából vettem, de személyesen kerestem fel az eladót.
-
Vigneau
félisten
válasz
KROK640 #39239 üzenetére
A mondást szó szerint kellett most érteni.
A zápor miatt sietősen kellett kocsiba szállni, a gyerkőc is osztotta az észt a hátsó űlésről. No meg agyban én sem voltam ott teljesen. A munkakörömben változás áll be, nekem nem igazán tetsző irányba. Így kiesett a fejemből a STOP üzenet küldése.
-
Vigneau
félisten
Ma leróttam a tartozásom az Ördögnek. Picit később esett le, hogy elindítottam korábban egy parkolást... De amúgy sem volt valami túl jó ez a nap.
Viszont az SD kártya tökéletesen levizsgázott ma FeZo.
-
Zamma
őstag
A csórók már a 4090-et vedlik az aprón.
Mondjuk nekem nincs ilyen jellegű gondom... -
Zamma
őstag
válasz
KROK640 #39223 üzenetére
Inkább sűrű szövésű függöny anyag vagy pollen szűrő anyag, mindkettő kapható Praktiker, Obi-ban, az előbbi olcsóbb.
De ezek sem védenek 1 rétegben a mikropor ellen, de 3 réteg azt is szűri már jobban. Függömyből kb. 20 féle szín van, inkább a sötét a jobb, mert azon jól lehet látni ha esedékes a takarítás. Neken ez bejött. -
KROK640
nagyúr
Nekem mai napig megvan, bár már aligha megy, de nagy teló volt.
"Előtte 3330-asom volt de azt sajnos ellopták a cintányérok." ---
Te nálatok nem úgy volt, hogy elveszed a cintányáértól???
Általában még késtem és hasonlókat is bedobtak az alkuba
Fura népség, majomkodtak, mutogatták mijük van, hangoztatták mi kéne, néha erőszakosan, aztán az embernek adtákNéha totál viccesen előtte hadonásznak, de ez valami népi tánc lehet nekik. Legalábbis nekem ez a tapasztalat.
Egy negatív volt mikor hajnalban a vasúlállomáson a bluetoothos fülesemet kettétörte egy random cigó csaj (ki akarta venni a nyakamból)l és beszaladt egy LADA-ba mikor nem sikerül.
Kicsit olyan mint az oroszok speciális hadművelete, ami az orosz hadsereg legyengítése és Ukrajna nyugat felé sodrása mellett akarja visszaadni a Krímet Ukrajnának.
Visszaütnek ezek a történetek. Idén februárban hazafelé négyen támadtak meg. Elbeszélgettem velük (leginkább abból állt h fogalmuk sincs h kibe kötöttek bele) és végül leléptek. Most is tartom, hogy így volt a legjobb
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #39219 üzenetére
Káttó...
-
Vigneau
félisten
válasz
Bjørgersson #39209 üzenetére
Találtál nekem valamit, ami megizzasztja a VGA-mat?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #39211 üzenetére
Azt én sem, ilyenkor csökkenni szokott mert nyaralni mennek az emberek nem otthon gémelni. Bár amilyen drága a balcsi is már, olcsóbb ha otthon marad gémelni az ember.
Picit várok hátha mennek lentebb sulikezdésre.
-
Zamma
őstag
Kíváncsiságból rákerestem hogy milyen új 3060 feletti Nvidiás kártyák vannak 10 GB vagy nagyobb rammal és hogy milyen áron futnak...
...hát nem kellett volna!Szégyen! [link]
225 ezerig csak egy modell van 223-ért, mondjuk az egy MSI 4060 TI Ventus 16 GB rammal...
Egy 3070,3080-as sincs, AMD-ből 12 GB-os 29, rx6800 16 GB ramos 2 is van - ez azért vicc!Azt hittem én kis naiv hogy szépen esnek az árak és használtban majd jól bezsákolok valami zöldikét...
De úgy látom hogy egy jó darabig nem fejlesztek vga-t az tuti! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bjørgersson #39209 üzenetére
Irodai munkás 1080? Vagy inkább ez az MSI, nem?
-
Qru
MODERÁTOR
3 (2,75) slotos Evga 2060?
-
KROK640
nagyúr
Tyuhh... emlékszem ezekre, meg valami Eriksonra, amihez még az mp3 lejátszó egységet kellett külön csatlakoztatni, és 32MB-ot tudott (2001).
De ez az M55 a külső kamerájával se semmi. Emlékszem ezeknek a fényképezőknek még semmi értelmét nem láttam.
Az első értelmesszerű képeket a 6300-ásom készítette, de ami jó is volt, azt a Lumia 630
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobil flották
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Metal topik
- Milyen monitort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- HP VICTUS Gamer laptop /i5-12450H/16GB/512 GB SSD/RTX 3050 4 GB/144Hz/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- Kefine Klean + ajándék CVJ CT-3 (3,5mm) dongle
- LG C1 48" OLED - Hibátlan
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza