Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Üdv.

Alaplapos topikba nem tudják, jövök ide. Konfig adatlapon. Optimized defaulton elindul a gép és remekül megy. Ha állítgatok valamit (pl.PCI-E frek fixálás) remekül megy. De ha az FSB-t átrakom Manualra hozzá se nyúlok ugyanúgy 333-on van alapon akkor már nem indul el hanem kikapcsol újra és megint a default értékekkel indul.
    Elem jó, clear CMOS volt, elemkivétel volt, Bios frissítés is volt. Ramokat is kivettem mindkettőt kipróbáltam egyesével is másik foglalatba, semmi. Próbáltam feszt is emelni proc, ram, mch, fsb, pcie, de semmi.

Előtte jó volt a gép tökéletesen ment 400-on (500-on is, de ott csak benchmarkoltam), közben lett egy gyengébb kártyám azért visszatettem alapra és alulfeszeltem. Most lett megint erősebb kari vissza akartam tenni 400-ra és ez fogadott. Két kari pontosan, gondoltam rá jobban terhelődik az északi és azért szenved, de kivettem próbáltam egy karival úgy is ugyanez. De azt is észrevettem, hogy valamikor ha nem nyúlok az FSB-hez akkor se megy, a ram szorzót ha állítom akkor is szenved néha. Azt tudom, hogy van szorzó amit nem szeret, de ugyanazokat használom amikkel régen ment, most meg nem.

Az Advanced Timeing Controll vagy mi meg azok a pikosecundomos marhaságok nem tudom mik, azokhoz sose nyúltam normal meg auto volt mindig és ment is 500-at, 400-at, meg alapon is, az gondolom nem lehet gondja most.

Új hozzászólás Aktív témák