Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gabex88

csendes tag

Sziasztok!

Van egy AMD Athlon 64 X2 4800+-os Socket 939-es procim. Szereztem rá óccón AC Freezer 64 Pro hűtőt, meg (sajnos) egy elég olcsó pasztát sikerült azonnal kapnom hozzá (Spire-420). Idáig gyári hűtés volt rajta. Javulások a gyárihoz képest: kb. 8-10 fokkal hűvösebb a cucc. Általában mindent a 2. maghoz mérek, mert az 8-10 fokkal melegebb, mint az 1. mag és maga a CPU.. A 2. mag hőmérséklete 67 helyett (tovább is ment volna szerintem, de nem hagytam) olyan max. 61 fokig ment fel Prime95-tel. Emlékeim szerint a CPU hőmérséklet olyan 60 fok lehetett, az kb. olyan 50 fok most. Természetesen nem húztam idáig semmit. Egy kicsikét többet vártam ettől a hűtőtől, mert sok helyről azt hallottam, hogy nagyon jó..vagy esetleg én csesztem el valamit? /első hűtőszerelés-pasztázásom idáig :), a paszta szép vékonyan fedi a teljes procit/. Ha egy picit húzok a procin /olyan 170 MHz-et sikerült, gyári 2400 helyett 2570-re, bár szerintem elég sok feszt kellett adni hozzá, ha jól emlékszem olyan 1,45V-ot, memóriához még nem nyúltam, mert még nem jártam egészen utána, hogy pontosan mit-hogyan/, akkor másodpercek alatt a 2. mag 70 fok fölé kezd ugrani.. Valaki tudna valami segítséget adni a hűtési problémával kapcsolatban? Meg még azt is kérdezném, hogy a hőmérsékletnél melyikkel foglalkozzam inkább, a például 50 fokos CPU és 1.mag hőmérséklettel, vagy az 58 fokos 2. mag hőmérséklettel? Sajnos ez a differencia mindig ilyen volt. Köszi előre is, és elnézést a hosszú levélért!

Új hozzászólás Aktív témák