Új hozzászólás Aktív témák
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12640 üzenetére
na jó, most már látom
az auto érték a proci fesznek egy picit sok, lehetne ez kb, 1,22V - 1,24V közötti érték is, ha kézzel kitapasztalnád, és akkor a gép fogyasztása is kisebb lenne
stabilitás tesztnek meg inkább prime95-öt használj az kifejezetten ilyen túljatott rendszerekhez van, hogy figyelje a stabilitást és legalább 2 óráig futtasd, de ha lehet 5-6 órát javaslok
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12634 üzenetére
fesz értékeket azért nem tudok mondani, mert ugyanazok a fajta procik más és más feszekkel tudnak csak üzemelni, ezt neked kell kitapasztalni, nézd meg a procid vid-jét és onnét kezd tesztelgetni, hogy meddig bírja stabilan
csak, ha már nem bírja a frekit a lapod és kénytelen vagy feszt emelni, akkor azért ne addj neki a vid-jénél jóval nagyobbat, mert akkor szia proci...
zörgő táp?? mije zörög?? milyen táp??
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12631 üzenetére
nekem a cpu gyári értéken fut, 333-as fsb és így is tudom a ramjaimat 1066-on járatni, mert állítottam a ram szorzón, úgyhogy ha csak a ramjaidat akarod 1066-on , akkor nem kötelező a 400-as cpu freki...
a feszeket meg én kézi értékekre állítanám, auto értéken lehet hogy a lapod nagyobb értéked ad és az fogyasztás szempontjából sem jó...
a proci hőmérséklet terhelve max. 70-75C-ig mehet, különben megrövidül az élettartama
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12629 üzenetére
a Ram-jaid tényleg jó fajták, de a frekije borzalmas!!!
az első képen látszik is, amikor a cpud 400-on megy a ramjaid 1203MHz-enez nagyon nem jó!!!
nem csodálom, hogy nem indul a gép, ráadásul a feszeket is auto-n járatod
vissza kell osztani a ramjaidat, a ram-szórzót rakjad kisebbre ilyesmit kell keress: System Memory Multipleregyébként az American bios-t nem szeretem, nehéz benne kiigazodni az Award sokkal jobb, de ez csak az én véleményem
-
szkrisz
tag
válasz
Tamas7 #12625 üzenetére
auto feszen mindent elvisz, de tuningnál ajánlatos neked, kézileg beállítani a feszt
akkor most neked 9X366=3294MHz-en megy jelenleg a proci?? (ezen működik)
9X400=3600MHz (itt jön ki a hibaüzi)én megnézném a RAM-okat is, amikor 400-ra teszed a cpu frekijét, hogy akkor a ramok mekkora frekin mennek... mert lehet azoknak meg túl magas az órajele, ahogy húzod a cpu frekijét és már nem bírja a gép
leírnád a Ram-jaid beállítását is??Aggregátor: egy rugóra jár az agyunk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged