Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Powerer

tag

válasz IO.sys #46946 üzenetére

Ez tudom hogy érzékeny pont, mindenki abban hisz ami neki beválik, illetve szerinte kellő mértékben leteszteli a beállításokat és a hardwaret.
    Nekem az AIDA stressztesztjével, játékkal és munkával való tesztelés bőven bevált.
    Az elmúlt 5 évben folyamatosan tuningolt/optimalizált beállítású asztali gépet használtam, és sose teszteltem Prime-mal. Véleményem szerint annyira túlzás az a típusú terhelés, hogy normál használat közben a közelébe nem ér a processzor.
    AIDA teszt nekem bőven elég, ott megfigyelhető a melegedés, lehet állítgatni a ventiprofilon ha nem megfelelő, illetve ha annyira instabil lenne, akkor kifagyna ettől is.
    Használat közben sosem fagytak a gépeim, és sose használtam Prime szintű stresszteszteket, mert ezek állandóan fagyást eredményeztek, attól függetlenül, hogy azon kívül atomstabil volt a beállítás. Szerintem még gyári frekvencián és feszültségen, vízhűtéssel is fagyott tőle.
    Ez csak a magánvéleményem, és megértem azokat, akiknek az jelenti a biztonságot, ha a Prime-ot futtatták egy bizonyos ideig, és azt a hőmérsékletet tudják beállítani, mert azt egészen biztos, hogy nem fogja használat közben elérni a rendszer.

Új hozzászólás Aktív témák