- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Most itt tartok.
Tehát a routerek Switchként fognak működni.
"Ha a routerek wan portjait dugod a C5 LAN portjaiba, és nem akarod őket igazából routerként használni, akkor be kell állítani (ha lehet), hogy a WAN portot is csatolja a LAN-hoz. Szerintem a gyári firmware-kben ez nem megy."
Valóban, ez az ASUS RT-N10+ -nál működött, de DD-WRT kellett hozzá.
Most az változott, hogy a TP-Link LAN1 portja van összekötve D-Link GO-RT-N300 LAN 1 portjával. WAN port üres az újabb D-Linken. A D-Link GO-RT-N300 LAN2 portjából megy át egy kábel a következő szobába, ahol majd a tervek szerint holnap a DIR600 lesz beállítva 192.168.0.3-ra.
Jelenleg a GO-RT-N300 192.168.0.2-es címen van, DHCP kikapcsolva rajta.
-
törölt tag
Tehát:
Elsődleges TP-Link Archer C5, így van beállítva nálam:
Ennek a LAN portjából megy egy kábel a D-Link DIR-600 LAN 1 portjába, ami AP módban van.
Itt nem is engedi az IP-t állítani.
Ez így:
Elsődleges router, LAN oldali címe (Archer C5): 192.168.0.1
DHCP scope: 192.168.0.100-192.168.0.199
Másodlagos router (DIR-600) WAN portja: 192.168.0.2
A második WAN portja az első valamelyeik LAN portjába dugva.
Másodlagos router LAN oldali címe: -----
Másodlagos DHCP szerver scope: ----
Harmadlagos router (GO-RT-N300) WAN portja a másodlagos LAN portjába dugva.
Harmadlagos router (GO-RT-N300) LAN oldali címe: -----
Harmadlagos (GO-RT-N300) DHCP szerver scope: ---Tehát úgy képzeltem el, hogy a három router - a harmadikon jelenleg nincs semmi, csupán arra van, hogy szórja a WiFi-t abban a szobában is.
Hogy mind a három routert el tudjam érni valahogy így:
192.168.0.1 C5
192.168.0.2 DIR600
192.168.0.3 N300
+ negyedik router:
192.168.0.4 TP-LINK TL-WDR-3600 (NMHH mérődoboz), ez közvetlenül csatlakozik speedtest néven a C5-re.... és ugye, hogy a C5-ről lássam az összes a belső hálózaton lógó eszközt.
Jelenleg itt tartok:
-
törölt tag
Csak a PC-t állítottam így be a routerben fix-re, mert hol 103-ra hol meg 106-ra végződött az IP címe, és a Solid Explorer a Nexus 7-en saját belső WiFi hálózaton belül amikor változtatta a router véletlenszerűen, nem találta meg és át kellett állítanom, illetve le kellett kérdeznem, hogy mégis most melyik IP címet adta ki a PC-nek.
Az TP-Link Archer C5-ből - ez a fő router -, a D-Link DIR-600-on keresztül, a D-Link GO-RT-N300-ba fut végül a kábel, mert minden szobában van egy router, sőt az enyémben kettő is mivel rá van kötve egy NMHH mérődoboz közvetlenül -, és ezen routereken is csüngenek ilyen dolgok, mint Sony okostévé stb, egyébként DHCP-n keresztül osztja mindennek az IP-t ami közvetlenül rá van kötve a C5-re. A DIR-600-on természetesen ki van kapcsolva a DHCP.
Nos ami még zavar, hogy a D-Link DIR-600 is más más IP-t kap sokszor a C5-től, tehát ezt is fixálni akartam. Javasolt?
Azokat az eszközöket, amelyek nem közvetlenül csatlakoznak, "nem látja", de azon eszközök is elérik a netet, csak éppen a belsőhálózaton belüli IP címüket nem tudom lekérdezni, maximum a saját routerüktől.
-
suste
veterán
mivel a c5 16MB-os flash-es, ezért teljesen jó az eredeti CC is, hiszen van bőven hely, és arra felpakolhatod a csomagokat amiket szeretnél
a 9092-es webes felület is elérhető mentésként, működik CC-n is, bár még nem teszteltünk le minden funkciót, de nagyrészükkel nincsen probléma....
külön build nem lesz semmilyen routerre (hacsak valami nagy változás nem történik) -
suste
veterán
-
lorcsi
veterán
mac filterrel kezdtem én is
A külső (internet felőli) management lehetősége nálam mindig alapértelmezetten blokkolva, nem kell kívülről mókolni. Ha állítgatni kell távolról, akkor SSH a megfelelő gépre és onnan megy a piszkálás.
melyik menürészben van ennek a külső hozzáférhetőségnek a beállítása ?
sosem fogom külső helyről babrálni a routert..az tuti -
suste
veterán
Fw: varj egy kicsit meg, lesz nemsokara 0.8.1.
Shell: van "runcommand" resz a luciban is, meg a 8081/9092-n is.
Bar mar nem emlekszem hogy 0.4.5 pontosan miket tartalmazottA lucis butabb mint a 9092-s, szert is megeri kicsit varni.
Change-logot nezd at, hogy ne erjen meglepetes....
-
Headless
őstag
Attól függ milyen fw van a routeren. Ha sustéé igen csak azt felteszed és 8081-es felületen látni fogod, ha nem sustéé akkor suste másik mentését kell felraknod bár az több mindent tartalmaz és több hely kell neki.~120kb
[link]De mielőtt felrakod nézd meg miket tartalmaz, nehogy olyan legyen, benne ami valami beállításodat amit megszeretnél tartani módosítja. Ezután a 8081-es felületen érheted el a wifi extra majd wifi analyzer fül alatt.
-
Headless
őstag
A wifi analyzer nem mutataja a 40 mhz-es csatornszélességnél használt másodlagos csatornát, szóval akkor már inkább Inssider régebbi még ingyenes verziója talán a 3-as. Ha nem gyári fw lenne elsőre ajánlanám a saját analyzerünket a routerre közvetlenül, de ügye itt ez nem adott.
-
Tomi845
csendes tag
Samsung RV509-es laptop 10/100/1000 ethernet és 802.11 b/g/n wifi (wifin mért értéket írtam) elvileg ha jól tudom az "n" az 300mbps-ig jó. kb 4-5 méterre van a routertől, és semmi más nincs rajta. De ami furcsa, hogy feltöltési sebesség majdnem 100mbps és elvileg garantált 300-at ígér a digi, ami kábelen jó is (4-500). Azt nem tudom, hogy mit jelent az, hogy 1 csatornán hány router van, ha azt, hogy hatókörön mennyi van akkor 2-3 jelet fog abból 1 a szomszédé, egy pedig a digi routere sugároz fasza jelet amit nem lehet használni
-
Tomi845
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Egyébként pont a 2. wifi routert akarom kiiktatni mert nem tud csak 100mbps-t és, ha veszek még egy ilyen routert az 25k és ez a legolcsóbb. 1000mbps-es net van. A Pontosan illeszkedő kábelen azt érted, hogy gyári ehhez való antennakábel N-dugóval? (ha jól tudom N-dugóval csatlakozik a külső antenna)
-
snono7
csendes tag
Szerencsére van egy másik routerem azzal simán megy a net meg minden és a hálokártyával semmi baj nincsen...csak akkor irja ki ezt amikor modositom az ip-t.
vargalex: Megprobálom amit leírtál,bár egy kicsit magas nekem ezek a szavak meg hogy hol találom meg..,lehetne kicsit egyszerűbben leírni?-meg próbálok rájönni azért
pl a parancsort hova irjam meg? kicsit amatőr vagyok,de nem hülye
Köszönöm!!!
-
snono7
csendes tag
Sajnos így sem akar müködni,mindenhogy megprobáltam,a hálokártyám kiirja amikor beirom az ip cimet hogy nem azonositott hálokártya... de a routert továbbra sem érem el,pedig tök érthetően leírtál mindent!
Ha ti sem tudtok segíteni akkor vigyem vissza,garanciális,szerintem észre fogják venni bent...
-
snono7
csendes tag
"de előtte a gépeden is állíts egy 192.168.0.x címet természetesen."
A gépemen hogy állitsam be az ip cimet?
SztiviVander: Sajnos a 192.168.1.1 és a 192.168.0.1 -sel sem érem el a routert és igen azt a openwrt-t töltöttem le: openwrt-ar71xx-generic-archer-c5-squashfs-factory.bin
A gépem ugylátom hogy nem kap ip címet...dhcp nem ir ki semmit a részleteknél.
chris-v: Én nem adtam meg fix ip címet sosem szoktam és igen automatikusan volt és a 192.168.1.1 továbbra sem érem el a routert.
vargalex: Jo a kérdés hogy a LAN interfacet állítottam volna e be a PPPoE-ra,hirtelen nem is emlékszem,mivel DIGI szolgáltatom van ezért PPPoE-en szoktam beírni a felh és a jelszót.
Ha failsafe kell nekem, akkor valaki írja le a menetét mert az egy kicsit magas nekem...Köszönöm srácok hogy segíteni probáltok!!
-
SaGa59
őstag
Most meg a DHCP letiltását felejtette el az a dög 843-as. Egyszer csak elkezdett címeket osztani, persze saját magát téve meg def routernek, amitől nem találtak ki a tabletek meg a telefonok a netre, mert az a C5-ös lenne...
Ha még egyszer elfelejt valamit, megy vissza a boltba a drága... -
SztiviVander
addikt
az már eleve probléma ha az 1bites juzer aki gugli keresőt sem bír használni magának akar felcsatolgatni megosztásokat
az ilyen helyen egyszerűbb egy batch fájl a startup mappába ami felcsatolja neki belépéskor ami kell, ha már linux-windóz keverve van. de ha valaki othon hálózatot építget meg össze akar kötni egy csomó gépet akkor az olvasson utána és csinálja rendesen úgy hogy ne függjön már workgroup nevektől meg ilyen baromságoktól. a tanulás sosem káros. szerintem. de ez már kicsit sem a router problémája úgyhogy ne is offoljunk itt erről tovább.
-
SztiviVander
addikt
"Az SMB megosztás akkor működik rendesen, ha ugyanabban a workgroupban vannak a gépek."
ne haragudj de ez így nem igaz. a workgroup az kb arra jó hogy a network browser-el kényelmesen kattintgatva megtalálja az egyszeri juzer a többi gépet és az azokon lévő megosztott dolgokat. a megosztás a workgrouptól/domain tagságtól függetlenül is elérhető bármilyen gépról ami látja az adott gépet a \\megosztó_gép_vagy_routet_neve_vagy_ip_címe\megosztott_mappa módon. -
suste
veterán
Majd felrakom, de lehet forgatok egy 0.4.5-öset a legújabb dolgokkal
.
Egyébként a helyedben nem fw-t frissítenék 0.3-ra, hanem csak a backup-ot tenném fel. A 0.4-nél viszont jobb az fw csere a sok alkalmazás kivétel miatt.A frissítést én mindíg alapraállított fw-vel csinálom. Elötte csinálok mentést, és az újra visszapakolom ami kell (tehát nem a komplett mentést). Extroot esetén amúgy sem jó mentést visszapakolni.
"Automatikus frisítés": a webes felülete tetején lévőre gondolsz?
Mert az csak a weboldal frissítésére vonatkozik.
-
suste
veterán
van már 0.4 is, csak még nem raktam fel
ha kell, akkor feldobhatom
én még nem teszteltem, de egy másik fórumtársnál már működiknagy változás, hogy sok extracsomag kikerült belőle, így több a szabad hely
de a 0.3-ban lévő csomagokat is bármikor fel lehet utólag tenni
changelog-ban benne van a pontos változás: [link] -
suste
veterán
jaaaa, persze, te ezt még nem tudtad, hogy azt azutolsó beállítást törölni kell....bocsi
ezt már Chros -szal kitárgyaltuk, be is építettem a törlést a következő build környezetbe....(ezt autómatikusan generálta a rendszer, az első 2-t raktam be én)akkor ha ezután valami nem ok, akkor jelezd légyszi
(sajna egyébként egy restart után szerintem csak akkor működik jól, ha kap egy wps gombos ki/be -t)
szerk:
egyébként kerülta frissítő mentésbe pár +dolog: [link] -
suste
veterán
pont azt akartam írni, hogy amikor még kartávolságban voltazenyém, akkor azt észrevettem én is, hogy indulásnál nem kapcsol be a led hiába aktív a wifi
viszontegy WPS ki/be után úgy nézett ki, hogy helyreállt.....de aztán nem nézegettem sokáig..a LED konfignál a luciban lehet próbálkozni, variálni, ha van kedved/időd hozzá
ha jutsz vele valamire, akkor jelezd és beépítjük
de engem az se zavarna ha egyáltalán nem világítana semmi.....
-
suste
veterán
szia!
1: nodogsplash:
-hotspot-ot lehet vele csinálni a routeren
-nem tudom, hogy olvastad-e a leírásokat, de direkt írtam erről is, hogy ne pánikoljon senki miatta, és hogy mit kell vele csinálni (és más dolgokkal is): [link]
-következő frissítésnél már ki lesz kapcsolva alapból!2: szeintem nem másznak át egyik frekiről a másikra szakadás nélkül a kliensek (WDS nem megy a frekik között)
szóval érdemesebb másik SSID szerintem, és így is át fog mászni a kliens, ha képes rá, és az aktuális freki már elveszne a másik meg jobb...(de pillanatnyi szakadás lesz mindeképpen)3: wifi állapot:
-a százalék a kapcsolatot mutatja, de logikusan csak akkor ha van kapcsolódva valami
egyébként ha semmi nem használja akkor 0-t mutat4: HDD
-az a legjobb,ha szűz a HDD, vagy nem fontos az adat ami rajta van, mert akkor használhatod a beépített formázót (192.168.1.1:8081 - minta: [link])
-egyébként a 8081 is meg van említve a leírásokban: [link]
majd a "basic"-be is beírom 6. pontként.....5: wifi csatornák:
-még bugos volt a wifi hack, ezért kiszedtem a frissítő mentésből
-ha stabil lesz, akkor viszzakerül (köszönet chros -nak!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest