Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stigma

addikt

Sziasztok!

HDD particionálásban kérném a segítségeteket. HTPC gépemben cseréltem a merevlemezt 6TB-ra , valami nem jól működik, ezért inkább hozzátok forulok.
    Lépésről lépésre leírom mit csináltam.
    HTPC gépemben van/volt 3x2TB-os lemez mely ext3-ra volt formázva, ezrt cseréltem 6TB-ra.

HTPC-n jelenleg 16.04.2-es Ubi server + Gui felület van pár programmal telepítve
    Lépésenként mit csináltam:
    1. 6TB-os HDD a gépbe, majd Gparteddel megformáztam => GPT táblát létrehoztam, EXt4-et kiválaszottam és megadtam a címkének hogy WD_PURPLE_6TB (1 partíciót hoztam létre)
    2. ezután próbáltam felcsotolni fstab-ba de sajnos nem ment, csak sima maouunt paranccsal: Ez miért lehetett?
    fstab-ba az alábbi sort írta be: /dev/sdb1 /media/WD_PURPLE_6TB ext4 default 0 0
    próbálkoztam ezzel is: /dev/sdb1 /media/WD_PURPLE_6TB ext4 auto,users,permission 0 0

Végül így működőt: mount /dev/sdb1 media/WD_PURPLE_6TB

3. jogosultságok: rootként beléptem
    chown -R root:root media/WD_PURPLE_6TB
    chmod -R 775 media/WD_PURPLE_6TB

Ezek után mivel a samba megosztásba betettem az elérési utat, hogy az asztali gépemen felcsatoljam hálózati meghajtónak, de valami nem stimmel, mert a 6TB-ból csak 101GB-ot látott ez miért lehet?

Egyik 3TB-os merevlemezem ami ugyanebben a gépben van, ugyanígy samba megosztásban van , ugyanígy felcsatoltam ott látja rendesen a 3TB-ot. (Az asztali gépemen Win10 fut)

Új hozzászólás Aktív témák