IFA 2020: a TCL továbbra is az QLED+MiniLED eljárásban látja a tévé jelenét

A vállalat az IFA 2020 eseményen ismertette stratégiai elképzeléseit.

Hirdetés

Az IFA 2020 kiállításon Marek Maciejewski, a TCL termékfejlesztésért felelős menedzser elmondta, hogy a cég tévés stratégiája három fő pilléren nyugszik: ez a Kapcsolat, Kijelző és Interakció. Tehát a fejlesztések során megpróbálnak mind a három területre egyaránt fókuszálni.


[+]

A konszern 26,7 milliárd dollárt fordított a fejlesztésre és gyártásra eddig, ami jól jelzi, hogy milyen háttérrel rendelkezik a cég. A csúcskategóriában a vállalat a Mini LED háttérvilágítású kvantumpontos LCD technológiát részesíti előnyben. Ennek hátterében az áll, hogy meglátásuk szerint ez biztosítja a legpontosabb szín- és mozgásmegjelenítést, illetve élettartamot az elvárt kontraszt mellett. A vállalat nagy reményeket fűz a mesterséges intelligenciával felturbózott képfeldolgozó megoldásokhoz. A saját fejlesztésű TCL AIPO Engine Gen 2 processzor feladata többek között a felskálázás is, amely a még mindig viszonylag kevés 4K és 8K tartalom miatt kulcsfontosságú lehet.


[+]

Viszont az eseményen az is kiderült, hogy a cég már jövőre is gondol. Marek Maciejewski ugyanis elmondta, hogy a JOLED-del (Japan OLED) együttműködve komoly fejlesztések zajlanak az OLED képalkotási technológia területén. A terveik szerint ennek látható eredményei néhány éven belül konkrét, középes és nagy méretű televíziókban, illetve monitorokban is felbukkanhatnak.

A TCL tévék továbbra is a Google Android TV megoldásra épülnek, és támogatják a különféle személyi asszisztens eljárások használatát, aminek köszönhetően lehetővé válik a parancsszavakkal történő szofisztikált vezérlés, illetve tartalomkeresés is. Emellett nagy potenciált lát a vállalat a tévékbe épített kamerákban, amelyek meglátásuk szerint jelentősen kitágíthatják az otthoni szórakozás, tartalomfogyasztás korlátait.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés