- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
válasz
Kiskutya #2943 üzenetére
Nem csak a Telekom, globalis a problema.
Covid bedontotte a logisztikat.Vodanal fel is fuggesztettek az online rendelest. Be kell menni szemelyesen, ahol elmondjak,hogy 1 het helyett 1-1.5 honap,es a kiszallitas napjan 12 oras intervallumot adnak meg.
Mas nem veheti at, csak akinek a neven van a szerzodes. -
darius09
tag
válasz
Kiskutya #2913 üzenetére
Rendelném én de a telekom egy hónapja törli az elöző rendelésemet... hívogatom őket írok nekik és annyi a válasz hogy folyamatban van... elérhetőség nincs akik ezzel foglalkoznak valami háttér csoport csinálja ezt... vagyis a törlést.. kérik a türelmemet minden válaszban
-
Kiskutya
veterán
válasz
belashx #2934 üzenetére
Csak hdr 10-nél tapasztalom eco ki van kapcsolatban azért köszi. Tuti hogy szoftveres a probléma csak azt nem értem ezekre miért nem figyelnek. Lenne egy tök jó tv aminek tényleg szép a képe erre vagy szaggat vagy túlexponalt a kép a hang meg csak saját lejátszóján 5.1 a többin csak sztereó... Nova szintén átengedi az 5.1-et de azon meg a kép szaggat.... Remélem valamikor legalább valami jól fog menni!
-
tomp
félisten
válasz
Drpesti1985 #2929 üzenetére
Gyári HDR képbeállításon van gond az arcbőrrel de beállítottam a szerintem megfelelőre és már jó. Állítsd meg a filmet a problémás képnél aztán kezd el állítani.
Ami feltűnt, hogy HDR10-nél a dinamikus kontraszt sokat ront az arcbőrön. Dolby Visionnél semmit.
Gammát is állítani kellett. -
Kiskutya
veterán
válasz
Drpesti1985 #2929 üzenetére
Nekem a netflix dv jól néz ki viszont külső hdr filmek esetében nekem is túlexponáltnak tűnnek dolgok, főleg arcokon lehet észre venni de valamikor a környezet is olyan de van hogy 1-2mp után helyrejön. Bízom benne hogy idővel javítva lesz ez is.
-
Drpesti1985
csendes tag
Bekapcsolásnál néha elfelejti a házimozit bekapcsolni. Arc-on hallkabb, minden fw-vel így volt, nem tom miért.... Nálam több filmnek elcsúszott a hangja, kodin is meg gyárin is, jól indul, majd egyre jobban csúszik el. HDR - nél napsütésben, vagy sárgás környezetben az arcbőrt tökéletesen megjeleníti? Tudom, hogy a legtöbb dologra a külső lejátszó lesz a megoldás, de várok vele, ha lemondok a dv-ről, veszek egy dune-t...
-
tomp
félisten
válasz
Drpesti1985 #2927 üzenetére
CEC alatti kezelés nekem is hiányzik.
Mi az, hogy néha bekapcsolja néha nem? Ha aktív a T-linken belüli bekapcsolás és készenlét akkor mindig bekapcsolja és kikapcsolja.
ARC-on halkabb? Mitől lenne halkabb? HDMI jeltovábbításon használom. Soundbart kapcsolgatom HDMI és optikai között, a hangerő ugyan akkora.
Én a 321-es fw-t használom full törléssel.
Mármint felrakva, azonnal nyomtam rajta egy gyári visszaállítást.
Appok gyorsan indulnak, képhiba nincs. Igaz én a HDR és Dolby Vision filmeket külső lejátszóval nézem.
Dolby Vision egy külön állatfaj. Különféle profilok vannak. A TV csak a profile 5-öt tudja ami nem meglepő. Egyedül csak az LG tudja az összes profile-t.
Gyári lejátszóval néztem már több Dolby Vision és HDR10+ filmet is. Nem volt hangcsúszás.
Gemini Man Dolby Vision 60fps-el is tökéletesen megy. -
Drpesti1985
csendes tag
TCL C715... Pár dolog, ami hiányzik a régi tv-mből.... (10 éves philips)
Csatlakoztatott eszközöket nem irányítja a tv kapcsolója, csak a hangerőt lehet állítani, se ps menü, se házimozi menü, ráadásul néha bekapcsolja, néha nem... Hdmi arc-on a hang kb. 50 %-kal hallkabb, mint optikán, de optikán a hangerőt esélytelen épp ésszel állítani, mert össze vissza ugrál, ha tv távjával állítom(túl nagy léptékkel)....Mátrix ledes volt a philipsem (asszem anno így hívták), nem volt feltűnő, mint ennél, hogy oldalról mintha lámpával világítanának a széleiről.... Ennyi....
HDR: FW372.... Végre sokat javítottak a sárgás színeknél az undorító pixelesedésen, túlszaturáltságon, de még mindig fos, amúgy meg ahány fw frissítés, annyiszor kell megnéznem az Avatart, mert mindig jobb a kép
Rendszer sebessége sokkal jobb lett az új fw-kkel, programokat gyorsabban indítja.
Kép minősége számomra nagyon jó, igaz csak HDR-nél veszem észre, hogy sokkal szebb a kép, sima 4k-s, remux 1080p közt nem nagy különbséget látok....
Média lejátszó: Konkrétan nem vártam tőle semmit, lényeg, hogy a panel támogasson minél több formátumot... Néztem mindenféle formátumot, DV, HDR, HDR +..... Gyári, Kodi, VLC.... Mikor melyik szaggatott, változó, DV-t ha el is indította a gyári lejátszó, vagy a Kodi HDR-ben, hang a film előrehaladtával egyre jobban csúszott el...
Anno megvettem a Popcorn Hour A210-et (majd A300-at), letöltötte a filmet,seddelte, és hibátlanul, bármilyen magas bitrátájú filmet hibátlanul vitte, számomra tökéletes volt. Jelenleg meg csak nézem, hogy a DV-vel még a több százezres lejátszók is szarakodnak. Nincs a piacon elérhető áru lejátszó, ami ennek a tv-nek a tulajdonságait lejátszaná problémamentesen?
Youtube 4K HDR, Gemini man: első fw-vel nem szaggatott, azóta igen ....
Msrepo kurva jó cucc, rtlmost hibátlanul megy Kodi alatt, ami jó dolog, vmiért a képernyőtükrözés sokszor szaggat(Sony, Samsung, Xiaomi)... Thome progiját jó lenne vhogy rávarázsolni, apptoide-os cucc nem megy.
Össszességében a képminőség hibátlan, rendszer sebbessége is megfelelő számomra, új fw-kkel remélem a hdr hiba már megszűnik, igaz, míg szar volt, kevesebb film szaggatott, vhogy megterhelőbb a kütyünek a jó kép
Ennyi pénzért ennél jobb vétel nem nagyon van, qled panelt kapsz, de kompromisszumok vannak, melyeket tudod, hogy ennyiért el kell fogadni. Legtöbb hiba szoftveres, ami javítható, de nem tudom, folgalkoznak e majd vele.... Olyan mint az olcsósított kínai telók, azokba is raknak hardvert, ami más gyártónál duplájába kerülnek, a többit meg old meg.... -
Kiskutya
veterán
Nekem kb 15-20 percenként. Gondolom külső lejátszó eseten ilyen nincs? Erősen gindolkodom hogy vagy veszek valami média boxot mellé vagy rákötöm pc-re. Kényelmesebb lenne ha a tv saját lejátszóján meg appjain keresztül használnám de már kicsit unom hogy valami szaggat valami meg nem kezeli a hangokat normalisan.
-
Kiskutya
veterán
válasz
darius09 #2918 üzenetére
Kipróbáltam csak miattad és összekötöttem a pc-vel. Hát én nem tudom ki mit bénázik de úgy hogy se a gépen se tévén semmit nem állítottam nekem leesett az állam a látványtól. Erősen elgondolkodtam azon hogy veszek normális hdmi kábelt mert ami van régebbi és nem kezeli a hdr-t de pl a netflix így is sokkal szebb és folyamatosabb volt mint a tv saját alkalmazásán!!! Aki panaszkodik a minőségre vagy a gép szar vagy a kábel. Azt kell hogy mondjam ez a tv pc-hez is tökéletes.(65c715)
-
Kiskutya
veterán
Nálam olyat csinál a netflix alatt hogy dv filmek kb 10-15 perc után elkezd beszaggatni. Nem szoktam megvárni meddig tart de ha leállítom a filmet majd ismét elindítom megy tovább folyamatosan. Elég idegesítő mert kb 15 percenként megcsinálja. (sajnos minden fw ezt csinálta nálam)
-
tomp
félisten
Nálatok nem ugrál néha a Netflix képe?
Próbáltam az összes fw verzióval, még a Netflix frissítést ia töröltem de semmi.
Valami Netflix szerver oldali gond lehet Dolby Vision alatt?
Kb 5-6napja kezdte. Teljesen random módon elkezd ugrálni a kép kb 10mp-ig aztán helyrejön. -
rainman72
nagyúr
Új belépő szintű model a TCL-től 43-75-ig P615 [link]
-
darius09
tag
válasz
ricshard444 #2821 üzenetére
Monitorként ak felejtős szerinted? Én használnám úgyis de szerintem zavarna ha úgy baj lenne a képpel....esetleg képen megtudnád mutatni miről is van szó?
-
Piftuka
veterán
Sajnos az első felhasználók - lesújtó - véleményt igazolja ez is!
Ezt a tévét ennél sokkal jobbnak ígérte a TCL, és minden várakozás is...
Persze ízlés dolga, árcimke és egyéni tolerancia kérdése, de én elég szomorúnak tartom, hogy a "felszereltséget", a jó kontrasztot, és az elfogadható mozgásmegjelenítést lehet csak kiemelni pozitívumként.
A FALD háttérvilágítás jó dolog, de ilyen erős "blooming" mellett nem sok értelme van, illetve inkább csak rontja a képi élményt.
A fekete uniformitás, a szürke uniformitás (és ezek által a panel homogenitása) konkrétan borzalmas. (Oldalra "svenkelő" kameramozgásnál - pl. focimeccsek, akciójelenetek - durván jelentkezik a "DSE", avagy "sávosodás", ezt minden eddigi vásárló kiemelte.)
A 10 bit-es panel ellenére pedig nagyon rossz a színátmenete a tévének. Számomra ez a legmeglepőbb.
Mert a fentebb említett homogenitási problémákat még lehet magyarázni azzal, hogy a tesztelőknek nem volt szerencséje a "panel lottón". Ám ez utóbbi arra utal, hogy ez szimplán egy rossz minőségű VA panel. Kár érte!
-
Kiskutya
veterán
válasz
Fantomas80 #2908 üzenetére
Frissetted a szoftverét?
-
Fantomas80
tag
C715 kb 5-10 perc saját média lejátszójárol nézve a filmet mindig kilép. Hálózatról lejátszva Nasról.
Így a tv lejátszója számomra használhatatlan. Másik tv-vel vagy asztali média lejátszóval semmi gond. Vagy van valami beállítás hogy ne lépjen ki film lejátszás közben? -
Salex1
őstag
Van egy TCL DP600 Tv-m és amikor kevés dolog van a kijelzőn nagyon elhalványul szinte kikapcsol. (Pl. Nincs kép csak felirat). Van valami menü ahol ki lehet ezt a "funkciót" kapcsolni?
-
onlineair
tag
válasz
belashx #2895 üzenetére
Erre én is gondoltam de az is elég tré megoldás... akkor az USB állítására nincs mód? Neten olvasva sokan meg épp arra panaszkodtak angol oldalakon hogy állandóan "megy" az USB, standby módban is, szintén led szalaggal, és azt akarják hogy kikapcsolva NE világítson....igaz az más márkára vonatkozott úgy emlékszem.
-
petertoth123
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni linkeket fw-khez, stabilhoz, bétához, stb... Mit ajánlotok?
TCL 50EP680
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Cambridge Audio Dacmagic DAC értékelésre vár
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Epson EB-1776W projektor/ LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- Ibasso dx240 dac dap zenelejátszó
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest