- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- USB portok garmadája az ASRock AMD-s alaplapján
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Epson nyomtatók
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
Új hozzászólás Aktív témák
-
dtraveller
csendes tag
válasz
darál0w #25553 üzenetére
Éjszaka még próbálkoztam, röviden az eredmények:
Referencia órajel esetében 260-nál újraindul, 250-nél stabil.
Ebben az esetben (RC 250) a szorzók:
14-nél kék áldás
13.5x és 13X-nál teszt futtatása esetén (IBT, prime, aida) nem érzékeli a hang és háló kártyát. Újraindítás után, "normál" üzemmódban tesztek futtatása nélkül nincs gond, hosszabb távon terhelés esetében ... na ez van most folyamatban.
A CPU fesznél viszont teljesen mindegy, hogy 1.35V vagy 1.4V (alap) kap ugyan úgy működik, ennélfogva maradt az 1,35V-on.
Ennél az értéknél terhelve a hőmérséklet alaplap esetében 44°C, CPU-nál 54°C-ot nem haladta meg. A memória visszaosztva 5.33-ra és így az "alap" órajelén jár ami gyárilag is 1333. Az időzítéseket lazábbra vettem 10-10-10-26 (9-9-9-24 volt). Lazább esetén nem indul.Olvasgatva a teszteket ~3500Mhz körüli értékeket hoztak ki alap feszen. Nekem 3375Mhz-et sikerült elérni amivel elégedett is vagyok.
Azért lenne pár láma kérdésem:
1; Az 2 eszköz eltűnése üzem közben aggaszt, ez vajon mitől lehet? Az RC emelésétől?
2; Próbáltam mindent "alap beállítás közelében" hagyni, de azért parázok, hogy a fent vázolt beállítások esetében lehet lesz valamilyen károsodásra számítani hosszabb távon? (Memória, alaplapra gondoltam főleg).
3; Lehet ebből még többet kihozni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Battlefield 2042
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Háztartási gépek
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Önerő nélkül is. Részletfizetés. Bankmentes. Dell Latitude Intel Core Ultra7 165U 16GB DDR5 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S3 TG Corsair 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest