- Everest / AIDA64 topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
azoli09
tag
válasz
szkrisz #14476 üzenetére
Helló
Tejesen jó az a hőfokneki sokkal jobb hűtője van , meg sok tényező van amitől eltérhetnek a hőfokok, pl szoba hőmérséklet háznak a szellőzése ,de ezeket úgy értem egyforma hűtővel ,nem pedig két másik fajta hűtővel ami árba is nagyon eltér kb 10000ft kül van köztük ami nem semmi
a másik hogy 3 perc teszt még viccnek is rossz .
egy szó mint száz nincs két egyforma hőfokú gép -
zalman90
őstag
válasz
szkrisz #14468 üzenetére
, 55 fok a chipset felső határa tudomásom szerint , nekem giga p35 van , tehelés alatt is csak 31 fokos , ott nálad valami gond van , vagy rossz az érzékelő , vagy nem szellőzik a ház a chipset hűtő körül , pasztázd ujra
látom E8400 ad van 4ghz en , neked hány fokos prime95 terheléssel ?
-
szkrisz
tag
válasz
szkrisz #14101 üzenetére
szevasztok!
itt vannak az ígért teszteredmények (tesztprogik: Everest 5.30-as; 3DMark06)
memória olvasás= 7715 MB/mp
írás= 9219 MB/mp
másolás= 8655 MB/mp
késleltetés= 69.8 ns
CPU Queen= 16566
PhotoWorxx= 18465
ZLib= 50877 kB/mp
AES= 14528
FPU Julia= 7254
Mandel= 3713
SinJulia= 19403DMark06 Score= 13104 ebből,
SM 2.0 Score= 5322
SM 3.0 Score= 6056
CPU Score= 3626köszi még1x a segítséget!!!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14085 üzenetére
mivel 1066os ramjaid vannak mehet neki 2,4es szorzo.
időzítés marad, fesz meg gyári, ami annyi amennyi
ezután meg el kellene indítanod egy memtestet. ez meg ugy működik konyhanyelven, h annyiszor indítod el egyszerre, ahány giga ramod van. és mindig 700Mbal. és hagyod futni 150%ig. ha lement, akkor stabil a ram is. és akkor készen is vagyunk
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14059 üzenetére
jo lesz az
ha hosszabb idő után dob hibát a prime, akkor : Alacsony CPU term vagy Cpu core
esetedben még kevés az FSB ahhoz, h annak legyen kevés a fesz. így procifeszt kell emelni.
hő nálad hogy áll?
#14057) krammerka ugy lenne értelme, de az nem 2 percaztán ülhetnének itt napokig, h mit hogy
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14049 üzenetére
nem gáz az, meg sztm nem is nagyon fog feljebb menni...lap hűtése nem a legjobb, de nekem volt már melegebb is. igaz nem ennél a lapnál. de nem kell félni tőle
tesztelj nyugodtan. ha neked is fagyna, csak a procifeszt állítsd, ameddig stabil nem lesz.
ha hazajöttem akkor meg beállítjuk a ramokat is
az mch-val állítom az alaplap északi hídjának a feszét, nem?? azt nem kéne vissza rakni alapra, azaz 1,1V-ra?? - jah, de még haggyad. 1.5Vig lehet emelni, szal igencsak az elején vagyunk. még nepiszkáld.
~8 körül vagyok. sziasztok.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14044 üzenetére
1.2500V-on jött be a gép és megy (cpu-z csak 1.216V-ot mutat) - ezt hívják dropnak. mindig kevesebbet fog mutatni, mint ami a BIOSban van, de ez így van rendjén. gyáltalán nem sok ez a fesz...viheted feljebb, ha kell.
alaplap teszt alatt 49°Cos?
nem para a prime95, csak hosszabb. IBT hamarabb végez, és sokkal biztosabb. ha ott végigmegy vmi, akkor nem lesz vele gond
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14041 üzenetére
ha AUTO fesztől nem halt meg, ettől kétlem, h baja lenne
félorám van még. utána lépek autoszervízbe. de ~8 körül megint jövök.
ha addig nincs semmi, akörül számítsatok rám
jaaa és miután bebootolt IBTvel kell tesztelni. 10-12 kör. max stress. hőt figyeljétek coretemppel. ~70Cig elmehettek. ha több, akkor kikapcs. ez neked is szol kacsuszka
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
szkrisz #14028 üzenetére
na hali.
akkor kezdetnek mondom
pcie freki 100.
FSB 422.
szorzo 9,5
ramszorzo 2. majd még alakítjuk, csak tudjuk meg, mit megy a proci
cpu fesz normal vagy a te esetedben 1.2250V.
fsb termination 1.2V
mch 1.2V
a többi feszt pedig fixáld normalon.
aztán ha nem indulna, csak a procifeszhez nyulj. mindig +1 lépcsőfok.
hajrá
#14032) krammerka tudom én. még csak hasonlot sem láttam
-
krammerka
őstag
válasz
szkrisz #14024 üzenetére
kicsit visszaolvashatnál,mert én is próbáltam segíteni...................
daral0w: sz.j. procija nem a legjobb példakép
Ne mutass ilyeneket,mert itt a srácok idegbajt kapnak.......
Az a proci überbrutál kategória,főleg most majd az UD3R-l....kacsuszka: az mit jelent,hogy ingázik a fesz?
-
krammerka
őstag
válasz
szkrisz #13993 üzenetére
szkrisz: 1,328V az elég sok egy 3,9GHz-s eredményhez,főleg egy ilyen jó p45-s deszkával,mint ami Neked van.
4GHz alapfeszen.........
A proci feszt állítsd "normal" értékre,vagy a procid tényleges VID értékére.
Ezen a feszen indulj el,és keresd a proci stabil végét.
A stabilitáshoz segítségedre lesznek a linken látható programok. -
barnam_
nagyúr
válasz
szkrisz #12702 üzenetére
E0 vagy C0 stepping? Utóbbi mégis csak kevésbé melegszik, gyári értéken gyári hűtővel 55-60°C a magok hőmérséklete.
(#12704) kbalazsa: Én alapból 4Ghz-en kezdtem a tuningot
Sőt a lap megtartotta az előző proci beállításait, tehát mikor először indítottam, már 8*400-on ment.
-
zolo96
tag
válasz
szkrisz #12689 üzenetére
Ezek a beállítások:
CPU Clock Ratio [ 8x ]
CPU Host Clock Control [Enabled]
xCPU Host Frequency (MHz) 425
PCI Express Frequency (MHz) 100
C.I.A.2 [Disabled]
Performance Enhance [standard]
System Memory Multiplier (SPD) 2.5
Memory Frequency (MHz) 1060DRAM Timing 5-5-5-15
*************System Voltage Optimized *************************
System Voltage Control [Manual]
DDR2 OverVoltage Control +0,20v
PCI-E OverVoltage Control [Normal]
FSB OverVoltage Control [Normal]
(G) MCH OverVoltage Control +0,025V
Loadline Calibration [disabled]
CPU Voltage Control 1,225v alap -
Tamas7
tag
-
Songo
senior tag
válasz
szkrisz #12619 üzenetére
le is tettem a 4gigáról mert úgyfest ha megfeszülök sem bírja. vagy kéne rá valami beteg hűtés és 1,5v vagy víz mert még 1,45-el is kifagyott a lehűtött szoba 1ébként működött
max 78fokig ment a proci az elötte lévő 93al szemben
De most levettem 450-re az FSBt ram így 1080on alap beállitásokkal proci meg 1,275V-al 3,6on megy majd kiderül mitszól ehhez. utánna ránézek a ramra annak milehet a vége.
procit max 1,3Vig nézem mert utánna 15fokot ugrik a hőmérséklet. most 60 fok 2órája prime lassan a végére ér -
yolan
őstag
válasz
szkrisz #12552 üzenetére
feszeket nem tudok neked mondani, csak sacc/kábé
nekem a 400-as fsb-hez ilyen beállítás kellett, jelzem, nem kicentizett értékek:vcore: 1.1v
pll: 1.5v
vtt: 1.1v
cpu ref: 0.76v
mch core: 1.1vén először is a pll-t 1.5v-ra állítanám, a vtt-t 1.2-re, a cpu refeket (nálam ud3r-ben csak 1 van) 0.76v-ra és elkezdenék a vcore-val játszani. 1.1-1.2v körül szerintem vinnie kell 6-os szorzón a 400-as fsb-t, most csak az fsb-t teszteled! Ha megvan 400-as fsb-n a legalacsonyabb vcore, akkor az egy stabil pont, kiindulás.
majd kezdj el lépegetni az fsb mondjuk, ha nem bírja zongorázd végig a feszeket, melyik nem elég, a lapnak 1.2-őt adnék, illetve a ramokat hagynám cl6-on 2.0v-al, hogy ne a lap és ne a ram legyen a szűk keresztmetszet mikor cska a procit teszteled
minden proci egyedi, máshogy szereti a feszeket, az én e0-ám szereti a vtt-hez képest magas ref-et, illetve inkább vcore-ban kér sajnos többet, nem vtt-ben és pll-ben, pll és vtt (extrém) magas fsb-hez kell (extrém) magasan beállítani
-
yolan
őstag
válasz
szkrisz #12535 üzenetére
1:1-es fsb:ram aránnyal szeretnéd hajtani az 1066-os ramokat, akkor ahhoz 533-as fsb kéne, és proci órajelben max 3500mhz-t szeretnél, akkor 3500/533 az a 6.5-ös szorzó neked pont jó is lenne.
viszont ez a ram beállítás, 1066mhz@2.0@cl6 ez kábé siralmas
a 2.0v-ot tartsuk meg, az időzítést állítsuk cl4-re, és az órajelet maximalizáljuk, tehát mit megy ezen
ha 800mhz fölött tud menni, már gyorsabb lesz
(800mhz@cl4=1066mhz@cl5)
és ha pld 900-at menne a ramok, akkor csak egy 450-es fsb kéne, amit nagyobb eséllyel bír majd a procid értelmes feszen, illetve nem kell a 450-es fsb-hez sokat adni neki vcore-ben, se pll, se vtt, és a lapnak se szinte.tehát én először a ramot tesztelném ki cl4-ben 2.0v-al hogy mennyit bír, aztán 1:1-re beállítani az fsb-ram arányt, és végigzongorázni aze gyes szorzókon mit bír a procid.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
szkrisz #12535 üzenetére
Helló!
Q9300-ast szeretnék húzni.Ha minden igaz holnap jön meg hozzá az új hűtőm.(Prolimatech Megahalems)Az alaplapomon a cpu ,chipset,dram,vtt és gtlref feszültséget lehet állítani(az utóbbit low,mid,high-ra).Hogy lenne érdemes egy 24/7-es és egy 3dmark-os tuning erejéig beállítanom ezeket az értékeket?
Üdv:Tony
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged