- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
vargalex #2168 üzenetére
Igen, valószínűleg valami ellenőrzésen fent akad.
Volt itt korábban téma egy hasonló eset, az alapján próbáltam megoldani, hogy a recovery_product_id és a recovery_product_ver kiütöm FF-re, de hiába, azzal sem jártam sikerrel. Szóval itt más probléma lesz. Vagy csak egész egyszerűen UTP-n nem megy. -
chris-v
senior tag
válasz
vargalex #2166 üzenetére
Már mindent próbáltam, semmit sem akar megenni. Lan-on próbálkozok, de akkor valószínűleg kell egy USB-TTL csatlakozó, mert így bár azt mutatja TFTP-n, hogy felküldi a fájlt a routerbe, de továbbra is marad a bootloop.
Viszont USB-TTL csatlakozót kell rendelnem. Melyik típust érdemes?
Ez jó lehet?
Vagy inkább ez? -
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire halott a topik, de remélem van még hozzáértő aki olvassa
Elbasztam a routerem.
C5 v1.2Ezen leírás szerint akartam rátenni egy C7 firmware-t. Ahogy írja feltettem egy openwrt-t aztán ráküldtem a C7 firmwaret, de valószínűleg elbasztam, amikor hex editorral levágtam a 0x20200 bájtot amit ír. Vagy rossz helyen vágtam, vagy valami más gebasz történt nem tudom.
Ráküldtem a firmware-t putty-ba sysupgrade -F paranccsal.
Most a router elindul, kivillan minden led, majd újra indul. És ez ismétlődik.TFTPD-vel való visszaállítást próbltam, reset gomb nyomva tart, ráküldi a gyári firmware-t, újra indul, és nem történik semmi. Továbbra is újra indulgat folyamatosan ciklikusan.
Valakinek valami ötlete?
-
chris-v
senior tag
Kb 3-4 órám ráment itt az ügyködésre
Nyomtam resetet vagy hármat és egyszer csak visszatért luci
Lehet, hogy nem nyomtam elég sokáig elsőre.Szóval miután írtam ide meg is oldódott, de azért köszönöm a választ!
Lehet már mindjárt az elején kellett volna írnom és akkor megkímélem magam 2 agyvérzéstől -
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Archer c5 suste fele openwrt. Átállítottam a nyelvet angolra és most nem lép be a luci-ba. Ezt irja: "Bad Gaeway The processzor did not produce any response"
A 9092-es porton be tudok lépni de sok mindent nem tudok csinálni mert nincs net, mert reseteltem egyet.
Valami ötlet? Elég lenne szerintem csak a nyelvet visszatérítés auto-ra vagy magyarra, hogy menjen újra a luci.
Putty-al próbáltam belépni de nem jártam sikerrel, bár ez lehet az én tudatlanságom. -
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Openwrt-ben hol és hogy tudom beállítani azt, hogy távolról is be tudjak lépni az admin felületre?
Rendszer -> Adminisztráció -> SSH de itt mit és hogy, illetve kell-e még valamit valahol állítani? Portot nyitni vagy valami? -
chris-v
senior tag
válasz
Multibit #506 üzenetére
A gép több mint elég
Alaplap: ASUS M5A99X EVO R2.0
Proci: AMD FX-8350 4GHz
VGA: Sapphire Radeon HD7850 OC 2GB 256bit DDR5
Memória: Patriot Viper 3 Intel Extreme Masters Memory Limited Edition DDR3 8GB 1866MHz Kit
SSD: Samsung SSD 850 EVO 120GBEgyébként próbaképpen kértem az 500-as netet. Gyári fw kizárva, tehát ha CC-vel esetleg menni fog akkor marad az 500 amúgy nem. Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor bőven elég a 200/100-as is.
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis sebesség problémám.
Nemrég kértem a digitől az 500/200-as netet, viszont a router nem akarja a teljes sávszélt használni. Max 220-250 között van a letöltés. Ha kihagyom a routert, akkor a sebbés 370-ig felmegy, igaz így sincs meg az 500, de úgy gondolom azért routerrel is kellene ezt hoznia.
Routeren a Suste féle firmware van: suste/HeadLess@OpenWrt@0.7 Barrier Breaker 14.07Mi lehet probléma? Lehet valahol valamit állítani ezzel kapcsolatban?
-
chris-v
senior tag
Nincs megadva véletlen fix ip és átjáró a gépeden?
Itt nézd meg: Vezérlőpult\Hálózat és internet\Hálózati kapcsolatok itt jobb klikk az aktuális hálózatra -> Tulajdonságok. Itt keresd meg a TCP/IP 4-es protokol, arra katt 2-szer. Ha nem volt, akkor tegyél mindent automatikusra. Ok majd bezár és utána próba a 192.168.1.1-et. -
chris-v
senior tag
Köszi a választ.
Y kábelre gondoltam még én is, úgy, hogy a másik usb portra kötöm rá a routeren. Így működthet?
Ha nem akkor marad az aktív usb hub, vagy egy külső táp, jobb híján.
Az igazság az, hogy szeretnék lespórolni egy plusz tápot, csak a router határait nem ismerem ilyen téren. -
chris-v
senior tag
Ha Notebook merevlemezt dugok rá usb-n, akkor azt működni fog táp nélkül is?
Ha igen, bírni fogja a router, nem fogja nagyon leterhelni, vagy túlmelegíteni? -
chris-v
senior tag
válasz
gpista001 #162 üzenetére
Több router simán működik egymás mellett minden gond nélkül, mindegy, hogy ki a szolgáltató, vagy a gyártó. Nem "zavarják" egymást. Ha így lenne, akkor komoly gond lenne, mert most is kb 16-18 wifi jelet látok
Egyedül az okozhat némi interferenciát, ha ugyan azon a csatornán mennek. Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy különböző wifi neveket (SSID) kell adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest