- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Pentax DSLR topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- OLED TV topic
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RBJ
addikt
válasz
God Vazzeg #2153 üzenetére
vagyis konkrét megoldás?
-
sonar
addikt
válasz
God Vazzeg #2133 üzenetére
Semmit. Csak vár.
Megoldottam azzal, hogy leszedtem és újra raktam a servert. Most megy. Nem kicsit leizzadtam. Végigpróbáltam majd az összes tippet, de azt kell, hogy mondjam csak látszólagos próbálozások voltak.
remove
sudo apt-get purge mysql-server-5.1
install
sudo apt-get install mysql-server-5.1 -
sonar
addikt
válasz
God Vazzeg #2130 üzenetére
Már órák óta nyálazom őket, de egyik se jött még be
-
válasz
God Vazzeg #2116 üzenetére
De azt ugye tudod, hogy a fejlesztése teljesen leállt?
-
n00n
őstag
válasz
God Vazzeg #2112 üzenetére
Van valami előnye a Nero Linuxnak, hogy megvetted? (Komolyan kérdezem)
-
Vladi
nagyúr
válasz
God Vazzeg #2112 üzenetére
Szédülnék ilyennel.
Ahha! szóval décézel!
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #1886 üzenetére
Azt nem lehet beállítani, hogy alapból futtatható legyen minden futtatható fájl?
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #1886 üzenetére
Köszönöm, így elindult. Igaz, hogy ez azt jelenti, hogy megjelent egy kép, aztán megnyitott egy weboldalt, aztán eltűnt a kép és ennyi.
De eddig ezt se csinálta.
-
gyulank
addikt
válasz
God Vazzeg #1761 üzenetére
Nekem mindig fut a böngésző.
-
válasz
God Vazzeg #1599 üzenetére
Ja, de amit máshonnan el kell majd érned, annak jó lehet.
Ismerősök pl. az én ftp-m használják filemegosztásra, mert a gépem bárhonnan elérhető.
De így vagy sokat megy, vagy külön be kell kapcsolgatni.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #1599 üzenetére
Hát, ez jó kérdés. Most így hirtelen rákeresve nem nagyon találtam, amit ajánlanak: boxcryptor, SpiderOak, de ezek zárt forráskódúak. De nem próbáltam.
De mi baj lehet, ha felhőben van? Kellően erős titkosítás mellett legfeljebb elvész. De ha fontos, úgyis több helyen tartod. A titkosított feltöréséhez komoly infrastruktúra kell. Ha valaki komolyan meg akarja szerezni, annak úgyis magad adod oda.
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #1596 üzenetére
Pont arra jó a linkelt titkosító script. Vagy másmilyen titkosítással titkosítod a fájlokat, és már titkosítva töltöd fel.
Vagy így. És bele titkosított fájlok. -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #1591 üzenetére
Mármint szerver elérhetőség, feltörés vagy titkosítottság szempontjából?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #1590 üzenetére
Regisztráltam, 5GB tárhely
Ez mennyire megbízható? Fontos cuccokat rá merjek bízni?
-
válasz
God Vazzeg #1588 üzenetére
Pontosan
-
válasz
God Vazzeg #1577 üzenetére
A lsmod kiírja, mi használja, azt kell kilőni.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #1576 üzenetére
Na, megnéztem, videóhoz 2 modult tölt be, videodev és uvcvideo néven, ezeket ki tudom lőni, újra is tudom indítani
Viszont a mikrofonját külön snd_usb_audio modul hajtja, ezt nem tudom rmmod-dal kivenni, mert azt mondja használatban van
Pedig elvileg nem használja semmi
--force kapcsolóra azt mondja hogy nem elérhető a modul
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #1568 üzenetére
Lubuntu? Vagy mi van má' megint Neked? Most XUBUNTU-kat telepítek, de ez nem az... pedig teCCik.
-
cabal
tag
válasz
God Vazzeg #1572 üzenetére
man modprobe és a megfelelő kapcsolókat használod
de van rmmod és insmod parancs is az egyszerűbb használathoz -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #1572 üzenetére
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #1568 üzenetére
Jól néz ki!
-
válasz
God Vazzeg #1549 üzenetére
Nemtom, a Teamviewer használ valami szervert ahhoz, hogy az adott gépeket elérje?
Mert én inkább azért VNC-zek, mert ha az én gépemen VNC szerver van, akkor azt kb. én tudom, más nem -
MacCaine
őstag
válasz
God Vazzeg #1546 üzenetére
Nem tudom, nem hasonlítottam még össze a kettőt.
Ami biztos, hogy az NXClient-nek nincs windows-os szerver verziója. Viszont biztonságos.
-
válasz
God Vazzeg #1525 üzenetére
Jah, már emlékszem. Próbálkoztunk is pár dologgal anno, de nem lett jó vagy mi. Meg akkor ezek szerint azóta sem. Pedig ilyen hibát az égvilágon senki más sem jelentett. Se Ubuntun és egyes változatain, se Debianon és különböző kiadásain sem jelentkezik ez.
-
válasz
God Vazzeg #1520 üzenetére
Lehet, de csak Full Disk image Ghost-tal, meg az újabb Acronisok dög lassan megoldják az ext3-at asszem...
-
rybank
senior tag
válasz
God Vazzeg #1491 üzenetére
Nem sikerült még telepítenem, de Archbang!
-
ViZion
félisten
válasz
God Vazzeg #1491 üzenetére
Tiny Core, Slax... de nem vmi nagy élmény az biztos
Inkább Xubuntu pendriveról... -
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #1422 üzenetére
Ha nem gyökölnék időnként, csak használnám a rendszert, nem kellene egyáltalán terminált nyitnom.
Megerősítem. Csak használathoz nem kell a terminál, de még a jelszót se kell irogatni sehova se.
-
válasz
God Vazzeg #1336 üzenetére
Ja OK. Annyira nem tudtam figyelni mostanában, mi folyik
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #1309 üzenetére
wtf?
nem windows.
ugyanugy néz ki mint 2.2
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #1293 üzenetére
jó kifogás
tessék gyorsabban lapátolni irgummburgumm.
-
rybank
senior tag
válasz
God Vazzeg #1290 üzenetére
Amíg nem futsz hibába, addig... nem is tudsz róla. (:
-
válasz
God Vazzeg #1285 üzenetére
Nem hízna akkorára, ha kikapcsolnád a DEBUG infót.
Egyetlen különbség van a /boot könyvtár alatt tárolt konfig fájl és a valóban használt, /usr/src/linux-headers-*-generic alatti .config fájl között, mégpedig pont ez.CONFIG_DEBUG_INFO=y
vs.
# CONFIG_DEBUG_INFO is not setNemcsak a méretre hat jótékony hatással, de a fordítás ideje is jelentősen lecsökken.
-
válasz
Ja, hihetetlen méretű tud lenni
Meg képzeld el a sebességet egy 700Mhz Mobile P3-on -
rybank
senior tag
válasz
Nálam is 1 éjszaka volt.
-
válasz
God Vazzeg #1279 üzenetére
Hm, akkor lehet én értettem félre korábban. Meg mondom, akkor még tök mindegy volt mit csináltam vele, akkor se ment
-
válasz
God Vazzeg #1277 üzenetére
Nem tudom, hogy másik configgal mennyire fordul le egy bármilyen kernel.
Nekem nem ment így megtrükközve, de az patch mentes próba volt -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #1269 üzenetére
oszt egyébként e-penis lobalasan kivul mi ertelme nem gyari kernellel vackolni ha minden hw megy a gyarival?
-
válasz
God Vazzeg #1267 üzenetére
Na de mit?
Mert az nekem is volt.
A linkelt leírás 2. oldalán van erre okosság, asszem. -
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #1266 üzenetére
Nyahh. Letöltöd, feltelepíted, ezután a /usr/src/linux-source-3.4.0 könyvtárba találod a motyókat. Itt van egy tar.bz2 végű fájl, ez maga a kernel, ezt kell kicsomagolni..
De közben szutyakolok vele, hagyd a pitsába, nem fordul le nálam, menuconfig és xconfig is hibákat dob
-
válasz
God Vazzeg #1257 üzenetére
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #1242 üzenetére
Ja még ehhez: a sudo su után kell egy "./configure" is
-
válasz
God Vazzeg #1214 üzenetére
Nálam meg fut a Kmail, az szépen ott van a tálcán, és ha levél jött, jelzi, ha rákattintok (írni, vagy olvasni akarok), kinyílik (nem betölt, hanem nyílik
)
Anyámnál Xubuntun levélfigyelő van, de nem sokat ér. -
válasz
God Vazzeg #1183 üzenetére
Az AMD-féle fglrx már működne frissebb kernelekkel is (3.2-ig biztosan), főleg ha abból is frisset használsz. Mert ugye ha a kernelt frissíted de a meghajtót nem, akkor elég nehezen tudja inkompatibilitás esetén a kernelmodult beforgatni.
(#1185) PuMbA: A 3.4-es kernelt tutira nem backpotolták még a Lucidba.
-
PuMbA
titán
válasz
God Vazzeg #1013 üzenetére
Nálam nincs
-
törölt tag
válasz
God Vazzeg #982 üzenetére
jaaaa bocs
mondjuk a lubuntuval szaladna 1g-vel is. ....tapasztalat....persze ssdvel -
törölt tag
válasz
God Vazzeg #960 üzenetére
grat, de sztem az ssd miatt lódult meg
-
eternam
tag
válasz
God Vazzeg #937 üzenetére
Próbáld meg a legújabb mesa driverrel és játékokra optimalizált xorg-al:
sudo add-apt-repository ppa
ibaf/graphics-drivers
-
chab7
addikt
válasz
Ha sikerülne én is szeretnék szerezni ebbe a Thinkpad R52-be még egy giga ramot, tuti nekem is lendülne sokat az akadozós dolgom és nem reszelne annyit a swappal.
(Bár most Arch alatt sokkal simább minden, pedig néha több swapot használ mint a Lubuntu alatt, de itt valahogy nem érezni, hogy nem csak a memória megy hanem swap is. Ráadásul KDE és nem is LXDETud valamit ez a rendszer).
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Minek 64bit-es rendszer ide?
Csak több tárhelyet és ramot zabál így a rendszer.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #938 üzenetére
Ez van-e: [link] (Bocsi hogy ennyiszer írok, csak szedem össze az infókat, úgy látom ez másnál is problem
)
-
God Vazzeg
veterán
válasz
God Vazzeg #937 üzenetére
Közben rájöttem hogy nekem nem az nvidia-current csomag kell ehhez a kártyához, hanem az nvidia-173. Viszont azt meg nem lehet telepíteni, mert törött függőségei vannak
Na mindegy, egyelőre kibírom 3D nélkül
(Radeon 9200se és radeon 9600xt is van itthon, egyikkel se megy a 3D. Túl régiek biztos
)
-
kertsa
senior tag
válasz
God Vazzeg #926 üzenetére
LinuxMint 13 live rendszerrel próbálkoztam, de ott sem ment. Ami érdekes, hogy most megint betöltöttem a live disket és nem csatlakozik a netre
Ubuntu és windóz viszont most oké. A live OS az miért nem jó? Lehet, hogy telepítés után szedné le a drivert hozzá?
-
kertsa
senior tag
válasz
God Vazzeg #916 üzenetére
Végigzongoráztam egy csomó lehetőséget, semmi sem segített. Kapott egy új firmware-t, és lám azonnal kapcsolódott. Érdekes, mert ez volt rajta eddig is.
Tegnap volt egy kiadós vihar áramszünettel fűszerezve. Lehet az tett be neki. Csak akkor azt nem értem, hogy windóz alatt meg miért ment
-
kertsa
senior tag
válasz
God Vazzeg #913 üzenetére
Nem segít egyik sem. Tegnap még jó volt, ma reggeli indítás óta csinálja ezt. Nincs valami parancs, hogy teljesen töröljem a hálózati beállításokat? Majd aztán újra beállítanám
-
poli27
veterán
válasz
God Vazzeg #762 üzenetére
Tudom, úgy gondoltam hogy ezt a bejegyzést duplázom, csak a patchnál torrent és torrent2 lesz.
-
poli27
veterán
válasz
God Vazzeg #749 üzenetére
Közbe rájöttem, nem az volt a baj amit mondtatok, hanem a samba configba volt rosszul megadva /home/poli volt odaírva, nem a teljes elérése a /home/poli/torrent2 . Ha csak simán ezt beleírom a configba :
[Tarolo]
comment = Tarolo
path = /home/poli/torrent
browseable = Yes
writeable = Yes
guest ok = Yesakkor elvileg mind 2 megosztási helynek látszódnia kell ugye? Tehát a Torrent és a torrent2 is ugye?
-
poli27
veterán
válasz
God Vazzeg #746 üzenetére
Ha megnyitom akkor mint előtte is van torrent és torrent2 van 2 különböző hely nyílik meg, vagy hogy érted?
A samba a /home/poli helyre mutat itt van 2 könyvtár a torrent és a torrent2.
-
eternam
tag
válasz
God Vazzeg #666 üzenetére
Az hogy neked jól működik, az nem azt jelenti hogy másnál is jól működik. Azt hiszem ennyi.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #430 üzenetére
1. telepítsd fel a ttf-mscorefonts csomagot
Fenn volt már. Újratelepítettem, új bejelentkezés, de most sincs 'tájmszom'.
2. ablakkezelő melyik? Ha compiz, akkor az ablak elhelyezés ne "intelligens" vagy "bal" legyen, hanem amit te akarsz.
Ennek egy saját ablakkezelője van, ami nagyon primitiv beállításokkal rendelkezik csak. nincs közte ilyesmi.
3. melyik firefox beállításokkal van baj konkrétan, hátha tudunk segíteni?
Ez:
...és azt csinálja, hogy amikor több ablak is nyitvavan és bezárom a böngészőt, akkor állandóan feldob egy ablakot. Pedig be van állítva, hogy akkor is kapcsolja le, de nem így tesz. Ráadásul választhatom, hogy legközelebb ne kérdezze meg, de akkor is megkérdezi újra és újra.
A kucstartó teljesen másképpen viselkedik mint normál ubi alatt. Nem lehet ezt megcsinálni vele sajnos.
(#432) Heimdallr75: Sajnos úgy sincs hálózati kapcsolat. Minden értelmes variációt kipróbáltam (meg az értelmetleneket is
), de ez valamiért nem műxik. Pedig nekem kellene.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #430 üzenetére
Kipróbálok őket, köszi!
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #390 üzenetére
...és az wavot is lejátszik? ...és azt a cairo nélkül is lehet használni? Melyik az?
-
chab7
addikt
válasz
God Vazzeg #330 üzenetére
Én is, de sajnos továbbra is küzdök a fél nap után mérhetetlenül belassuló lubuntuval
pedig azt hittem milyen jó lesz ez nekem.
Már tanácstalan vagyok milyen rendszert is próbáljak még ki, mert a nagyok megvoltak, a kicsikben meg ha nem tudok valamit még annyi infot sem tudok összeszedni mint amit az eddig próbáltakról. -
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #312 üzenetére
A 64bites MATE változatot fogom feltenni. Remélem minden rendben lesz!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
God Vazzeg #309 üzenetére
Ezt kipróbálom.
-
aag
őstag
válasz
God Vazzeg #309 üzenetére
Má' töltöm is, köszi!
-
kertsa
senior tag
válasz
God Vazzeg #306 üzenetére
Így már jó
-
chab7
addikt
válasz
God Vazzeg #255 üzenetére
Természetesen ez volt az első. Lehet nem volt elég egyértelmű ahogy írtam, de a kiterjesztett asztal nem sötétül el, azaz azon működik minden (az egér is
és a billentyű is, mert ilyenkor csak egy alt+f2, terminal, reboot-al tudom visszaállítani a dolgot.
(#257) MacCaine: Na ezeket megnézem. Köszi.
-
válasz
God Vazzeg #255 üzenetére
Ezt nálam is csinálja, amikor sleepből jön fel az asztali gép. Egér megmozgat, és lőn jelszókérés.
+chab7 : Az ajtuális energiakezelő akármiben be tudod állítani, hogy lecsukásra mit csináljon.
-
válasz
God Vazzeg #184 üzenetére
Heeeeeeeeeee???
Reboot nem volt elég neki? -
válasz
God Vazzeg #158 üzenetére
Nézz meg egy PH-s oldalra mutató linket, hogy az megy-e...
Cache könyvtárakat üríteni, és a /tmp tartalmát is.
(Lépj ki a grafikus felületből, és cli-csináld, vagy livecd-ről.)@Eddie17 : sudo apt-get install chromium
A sudo-t lehagytad gondolom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Drón topik
- Xbox Series X|S
- Házimozi haladó szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest