Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petiapó

tag

válasz Pörp #5948 üzenetére

"A VID az processzor darabtól függ szerintem. A legtöbb E6300-nak például 1.325V, de van 1.25V -os példány is. Nem vagyok benne biztos, de a bios-nak alapból a VID-re kell beállnia, szóval szerintem amit alapból ad a bios, az a VID."
    Ebben teljesen igazad van. De kifejteném amit írtál: ezek szerint minden processzorban (típusonként) másképp van beállítva a VID, tehát más feszültséget kér az alaplaptól.
    Csak azért lovagolok ezen annyira, mert nagyon sok topikban (nem ebben), lehurrogják az embert, mert azt a szót használja, hogy alapfesz. és nem azt, hogy VID, holott az előbbi a helyes, hiszen a VID egy rendszer, és nem feszültségérték... :) a feszültség már csak következménye a VIDnek.
    Félreértés ne essék, lehet VIDnek hívni, de akkor ne szólják le az embert ha máshogy hívja (egyébként helyesen). :)

"A droppal kapcsoaltban én azt tapasztaltam, hogy terheletlenül is droppol, nem tudom hogy ez változik-e terhelés hatására... Inkább a felvett áram mennyisége (amper) nő terhelsére szerintem. De ez lehet hogy emeletes marhaság volt :)"

Ez egyáltalán nem marhaság. Így van ahogy írod. Az áramerősség magától változik, annyi "folyik keresztül" amennyit felvesz a CPU. (illetve amennyit át tud engedni az alaplap, és amennyit a tápod tud nyújtani. de ezutóbbiak még nem képeztek szűk keresztmetszetet)
    Én az automatikus feszültségváltoztatás alatt arra gondoltam, hogy ha a processzornak több fesz-re van szüksége valamely okból kifolyólag a VID utasítja az alaplapot, hogy adjon rá egy kis kakaót. Ilyen eset pl. a drop is, ahol érzékeli a CPU, hogy nem elég a fesz. és kér még rá egy kicsit.

Új hozzászólás Aktív témák