- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kami11
őstag
válasz
bigdady #2010 üzenetére
Úgy sajnos nem tudom használni huzamosabb ideig, ugyanis a telefonoktól kezdve a kamerákon át, a nas-ig, mindent ez kezel. Igen tudom, 10 percet kibírnak nélküle, csak a családtagok nem!
Természetesen ez lesz a következő próba, csak addig kíváncsi voltam, hogy valakinek van-e valami jó 5lete, ami nekem nem jutott eszembe.
-
farkas-j
őstag
válasz
bigdady #2003 üzenetére
Igazad van, csak az ajánlottat már sehol nem lehet kapni. Nekem 2db C5 v1.2-esem van. Az egyik csak access pointként üzemel. Most gondolkodom, hogy eladom az egyik feleslegessé váltat. Beújítottam egy ASUS RT-AC65P-t mert szükségem volt egy viszonylag erős VPN szervert futtatni tudó routerre.
-
SztiviVander
addikt
válasz
bigdady #1568 üzenetére
asus + gyárilag beépített openvpn
az archer korszakban egy ideig (amíg nagyon vacak volt az openwrt AC-je és inkább a gyári fw-el használtam a c5-öt) addig be volt fogva a régi wr841 is ami csak erre volt használva, és amin openwrt + openconnect futott (ami kisebb, egyszerűbb mint az openvpn, van windóz és android kliens is hozzá és a célnak pont megfelelt), aztán mikor kijött a CC akkor már az archeren ment az openconnect szerver. de az újabbakban (C1200 és talán a C5v2 meg C7v4) amiknek az admin felülete már világoskék, azokban azt hiszem benne is van az openvpn a gyári fw-ben. -
vargalex
félisten
-
-
suste
veterán
válasz
bigdady #1202 üzenetére
Nem értem hogy miért nem érted amit írunk
.
A 9092/crontab oldal tök logikus, és minden funkcióját oda van írva mit jelent/csinál.
Ha az angol nem megy, akkor fordítsd le google-val, de a másodperc, perc, óra, stb azért szokott mindenkinek menni.....
Azt is leírtam hogy a * = mindig, és "null" adatról sehol nem írtunk.
Te idemasoltal egy olyan sort amiben van "null" rész, akkor szerinted jó ez?
Az egész cron annyiból áll, hogy megadod az idő kapcsolókat és a parancsot amit végre akarsz hajtatni. Ráadásul van HELP gomb is az oldalon!!! -
suste
veterán
válasz
bigdady #1193 üzenetére
9092-n csak sorban kiválasztod, nem kell semmit beírni.
Tok logikus csak nézd végig mindegyiket mi van odairva és nyisd le a listát....a végén meg Set gomb.
0 2 * * * reboot (minden 02:00kor ujraindul), de szerintem elég lenne a /etc/config/network restart is a reboot helyett.
A * az alap, a mindiget jelenti, ezeket nem is kell bántani. -
-
suste
veterán
A mi BB-nk előnye, hogy benne van minden okosság (és be is van konfigurálva), ami általában kelleni szokott alapból.
Az eredeti Opewrt CC 15.05.1 frissebb, gyorsabban NAT-ol, de neked kell feltelepíteni és beállítani mindent (ez valszeg több órás meló lesz).Szerintem:
Ha nem kell a gyorsabb NAT (150Mbit/s->), akkor suste/headless/BB.
Ha kell a gyorsabb NAT, akkor hivatalos CC 15.05.1. -
A time.uni-obuda.hu ip cime: 193.225.218.100
-
suste
veterán
és a 9092-t se találtad?
ott már csak végigkattingattad volna a füleket....de egyébéknt van 99--webrevert_readme.txt, ahol az elérhetőséget és a lucis frisítést olvashhatod (mert elsőre ezt sem találtad)
-
suste
veterán
a 9092-öt nem vágom mi
miért nem olvassa el senki a readmeket???
vagy a logout is ott van......
máskor mindenkinek az a baja, hogy nincsen valamihez leírás, ami tök jogos
de ha meg van leírás dömping, saját nyelven, akkor meg .....de egyébként luci/szolgáltatások/www_suste!
-
suste
veterán
ok, pont ezt mondom, hogy a 9092/system/backup-flash oldalon csak kiválasztod a tplink fw-t és már mehet is a flashelés
nem kell külön letölteni, ellenőrzést futtatni, majd betölteni a luciba...szóval lényegesen egyszerűbb, gyorsabb..ha valaki hajlandó körülnézni a 9092-naz openwrt meg nem nyúl a bootloaderhez
-
szaboi6512
őstag
-
suste
veterán
itt is van pár bejegyzés "nat" -ra rákeresve, de a pörgősebb tplink topicokban (1043,3600) rengeteget találsz, akár konkrétan a "hwnat" -ra keresve is
az hogy melyik jobb, az sokmindentől függ, sajnos olyannincsen ami mindenben jobb
ezért kell utánaolvasni célirányosan, hogy te mire szeretnéd használni a routert (mik a fontosak neked), és ahhoz melyik lesz a legmegfelelőbb... -
SztiviVander
addikt
ja értem. talán openwrt-vel megoldható az ipv4-ipv6 natolás is, de kipróbálni publikus ipv6 cím hiányában és az ipv6-ot amúgysem áteresztő szolgáltatói router miatt én nem tudom. úgyhogy ez ilyen "talán megy" kategória, a biztos az lenne ha a nas meg az ipcam is tudná az ipv6-ot. viszont mivel kívülről mindenképp az ipv6 címén kell elérned a routert így előbb a mobilneted nézd meg, mert ha az nem megy akkor onnantól tök fölösleges azon agyalni hogy a routeren belül mi megoldható vagy mi nem.
-
SztiviVander
addikt
Leírták, ezektől függ: "Amennyiben az Ön által használt eszközök, valamint az otthoni hálózata, továbbá a külső szolgáltatója támogatja az új IPv6-os szabványt, úgy működni fog."
Az archer támogatja az ipv6-ot. A nem publikus típusú eszközeidre (valamilyen nas meg valami ip kamera) meg keress rá guglin. Mobilnet... T-nél én még nem láttam hogy ipv6-os címet is kapott volna a telefon, többieket nem tudom. De ha tippelni kellene, akkor a mobilneten fog bukni a mutatvány. -
suste
veterán
tehát a wc-be becipeltél egy 3 antennás eszközt, amivel tesztelted?
vagyis a kliens is 3 antennás 5ghz-en, és használja is mindegyiket a kapcsolódáshoz?Sajnos a wifi ilyen sokösszetevős dolog. Biztos, hogy Nálad van valami zavarás az 5ghz-en, vagy a kliens utalja a routert, vagy ha máshol is így viselkedik, akkor meg valami hardver hiba lehet.
(#630) vargalex
bizonyos távolságon túl
igen, most a nagyobb távolságokról beszéltem (14m)
Te valami különleges helyen élsz, mert nálad minden jól működik- wifi,usb,ethernet...1043,3600,4300....
Mindenki más meg szív vele.
Ez a legutálatosabb a wifiben, hogy hiába vannak szabványok, az egyes eszközök mégis teljesen máshogy viselkednek. Ha bekerül a hálózatodba egy problémás eszköz, akkor vége a kábelnélküliségnek -
suste
veterán
A lenyeg hogy legalabb 2 antennas kliens kell (normalis antennaval!), es nem a 2,4ghz-en megszokott tavolsag/sebesseg arayt kell elvarni, es akkor nincs gond.
Csak az a problema, hogy ez nincsen leirva sehol.
Ua tavolsagban tobb zavaro szomszed wifivel a 300mbites 2,4ghz tobbet visz at mint a 300mbites 5ghz, ahl semmi zavaro wifi nincs.
Hogy utolerje az 5ghz sebesseg, ahhoz duplazni kell a kapcsolati sebesseget.
Igy remelem mar erted.... -
SaGa59
őstag
Lehet, hogy nála csak vékony válaszfal van ezen a távon, nálad meg vastagabb, régebbi, nyirkos téglafal, esetleg hőtükrös szigetelésű gipszkarton (ami alu kasírozást jelent, azaz képes rendesen árnyékolni).
Az 5GHz-t sokféle anyag képes szétszórni vagy visszaverni. Elég egy sűrűbben vasalt betonkoszorú, a már említett hőtükrös szigetelő anyagok (a legtöbb tekercses üvegszál ilyen), nedves és az emiatt miatt kiváló fémsókkal telített fal, stb.... -
suste
veterán
ezért mondom hogy normális kliens is kell
a kis eszközökbe integrált 1 antennás AC wifik nem hiszem hogy jó teljesítményűek lehetnek, főleg nem távolra
az 5ghz mint tudjuk, sokkal rövidebb távon elveszik
a tesztek miatt kezdem érteni, hogy hova ez a nagy sebesség őrület 5ghz-en
csak az a baj, hogy a mezei user (mint én is) állati parasztkábításnak érzi, hogy 800Mbit/s-t írnak rá, de közben 5 méterre már csak a fele, és ráadásul ez a kapcsolatii sebesség, és csak akkor ennyi, ha az ellenoldal is tudja ezt a sebességetszóval a tesztek után egyértelmű nekem, hogy azért kell a 2Gbites wifi, hogy töredék de használható sebességgel lehessen használni 10-15 méter távolságból is
ha újragondolnák ezt a mbit/s sebesség jelöléseket, és inkább a távolságot jelölnék valahogy (vagy távolság/sebesség), akkor talán kevesebb ember érezné magát átverve...
-
suste
veterán
próbáltad másik eszköz dlna szerverével is? pl telefon/tablet/pc
mert ha ezekkel menne, akkor inkább a NAS-nál keresd a megoldástegyébként ha egy IP tartományban vannak, és nincsen valami tűzfal ami megfogja (és persze a dlna szerver jól működik), akkor látnia kéne......
a NAS dlna-ját más eszköz látja? szintén telefon/tablet/pc.....
-
suste
veterán
frissítés:
igen, luciban frissítheted, de beállításokat ne tartsd meg szerintemérdemes-e:
attól függ miket használsz a routeren, és milyen neted van?
szerintem csak a nagyobb szoftveres NAT miatt érheti meg cserélni (főleg egy belakott rendszert)
de hogy mennyivel gyorsabb a NAT, azt nem tudom....keress rá, hátha voltak már pontos mérések
persze ha kell a 150Mbit/s feletti NAT.... -
krealon
veterán
Ugyan ez nem Suste firmware specifikus, de hatha segit neked.
a_nagy_openwrt_topic hsz_5871 -
vargalex
félisten
Szia!
Egyszerű a magyarázat: az Archer C5-ben lévő AR8327N-BL1A switch 7 portos. Ebből 1 CPU, 4 LAN, 1 WAN, 1 pedig nincs bekötve.
-
SztiviVander
addikt
eddig ment? ha most próbálod először beállítani akkor ezeket nézd át:
- a host-hoz a teljes dnd név legyen beírva (tehosneved.ddns.net)
- username mezőbe csak username, nem email cím
több találgatáshoz viszont több info kell. milyen net, milyen eszközökkel, stb.
most néztem, nálam működik (loginol, frissít). szóval a szolgáltatással nincs gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest