Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motrek
csendes tag
Sziasztok ! Kezdeném is
Szeretném felhúzni az Intel Core 2 Duo e8400-s procimat 3,6-3,8ghz környékére. A hűtőm egy :Asus Silent Square EVO , az alaplapom : GigaByte EP45-UD3LR , memória : Corsair Dominator 2*2gb 1066mhz KIT. El is kezdtem az "állítgatsát" (persze , nem úgy ,hogy nem olvastam utánna és nem érdeklődtem ismerősöktől) De akadt egy kis problémám.
Észrevettem,hogy mikor elkezdtem a tuningolást akkor a processzorom 2.66ghz-n volt. (8x333mhz ez volt alapból). Mondom magamba,hogy nem baj hát akkor csinálom így , ezzel nem is volt probléma így elkezdtem az "állítgatást"A következőket állítottam :
Robust Graph. Booster : auto
CPU Freq. : 455
CPU Host Clock : Enabled
Perfomance Enhance : Extreme-ről Turbo-ra
CPU Vcore 1,25000 V-ról - 1,31000V-ra
CPU Termination : Auto-ról Normal-ra
CPU PLL : Auto-ról Normal-ra
CPU Reference : Auto-ról Normal-raMCH Core : Auto-ról Normal-ra
MCH Reference : Auto-ról Normal-ra
ICH 1/0 : Auto-ról Normal-ra
ICH Core : Auto-ról Normal-raNa most ezeket elmentettem a BIOS-ban és a gép újra indította magát egyszer aztán mégegyszer , és harmadjára BOOT-olt rendesen. Mikor be hozta a WIN 7-et (x64) megnéztem cpu-z be és Core Temp-be. És itt jön a bibi ! Minden maradt úgy mintha semmit se állítottam volna a gépen , egyszerüen Windows-ba maradt minden ugyanúgy , 2.67ghz-n 8x333mhz-n és 1.25000 V-on. DE ! A BIOS-ban pedig minden maradt úgy ahogy én azt BEÁLLÍTOTTAM , 3.64ghz-t ír 8x455mhz-n a VCORE pedig 1,301 V.
Mit ronthattam el , valamit rosszul csináltam ? Ebbe kérném a segítségeteket, és előre is köszönöm !
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest