Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baxo89
tag
Novemberi black fridayre szerintetek érdemes várni vagy inkább áremelkedés várható az ünnepek közeledtével? Auchanban 209ért látom legolcsóbb. (TLC 55c735) . Tudtok valami jó forrást ahol a legolcsóbb? Garis használt is szóba jöhet. (Esetlrg új kicsi esztétikai hibával)
-
LÁZ
addikt
válasz
Baxo89 #19745 üzenetére
tudja a freesyncet, csak az Amd prémiumot, ahogy feljebb írtam, de [az internet azt mondja] , hogy az nvidia féle G-syncet is támogatja..
-
Parmezan77
junior tag
Azt én is látom ha van egy Remux DV vagy HDR, a DV szinte mindig szebb. Nekem inkább az szokott lenni a dillemám, hogy ha DV csak WEBDL-ben van meg viszont Remuxban van HDR, melyiket szedjem?
BTW leelenőriztem vagy 30 filmet nagyrészt a legaktívabb magyar nyelvű releaserekktől (akiket elneveztünk egy előző posztban), minden DV jónak tünt, 1 kivételével. Így azt mondanám ezek megbízható releaserek.
-
Baxo89
tag
-
Gaboren
tag
Sziasztok!
Egy 55" 735 (Euronics 200k) és egy 745 (Aqua 240k) között vacilálok.
Az érdekelne, hogy a 40k különbség mennyire érezhető a 745 képén.
Előre is köszi a választ! -
tomp
félisten
válasz
ricsi0307 #19736 üzenetére
Tény Samsungot nem vennék pont a DV hiánya miatt.
Azért jócskán vannak valós DV filmek ahol nem árt ha a TV meg tudja jeleníteni.
A DV valóban komolyabb mint a HDR10!
Sokkal több van benne mint a HDR-ben.
Mostanság pedig itt van a DV cmv4.0 ami a 2.9-es továbbfejlesztett verziója ami extra képbeállítást tesz lehetővé. Igaz ehhez olyan lejátszó és TV kell ami támogatja a cmv4.0-t.
pl a régi C715-ös TCL-em nem tudta. Most a Philipsem már igen.szkutyi
Azért ma már egy mozifilm ne legyen SDR!Bár attól mert egy DV kamu vagy nem, még nem kellene világítania a fekete sávnak...
-
LÁZ
addikt
válasz
Baxo89 #19740 üzenetére
Gaming Support
VRR
ALLM
AMD FreeSync Premium
HGiG standard
In-game optimisation optionelvileg nem, de majd jön vki okosabb...
ps. az is igaz, hogy pár éve már az nvidia is elkezdte támogatni a freesyncet, szóval amd-s kijelzőn is be lehet kapcsolni, kérdés, hogy ennél is megoldható e...
-
Baxo89
tag
Sziasztok!
Szeretnék közeljövőben vásárolni egy TLC 55c735 készüléket. Érdeklődni szeretnék, hogy a freesync-et ki tudom e használni nvidia kártyákkal. 2 gép lenne rákötve a hdmi2.1re (144hz és a 120hz). Egy gtx 1080ti a másikra meg gtx 1660 super. Játék miatt lett kiszemelve a tv és a freesync fontos volna mint beállítás.
-
krepp
tag
válasz
Én éppen ezért, bár rendelkezem több előfizetéssel, ha nagyon érdekel a film, inkább letöltöm, és úgy nézem meg... Egyszerűen a nagyobb bitráta miatt...
Vimut használok, nagyon megörültem neki hogy ki lehet benne kapcsolni a DVt, és akkor a hdr sávot játsza, ha van. De nálam ekkor ugrál a lejátszás 10+ másodpercenként...
Én azért preferalom a hdrt, mert sokkal szabadabban lehet beállítani a kép tulajdonságait (gamma, hdr tone mapping, bfi).
Én látni vélem a DV kép előnyét. De az ember nem referenciák kijelzőn, referencia körülmények között néz filmet általában.Az SDR imádta (én is kedvelem), meg pont olyan, mint a 24 fps hez ragaszkodás, ezt szoktuk meg, ezt néztük évtizedekig, ezért ez tetszik.
-
Atis45
aktív tag
válasz
szkutyi #19737 üzenetére
Nekem pl a Disney+-os DV filmeknél, a képváltás előtt (láthatóan) pár pillanattal, már változtatja a fényerőt. Ha sötét képről lesz világosra váltás, akkor emeli a fényerőt még a sötét képnél, és persze fordítva.
És még talán nagy duzzogva mondanám, hogy ez a tv ilyen, mert egy belépő szintű (55C645), de ettől függetlenül le kéne tudnia jól kezelni. Főleg úgy, hogy pl a letöltött DV filmeket tökéletesen kezeli. -
szkutyi
addikt
válasz
Az a baj rá mennek erre a dolby vision témára, az nem fontos nekik hogy nagy rakás szar amit csinálnak de a név legyen ott mert csalogató....közben egy sdrel nagyobbat ütne....én jobban örülnék ha lenne gomb amivel ki tudom választani a kép formátumot...inkább legyen egy jó sdr vagy hdr, minthogy egy mokolt szr dv....
Én arra is rá jöttem hogy a jó tv-vel kiderül a rengeteg realse "minősége"..... -
ricsi0307
senior tag
Leszedtem Avatarból egy HDR10-es Bluray Remuxot ég és a föld a Disney+ -hoz képest. Ebben az egész sztoriban az az elkeserítő hogy kifizetsz havonta tízezer forintot ha mind a 3 nagy streaming szolgáltatót használod és egy ingyen letölthető verzió oda-vissza veri őket. Viszont a letöltött filmek között is számomra nagy a káosz azon a bizonyos oldalon, egy halom elnevezés meg egyebek, én konkrétan ott se tudom mi az ami valós hdr-t tartalmaz és mi az ami nem, mindezt pedig kideríteni egy fájl nevéből nekem lehetetlen. És ez a legbosszantóbb hogy ha nem vagy hozzáértő vagy nem akarod magad film technikussá képezni akkor marad az előfizetés amivel rosszabb minőséget kapsz. Azt olvastam mindenhol hogy a DolbyVision mennyivel komolyabb mint a HDR10, hogy a Samsung tv mennyire rossz mert az csak a HDR10-et támogatja, de olvasva itt a hozzászólásaid én azt látom hogy egy pár film kivételével ami tényleg valós DV-t kapott, ez csak egy csalogató brand, mint sem valós hozzáadott érték. Igazából mondhatnánk a filmes világ Balenciagajanak is
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi #19731 üzenetére
Maga a DV az brutális képet tud biztosítani HA úgy alkalmazzák ahogyan azt a Dolby eleve kitalálta...
pl
10ezres csúcsok!!
ez sem kevés
Igaz ezekhez olyan lejátszó kell ami tudja a FEL-t kezelni!
A cmv2.9 és cmv4-ről már nem is beszélve.(a valós Avatar 2 és a Felhőkarcoló méréseken kívül a többit nem én csináltam hanem RESET_9999 )
Parmezan77
Igazából nem. A valós Avatar 2 ahogy látod kb 200-on megy végig mégis sokszor szinte kifolyik a szemem olyan fényerő lesz. Az adott képkocka a stúdió szerint arra az adott fényerőszintre van fényelve. -
Parmezan77
junior tag
Amúgy ezt én is néztem, hogy van olyan release ami jól néz ki, de a max fényerő olyan 4-500 nit körül van, van ami 1000 viszont van ami felmegy 4000-ig. Hallottam már, hogy különböző filmek máshogy vannak kalibrálva, de nem tudom ez mit jelent? Pl ami max 500 nit az sötétebb lesz mint az 1000 nites?
-
knoxhu
senior tag
Kérlek segítsetek, mert egyszerűen nem tudok rájönni milyen beállítás csinálja ezt az anomáliát. Önerőből szerintem már mindent próbáltam, mégse sikerült kikapcsolni.
Melyik beállítás amitől automatikusan csökken a fényerő (talán a kontraszt és a telítettség is, de ebben nem vagyok biztos) a megjelenített kép tartalmától függően?
-
lac8164
friss újonc
Sziasztok! C745 - el van valakinek tapasztalata? Mennyire jó a kép stb. Köszi!
-
tomp
félisten
válasz
szkutyi #19718 üzenetére
...és ez még mind semmi!
DV film amiben van DV aztán nincs DV aztán van DV végül nincs DV!Ez nem streaming verzió hanem a gyári lemezen így van rajta!!!
Amúgy jó DV lenne: valós DV és FEL!
Avatar 2 miután átment rajta a Resolve:Ez már azért jobban néz ki. Igaz eléggé alacsony a fény de szemmel láthatóan sokkal jobb mint az online DV verzsön.
Statikus kamu DV esetén amúgy a HDR10 jobb! Igaz csak akkor ha a TV is úgy gondolja. -
Scale
őstag
God of war ragnaroknel a következőt tapasztaltam:
3 pontban egy idő után megjelenik két kék éves egy piros világító pixel, eddig csak ennél a játéknál vettem észre és közben is el-el tűnik, bemenet váltásnál is hdr10-ről is egyből eltűnik.
Képen nem tudom mennyire jön át, igazából világosabb jeleneteknél nem látom csak menüben illetve sötét jeleneteknél.Ilyen másnál is előfordult már?
-
tomp
félisten
válasz
Parmezan77 #19721 üzenetére
DoVi Scripts tools.
Beolvassa a filmet és generál egy png-t. -
agent11
tag
válasz
szkutyi #19717 üzenetére
Igen, szerintem az IMG törli a particiókat is, és minden mást (kiindulva, hogy a telóimat régebben is mindig SW+USB kábel segítségével frissítettem és ott így volt). Utána pedig addig mennek az OTA-k amíg egy magasabb verziószámú IMG nem jön. Akkor indul minden előröl! Lehet, hogy ez az én fétisem, de én így szoktam csinálni.
-
agent11
tag
válasz
szkutyi #19711 üzenetére
Nálam is 562 van a C835-ön és semmi gondom nincs vele.
Igaz, ha jön egy magasabb verziójú IMG akkor én általában darálok mindent róla és felteszem, utána jönnek az OTA-k. Mindig van reset all és reset shop is.
Nekem semmilyen app nincs fent így nem izgat, hogy a kép és hang beállításokat megcsináljam. A TV csak kijelzőként van használva és egy amlogic-os box van rákötve. TV-t sem nézünk rajta. -
Olomlovag
tag
Bocsánat, szóval a készülék vásárlásakor azt az információt kaptam, hogy a 43" tévékre már van háztól házig garancia.
-
-
SlágerTibo
csendes tag
Én is így sejtettem.
-
szkutyi
addikt
válasz
winters123 #19710 üzenetére
Na ezt nem tudtam!
Akkor viszont aki ért hozzá kérem írja le hogy működik-e minden gond nélkül, vagy stabilabb rá az 511?!
Nálam gond nincs!de ez még nem jelenti azt hogy biztos minden klappol!
Viszont a bot szerint mehet a T615T03-ra az 562.... [kép] -
winters123
tag
válasz
SlágerTibo #19708 üzenetére
A legutolso hivatalos FW a C835re az 511es. Az 562nel nem garantalt h minden tutira menni fog. Vagy igen vagy nem. Ezert van zarojelben is az 562es leirasaban a tavalyi szeria. Az 562ot hivatalosan az idei 7es, 8as szeriahoz ajanljak.
-
szkutyi
addikt
válasz
SlágerTibo #19708 üzenetére
Csak a felrakas dátuma de ha megnézed, frisebb az 562...
-
SlágerTibo
csendes tag
Dátum szerint az 511 jött utólag. Bár az lehet csak a felrakás dátuma.
Igen, követem az eseményeket hdr témában, is. -
szkutyi
addikt
válasz
SlágerTibo #19706 üzenetére
562 a legújabb, ott mas a gyors menü pl...motorháztető alatt nem tudom mit változtattak....az tuti hogy nekem.a 562vel előjött hdr-en belül a dinamikus tone mapping opciban 3.allitasi lehetőség...
-
SlágerTibo
csendes tag
-
Scale
őstag
Most nézem hogy nálam a kernel verzió még 4.19.116+ (2022 nov16), hiába van bekapcsolva az automatikus frissítés, ezalatt a pár nap alatt még nem sikerült frissítenie.
Ez elég régi fw, ezt azért érdemes lenne frissíteni ugye? Azért az új "hibákon" kívül talán van sok jó újítás is ami bejött idővel? -
Scale
őstag
A tegnapi filmet megnézem ugyanúgy full sötét szobában a régi samsung q80r tévémen, valszeg a képméret különbségéből is adódóan de ott nem vettem észre nagyon váltakozó fényerősségű fekete sávokat. Az egy 2019es tv és elvileg a c835 mindenben jobbnak kéne lennie, de hát a szoftver sokat tud nyomni a latba, igen..
#19700tomp: ha nem méred így ki akkor honnan a francból tudod melyik milyen verzió?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest