-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
GEPESZ66 #9785 üzenetére
Én kb. fél éve vettem egy Approx APP500PS tápot, ami hivatalosan is passzív PFC-s, és az egyik legolcsóbb a piacon. Természetesen itt a fórumon kaptam miatta hideget-meleget, mert ez gyakorlatilag a kategória legalja, és ahogy elnézem, az Árukeresőn is sokan szidják. Épp ezért nem is javaslom. Viszont mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az 6 évvel ezelőtti, első generációs i5-ös konfigomat ragyogóan elviszi egy FSP Nano 600-as (ronda szinuszos kimenetű) szünetmentesről... és kifejezetten halk a 12 cm-es ventilátora, ami miatt szintén nagyon megszerettem.
-
-
-
GEPESZ66
veterán
Szeretnék írni a Powercom-nak,de csak németül tudok.
Lenne szíves valaki ezt a pár sort lefordítani angolra.
Tisztelt Cím!
A BNT-600A szünetmentes táp melyik gyármányú aktív pfc-s táppal működik együtt (pl. FSP,COOLER MASTERS, stb.)?
Üdvözlettel! -
-
-
válasz
GEPESZ66 #9792 üzenetére
Amíg valaki egy oszcilloszkóppal nem méri ki, nem fogjuk megtudni. A "tüskés kocka" és a tökéletes szinusz között elég sok variáció van, nyilván minden gyártó igyekszik utóbbiként marketingezni a termékeit. Neten review sajnos nincs
-
GEPESZ66
veterán
válasz
t72killer #9791 üzenetére
Ma nekifutottam még egyszer. A szünetmentes pontos típusa
OWERCOM BNT-600A (360W).
A pcx.hu oldalán azt írja, hogy a kimeneti jel szinuszos.
Mellékelek két képet. Ezek a jelek vannak az elején, ill. ezt írja a Powercom weboldala.
Ezek alapján, akkor milyen valójában a kimeneti jel? -
-
-
gortys
csendes tag
válasz
GEPESZ66 #9782 üzenetére
Ezt a típust már nem találtam sehol... Ami még egy nagyon jó táp volt, az a Cooler Master RS500-PSAP-J3, passzív PFC-vel, a belseje FSP gyártmány volt, de már ezt sem lehet kapni, pedig szünetmentessel remekül működött.
Viszont találtam két olyat, ami esetleg szóba jöhet:
NJOY Ayrus 500W (PWPS-050P02Y-BU01B), ebben passzív PFC van.
Cooler Master 500W (RS500-PCARI3-BU), a neten feltüntetett adatlapokkal ellentétben ebben NINCS semmilyen PFC, se aktív, se passzív. -
-
sanzi89
addikt
válasz
GEPESZ66 #9782 üzenetére
A Deepcool tudtommal nem ajánlott tápegység márka
De nézz kicsit jobban utána ennek, hogy biztosan passzív PFC-s a kinézett táp, mivel például itt passzívnak írják a webshopban, holott a dobozásra rá van írva, hogy aktív PFC...
-
gortys
csendes tag
Üdv!
APC Back-UPS CS szünetmentes milyen PC táppal működne rendesen? Eddig egy passzív PFC-s táp volt a gépben, ami tökéletesen működött, de mostanra megadta magát. Kéne egy új táp, de szinte csak aktív PFC-s tápokat lehet kapni, azzal meg egyszer már befürödtem. Pl egy Chieftec CTG táp (aktív PFC-s) nem működött ezzel a szünetmentessel.
Tudnátok ajánlani valami megbízható tápot, ami rendesen működik Back-UPS-el? 400-500W körüli táp kellene, de passzív PFC-set már alig lehet kapni...
Köszi előre is.
-
GEPESZ66
veterán
A mostani 9 éves asztali PC-t egy POWERCOM 600VA-os szünetmentesről üzemeltetem.
Most szeretnék új gépet összeállítatni.
Állítólag a szünetmentes miatt nem mindegyik tápot lehet belerakni a PC-be.
Ha így van, akkor mire kell figyelni? -
A megváltó
tag
válasz
janos666 #9776 üzenetére
Igen a SUA kicsit másabb,Ez sima SU.UPS akku.hu-n ezt írják róla:
A SU széria egy teljesen új külsőt és belsőt kapott, nagyobb tudással rendelkezik, modernebb alkatrészeket tartalmaz, viszont még szintén elég jól javítható. 2004-ig gyártották őket.
A SUA széria nagyban hasonlít a SU szériához, ám a modern kor követelményeinek megfelelően fekete borítást kapott, valamint USB kommunikációt, és az elektronikáján is változtattak. Ez a készülék viszont már nehezebben szerelhető a több rétegű NYÁK miatt. -
janos666
nagyúr
válasz
frpeter #9716 üzenetére
Nem volt nehéz, az apcupspd egyszerűen települ Gentoo-ra és Windows 10-re is, illetve van a doksijában példa master+slave jellegű konfigurációkhoz. Bár élesben még nem teszteltem, hogy tényleg kikapcsolnak-e a gépek sorban egy perc különbséggel (előbb PC, aztán szerver), de a kliens gépen a GUI a kliens saját démonját monitorozza ugyan azzal a módszerrel, amivel a kliens démon is kérdezgeti le a szerver démont, és látom a GUI-n frissülni a státuszt, szóval legfeljebb a shutdown parancs kiadásával és tényleges végrehajtásával lehet gond (amit majd szeretnék átállítani inkább hibernálásra, de azt még nem tudom lehet-e egyszerűen).
@A megváltó
Nekem emlékeim szerint számottevően másképp néz ki belülről a SUA2200I, dacára hogy hasonló a modellkód és a színén kívül a külső ház is (bár ezen máshol van a kártyafoglalat és van USB csati is), így nem biztos, hogy egyszerű lesz megtalálni ugyan ezt. (De ha valamikor a jövőhéten ki kell kapcsolnom a kábelezés véglegesítéséhez, akkor lekapom a fedelet és fotózok egyet.)Kerestél már neten szerviz manualt (pl. elektrotanya.hu és google)? Az talán biztosabb.
-
sanzi89
addikt
válasz
A megváltó #9773 üzenetére
Esetleg ha te tennél be egy normális fotót?
-
A megváltó
tag
válasz
A megváltó #9772 üzenetére
Időközben szétszedtem és látom, hogy sorba van kacsolva a 2*2 akkumulátor, tehát 48 voltos.Ki is tudtam próbálni 4 autóaksival.Működik is rendesen fúrógépet hajtja(900 watt), de ennek ellenére felfedeztem rajta ,hogy 2 db ellenállás elvan égve , ezt még nem tudom mihez lehet köze,szívesen venném, ha valaki tudna feltölteni, képet az áramkörről,arról a részről, ahova a kiegészítő kártya csatlakozója van , és segítene az ellenállás érték behatárolásában,mert így kicserélném azokat (2 db.).
-
A megváltó
tag
Sziasztok!
Sikerült szereznem egy APC smart ups su2200inet szünetmentest, akkumulátorok nélkül.Ki szeretném próbálni, mert nem tudom jó e.Mennyi akkumulátor kell bele (Interneten 4*12v/18 AH írnak)2 esével vannak , ez azt jelenti, hogy ez 48 voltos?vagy pedig 2 db akkumulátorral is beindulna, csak nem bírna annyira?
-
válasz
cinemazealot #9770 üzenetére
(Közben a végső simításokról kérdezem a szaki kollégákat az elektro-topicban
) Úgy néz ki, összejön a dolog.
-
-
válasz
sanzi89 #9766 üzenetére
Bizony. A 2db hűtőnk együtt nem eszik ennyit... Úgyh marad a picoPSU vagy az útválasztó + egy búvárlámpa nimh-pakkja, tiszta DC forrásként.
#9767: Köszi az infót
Ez is sok, a szerverecske, amit "megmentene a pusztulástól" egy alulfeszelt i3-prociból és egy folyamatosan pörgő 2.5"-os winyóból állna - még így is a szünetmentes fogyasztana többet.
-
válasz
janos666 #9763 üzenetére
"az APC Smart szerintem nem ilyen." - hogy mi van a dobozban, nem tudom, de veszettül pusztítja a Wattokat. Ennyit a gép nem eszik, amit nálam védeni kéne
Jelalak kérdés: persze h csak akksis üzemmódban adja, kérdés, hogy ilyenkor mennyire zavarodik meg a pc tápja? (Bár a fentebbi fogyasztásokat látva én lemondtam a hagyományos AC/DC/AC megoldásról)
-
janos666
nagyúr
válasz
cinemazealot #9742 üzenetére
"egy elég komoly elektronikát kell üzemelni, hogy összehozza azt a tökéletes szinusz jelet"
Ezt már legalább harmadjára írod és én is legalább másodjára válaszolok rá, hogy a line-interactive UPS nem nyúl bele a jelalakba, mikor átmegy rajta az áram (tehát az idő túlnyomó többségében), egyedül akkor szabhatja ő, mikor akkumulátorról dolgozik (ami értelem szerint erősen korlátozott időtartam és nyilván csak szükség esetén van így).
A jelalakot csak az on-line UPS tudja folyamatosan módosítani (illetve az alapvetően nem is tudja az eredetit áttolni, esetleg ha létezik "hybrid", ami szabadon konfigurálható, hogy épp line-int vagy on-line módban menjen).
Előbbinél elvben minimális kéne legyen az áramfogyasztás (>90%, ideális esetben akár ~98% lehetne a hatékonyság, épp csak annyit kéne ennie, ami elveszik a passzív zajszűrőben és üzemelteti a digitális elektronikát, ami szükség szerint átvált akkumulátorra).
Ha jelentős a fogyasztás, akkor egyszerűen sokat fogyaszt az "agya", a digitális rész, ami alapvetően csak figyel és dönt arról, hogy mi legyen (illetve gondolom akkor is nőhet a saját fogyasztás, ha épp aktívan szabályozza a feszültséget, de annak is csak ritkán kéne előfordulnia és rövid időszakok erejéig).
Mondjuk a passzív zajszűrő is lehet masszív, pl. egy szimmetrikus trafó. Még az is elképzelhető, hogy a két trafó közül az egyiknek van 1:1 tekercselése is (vagy persze lehetne egy harmadik önálló trafó csak erre a célra) és azon mindig átmegy az áram zajszűrés okán, de az APC Smart szerintem nem ilyen.
-
toxin2
tag
Sziasztok.
Vettem egy APC Back-Ups RS 800 típ. szünetmentest. Linux alól az apcupsd figyeli a szünetmentest usb-n.
Raktam bele új akksikat. Ennek ellenére amikor gépen van, folyamatosan csökken az akkuk töltöttsége,
ill. a feszültségük is. Lehet hogy hibás a szünetmentes töltő része? Hogyan tudom ellenőrizni? Az akkuk
amiket vettem bele 2015-03-27 dátumot mondanak magukról gyártási dátumnak. Esetleg ez is lehet baj?
Ezt olvastam, ez alapján próbáltam újrakalibrálni. Minden ötletet szivesen meghallgatok. -
mazyx
csendes tag
-
Nova96
őstag
válasz
cinemazealot #9757 üzenetére
Köszönöm a választ
, akkor várok mert nincs annyi pénzem. :S
t72killer
Köszi, akkor inkább gyűjtők és majd valamikor később visszajövök. -
A router max 30-at fog enni, ha nincs benne olajradiátor
. Szumma 150w körül ehet a gép fullra terhelve - ehhez egy 500VA-es (~300W-ot leadó) egység is elég lehet. A listából 20k kerettel az OnSine 511-et venném a nem-túl szabálytalan jelalak miatt, de nagyon nincs róla tapasztalat, mennyire megbízható.
A tuti szinuszosak sajna nagyon drágák
.
-
cinemazealot
addikt
A linkelt írás csak tudásbázis, ráadásul jó néhány évvel ezelőtt született, azóta pedig változhatott a UPS piac. A fő szempont most a tápod, ami -- ha jól gondolom -- a BE QUIET! System Power 7 300W. Ez aktív PFC-s, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel összeveszne az olcsóbb, szimulált szinusz jelet generáló UPS-ekkel. Többiek biztos tudnak Neked javasolni valamilyen szabályos szinusz jelet generáló "okosabb" eszközt, pl. valamelyik APC Smart-ot, ezeket sajnos én nem ismerem annyira.
Egyébként az össz. teljesítmény felvétel méretezéséhez érdemes a tápod teljesítményét alapul venni, az eddig 350 W. Monitorral már 400 W, a router max. 5-10 W plusz, így ha kb. 450 W-ra (tehát kb. 700 VA-re) keresel UPS, az már jó lehet... kezdésnek... egy rövid áramszünetre, viszonylag rövid áthidalási idővel. Ha több időt szeretnél, érdemes nagyobb akksival szerelt vagy nagyobb teljesítményre méretezett darabot választani, pl. egy 1000 VA-est.
-
Nova96
őstag
válasz
t72killer #9755 üzenetére
MSI B85I///4gb kingston hyperx fury 1600mhz///Gigabyte GTX750 Ti 2GB ///WD 1TB blue//Kingston V300 120GB///INTEL i3 4170///BE QUIET! System Power 7 300W///Antec ISK 600// TP-LINK WR741ND//Dell UltraSharp U2311h
Még a routert is rákötném, mennyit eszik azt, nem tudom de kb. olyan 150-200 max.Köszi a linket, akkor onnan bármelyiket érdemes venni még az olcsóbbat is? (14-15k vagy inkább 20k fele érdemes?)
-
0. kérdés, mi van a gépben, azaz kb mennyit eszik és milyen tápja van?
cinemazealot-kolléga linkelte pár hete ezt az olvasnivalót, szvsz innen a középmezőnyből válogatnék.
#9745, majd' elfelejtettem: Voltcraft 4000pro
-
válasz
cinemazealot #9752 üzenetére
Latitude E7450, pici Broadwell-U-s procival. Igaz, újkorában volt még, hogy nyomtam egy 8 órás munkanapot wifivel, de SzVSz bármelyik Broadwell-Skylake-U-s lapos utánacsinálja, ha kap 50+Wh-s akksit.
-
Nova96
őstag
Üdv, teljesen laikus vagyok, szóval ha sok hülyeséget beszélek bocsánat.
Számítógépre kéne szünetmentes tápegység , mert sok az áramszünet és hálózat kimaradás is sokszor van. A gépet meg lazán gajra vághatja.
Kérdésem az, hogy melyik az ami jó erre és nem egy vagyon? -
válasz
cinemazealot #9750 üzenetére
Egy pillanatig én is gondolkoztam ilyenen, de inkább laptopról remote megoldom, ha kell vmi a gépről. (Dual LAN-os lesz, így lekapcsolt router mellett se bonyolult a hálókábeles hozzáférés). A laptopakksimnál tartósabb (~8óra
) UPS-t pedig kétlem, hogy tolerálna az asszony a lakásban
A TV-re lehetne még kötni kimaradás esetén egy olcsó AC/DC/AC ups-t - amit nem állandóan etet az ember a rendszerről, csak 3-4hónaponként feltölt - de sztem kihagyom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- További aktív témák...
- Effekta MTD 1500 1500VA 938W valós szinuszos szünetmentes eladó új aksikkal
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- APC UPS hálózati kártya AP9617
- APC BX1400UI szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest