Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
100/50-esre emelte a Digi a netem. Előfordulhat, hogy az SMC WBR14-G2 routerem ezt levágja 70/50-re, mert nem bír több adatmennyiséget átengedni?
-
Speed®
titán
válasz
föccer #24295 üzenetére
Nagyon csípem, azért az egyért kár, hogy nincs rajta +PCIe kanós és molex átalakítóval kell molyolni..teszttápnak használok egyet még. De most, hogy leírtam a "legót", majdnem megint kedvet kaptam hozzá ;p
Mint írtam, ~néma volt a gép, a húzott i5el és GTX750TIvel. A procin Scythe Big Shuriken 2, gyári slim ventije cserélve normál 25ösre, így 58mmből 71mm lett, simán elfért, a rostélyra belül még egy szűrő is felkerült. Állítva, táppal felül üzemelt a gép, amit a procihűtő bedolgozott alul, az felül a tápon és az 5Vra kötött 8as ventin át rögvest távozott, nem volt módja befülledni a kecónak, a vinyók is elvoltak kényelmesen. játék közben 175W max. fogyasztást mértem, ez a táp hatásfokát is számítva ~150Wot jelent, ennyi hővel halkan elbánt ez a felállás, a procihűtő ~1100on tetőzött, a 8as venti meg ~900on. A tápnak tudod milyen hangja van..szinte semmi.
Szóval ha halkítanád, fentieket javaslom, van topdown megoldás <70mm magassággal (pl. hirtelen 1 / 2), ami elbír 100Wal, a házventit meg vagy simán kösd be 5Vra vagy cseréld egy minőségi/halk darabra..és állítsd élére a gépet, jót tesz neki a kéményhatásNálad mi van konkrétan a gépben (proci)? Ha valami kisebb TDPjű megoldás, a gyári hűtőnél jóval halkabbat lehet olcsón is szerezni, pl. ilyet.
-
Speed®
titán
válasz
Cheesy #24293 üzenetére
Az a 300as TFX Seasonic hangtalan és erős (250W@12V!), sok ilyen gép hagyta el a kezem már. A gyári Intel hűtő az i3mal elbír halkan, ha nem LinXeled 24/7, de a házba is elfér elég sok topdown hűtő..nekem Big Shuriken2 volt normál 25ös ventivel benne egy i5-750 procin, ami 3.5-4Gn pörgött OCval pl..lényeg inkább a hűtőn van, 71mm magas volt és elfért kényelmesen. Ha összehozod, amit leírtam, nem fogsz csalódni benne
A gyárilag beszerelt ventit 5Vra kell kötni, ott ~1100rpm körül forog, a táppal együtt szépen megszellőztetik a belsőt, úgy érdemes használni, hogy ezek vannak felül az álló helyzetű ház tetejében. Alul meg az oldallapi rácsozat pont a proci felett adja a friss ájert neki. Ide esetleg egy harisnya elfér, ha poros a környezet.
Említett i5 mellett volt Zotac 750TI LP karim benne, pöpec kis játékgép volt ;p -
Cheesy
őstag
embe & Speed(R)
Köszi a tippeket! A legós összerakós változat tetszik! Az a fekete fekvő ház belseje nagyon hasonlít a mostani netezésre használt Lenovo M52 elrendezésére (csak kisebb táppal), így első blikkre nem tudom mennyire lenne halk gyári Intel hűtővel, de itthon csak nekem van ennyire "érzékeny" fülem a gépzajra.
-
Speed®
titán
válasz
Cheesy #24290 üzenetére
H55+i3/540 ~15k, 2x2GB/1333 ~7k, LPmATX ház jaja1981től SS 300W/85+ táppal ~8k, 60G SSD ~9k. És ennyi..pattog, keveset fogyaszt, pici, halk, mi kell még? ;p
-
-
Cheesy
őstag
Elkelt a szerver, így lett kezdőkeret netező komplett konfigra. 30-40k környékére gondoltam. Office + jutyúb + szörf. Win7-t elbírja. Tipp?
-
Bjørgersson
félisten
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Ma szólt csoporttársam, hogy halasszuk megint a dolgot, mert közbejött valami.
Én viszont egyre jobban filózok valami mATX gépen.
-
Speed®
titán
Azért nem nehéz a piaci árat kitalálni sem ;p Annál csak több lehet ugye.
A jobb lapokat szeretik 15 körül-felett adni, i7eseket 25 körül, +4G/1600..
Egyébként gyári hűtővel necces az i7 már, úgyhogy arra is kéne költeni..
Más kérdés, hogy ha meg van hűtve, van kakaó benne, OCval ilyet tud x) -
embe
nagyúr
válasz
Bjørgersson #24279 üzenetére
Esetleg szasanyi cuccai?
-
Speed®
titán
válasz
F e Z o #24281 üzenetére
4GHz magasságában simán hozzák az 1155 i5ök tempóját, a hűtésük meg itt még közel sem lehetetlen..én kifejezetten csípem a platformot. Arról nem beszélve, hogy megy az ECC RAM i5-750/760 mellett, amiből jelenleg is <10k 8GB. 1366 pont, amiért írod, sajnos nem alternatíva..pedig nekem is bökte a csőröm egy 6C/12T Xeon 25ért..de értelmes lap alá kb. 2x ennyi lenne :S
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson #24277 üzenetére
Azt hittem már rég túl vagytok ezen a gépen.
Amúgy nem lehetetlen, 1156ban lehetséges.
Amit most árulok épp, ott 40 a lap/cpu/ram..
És nem a legalja motyó, ill. nem gyári hűtő.
Persze, ha újabb platform kell, akkor nyem. -
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson #24277 üzenetére
Itt van benne táp is ennyiért. [link]
Az a baj, ha egyesével veszed a cucokat, akkor számolni kell postaköltséget is.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Speed® #24275 üzenetére
Továbbra is a 70 ezres témáról van szó; alaplap + processzor + memória + videokártya + talán, valószínűleg táp. Ennyiből ha kihozol nekem egy i5-ös gépet 8GB rammal, normális alaplappal, videokártyával és táppal... akkor megemelem a kalapom.
sephi csoporttársamnak, ez még mindig a 70 ezres múltkori dolog.
-
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson #24273 üzenetére
Kinek lesz a konfig? Mennyi a keret rá?
-
Speed®
titán
válasz
Inkább alig többért néznék egy i5öt
RAM is so-so manapság már, VGA felbontásfüggő..de ezek közül 7770.
-
robogos10
senior tag
válasz
sztm 460 lapot illetően nem tudom abban nem vagyok annyira jártas sajna
-
Bjørgersson
félisten
Dobozos, garis i3-3220 20e-ért jó-e? Alá valami H61 vagy H67 lap, mellé 4GB ram, meg valami GTX460/650, vagy 7770?
-
Vigneau
félisten
válasz
dfdfdf #24269 üzenetére
11 évvel a krekkelt játék után sikerült eredetiben megvennem a Bloodlines-t. Akkor Brujah-val nyomtam, mostanra már végigvittem egy Toreador-ral, jelenleg pedig Malkavian és Tremere vonalon megyek.
Speed(R):
Az SA-t én is szerettem a szabadságfaktora miatt, de helyszínre VC az etalon a mai napig. -
smiti
veterán
Sziasztok!
Azt kérdezném a NAGYBETŰS fórumtársaktól, hogy ha valaki kereső hirdetést ad fel akkor hogyan kell / lehet értékelni?
Valami olyasmi rémlik, hogy a partner adatlapján lehet kiválasztani, hogy az eladó / vevő / hirdetés jelentése....
De nem vagyok benne biztos hogy ilyen esetben is ezt kell-e alkalmazni.
-
robogos10
senior tag
most miről is megy a téma?
gta5? -
Speed®
titán
válasz
föccer #24260 üzenetére
Eredetileg 512re volt korlátozva, kivágott asztalra..ugyanitt BF4 <6G RAMhasználattal simán jó volt. A legszebb, hogy ott van swapban ~8G és nem nyúl hozzá, vinyóaktivitás kb. 0 játék közben, nem villog a LED. Szóval érdekes megoldás, indításonként bedarálni 8G írást szerencsétlen SSDre diliből kb
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson #24258 üzenetére
Dehh..ha átrakod HDDre a swapfilet, mi értelme? Várhatsz órákat míg elindul. Amúgy azért nem értem, miért swapol, mert kipróbáltam, 12GB mellett is ugyanez van, nem megy 7G fölé a RAMhasználat. Rockstar ftw..
-
Speed®
titán
válasz
robogos10 #24255 üzenetére
Ha nem virágbolti, akkor nem lenne szabad, bár az i3 féle IGPvel igen bátor/botor dolog volt egyáltalán feltenni..
Az optimalizálás amúgy szokásos botrány téma, ~7GB RAMhasználat mellett képes bepakolni ~8GBot swapba..nem is értem hogy csináljaAz SSD szempontjából nem örülök..normál esetben alig 1-2G/nap írást kapna, ez meg itt feleslegesen televágja. Ha ehhez a porthoz kellett ennyit várni, a következőt ne is erőltessék inkább PCre kb.
-
robogos10
senior tag
e 6320 al érdemes belevágni (gta5) ?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #24250 üzenetére
Milyen vasat rakjak a GTA V alá?
Még esetleg ezt olvasd át, ha eddig kimaradt volna.
-
Cheesy
őstag
válasz
Bjørgersson #24245 üzenetére
Én nem merem megvenni, mert nem tudom mennyire lenne élvezhető a vasamon :S
-
dfdfdf
őstag
válasz
Bjørgersson #24247 üzenetére
MAX 10%
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson #24245 üzenetére
Én már tolom..nem bírtam kivárni a leárazást
Szépen bőgeti a 780at..UW-WHQD odaver
Amúgy tipikus..a 3-4 muszájküldetés óta játszótér feeling van, nem lehet megunni, megéri, év játéka számomra. -
Bjørgersson
félisten
Ahj, de jó volna már a GTA V-tel játszani.
-
Samtya
senior tag
RIP B. B. King
-
robogos10
senior tag
válasz
philoxenia #24242 üzenetére
Univerzális töltőt kaptam hozzá a volt tulajtól ami aluminiummal van borítva
ma vettem hozzá 2db HIPRO tápot
Csak a dugót kell majd átszerelnem
SAjna a zsinor meg bent maradt a melóhelyemen -
robogos10
senior tag
Én meg úgy jártam hogy tegnap leégett a laposom hálózati adaptere mert az asszony rátette a ruhákat -_-
A lapost most vettem 3-4 napja -
robogos10
senior tag
Ott akarok élni
-
Cheesy
őstag
válasz
Mercutio_ #24230 üzenetére
Végülis van székes topic is igazad van
Az utolsó 3 hozzászólásban elhangzik egy ajánlás, pont arra a székre amit kinéztem.
Ebbe a topicba anno már én is írtam, el is felejtettem hogy létezik.
Hiába no, nagyra nőtt a PH! fórum. -
Cheesy
őstag
15 év után újra meglátogatjuk az Ikeát. Jövő hét hétfőn megyünk FEL pöstre.
Forgószéket szeretnék nézni, valami nem szétesőset max 35-40k-ig. Tipp?
Egyelőre ezt néztem ki.
Van most valami jó ajánlat Ikeában pöstiek? -
Samtya
senior tag
-
embe
nagyúr
válasz
philoxenia #24213 üzenetére
Na ez lehet jó lesz. Majd meglesem.
Köszi!szerk: Ideje lenne ezt a Windowst már megismerni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez aztán a kínai fordítás.
Egy HA kipucolhatná. -
robogos10
senior tag
mekkora szar ez az intel hd 3000
i3 2350m
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Elite: Dangerous
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest