- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Steam Deck
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiapó
tag
Elnézést a kéretlen beleszólásért, de szerintem egy nagyobb szorzóval volna érdemesebb próbálkozni, így nem lesz olyan magas az FSB, és könyebb 800 alá a ramokat belőni(ha jól látom talán egy P35ös lapod van, ebben nincs 2.00 kisebb ram osztó, legalábbis az enyémben nincs)
Ha beállítod a 9*320at, akkor 2.5 ramosztóval pont 800on fog futni, és így csak 80MHzel lesz több a freki (2880MHz)...
De így az FSB se lesz magas, és a RAMok is pont annyin futnak amit még biztos elvisz
Fesz. ügyben nem tudok nyilatkozni, mert nem ilyen procim van.szerk.: most nézem, hogy a ramod is ugyanaz mint nekem, ebben az esetben próbálkozhatsz a 8*350es beállítással, ami 2800 kereken, ehhez belövöd a ramot 2.4el, így 840MHz lesz, visszaveszed az időzítéseket 5-5-5-18ra, és adsz neki +0.2V feszt, bírja mert rá is van írva a dobozra, de futott is nálam 2.1Von és tökéletesen megy, a nyitott házzal pedig nem is melegszik túl
-
Pörp
senior tag
Hát az még elmegy... Lehet nem ártana majd egy komolyabb hűtés. Mint írtam nyáron nagy eséllyel +10 fok lesz a szobádban... Amúgy megpróbálhatod csökkenteni a CPU feszkót szép lassan (az 1,325V-ot) és tesztelni, hogy stabil marad-e. Ha megy kisebb feszkón is stabilan, akkor nem fog ennyire melegedni. Meg egy game nem melegíti annyira mint az orthos, ami durván megszámoltatja. Van még egy program, egyszer kipróbáltam Intel TAT a neve ha jól tudom, az szerintem mégjobban megizzasztja mint az orthos. Mikor volt pasztázva utoljára?
Ha az FSB 400 felé megy, akkor nézni kell hogy tudod visszaosztani a memóriának. A lényeg, hogy 800 körül legyen, nem tudom megmondom őszintén hogy mennyit bírna ki a ram. Azt az orthos blend tesztjével lehet próbálgatni például, ha túlhajtod fog jelentkezni érezhetően...
De csak óvatosan, mindent kis lépésben innen!
-
bandi210
aktív tag
kondi...vmikor nekem is el kéne már menni...haverommal már vagy 1 éve mondogatjuk hogy majd járunk és szétgyúrjuk magunkat...de amikor mentünk volna nem volt erre éppen 300ftunk...vagyis pont hónap végén-elején...
pörp:figyi ha vannak itt nagyobb koőponyák is akkor asszem el kell kezdeni félni!!!
ja nekem is giga alaplapom lesz...csak hát 2180as procival...de nem értem hogy lehet szeretni az amd-t..(ez nem akar megsérteni senkit)
Legközelebb minimum offba tegyétek, amúgy meg az ilyesmit intézzétek priviben
[ Módosította: philoxenia ]
-
Pörp
senior tag
Legyen 350 elsőre akkor, a melegedés fő oka a cpu feszkója egyébként. Nyugodtan kezdheted kisebb FSB növeléssel is.
Thermaltake Silent Tower: jól néz kiLegyen rajta ventilátor azé.
bandi210: szivesen, bár én is csak azért tudom ezeket, mert nekem is giga lapban E6300-as van, de ha tudok segítek, bár vannak itt nálam jóval nagyobb koponyák, csak el vannak ma tünve.
-
Pörp
senior tag
Alapon csak nem hibázik
Írtad, hogy korábban még egy everest-et sem tudtál megnézni mert újraindult, ha ez nem áll fenn most, akkor jó az. Nem tudom mennyire jó az a hűtés, de próbáld ki:
CPU Host Clock Control: enabled
CPU Host Frequency: 400
PCI Express Frequency: nekem auto-n van...
System Memory Multipler: úgy legyen beállítva, hogy 800-ra jöjjön kiFSB overvoltage: +0,1V
MCH overvoltage: +0,1V
CPU core coltage (vagy mi) : maradjon 1,325V-onÍgy kapsz 2,8GHz-ez , ha megy mehet az Orthos small FFT pár órán át
Közben meg nézzed, hogy milyen hőmérsékletre melegszik a CPU.
-
Pörp
senior tag
A google ezeket dobta ki a hibaüzenetre (továbbra se tudok linkelni...):
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=%22Access+Floppy+Disk+Error%22&meta=Hátha segít.
Azt olvasom egy német fórumon, hogy a "keep DMI data"-t le kell tiltani (disabled). Ez a flash menüben van. Írtad te is. Sima FAT- rendszerre formáztad az USB-t?
-
-
Pörp
senior tag
Szerintem tedd rá mindet, bár a többi progi a floppy-s programos frissítéshez kell, de itt az alaplapod tudja a q-flash-t, szóval beépített flashprogramja van. Legyen rajta mind, de úgyis csak az F13 file kell majd. Restart, end gomb, kiválaszt bios-t, flash, restart magától szerintem, aztán ha belépsz F13-as kell legyen a bios. Amíg csinálja te semmiképp se resetelj!
-
Pörp
senior tag
Na letöltöttem a manuljat
Letöltöd az F13-as bios-t, ami valszeg csomagolt. Kicsomagolod belőle a biosfájlt, ami valami ilyesmi kell hogy legyen 965PDS3.F13 egy pendrive-ra, ami legyen FAT fájlrendszerű. Újraindítod a masinát, majd a bejelentkező képernyőn megnyomod az END gombot. Fel kell jöjjön egy menü, amiben ki kell tudni választani a pendrive-on levő új biost. Amig csinálja addig jó ha nincs áramszünet
-
Pörp
senior tag
A Giga oldalán beta verziós bios, a G-hez van! A P szériához a legújabb bios az F13-as, de az nem beta. Nehogy összekeverd. BIOS frissítésre én már nem nagyon emlékszek hogy csináltam, talán a windows-os verzióval. Délután ha hazaérek, megnézem neked, de addig hátha segít itt valaki benne, vagy valamelyik topik.
Hoppá! Most nézem, hogy ebben a lapban hivatalosan csak F11-es bios- és felette supported az E6300! Ez lehet a gond!
-
Pörp
senior tag
100-és 600 közötti FSB pont jó
Ezek az E-s procik 500-nál nagyobbat úgyse nagyon bírnak szerintem. Viszont ha 100-as a beállított érték, nem értem hogy lesz belőle 66MHz... Everest-el is nézd már meg ezeket az értékeket! A BIOS-frissítés kényes dolog, az alaplaphoz adott kis útmutatóban ha minden igaz több mód is le van írva. Első körben azt kellen tudni hogy jelenleg milyen BIOS-verzió van, amit a gép induláskor is ki kell hogy írjon a képernyőre. F hanyas BIOS? 965P vagy 965G-s lap?
-
Pörp
senior tag
Visszaáll az szerintem BIOS-default-ra, csak ugyanaz a default, amire a cmos clear után beáll. Próbáltad frissíteni a BIOS-t? 7x -es szorzó és 100-as FSB mellett induláskor 700MHz-et kellene kiírnia, ezt látod induláskor, vagy ilyen beállítások mellett milyen órajelen indul a gép?
-
C@rbon
senior tag
Na hogy ezután mi jött!
3 perc film után újraindult. Volt itt csökkentett mód egy párszor, rendszer visszaállítás, legutóbbi működő beállítások, CMOS clear. Aztán jött egy kék oldal, hogy súlyos hibát észlelt és indítsam újra. Azóta jó. Azelőtt orthost 3sec-ig bírta, ha netre felléptem vagy elindítottam valamit újraindult. -
qw78er89
aktív tag
Na, most eljutottál oda, hogy szép fokozatosan elkezdhetet emelni a cpu fsb-t. Ne rakd kapásból 333-ra, hanem először 266-ról 280ra majd 290 majd 300 és mindíg hagyd újraindulni a gépet. Ha nem indul el elsőre, az azt jelenti, hogy visszaállt minden alapra. Így ki tudod deríteni, hogy mennyit megy alapfeszen a proci!
PCI freki: akkor azt mindíg állítsd vissza 100ra ha emeled az fsb-t. És nézd a ram frekit is , hogy mennyinél tart, mert 300nál már az is több mint 800 lesz!!! Adhatsz a ramnak +0,3Vt a GeiL elbírja! Nekem is Ultra zümmög a gépben!
-
subaruwrc
félisten
hogyhogy hol az insert gomb istenem a billentyűzeten. direkt nem mondtam a cmos cleart.... legalább a kupakot levetted amikor rövidre zártad a másikat? táp levolt húzva a gépről? ha sípol egy ramot rakjál bele és úgy indul. komolyan cmos clear mániásak vagytok....
idáig egyszer nem reseteltem a biost elrontott tuning miatt
mod ja és a cmos clear jumper 3ágú úgyh lehet vmi mást sikerült rövidre zárni azért sípol -
qw78er89
aktív tag
Kezdésnek ezt töltsd ki értelemszerűen a saját adataiddal!
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled vagy manual
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier (SPD)---------Auto
Memory Frequency (Mhz) 800------------800
High Speed Dram DLL Settings-----option 1System Voltage Control------------Manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
CPU Voltage Control-----------------------------normal -
qw78er89
aktív tag
Hogyan indult újra a géped amikor kiléptél a biosból? Simán leállt, majd elindult, vagy leállt, majd elindult és leállt és újra elindult és csak akkor töltött be a win?
Csak mert ha a ramot nem osztottad esetleg vissza, akkor azt az alaplap valszeg túl nagy órajelen akarta indítani és azt lehet, hogy nem bírta, akkor pedig visszalőtte az egészet alapra!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged