- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb1985
újonc
Sziasztok, nemrég vásároltam egy ilyen routert,
Diginettel használom, vagyis ugyan úgy állítottam be (PPPoE stb.), mint az előző WR 740N-es modemet, de valamiért nem működik, a letöltési sebességnél sem tudom mérni azt amit a régi tudott, a feltöltés pedig gyakorlatilag nulla a speedtesten, időtullépés van és percekig tart még behoz egy oldalt, néha aztán hirtelen betöltődik. A gyártói oldalon lévő legújabb firmwarel már frissítettem. Ötlet esetleg? köszi -
Headless
őstag
Szia ha kell torrent, akkor suste buildje kell neked jelenleg ez a legfrissebb.
Ha most csinálsz először ilyet akkor, readmekkel kezdj. De akkor sem árt ha átfutod, hogyha csináltál már.
[link]gyári fw-re factory verzió kell, csak kábellel frissíts.Persze csak ha V1-es verzió.
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
napokban vettem egy ilyen routert, melyik fw-t javasolnátok torrent futtatásra?
2tb-s külső merevlemezt tennék rá, azon futtatnám ha megoldható. -
farkas-j
őstag
válasz
megyestibor #295 üzenetére
Frissítettél firmware-t? Nekem a legfrissebb van a C5-ön, és nem találkoztam ilyen problémával.
-
SztiviVander
addikt
válasz
megyestibor #295 üzenetére
ez fura. nálam nincs ilyesmi, mindkét sáv megy és használatban is van, mégis kijön a 2.4-en is 10-12MB/sec (notebook + wifi -> pc + lan, ftp szerverre másolva, win/samba fájlmegosztásre nekem se megy 5-6 fölé).
2.4ghz: country: hungary, channel:1, mode: b/g/n mixed, width: 40mhz, titkosítás wpa2-psk/aes
5ghz: country hungary, channel: 36, mode: a/n/ac mixed, titkosítás wpa2-psk/aes
ennyi. nézd át nincs-e nálad valami autora állítva, ha igen akkor állítsd be fixre hátha az okoz ilyen anomáliát. -
megyestibor
csendes tag
Sziasztok!
Archer C5 beállítási problémám van, kérlek segítsetek!
A konfig:
- Archer C5 v1.2 legújabb gyári fw-rel
- CAT5E kábellel összekötve D-Link DNS-320L NAS-sal
- Laptoppal wifin csatlakozom a routerhez. (csak 2.4 GHz - Acer Aspire AS3810TZ-414G32n)
- 2.4 GHz-hez és 5 GHz-hez külön-külön SSID (egyéb eszközök képesek 5GHz-et is használni)Ha úgy állítom, hogy csak 2.4 GHz-en szórhat a router, akkor a laptopon a NAS-ra történő upload 5-6 MB/s.
Ha úgy állítom be a routert, hogy 2.4 és 5 GHz-en is szórhat (az egyéb eszközök mind 5 GHz-en csatlakoznak ilyenkor, egyedül a laptop kénytelen 2.4 GH-et használni), így a laptopon a NAS-ra történő upload lecsökken 500 KB/s-re.
Kéne mindkét sáv, de a laptopról történő upload is kéne. Milyen beállítást cseszek el?
-
Headless
őstag
Attól függ milyen fw van a routeren. Ha sustéé igen csak azt felteszed és 8081-es felületen látni fogod, ha nem sustéé akkor suste másik mentését kell felraknod bár az több mindent tartalmaz és több hely kell neki.~120kb
[link]De mielőtt felrakod nézd meg miket tartalmaz, nehogy olyan legyen, benne ami valami beállításodat amit megszeretnél tartani módosítja. Ezután a 8081-es felületen érheted el a wifi extra majd wifi analyzer fül alatt.
-
Headless
őstag
A wifi analyzer nem mutataja a 40 mhz-es csatornszélességnél használt másodlagos csatornát, szóval akkor már inkább Inssider régebbi még ingyenes verziója talán a 3-as. Ha nem gyári fw lenne elsőre ajánlanám a saját analyzerünket a routerre közvetlenül, de ügye itt ez nem adott.
-
SaGa59
őstag
Az egy csatornán hány routerre a legkönnyebben a Wifi Analyzer adja meg a választ egy androidos telefonon vagy tableten.
Ha ránézel a diagrammra és azt látod, hogy a parabolák egymásba érnek, akkor zavarják is egymást a közeli routerek. Keress egy olyan csatornát, amitől jobrra-balra legalább 2 szabad és állítsd át oda a routered wifi-jét. -
Headless
őstag
Hát akkor nincs okod panaszra, ezzel a kliens-el örülhetsz is ennek a tempónak az a 300 mbps az link sebesség azt sosem fogod elérni.
Csak hogy idézzek a milyen routert topic összefoglalójából.
- G (54 Mbps): 20-25 Mbps
- N lite (150 Mbps): 40-60 Mbps
- N (300 Mbps): 80-130 Mbps (itt nagyobb a szórás)
(Mindez zajmentes környezetben, 100%-os jelszint mellett. Az adott szabványt mind a két oldalnak támogatnia kell.) -
Tomi845
csendes tag
Samsung RV509-es laptop 10/100/1000 ethernet és 802.11 b/g/n wifi (wifin mért értéket írtam) elvileg ha jól tudom az "n" az 300mbps-ig jó. kb 4-5 méterre van a routertől, és semmi más nincs rajta. De ami furcsa, hogy feltöltési sebesség majdnem 100mbps és elvileg garantált 300-at ígér a digi, ami kábelen jó is (4-500). Azt nem tudom, hogy mit jelent az, hogy 1 csatornán hány router van, ha azt, hogy hatókörön mennyi van akkor 2-3 jelet fog abból 1 a szomszédé, egy pedig a digi routere sugároz fasza jelet amit nem lehet használni
-
Tomi845
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek az a router hibája, hogy wifin (2,4 Ghz) Laptopon kb 50-60 mbps-es letöltési és kb 90-95! mbps feltöltési értékek vannak rendszeresen, kábelen 4-500mbps van stabilan (le). C5-ös routerről van szó és kérdezném, hogy másnál is van ilyen jelenség? Egyébként Digi 1000 az előfizetés elvileg garantált 300mbps. Ha ez a router miatt van várnám az ötleteket, hogy miért és mit lehet vele kezdeni.
-
törölt tag
C5-tel való probléma: http://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_24996-24996.html
-
farkas-j
őstag
Olvasd el ennek a fórumnak a téma-összefoglalóját. Az igényeid szerint válassz.
-
Tomi845
csendes tag
Véleményetek szerint ez jó lenne nekem? : Tenda W301A . Elképzelhető, hogy erősebb jelet sugároz ezeknél a átlag alsó kategóriás routereknél?
-
Tomi845
csendes tag
válasz
farkas-j #276 üzenetére
Tudsz javasolni olyan routert ami még tudja az 1000mbps + wifin is hasonlót. Mert amikor én kerestem ez volt a szempont ezért vettem ezt, mert ezt találtam a legolcsóbbnak ebben a kategóriába. Viszont ez is 25k volt és nem szeretnék még egyszer ennyit kiadni. Ezért gondolkodom, most már csak AP-n mer az tud 300mbps-t és remélhetően elég erős jelet ad ahhoz, hogy kimenjen a házból is a jel még egy 20-25 méterre az udvarra.
-
farkas-j
őstag
Használj egy olcsóbb megbízható routert. Az sokoldalúbb, és lesz a helyszínen szükség esetén vezetékes kapcsolódási lehetőség is. A kiegészítő router használatához ennek a cikknek a végén találsz útmutatót.
-
farkas-j
őstag
A korábban vázolt problémák mellé csak megjegyezném, hogy a külső antennák csak az 5GHz-re szolgálnak. A 2,4GHz-es sávra belső antennák vannak. Ebből következik, hogy a kihosszabbított külső antennád csak az 5GHz-es sávot fogja szórni, ha lesz egyáltalán megfelelő jelszint. 5GHz-en óriási csillapítással kell számolni a vékony koaxoknál. Szerintem is a legjobb megoldás, ha egy UTP kábelt húzol ki a koax helyett, és egy AP-t vagy routert kötsz az udvari végére.
-
SaGa59
őstag
Igen, a megfelelő hosszban... Az illesztés elsősorban hosszt jelent, antennáknál, illetve kábel impedanciát. Ez utóbbi a routerhez illesztett gyári kábelnél biztos megfelelő, sőt, ha eleve legyártott kábelt kapsz, a két végén csatival, akkor talán a hossz is megfelelő, de ebben azért annyira nem bíznék.
Anno, mikor még rádióadó-vevők közelében forgolódtam, voltak olyan képleteink, amivel ki lehetett számolni, milyen frekitartományban mekkora adóteljesítményhez milyen hosszú lehet a kábel (meg az antenna) és ha nem akkora kellett, akkor milyen illesztő áramkört kell használni az adott helyzetben és gyanítom ez itt is így van, csak a frekik mennek el a kHz-MHz tartományokból a GHz-k felé.
A kulcsszó az állóhullám...Nem kell pont ilyen router. Egy sima AP is elég. Pl egy Tenda W301A Access Point, gigabites ethernettel 9 rugó körül van és tudja a POE-t is.
-
Tomi845
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Egyébként pont a 2. wifi routert akarom kiiktatni mert nem tud csak 100mbps-t és, ha veszek még egy ilyen routert az 25k és ez a legolcsóbb. 1000mbps-es net van. A Pontosan illeszkedő kábelen azt érted, hogy gyári ehhez való antennakábel N-dugóval? (ha jól tudom N-dugóval csatlakozik a külső antenna)
-
SaGa59
őstag
Vannak wifi átjátszók. Igaz, a sávszélességet nagyjából lefelezik, de a térerő problémát megoldják.
De ott, ahol az antennakábelt el tudod vinni, már mehet egy ethernet kábel is, aminek a túlvégére teszel még egy wifi kütyüt, akkor a sávszélesség se feleződik. Vannak POE eszközök (a TP-Link egyik korábbi routere is tud ilyet), akkor az etherneten mehet a táp is, így nem kell még azzal se foglalkozni.
A kábelen elvitt antenna nem rossz, ha pontosan tudod illeszteni a routerhez. Ha nem, akkor a kábelen elveszhet az egész jel, mire az antennáig érne.
Gyakorlatilag centire pontosan (sőt ezeken a frekiken már mm-ek játszhatnak) ki kell számolni a hullámhosszból, hogy mekkora lehet, hogy ne alakuljon ki olyan interferencia a két végponti csatlakozóról óhatatlanul visszaverődő jelekből, ami kioltja az egészet. -
Tomi845
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne! Van egy ilyen routerm és az egyik antenna helyére rácsatlakoztatok egy külső antennát ( pl: TP-LINK TL-ANT2424B ) kb 10-15 méter antennakábellel akkor a jelet felerősíti annyira, hogy a külső antennától számítva 15m-re lévő házat illetve az udvart ( kb 25-30 métert a kertből) lefedi. Illetve megvalósítható-e az elképzelésem és ha igen számít-e, hogy melyik antenna helyére csatlakoztatom. Vagy ha van jobb ötlet, hogy hogy tudnék wifi jelet erősíteni az egész házba/udvarba ezzel a routerrel, lehetőleg minél kevesebb kábelezéssel. (Nem vagyok jártas a témában)
-
snono7
csendes tag
válasz
vargalex #267 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!!!!!!! Sikerült életre kelteni a router-t!
Most már csak az a problémám,hogy hogy tudom visszarakni a gyári frimwaret? TP-LINK oldaláról letöltöttem a legujabb gyári frimwaret. Ez megvan,csak hogy tudom vagy hol tudnám betallózni?
Tudnánk provátban valahol beszélni? pl skype?
-
vargalex
félisten
Szia!
A router failsafe módba rakása gondolom egyértelmű. Tényleg az a lényeg, hogy nagyon gyosan villogjon a system led. A PC fix IP címének beállítása windows alatt itt le lett írva (én legfeljebb XP/Win 7 esetén tudnám megmondani, de mivel csak emlékezetből, így nem biztos, hogy pontos lennék). Állítsd be pl. 192.168.1.100-ra.
A következő lépések:
1. letöltöd a putty-ot
2. Elindítod
3. Az induló képernyőn Host Name-nak beírod a 192.168.1.1-et
4. Protocol-nál kiválasztod a Telnet-et, ahogy a fenti képernyőképen is látod (defaultban SSH-n áll)
5. Rákattintasz az Open gombra
6. Megnyílik ez az ablak
7. Beírod a következő parancsot:mtd -r erase rootfs_data
A parancs hatására minden visszaáll alapra és újraindul a router. Bezárhatod a putty-ot, PC-n visszaállíthatod DHCP-re az IP-t.
-
snono7
csendes tag
Szerencsére van egy másik routerem azzal simán megy a net meg minden és a hálokártyával semmi baj nincsen...csak akkor irja ki ezt amikor modositom az ip-t.
vargalex: Megprobálom amit leírtál,bár egy kicsit magas nekem ezek a szavak meg hogy hol találom meg..,lehetne kicsit egyszerűbben leírni?-meg próbálok rájönni azért
pl a parancsort hova irjam meg? kicsit amatőr vagyok,de nem hülye
Köszönöm!!!
-
vargalex
félisten
Szia!
A reset script nem foglalkozik vele, hogy melyik gombot nyomtad.
-
vargalex
félisten
Szia!
Failsafe módba állítás: áram alá helyezed a routert, majd amikor felvillan a sys led, akkor megnyomod a reset gombot. Akkor sikerül failsafe módba állítani a routert, ha a sys led nagyon gyorsan villog. Ekkor a PC-den beállítasz egy fix ip-t a 192.168.1.x tartományból (ne 192.168.1.1 legyen). Ezután a routert telneten (pl. putty-al telnetre állítva a protokollt) eléred a 192.168.1.1 IP címen. Nem kér authentikációt, rögtön kapsz egy prompt-ot.
Ott kiadod a következő parancsot:
mtd -r erase rootfs_data
Erre a router újraindul, a PC-n visszaállíthatod az IP-t DHCP-re.
Persze szerintem a suste build-ban megy az OpenWrt-s alap reset. Azaz elindult routerrel (amikor a system led már nem villog) nyomod legalább 5 másodpercig a reset gombot, majd felengeded, akkor ugyan ezt a hatást éred el.
-
SaGa59
őstag
Ha azt írja ki a géped, hogy nem azonosított hálókártya, akkor a hiba nem a routerben, hanem a gépedben van. Szerezz valahonnan egy hálókártyát és nézd meg azzal. Én is jártam úgy, hogy az alaplapra integrált zsuga egyszer csak megadta magát. Jó ha van kéznél egy kártya, 2-3 rugó és életet menthet.
Ha van mobilod, próbáld meg wifi-n elérni a routert. Elvileg alapértelmezetten működik a wifije.
-
snono7
csendes tag
Sajnos így sem akar müködni,mindenhogy megprobáltam,a hálokártyám kiirja amikor beirom az ip cimet hogy nem azonositott hálokártya... de a routert továbbra sem érem el,pedig tök érthetően leírtál mindent!
Ha ti sem tudtok segíteni akkor vigyem vissza,garanciális,szerintem észre fogják venni bent...
-
SaGa59
őstag
Indíts egy parancssort és írd be: ipconfig /all.
Ott kiírja, hogy mi a géped IP címe, netmaszkja, használ-e DHCP-t és ha igen, annak mi a címe.Ha az IP címed 169.254-gyel kezdődik, akkor a gépeden a hálókártya DHCP-re van állítva, de nem talál DHCP szervert magának. Vigyázz, ne keverd! A 192.168.x.x a routertől kapott, vagy kézzel állított cím, a 169.254.x.x az APIPA, ami a Microsoft találmánya olyanoknak, akiknek csak egy otthoni hálózatocska kell több windowsos géppel és nincs se DHCP-t tudó routerük, se szakértelmük a hálózat bekonfigurálásához.
Ha van DHCP és megtalálod a címét is, az lesz a routered, már ha a routered valamelyik switch portjába dugtad a géped ethernet kábelét, nem a WAN portba véletlenül.
IP címet úgy tudsz állítani a gépeden (gondolom windows), ha bemész a Hálózati és megosztási központba (vagy a hálókártya ikonjáról a jobb alsó sarokban, vagy a vezérlőpultról), ott bemész az adapter beállításokba, kiválasztod a hálókártyát, ami a routerbe van dugva, Tulajdonságok, Megkeresed a TCP/IP protokoll 4.es verziója (TCP/IPv4) sort, kijelölöd (vigyázz, a pipát ne kapcsold ki előtte!!!) és Tulajdonságok.
Az új ablakban átteszed az "A következő IP cím használata" jelölőbe a pöttyöt és beírhatod a megfelelő adatokat.
Jelenleg csak kettőt kell kitölteni, az IP cím (192.168.0.x vagy 192.168.1.x, ahol X 2-253 között tetszőleges érték, ha nincs több géped a switch-be dugva. Az 1 vagy a 254 szokott a routerek címe lenni SOHO környezetben)
A netmask 255.255.255.0A router és DNS szerverek egyelőre nem kellenek, ha majd feléled a routered és benne a DHCP, akkor itt tedd vissza a pöttyöt az IP-cím automatikus kérése karikába és rendesen meg fog kapni mindent a DHCP szervertől, ami ide kell.
-
snono7
csendes tag
"de előtte a gépeden is állíts egy 192.168.0.x címet természetesen."
A gépemen hogy állitsam be az ip cimet?
SztiviVander: Sajnos a 192.168.1.1 és a 192.168.0.1 -sel sem érem el a routert és igen azt a openwrt-t töltöttem le: openwrt-ar71xx-generic-archer-c5-squashfs-factory.bin
A gépem ugylátom hogy nem kap ip címet...dhcp nem ir ki semmit a részleteknél.
chris-v: Én nem adtam meg fix ip címet sosem szoktam és igen automatikusan volt és a 192.168.1.1 továbbra sem érem el a routert.
vargalex: Jo a kérdés hogy a LAN interfacet állítottam volna e be a PPPoE-ra,hirtelen nem is emlékszem,mivel DIGI szolgáltatom van ezért PPPoE-en szoktam beírni a felh és a jelszót.
Ha failsafe kell nekem, akkor valaki írja le a menetét mert az egy kicsit magas nekem...Köszönöm srácok hogy segíteni probáltok!!
-
chris-v
senior tag
Nincs megadva véletlen fix ip és átjáró a gépeden?
Itt nézd meg: Vezérlőpult\Hálózat és internet\Hálózati kapcsolatok itt jobb klikk az aktuális hálózatra -> Tulajdonságok. Itt keresd meg a TCP/IP 4-es protokol, arra katt 2-szer. Ha nem volt, akkor tegyél mindent automatikusra. Ok majd bezár és utána próba a 192.168.1.1-et. -
SztiviVander
addikt
ha nem állítottad el akkor az openwrt-vel 192.168.1.1 a router ip-je. és ha nem kapcsoltad ki a dhpc-t akkor nem kell manuálisan ip-t adni a gépednek. mellesleg 192.168.0.1 gyári fw alatt van.
mit töltöttél le pontosan? biztos hogy EZT az archer c5 v1.x-hez való fw-t? géped kap ip-t? ha igen, mit? hálózati és megosztási központ - helyi kapcsolat - részletek alatt ott van hogy ki a dhcp kiszolgáló, na az a router. -
snono7
csendes tag
Sziasztok,üdvözlök mindenkit a fórumon!
Segítségéért fordulok hozzátok,nemrégen vettem én is egy ilyen routert: TP-LINK Archer C5 v1
Erről az oldalról letöltöttem egy OPENWRT-t a routeremhez : http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr7500
Sikerült szépen frissiteni és elkeztem beállítani a PPPoE felhsz/jelszót és amikor OK-ra kattintottam töltögetett és kilépett,aztán azóta sehogy sem tudok belépni a ROUTER adminjába pl(192.168.1.1) nem tudom mi az ip szám amivel elérem.
Probáltam RESET gombot azt sem müködik és állandó világít a system jelzés(csillagszerű) a routeren és természetesen a LAN is meg a internet (de internet nincs)30/30/30 HARD resetet is probáltam lehet hogy rossszul...
Szeretném visszarakni a gyári frimwaret,van valakinek ötlete hogy-hogy tudnám?
Nagyon szépen köszönöm!
-
RedCat
senior tag
Köszi, extroot lett (lenne) a megoldás. De egy usb hubot használok, amive bedugom a 8 gb-os pent + a 3g modemet. A 8081-en megformázom és felmountolom a pent. minden ok, látja a router sda1 ill 2 a 2 db partició rajta. Csomagokat is tudok telepíteni, minden ok, az első reboot-ig. Ekkor nem találja meg a pent és csak a belső memória marad, extroot elveszik.
Ha nincs bent a újrainduláskor a 3g stick akkor minden oké. Ilyenkor mit tudok tenni? -
bigdady
nagyúr
válasz
SztiviVander #215 üzenetére
Miért lehet az hogy 5ghz-es wifin csatlakozva a routerhez lassabban tolt be a nas-rol egy filmet az eszköz mint a sima 2.4 ghzen? Mindkettőn min 3-as a jel....
-
RedCat
senior tag
Köszi, próbálkozom.
Viszont egy érdekes kérdés: 1043 v2-n tesztelem az openwrt-t és próbálom majd belőni a 3g netet is. Feltettem a 0.5-ös verziódat és alapból kevés benne a szabad hely. Mondom 1-2 csomagot eltávolítok: transmission, minidnla számomra felesleges, leszedem, hátha lesz elég helyem a multiwan-hoz.
A Rendszer/Szoftver fülön kikerestem őket a telepített csomagok között. Rákattintottam az eltávolításra, eltávolította, de KEVESEBB lett a szabad helyem??? Jelenleg így csak 48KB (12%) a szabad terület. Hogy lehet ez? Hogy szabadítsam fel az eltávolított csomagok helyét?Ha bedugom a 3g sticket, akkor hol kell látnom, illetve beállítani? Kell egy új interface-t hozzáadni, vagy hogyan? Hol állítom be a pin-t, apn-t és egyebeket?
-
törölt tag
Tegnap még jó volt:
Valakinek ötlet esetleg?
-
mukisrác
aktív tag
válasz
SztiviVander #242 üzenetére
Bizony, külön SSID van a 2 tartománynak
-
SztiviVander
addikt
válasz
mukisrác #241 üzenetére
"Nekem is archer c5 van, 100/50-es nettel, 5 GHz-en 21/53at hoz."
+
"próbálkoztam 2,4 Ghz-el is, ott akadt sok másik hálózat, interferencia, ott 22/47-et mértem."
gyanúsan egyforma ez az 5Ghz-n meg a 2.4Ghz-n mért értékugye külön SSID-t adtál nekik és amikor az 5Ghz-re akarsz csatlakozni akkor biztos arra is csatlakozol?
-
mukisrác
aktív tag
válasz
farkas-j #240 üzenetére
köszi a doc-ot, elolvasom
vezetékesen meg van a sávszélesség nagyjából (82/53), megnéztem routerrel és anélkül, nem volt különbség, tehát a WAN/LAN része rendben van.
Egy nexus 5-tel próbálkoztam (elvileg támogatja az n-es és ac wifit is) 5 ghz-en nincs másik hálózat a házban, így ezen a sávon biztos nincs interferencia, próbálkoztam 2,4 Ghz-el is, ott akadt sok másik hálózat, interferencia, ott 22/47-et mértem.
-
farkas-j
őstag
válasz
mukisrác #238 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen eszközzel végzed a tesztet. Annak is támogatnia kell ezt a sebességet. Csináld meg a tesztet vezetékesen, hogy úgy megvan e a sávszélesség: speedtest.net Esetleg nincs a szomszédokkal csatornaütközésed? Ebben a dokumentumban találsz egy kis információt, hátha segít. c
-
Vasy09
őstag
Tegnap én is beüzemeltem a C5-öt. Azt kell mondjam, hogy a félelmeim nem igazolódtak be, mivel a belső antennáival szórt 2.4Ghz-es jel semmivel nem gyengébb, mint, amit a 841nd tudott.
Sőt, az 5Ghz is elég jól bírja a házban, egyedül a hálószobába (kb 5-8 m) nem ér be. Amúgy meg a régi 841nd-t pedig befogtam repeaternek, arra még talán jó lesz, így az egész házat sikerült lefedni!
Köszönöm még egyszer mindenkinek a hasznos infókat és tanácsokat!
-
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
ha jól értem a router dual band wifije egyszerre szór 2,4 és 5GHz-en.
Egy erre képes klienssel (telefon) hogyan tudom ezt kihasználni? A wifi hálózatok között megjelenik mindkét wifi SSID-je, de egyszerre csak 1-et tudok választani.
A cél, hogy egy nagy fájl másolási idejét jelentősen rövidítsem.Talán hasznos info: a M.O-n a közelmúltig kizárólagos forgalmazó teljes raktárkészlete V1.2-es hardver, szóval a 2.0-ra még (szerencsére?) várni kell.
-
törölt tag
Helló, WiFi-n keresztül a Solid Explorer nem találja meg routert, illetve az arra csatlakoztatott Pendrive-ot SMS protokollon keresztül. Speedport nél ezt elsőnek meglelte, mit kellene még beállítások a routerben?
-
törölt tag
Ezzel a FW-rel jött:
kapott egy ilyet:
Kellemes a cucc
A nyomtatót már ő szolgálja ki
-
suste
veterán
én a helyedben befognám a 841-et repeaterként vagy WDS-ként, vagy sima AP-ként (ha van kábelezési lehetőség), és akkor a 2,4Ghz-ed már biztosan jó nagy területen biztosítva lenne....
a kábelezésnél meg mehet egy kábelen is akár az oda-vissza ág, ha elég a 100Mbit (4+4 ér=8 ér)
a v1.20 az tuti!!!
-
Vasy09
őstag
Na megrendeltem a C5-öt. Még az 1.20-as verzió számút küldik, reggel válaszoltak. Meglátjuk. Azért írtam azt, amit, mert igazából kéne az 5Ghz, de ugye lehet, hogy messze lenne az előszobában a router, mivel a mostani 841ND is már kevés volt a leghátsó szobában. És köszben osztottam-szoroztam, s arra jutottam, hogy viszonylag egyszerűen és fájdalom mentesen meg tudom oldani a router áthelyezését, ha kell, mivel csak ki kell cserélnem a bejövő csatinál a két kábelt, s már dughatom is a nappali tv kábelére a modemet és a routert!
-
suste
veterán
nem értem, hogy miért így írtad, hogy jó lenne az is, és miért kell áttelepíteni, ha a mostanid is el van a helyén?
ha neked erős jel a lényeg, és nem feltétlenül 5Ghz, akkor jó az asus rtn-18u is
az 5Ghz mindenképpen csak kisebb hatókörben érhető el, mint a 2,4Ghz!
(én az openwrt miatt vagyok Tplink párti, de a v2-re valszeg nem is lesz openwrt a broadcom proci miatt...) -
-
suste
veterán
válasz
mukisrác #225 üzenetére
nekem v1-es van, ahol a 3db 2,4ghz-es antenna még belső, és azokkal is teljesen jó a jel
a v2-ben már 2db dual antenna van, de hogy ez jobb-e vagy rosszabb 2,4Ghz és 5Ghz terén, arról még senki nem írt
ha v2-t kapnál, akkor mindenképpen jelezz itt, hogy mik a tapasztalataid vele!!! -
mukisrác
aktív tag
nálam panel lakásban a router és a legtávolabbi pont között kb 8m van , közötte egy 16 cm vtg. és és 2 db 5cm vtg. vasbeton fal van, a 2,4Ghz-es sávon simán működik, van bőven jel.
Ajánlom a webshop-os vásárlást, mert akkor van 14 napod a kipróbálásra, 14 napon belül ha nem válik be, indok nélkül vissza kell venniük.
egyébként az 5GHz-es sávval nem sokra mennél, mert az érzékenyebb az akadályokra és a távolságra.
-
Vasy09
őstag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy én is most tervezek egy ilyen routert venni, viszont most elbizonytalanodtam, hogy a kulső antennák csak az 5GHz-et tudják és a belsők nyomják a 2,4-et. Nálam elég vastagok a falak (vályog-tégla), és a router az előszobában van, viszont a perifériák minimum 10 méterre! Elég erős ennek a belső antennája? Igazából a leggyakrabban a PS4-gyel csatlakoznék rá! Vagy be lehet állítani, hogy az 5Ghz-en továbbítsa a jelet? Vagy nagyon hülyeségeket kérdezek?
-
RedCat
senior tag
Szia!
Openwrt + 4G stick használattal mennyi tapasztalatod van? Azt láttam hogy vannak csomagok, de engem az érdekelne, hogy a valóságban hogy működik?
Pl a thome net és a stick sebessége összeadódik letöltéskor? Ez 1 db fájl 1 szálon való letöltésekor is? Vagy pontosan hogyan működik ez a terhelés elosztásos módszer? Vagy csak backupnak jó?
Van egy C5-ös tplinkem, gyári fw-el. Elég kevés időm van tesztelgetni, ezért kérdezem, hogy mik a tapasztalatok? Ha érdemes, akkor neki fekszem és megcsinálom (megpróbálom) -
törölt tag
válasz
SztiviVander #219 üzenetére
Köszi, feltettem ott is most a kérdést (járok abba a topicba), csak úgy éreztem, hogy a router miatt itt lett volna célszerűbb, ezért tettem fel itt, de köszi, igazad van
-
SztiviVander
addikt
-
törölt tag
Helló, a napokban kötik be várhatóan az invitel ED3-mas (60 Mbps) Internetet. A C5-ben a kapcsolatnál majd mit kell beállítanom? Egyelőre a C5 még a dobozában van, csak akkor már azt szeretném, hogy pick-pack menjen a dolog
-
suste
veterán
Azok közül akik erre járnak, és használnak transmission-t és minidlna-t is, van valakinek kedve tesztelni kicsit?
Headless összedobott egy scriptet, ami TM-es letöltés után letölti az IMDB-ről a hozzávaló képet, amit aztán a minidlna betáraz magának, és a TV-k és egyéb lejátszók elvileg előképként használnak.
Én SAMU TV-vel tesztelgetem, eddig egész jó, kb 90%-os sikerrel végzi a feladatot.
Ha valaki kipróbálná, akkor itt található a mentés hozzá: [link]
Majd írok egy readme-t is hozzá (persze csak a saját szorakoztatásomra).
-
vargalex
félisten
Szia!
Egyszerű a magyarázat: az Archer C5-ben lévő AR8327N-BL1A switch 7 portos. Ebből 1 CPU, 4 LAN, 1 WAN, 1 pedig nincs bekötve.
-
bigdady
nagyúr
Hali
Lecseréltem az asus n12d1-em egy tp link archer c5-re.
Elégedett vagyok de sajnos ennek egyértelműen gyengébb a 2.4 ghz-es távolsága mint az asus-é volt. Ezzel a kertből még éppen tudok netezni de sokszor elveszti a jelet, amíg asus ugyanitt végig stabil volt.
Suste van rajta és 20 dBm (100mw)-n fut -
bigdady
nagyúr
Hol is lehet átírni a szolgáltatói DNS címet Google-re? Sehol sem talalom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Robotporszívók
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Black & Decker töltőt keresek
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest