- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiapó
tag
"A VID az processzor darabtól függ szerintem. A legtöbb E6300-nak például 1.325V, de van 1.25V -os példány is. Nem vagyok benne biztos, de a bios-nak alapból a VID-re kell beállnia, szóval szerintem amit alapból ad a bios, az a VID."
Ebben teljesen igazad van. De kifejteném amit írtál: ezek szerint minden processzorban (típusonként) másképp van beállítva a VID, tehát más feszültséget kér az alaplaptól.
Csak azért lovagolok ezen annyira, mert nagyon sok topikban (nem ebben), lehurrogják az embert, mert azt a szót használja, hogy alapfesz. és nem azt, hogy VID, holott az előbbi a helyes, hiszen a VID egy rendszer, és nem feszültségérték...a feszültség már csak következménye a VIDnek.
Félreértés ne essék, lehet VIDnek hívni, de akkor ne szólják le az embert ha máshogy hívja (egyébként helyesen)."A droppal kapcsoaltban én azt tapasztaltam, hogy terheletlenül is droppol, nem tudom hogy ez változik-e terhelés hatására... Inkább a felvett áram mennyisége (amper) nő terhelsére szerintem. De ez lehet hogy emeletes marhaság volt
"
Ez egyáltalán nem marhaság. Így van ahogy írod. Az áramerősség magától változik, annyi "folyik keresztül" amennyit felvesz a CPU. (illetve amennyit át tud engedni az alaplap, és amennyit a tápod tud nyújtani. de ezutóbbiak még nem képeztek szűk keresztmetszetet)
Én az automatikus feszültségváltoztatás alatt arra gondoltam, hogy ha a processzornak több fesz-re van szüksége valamely okból kifolyólag a VID utasítja az alaplapot, hogy adjon rá egy kis kakaót. Ilyen eset pl. a drop is, ahol érzékeli a CPU, hogy nem elég a fesz. és kér még rá egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- E-roller topik
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged