Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiapó
tag
"A VID az processzor darabtól függ szerintem. A legtöbb E6300-nak például 1.325V, de van 1.25V -os példány is. Nem vagyok benne biztos, de a bios-nak alapból a VID-re kell beállnia, szóval szerintem amit alapból ad a bios, az a VID."
Ebben teljesen igazad van. De kifejteném amit írtál: ezek szerint minden processzorban (típusonként) másképp van beállítva a VID, tehát más feszültséget kér az alaplaptól.
Csak azért lovagolok ezen annyira, mert nagyon sok topikban (nem ebben), lehurrogják az embert, mert azt a szót használja, hogy alapfesz. és nem azt, hogy VID, holott az előbbi a helyes, hiszen a VID egy rendszer, és nem feszültségérték...
a feszültség már csak következménye a VIDnek.
Félreértés ne essék, lehet VIDnek hívni, de akkor ne szólják le az embert ha máshogy hívja (egyébként helyesen).
"A droppal kapcsoaltban én azt tapasztaltam, hogy terheletlenül is droppol, nem tudom hogy ez változik-e terhelés hatására... Inkább a felvett áram mennyisége (amper) nő terhelsére szerintem. De ez lehet hogy emeletes marhaság volt
"Ez egyáltalán nem marhaság. Így van ahogy írod. Az áramerősség magától változik, annyi "folyik keresztül" amennyit felvesz a CPU. (illetve amennyit át tud engedni az alaplap, és amennyit a tápod tud nyújtani. de ezutóbbiak még nem képeztek szűk keresztmetszetet)
Én az automatikus feszültségváltoztatás alatt arra gondoltam, hogy ha a processzornak több fesz-re van szüksége valamely okból kifolyólag a VID utasítja az alaplapot, hogy adjon rá egy kis kakaót. Ilyen eset pl. a drop is, ahol érzékeli a CPU, hogy nem elég a fesz. és kér még rá egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiadta Sam Altman a parancsot: bajban a ChatGPT!
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 16GB NZXT H700 Cooler Master 750W
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a feszültség már csak következménye a VIDnek.