Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Nekem semmi gondom nincs a betekintési szöggel, még úgyis látszik jól a kijelző, ha már olyan szögben van, hogy nehéz leolvasni a számokat. Tartósság sem hiszem, hogy gond lenne, más része fog előbb tönkremenni az órának.
A kézmozdulatra ébredésen viszont javíthatnának, mert az sokszor idegesítő, bár az meg kijelző típústól független. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... bőven elég fényes egy AMOLED is ... "
Ez tök igaz. Az AMOLED-el nem is ez a baj, ill. nem ezért (lesz majd) jobb a micro-led. Utóbbi betekintési szöge sokkal jobb (azért ez óránál nem mindegy). és elvileg sokkal hosszabb élettartammal lehet nála számolni. Ez most egy tech. demó. Akinek 2k USD játékpénz, és kütyü mániás, az majd megveszi, ennyi. -
Maximum1
őstag
Annak a rétegnek aki inricset használ, kevés lesz a 4 nap szerintem.
-
Zotya84
őstag
Irigylem. Nekem a 6Pro-ból 3 döglött meg a kezemen 3 év alatt. Szerencsére mind garos volt még, így fél éve már egy 7 Pro Solart kaptam helyette - igaz eltartott 2 hónapig a dolog, mert nem csak én nem akartam elhinni, hogy ennyire peches vagyok. Pedig arról sem én tehettem, hogy az Express térképfrissítés címen letörölte a térképeket róla, és semmilyen módon nem lehetett rávenni, hogy felrakja az órára az újakat: minden egyes kísérlet hibaüzenet nélkül abbamaradt, és még manuálisan sem lehetett felmásolni teszt célból. Pedig elég sok mindent kipróbáltam, hogy ne kelljen visszavinni, mert már nekem is ciki volt.
De amennyi SW-es probléma van a 7-tel is, már most nem bízom benne, hogy kibírja a rá adott 3 évet... :/Szóval, igen egyetértek a korábbi hsz-ekben levőkkel, hogy bizony már nem olyan a termék, mint amit ennyiért kéne eladni, főleg, hogy láthatóan egyre több dolgot akarnak előfizetés mögé rejteni. És ennek lehet rossz vége...
-
Maximum1
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Sapphire 7X pro, terep futok, ott kell a kézmozdulatos fénybekapcs mert nem látni semmit a zafír miatt, a lakásban is meg kell nyomnom a világítás gombot, mert nem látni, állandóan tükröződik, ritka idegesítő.
Elődje F6X pro solar volt, ott még powerglass volt, mert nem tudták a zafírra rányomni a semmiresemjó solar panelt, azt mindig láttam, jobban szerettem azt az órát. -
Parallaxis
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Csak mert egy AMOLED esetén ezt 0-24-ben csinálnod kell, míg MIP-nél tényleg csak szürkületben és sötétben.
Nem kell.
Nálam aktív az AOD és azt szépen tudja állítani a külső fényviszonyokhoz (az alap fényerőt meg a watchface beállításaiban meg tudom adni), szóval ha nem max napsütés éri a kijelzőt telibe, akkor le tudom olvasni az infókat róla.
A kézmozdulatra aktiválás ki is van kapcsolva.
Ezzel mondjuk leredukálom 7 napra az üzemidőt, de ennyit megér nekem. -
ncc1701
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Nekem az érintőképernyő csak térkép módban aktív, amúgy gondok vannak. És igen, ilyenkor mindig világít a beállított (alapból 8 másodpercet), de ez van, az üzemidő így is parádés.
-
zoli03
őstag
válasz
Parallaxis
üzenetére
De nem is tartósak. Nagyon sok akksihibás darabról lehet olvasni, több típusnál is. Én 3-4 év után már tervezném a cserét.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
" ... ez akkor is egy plusz mozdulat ... "
O.K. de ezt most mihez képest is mondod?Csak mert egy AMOLED esetén ezt 0-24-ben csinálnod kell, míg MIP-nél tényleg csak szürkületben és sötétben.
A lényeg viszont, hogy sportolás közben (nem tudom, ki, hogy van ezzel, de én ezt nappal, és kültéren csinálom) konvergál a nullához, amikor nekem bármilyen háttérvilágítás kell. -
janeszgol
félisten
A Garmin elhitte, hogy a piacának császára. Meglátjuk, hogy a vevők is ezt hiszik-e még.
-
janeszgol
félisten
-
ncc1701
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Mondjuk van amoled, és mip verzió is szerencsére.

-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Parallaxis
üzenetére
Kicsit nekem is a Nokia jut eszembe a Garminról.
Egyre pofátlanabbul áraznak ha valami újat dobnak ki és még az első vásárlókat kb bétateszternek nézik annyira bugosak az első szoftververzióik.
Ez a 4 napos üzemidő meg a cikkben valami vicc. Már a Venu X1-nél is az volt de az egy vékony divatcuccnak szánt óra. Na de itt?
-
ncc1701
veterán
válasz
Parallaxis
üzenetére
Egyrészt ebben igazad van, csodálkozom is, h nincs ilyen opció, mert a hw tudná, de:
-rányomok a világítás gombra
-be lehet állíani, h csuklómozdulatra világítsonNekem ezek egyike mindig bevált.

-
Lajmund
őstag
Kár hogy kissebb kijezőre meg butább rendszerre nem szívesen térnék vissza. Amúgy egész jó lenne a garmin ha nem lenne egy túlàrazott szar.
-
Y72
aktív tag
Lassan új értelmet nyer a toronyóra kifejezés.
Ilyen vastagsággal nem értem hogy lehet 2025-ben kiadni valamit. -
Parallaxis
addikt
Azért beltérben nem annyira olvasható háttérvilágítás nélkül.
Erre lenne jó, ha végre a Garmin eleget tenne a kéréseknek és megoldaná, hogy a háttérvilágítás a fényviszonyok alapján is aktiválható legyen, így félhomályban is jól olvasható maradna, mert automatikusan felkapcsolná a világítást.. -
Parallaxis
addikt
elképzelhető, hogy itt is kihasználhatók bizonyos szolgáltatásai az eszközöknek.
Nem teszi.
A Connect kizárólag az inReach szolgáltatását engedi, ami havonta 200 dolcsi.
Fixen be van lőve a dolog, nem adhatsz meg saját szolgáltatói adatokat, gondolom ebből is van fix bevételük innentől, mint a Connect+-ból. Mára már nem elég a túlárazott órákból bejövő profit, kell még még még.... csak ezzel pont azt érik el, hogy a felhasználók elhagyják ezt a platformot. A külföldi fórumok is hangosak az elégedetlenkedőktől, akiket a konkurens gyártók szépen elszipkáznak. Bármennyire is tartósra terveznek egy ilyen órát, a vásárló max 5 évente váltani fog, és ilyen hozzáállás mellett nem fog ismét Garmint választani. Én azt gondolom, hogy a Garmin lesz az órafronton a Nokia hasonmása. Ők is képtelenek voltak fejlődni, nem vették szarba sem a vásárlóikat, eszement árakat diktáltak és a piac szó nélkül elhúzott mellettük. -
zzola
titán
Ez egy vicc, nem kicsit van túlárazva! F8 is hemzseg még a kibáktól, extra magas ár mellé béta teszter "feliratkozás" is jár itt.
-
Sinesol
veterán
Kis tulzassal, kalap sza.rt nem ér ha csak 4 nap üzemidő, ami gondolom ha használja is az ember, könnyen lehet, hogy három sincs.
Az árazásról már csak annyit, hogy mire elérhető áron és elérhető üzemidővel lesz ez a tech, szerencsére biztosan lesz pár kinai alternativa jobb tudással. Egy k.pzsi féreg cég lett ebből is sajnos, nem fogom őket sajnálni.
-
<Adamsky>
nagyúr
Adtak a sz*rnak egy pofont. Hová kell 4000 nit? Korlátozták volna be kb. annyira, mint amennyit az AMOLED is tud, így legalább látni lehetett volna, hogy melyik bírja tovább ...
Gondolom élettartam szempontjából köröket fog verni az AMOLED-re (tudtommal itt nincs beégés). -
xhege
veterán
Vicc!!! Csak a rosszabbik fajtából. 🤷♂️
-
olcsoleves
csendes tag
Nagyon vártam már a microledre, de valamiért úgy emlékeztem, hogy az pont, hogy az üzemidőt dobná meg az amoledhez képest. Vagy hogy elfér mellé a solar, vagy mindkettő

Lényegtelen. Mindenesetre örülök neki, hogy a Garmin elindul ebbe az irányba. Pár év múlva már elérhetőbb áron lesz a technológia. Az idei modellek árcédulái kapcsán már alaposan elpofátlanodtak, úgyhogy a mostani árakon már meg sem lepődök. -
_csocso_
senior tag
Ezen oldal szerint [link] nálunk a Telekom, és a korábbi Vodafone szolgáltat LTE-M et, elképzelhető, hogy itt is kihasználhatók bizonyos szolgáltatásai az eszközöknek.
-
ncc1701
veterán
Nem látom, h miért váltanék fenix 7x solar verzióról. Mip kijelzős hála istennek, nem kell sem amoled, sem más, köszi, nekem az üzemidő kell. Olyan mip kijelző lenne a király, ami mögött teljes egészében napelem van.
-
polo493
tag
egyék meg ennyi pénzért!
-
Viper26
nagyúr
Ha Garmin, akkor MIP, szerencsére a sima nyolcasból van is még.
Jó lenne, ha nem hagynák el teljesen. -
Azzal már gravírozni lehet
Éjszaka ránézel az órára és beleég a pontos idő a retinádba.
De most komolyan, minek?
-
Parallaxis
addikt
Nem LTE, hanem LTE-M modemmel rendelkezik, így nincs lehetőség normál mobilszolgáltatáshoz kötni. Csak inReach előfizetéssel működik.
Ez így eléggé harmatos és ismét pofátlan árazással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Gumi és felni topik
- Kutya topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Kingston 1TB NVMe ÚJ, 3 év garival, brutál gyors!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár INGYENES SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest