Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Hali!
Benti gépen akarom megnézni, hogy mennyi ramot eszik. Illetve a CPU használatot. Mert olykor-olykor megemelkedik a ram használat. Ezt a futó program mutatja amit használunk, de nem tiszta hogy mihez képest érti.
Gondoltam valami alkalmazással megnézem, hogy több napra visszamenően mit produkál a gép.
Windows 7 -64-es Ultimate van a gépen.
Tudtok ilyet ajánlani?
Köszi előre is! -
smiti
veterán
válasz
radi8tor #24094 üzenetére
Kicsit megkésve, de azért reagálok, mert visszatér a probléma. Igaz, hogy szólnak a hangfalak attól, hogy a " csilivili vezérlő program " nem tölt be, de sajnos más gondok is vannak ezáltal. Hiába dugom be az előlapi aljzatba a fejhallgatót, nem történik semmi. Ez pedig nem normális működés. Ha újratelepítem a drivert, akkor az első újraindításig rendesen működik. Utána pedig nem.
-
F e Z o
veterán
válasz
Mercutio_ #24196 üzenetére
Ezért nem is nagyon szoktam "idegenben" gépet vállani, tuti lesz valami, amin elakadok, még előfordul, hogy itthon is, bár azért az elég ritka.
Egyébként amit megadtam 2 pesti számot, ahol érdeklődhet ma. Az egyik sráccal összefut, aki éppen számtechboltban dolgozik, szóval lehet makkere van, s lesz működőgépes gépe még ma. -
Mercutio_
félisten
válasz
F e Z o #24191 üzenetére
Ez a legszebb, amikor ilyen "apróságok" kiderűlnek.
Anno volt egy ritkán felbukkanó, de akkor mindent bele kuncsaft, vírusos gép nem működő ODD, amikor még nem volt szokásos, hogy a bios felajanl usb-ről bootolást. Erre még bedobja, hogy rajta van egy könyv amit még a héten le kell adni a kiadónak és az utolsó 4 fejezetről sehol nincs "kópia ".
Itt mondtam, hogy akkor ebből most kikapom a vinyót és átmegyünk hozzám ott folytatjuk.all: Valakinek valami a cuccaim közül?
-
Vigneau
félisten
válasz
robogos10 #24192 üzenetére
Akkor marad az Intel integrált. Külső VGA-hoz ajánlott olvasmány.
-
F e Z o
veterán
válasz
Mercutio_ #24174 üzenetére
Patent kis lapit kaptam ma kézhez. Amilo 3660, szép nagy darab. Mentés, telepítés, kék halál. Kérdezem a faszit, hogy szokott újraindulni kék halállal, azt mondta igen, de szerinte oprendszer a hiba. Memtest 86+ az egész vörös volt. Akkor ez ugye memóriahiba. Vasárnap van, ráadásul este mennek vissza Németországba. A biztonság kedvéért néztem aprón neki 800-as ddr2 ramot Pesten, hátha tud még venni.
-
Cheesy
őstag
Akar hiszed akar nem, emlekeztem ra. Es nagyon tetszik az ötlet de legutobb mintha azt olvastam volna ezügyben, hogy a fujassal tobbet arthatunk az apró esetlegesen kirepulo reszecskekkel (bar lehet a flakonos sűrített levegő lobbistak irtak). A gazpalackot fel tudjak nekem tölteni sima sűrített levegővel ami nem 5 percig tart kifujni?
Nem is hanyagolom el pedig
Benzinkutra ilyen érzékeny cuccokat nem viszek ki az tuti. Inkabb tartson tovabb de biztonságosan megfelelő körülmények kozott es megfelelő szerszámokkal latok neki. -
Cheesy
őstag
-
robogos10
senior tag
Sziasztok ma én is beújítottam 1 HP pavilion G6 ot
Nem semmi hogy milyen gyors I3 proci 4gb ddr3 1600mhz
már csak ssd kell bele
ezekbe lehet vgat tenni? -
Mercutio_
félisten
Ezzel a szavazással csak az a bajom, hogy van itthon pillanatnyilag 2 üzemelő, és 2 összerakásra váró konfig 3 intel és 1 AMD procival, most akkor...
-
embe
nagyúr
válasz
Cheesy #24172 üzenetére
De miért hanyagolod el ennyire ezt a jó kis gépet? Dobd be kocsiba, és menj ki be egy benzinkútra! A kompresszorral kitudod takarítani. Csak kell egy kisegítő személy, aki nyomja a kompresszor gombját. Pár perc és kész. Én havonta kifújom itthon a spéci gázpalackos alkalmatosságommal.
De ezt leírtam neked pár hónapja. Csak nem fogadtad meg.
-
F e Z o
veterán
válasz
Cheesy #24172 üzenetére
Mióta visszaálltam léghűtésre, nem takarítottam ki a gépet. Bár a videókarimon nincs garimatrica, azt mégsem szedem szét, mert nem melegszik. A héten fel kellene mennem Pestre is a vga-mért, amit cseréltek, csak be vagyok táblázva így is rendesen. Holnap gyorsban kell pl lapit telepítenem, mert a srác megy vissza németbe dolgozni, lesz rá egy rövid délutánom rendbetenni a gépét.
-
Cheesy
őstag
Mai programom 14:00 óta
Most tűnt csak fel, hogy fél napig takarítottam.
De működik. És halál csendes.
Viszont:
- ugrott a VGA gari
- ugrott a táp garimert szétszedtem, hogy a ventit is megtakarítsam
Igazándiból nem érdekel, rendesen újrapasztáztam a proci mellett a VGA-t is.
De a legjobb, hogy bekapcsoltam és működikKábelmenedzsment ezzel a táppal kb. lehetetlen, de most már egy ér látja el táppal az ODD-t, a 2 SSD-t és a HDD-t. A két SSD-t az oldaluknál fogva felcsavaroztam, hogy ne lógjanak itt-ott.
Amit szét lehetett szedni szétszedtem, megtakarítottam és összeraktam. -
Bjørgersson
félisten
Én is cserélném az enyémet.
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson #24162 üzenetére
Mit magyarul..? A 760 kizárólagosságát minősítő sort? Nincs értelme :S
Nekem bejön, mert brutál jól szellőzik. Csak a szerelhetőséggel van baj.
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson #24160 üzenetére
Nekem mindegy..
+1 strigula a megfelelő csapathoz
Jah, GTX780al együtt volt 100k..ha eladnám piaci áron, a 780 ára korrigálódna, de úgy döntöttem, itt az ideje visszatérni 1155re..combos az X3450 4Gn, a 780at is "kihajcsa", de jobb lesz Sandyvel. Most persze egy értelmes mATX lapot nem találok, lehet ATXre is válthatok egyúttal..az meg izgi lesz a kecó miatt..nemrég vettem azt is 'sszameg
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson #24156 üzenetére
Refet talán kapsz annyiért. Viszont amíg a gyengénlátó földműves számára a 760 több, mint a 670, ez lesz a felállás. Utóbbit kell keresni amúgy, ennyire egyszerű. 52ért adtam el az 1+ év garis 4GBos WF3 670et nemrég pl., ami összevissza verte a 760akat (is).
ps.: vettem 2500Kt, 30ért
-
Mercutio_
félisten
válasz
Bjørgersson #24156 üzenetére
Megint kezded?
-
smiti
veterán
válasz
Bjørgersson #24154 üzenetére
Mire gondolsz, mennyi lenne a normális ár?
-
Bjørgersson
félisten
Lassan elkezdhetnék normális áron adni a 760-as GTX-eket.
-
robogos10
senior tag
[link] Csorgassuk nyálunkat
Ismerem személyesen is a srácot korrekt megbízható -
Speed®
titán
válasz
Cheesy #24136 üzenetére
Na jó, lehet másképp látjuk, de egy 2 órás takaritásra van erő/idő/kedv, 2 sönt/poti bekötésre meg nem, amivel használható lenne arra, amire kell
Lap+proci hűtővel ~15k, 2GB RAM 3k, 2x250GB 7k kb., szóval nem elszállt a 30k. Aki bővíteni akarja, olcsón megteheti, X3430+ECC RAM minimáláras téma.
-
Cheesy
őstag
válasz
Speed® #24131 üzenetére
Ha oly' rest lennék, nem takarítottam volna ki arany tisztára és pasztáztam volna újra. Ez fel nem készültség volt inkább
Szétkókányolni meg nem akarom, mert ha elb*szom akkor meg ott vagyok venti nélkül és a gép sem indul. Azt bánom, hogy nem akkor találtam ezt a gépet amikor még seedboxot tartottam, arra tökéletes lett volna
HA!-n volt egy ugyanilyen, 43k-ért hirdetve irányárral, de elkelt ahogy látom. Abban 4+2GB RAM volt, ebben csak 2GB. Az mondjuk 13k mínusz
-
robogos10
senior tag
Na emberek ma bementem a MÉLYET TISZTEL UPChez akartam telót előfizura erre a csaj benyőgi de minden izé nélkül magától 50 ezer kaukciót fog kérni a rendszeer és még csak bemutatkoztam
Komolyan mondom a pofám leszakad ettől az egész hóbelebanc cégtől -
smiti
veterán
válasz
Bjørgersson #24132 üzenetére
Back to the Future...
-
Cheesy
őstag
-
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson #24126 üzenetére
Március 6-án adtam le a kártyát a boltban, szóval 2 hónap.
Igazából elégedett vagyok a 770-nel, gondolom elvinnék 60-65k körül biztos bármelyik kártyát is adnám fel apróban.
-
F e Z o
veterán
Ma telefonáltak a Telemat Kft.-től, hogy megérkezett a kártya garanciás javításból. 7970 Lightning helyett MSI 280x Twin Frozr-t kaptam, a garancia ideje a régi kártyáé maradt, de annyival hosszabbodik, amennyit gariban töltött a kártyám. Így még majdnem 2 év van rá.
Radi : Ez jó kérdés. Bár meg kell hagyni, jobban örülök ennek, mint ha kaptam volna egy javított 7970 Lightning-et.
mod.: Feladja a kérdést melyik kartya maradjon, a Giga GTX 770 vagy a 280X, ugyanis valamelyiknek mennie kell....
-
Cheesy
őstag
válasz
Speed® #24122 üzenetére
Jaa, de én azokat le szerettem volna ám cserélni
Úgy döntöttem, hogy inkább eladom és veszek egy kész gépet, vagy összerakok egyet.
-
Cheesy
őstag
válasz
Speed® #24120 üzenetére
Legelőbb a ventilátorokat oldom meg
Ha az sikerül, akkor mehet tovább a projekt.
Mivel Conradról egyébként is terveztem rendelni, így a potmétereket is onnan rendelném.
Viszont ehhez előbb találnom kéne megfelelő ventiket, amiknek tudom a teljesítményét, így ki tudom hozzá választani a megfelelő ellenállású potenciométert.Javaslat ventire? Hol találok 5 pinest, amit megeszik ez a gép? :S
The pin out is also non-compliant with the Intel specs for Fan pinouts
Tach
PWM
Locked (Rotor) Sensor
+12V
GrdHa nincs meg a Locked (Rotor) Sensor, akkor nem indul a gép.
-
Speed®
titán
válasz
Cheesy #24116 üzenetére
X3430at javaslok, 10 körül van néha, i5@2.53GHz. Az X3450 már i7, olyat használok most, nem rossz, de nem úsznád meg 20 alatt. Csendet egyszerűen úgy csinálnék, hogy a 12V szálra söntöt tennék, ami 6-7V környékére redukálja, vagy akár egy potit, hogy szabadon variálható legyen. Ha van rá szaki, filléres téma.
-
Speed®
titán
válasz
robogos10 #24115 üzenetére
Mi van a 640el? Amúgy csak fogyasztásban jobb a Q6600nál..
Ha 775 Quad, és jó a lap, akkor 771 Xeon E5430 olcsóbban pl. -
Cheesy
őstag
válasz
Speed® #24111 üzenetére
Igen ám, de ha jól értelmezem, akkor kell neki olyan ér is, ami 'Locked Rotor Sensor' azaz ha megakad/leáll a venti nem engedi elindítani a rendszert. Amikor a BIOS-t próbáltam, nem raktam bele a SYS FAN-t, ami kifújja a házból a meleg levegőt, csodálkoztam, hogy fél perc múlva leáll. Akkor tűnt fel a narancs LED, ami SYS FAN meghibásodást jelent. Csatlakoztattam és ment minden rendben.
Kompatibilis procik:
Intel® Xeon® X3450
Intel® Xeon® X3430
Intel® Core™ i3-550
Intel® Core™ i3-540
Intel® Core™ i3-530
Intel® Pentium® G6950 (ez van benne)
Intel® Celeron® G1101Nagy ismeretlen még számomra a HP ILO (Lights Out) technikája, ami befolyásolja a komponensek működését és távoli menedzsment is egyben.
Brand gépek áldása és átka is, hogy nem lehet akármire kicserélni egy komponenstElsősorban a csendesség elérhetősége ami meghatározza azt, hogy hajlandó vagyok-e vele foglalkozni.
Ha azt meg lehet oldani, akkor fasza. Ha nem, akkor eladom és összeállítok egy netezős gépet. -
robogos10
senior tag
Most készülök venni 1 Q8300 at érdemes?
Jelenleg E 6320 al döcögök -
Speed®
titán
válasz
Cheesy #24108 üzenetére
Ezek sima PWM ventik, 4 ér szabványos sorrendben, bármire cserélheted, a foglalat fülét lekapod és kész. Procicsere fogósabb, nincs-e blacklist, van-e microcode..ha biztosra mész, x3430at keress, az mellett viszont az ECC RAM necces, ha sima H55 a lap. Amúgy az vagy H57? Lényeg: lehet belőle építeni, csak akarni kell.
-
embe
nagyúr
válasz
Bjørgersson #24107 üzenetére
Én is ezt mondtam korábban. Még nem dőlt el, hogy a továbbra is fogom-e mondani ezt.
-
Cheesy
őstag
Kitakarítottam a szervert, most mintha új lenne
Darabjaira szedtem.A BIOS-ban ami nem kell kikapcsoltam, de a végén egy nagy baj maradt: szerintem hangoska
Egyértelmű, hogy visszaveszi a fordulatot, de akkor is 2000 rpm körül forognak a ventik, BIOSban nincs opció a szabályzásra, egyedül a BLOW-OFF (indításkor löketszerűen magas fordulatszámon járnak pár másodpercig (kb. porszívó hang ekkor), majd beáll a fenit fordulat) opciót lehet állítani, de ha kikapcsolom, akkor konstans magas fordulaton mennek (gondolom amíg az OS be nem tölt és ha van megfelelő driver, és elindul a segédprogram, akkor visszaveszi). Drágább, jobb ventivel sem lenne érezhetően halkabb :/
Ráadásul 5 pines venti csatlakozók vannak.
Amúgy kis gépet lehetne belőle építeni szervernek, de asztalinak szerintem nem lenne ideális, hogy borítsak bele pénzt. A ház viszont k.jó, tetszik a szerelhetősége. Ha jól láttam, akkor Lite-ON a beszállítója a HP-nak.
A házon még külsőlevegő-hőmérséklet érzékelő is vanGondolkodok azon, hogy veszek másik alaplapot amit ebbe bele, procit hozzá, VGA és mehet.
Nem tudom ennek a komponenseit mennyi idő mire itt elpasszolom.szerk:
A 2 Seagate 250GB vinyó RAID-ba volt kötve, még le se teszteltem őket. Szerezni kellene már valami külső vinyó csatlakozót, ne kelljen szétszedni az asztalimat. Bár köv hétvégén úgyis ő lesz terítéken -
Bjørgersson
félisten
Fúj Samsung fúj!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EAFC 25
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- További aktív témák...
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest