-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
szkutyi #91192 üzenetére
Gondolom nem DSM6-ot használsz.
A csomagforrás: https://spk7.imnks.com/
A nyelv meg átállítható, hogy ne kínai legyen
Természetesen a bejelentkezési adatokat is érdemes lecserélni, bár én úgy állítottam be, hogy ha LAN oldali címről (192.168.0.0/16) akarok bejelentkezni akkor ne kérjen jelszót. Ja és az alapértelmezett portot is lecseréltem.
Nekem szerencsére pozitívak a tapasztalataim.
A DS-hez képest hatékonyabb az erőforrás használata, sokkal gyorsabban tölt le. Ugyanakkor a DS-t is használom, mert az tud más extrákat amit a Qbit nem (A DS pl. youtube videókat is leszed a link alapján)A qbittorrent windows-os verzióját is használom PC-n, nekem az is bevált.
-
halisa
tag
válasz
szkutyi #91192 üzenetére
Nekem a dockeres verzió vált be. Nyilvántartásban rákeresel a qbittorrentre és a linuxserver/qbittorrentet letöltöd. Futtatás előtt csinálni kell egy mappát a qbittorrent néven a docker mappán belül.
Futtatás. A hálózati illesztő: Host. Hozzá adsz két kötet mappát /docker/qbittorrent -> /config ide megy a konfig fájlok. A másik mappa /(letöltési hely)/torrent -> /downloads . Majd tovább lépegetve elindítod, majd a
http://nasip:8080 megnyitod n: admin p:. A tároló qbittorrennt naplóban megkeresed a generált jelszót.
Nekem így működik. -
-
válasz
szkutyi #90798 üzenetére
Nekem volt hasonló esetem egy DS118 és egy DS220j-vel: #90022
Sajnos a venti cseréje nem segít, ez sokkal inkább a 2018-2020 közötti Realtek modellek betegsége.
A jó hír, hogyha olyan helyen van, ahol nem zavar idönként a venti hangja, akkor a riasztást ki lehet kapcsolni. -
Celithrandi
addikt
válasz
szkutyi #90823 üzenetére
azt szeded le amit meg akarsz nézni. Telóval elérheted smb kívülről ha van fix ip címed vagy ddns, de ebben inkább az androidos topicban tudnak okosítani. Azt fiszont, hogy telón smb-n keresztül lehet e filmeket nézni már a google mondja meg szerintem
Bevallom őszintén, hogy még soha eszembe nem jutott telefonon filmet nézni, nekem vannak könyveim e célra
-
Gardaai
senior tag
válasz
szkutyi #90798 üzenetére
Ez elvileg szoftveres nyavalya is lehet.
Állítsd át a Fan Speed Mode-ot. Mindegy mire, csak ne az legyen ami most van.
Ha megoldja, akkor vissza rakhatod az eredetire is, hátha csak beakadt valami.Ha nem oldja meg, akkor nem feltétlen kell gyári. DS214-ben simán belevaló (átmérő, csatlakozó stimmelt) ventit raktam, nem szólt érte, nem volt hiba.
Azt nem tudom biztosan, hogy 18-as modell szól-e érte, de ha tippelni kéne, nem. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90756 üzenetére
DS423 / DS423+ / DS923+ modellek összehasonlítása.
A DS423+ áll hozzá a legközelebb...csak 4 fiókja van. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90754 üzenetére
Plex-ről nem tudok nyilatkozni mert sosem használtam.
Egy biztos :
Normál esetben a NAS csak kiküldi , stream-eli az adatokat.
Ezekből az adatokból a lejátszó képet , hangot dekódol.
Ha a lejátszó jó, akkor nem kell a transzkódolás.Lejátszó lehet több eszköz is :
- TV saját belső szoftvere ( DLNA )
- TV-re telepített külső alkalmazás ( Plex )
- Hálózati média lejátszó ( ebből sok tipus, fajta létezik )
- PC
- HTPC ( Filmezésre kialakított PC )
- Tablet , telefon stb mobil eszköz....Nálam a NAS-ról érkező adatokat 3 PC is látja.
Mindháromra TV készülék is van kötve HDMI kábellel.
PC-n a filmezéshez a Media Player Classic Home Cinema-t és a MPC-BE-t is használom. Elindítom a filmet ami megjelenik a monitoron és a TV-re ( kiterjesztett képernyő ) csak áthúzom a lejátszó ablakát és kiteszem teljes képernyőre.Tehát nekem a PC a lejátszóm.
Korábban kipróbáltam, hogy milyen az amikor a TV saját , belső szoftverével nézek filmet : Synology Médiaszerver.Valamint kipróbáltam a Synology Video Station-ját is.
Gondolom transzkodolas nem menne, de a direkt play 4k hdr és dovi?
Nagy rá az esély, hogy nem menne a transzkódolás mert , ahhoz erősebb CPU kellene ...vagy ahogy mások már írták a Plex és olyan NAS , amiben van IGP.A többi pedig szintén a lejátszón múlik.
Vagy néha szoktam tableten is filmet nézni.
Ekkor az Androidos tabletre telepített File Station-t indítom.
Bejelentkezés után kikeresem a mappában a filmet és rábökök.
A tabletre lett telepítve több lejátszó program is de az esetek 99%-ban a VLC-t használom. Tehát ez is egyszerű.Mint írtam ismerkedésnek jó lesz.
Azonban ha ráérzel az ízére és megszereted, akkor a következő lépcső úgy is az lesz, hogy több lemezt, nagyobb tárhelyet szeretnél.
Már most szólok előre , hogy ne a 2 fiókos modellek között nézeges......Merj nagyot álmodni és minimum 4 fiókos modellt nézz majd.
-
Gardaai
senior tag
válasz
szkutyi #90741 üzenetére
Felirat nélkül szinte minden működik. De "sajnos" mi így szoktunk filmezni. Angol hang, magyar felirat.
Hiába a 2021-es csúcs Samsung TV, nincs DTS license és a filmek 90%-a amit nézünk DTS hanggal jön..
Még egy Ryzen 3800x, 32GB memóriás PC-n futtatott PLEX-en keresztül is van, hogy megakad, de sokkal jobban bírja.
Bitrate olyan magas amennyire csak tud menni, de végül buffering van ott is. Tehát hajtja magát felesleges ameddig csak nem throttlingol.#90744 Multibit
Igen, sajnos néztem, hogy Apple TV-nek sincs DTS támogatása.. csak tudnám a fenéért amikor tényleg szinte minden filmnek az angol hangsávja DTS..
Rendeltem egy Amazon Fire Stick 4K-t az elvileg tudja. Meglátjuk... ha nem, akkor el lesz engedve a PLEX. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90749 üzenetére
Ismerkedésre , barátkozásra megfelel.
DS116
- 1 fiók
- 2016-s modellA kiadás évétől számítva :
- 10 év teljes szoftveres támogatás
- Ezt követően +3 év biztonsági frissítésekA 10 év lassan , 2026-ban le is telik....
Fogod tudni használni torrentezésre.
Persze az adatlapján szerplő kétmagos Marvell ARMADA 385 88F6820, ( 1,8 GHz ) nem egy atomerőmű ezért nem fogsz tudni Gigabittel letölteni de egy olyan 20-30 MB/s-ra számíthatsz. -
ekkold
őstag
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
szkutyi #90684 üzenetére
Az N100 kb ott lehet, mint a DS918+ (csak így első blikkre), vagy talán picit erősebb is.
Szerintem ami fontos: a sok memória, és a friss Plex verzió. A NAS-ra mindig a plex.tv-ről töltöm a Plexet (akár a bétát is), mert a Csomagkezelési központban nem mindig a legújabb van.
Most visszagondoltam olyan 1-2 évet, és akkor volt csak problémám az otthoni (wifi-s) lejátszással, mikor AP-kat cseréltem, és nem jól lőttem be az újakat.
A távoli klienseimnél egyelőre még nem volt zűr... kopp-kopp. -
ekkold
őstag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90670 üzenetére
DS224+
- 2 fiók
- 2024-s modellA kiadás évétől számítva :
- 10 év teljes körű szoftveres támogatás.
- + 3 év ezután is de akkor már csak biztonsági hibajavítások érkeznek rá.Ez minden modellre igaz.
Alapvetően jó NAS a DS224+
De kérdezed, hogy mi a szűk keresztmetszet ?
Kérdés, hogy ezen a hosszútávon mennyire lesz elegendő a tárhelyed és szeretnéd e idővel bővíteni ?!Magyarázom.....
Ahhoz, hogy a NAS-t folyamatosan elérd és ne veszíts adatot , ahhoz a rendszert védeni kell legalább 1 db HDD meghibásodása ellen.
Ha a 2 fiókos NAS-ban 2 db lemezt teszel és külön-külön kötetként kezeled őket ( kb mint egy PC-ben 2 db HDD ) , akkor egy lemez hiba esetén az adott HDD-n lévő adatokat elbukod.
Ez a PC-nél is így van.Arra , hogy ezt kivédd kell a RAID technika.
2 db lemezt 1 db kötetbe kell szervezni.
Ez lehet RAID1 vagy SHR kötet.
Ekkor viszont csak "fele" az tárkapacitás.
Pl. : 1 Tb + 1 Tb esetén lesz 1 Tb használható helyed....de cserébe bármelyik lemez tönkre megy az adatokat eléred mert a másik lemezen is ott van a rendszer ( írtam korábban, hogy minden lemezen fent van a rendszer...) és az adatok !!!
Neked csak a hibás lemezt kell cserélned ugyanakkorára vagy nagyobbra.Viszont ha a tárhelyet akarod növelni, akkor mindkét lemezt cserélned kell....mondjuk 1-1 Tb-ról 2-2 Tb-ra.
Tehát megoldható a tárhely növelése.A másik megoldás drágább de hosszútávon "kényelmesebb" és gyorsabb megoldás :
4 fiókos NAS.Kezdésnél - maradva a példánál - legyen benne 1+1 Tb lemez , 1 db kötetbe rendezve....de ezúttal nem RAID1-ben !!!! Mert az csak 2 db lemezzel működik. Legyen SHR kötet ami a Synology saját "találmánya".
Tehát 1-1 Tb , 2 db lemez , SHR kötet.
Kevés a hely ?
Bedob az ember a 3. fiókba egy újabb lemezt és hozzáadja a kötethez. Ekkor lesz 1+1+1 Tb , SHR kötet és 2 Tb használható tárhely! 1 db lemez ( a 3-ból bármelyik ) meghibásodása esetén is működik a rendszer és elérhető minden adat !
Majd ugyanez a 4. lemezzel :
1+1+1+1 Tb , SHR kötet , 3 Tb használható tárhely.Tehát az SHR és a 4 fiók miatt könnyű a későbbi bővítés !
Pont ezt mutatom be egy DS918+ modellen....
DS918+
- 4 fiók + 5 fiókos bővítő egység
- 2018-s modell -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90668 üzenetére
Nekem egy TP-Link EAP 660 HD látja el a ház beszórását jelekkel.
Eléggé fullos....
De ez egy AP , Acces Point , Hozzáférési pont eszköz. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90663 üzenetére
Otthoni körülmények között felesleges.
Már csak azért is mert a NAS-on "csak" gigabites a LAN csatlakozó.
A Gigabit ( 10/100/1000 ) elvi maximális sebessége 125 MB/s.
Ebből a gyakorlatban tud kb 100-110 MB/s -t.Egy mai moder HDD pedig 140-180 MB/s sebességre képes , nagy fájlok esetén. Kis fájloknál visszaesek a sebesség.....ezen tudna segíteni az SSD....de gondolom nem akarsz fél , 1 percenként apró fájlokat olvasni....
A TV-k pedig csak Fast Ethernet ( 10/100 ) LAN-al vannak szerelve.
A legtöbb 4K-s UHD filmnek még ez is elegendő sávszél.
Tehát elviekben akár 10 db TV-t is képes kiszolgálni egy Gigabites csatlakozóval szerelt NAS.
Van pár alkotás , ami magyasabb bitrátát követel meg és már nem elegendő a Fast Ethernet sebessége.....
Ekkor jól jöhet ha a TV-be épített AC-s ( Wifi5 ) , AX-s ( Wifi6 ) wifi egy hasonló képességű és nem túl távol elhelyezkedő szintén AC-s vagy AX képes router-re csatlakozik.
Memóriát viszont aránylag olcsón lehet beledobni....
Mondjuk nem az összes tipusba de van amelyikben könnyen bővíthető. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90661 üzenetére
Belerakod az SSD-t.
Feltelepíted a rendszert : 3 particiót hoz létre a DSM.- Rendszer partició , DSM
- Lesz gyorsítótárnak partició
- Lesz adatok számára particióMajd belerakod a HDD-t és ugyanez.....
Telepítés közben....ha VAN TÖBB KÖTET is létrehozva , akkor lehet választani, hogy az adott APP-ot melyik kötetre szeretnéd telepíteni.
Akkor HA a Download Station 1 adott kötetre települ ÉS ugyanazon a köteten van a célmappa, akkor nincs adatduplázódás !
Ha az eggyik köteten van az DS és a másik köteten a célmappa, akkor duplázódás van. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90658 üzenetére
Szia !
Az összefoglalóban találsz egy Download Station bejegyzést.
Ott válszt kapsz a sebesség kérdésére.A Synology NAS-okban elhelyezett MINDEN LEMEZRE FELKERÜL az operációs rendszer a DSM !
Nem lehet hivatalosan olyat amit szeretnél :
SSD-rendszer + HDD adatok.
Otthoni körülmények között amúgy sem sok előnye van az SSD-nek.
Van olyan modell amibe lehet rakni SSD-t.
De azok a lemezek hivatalosan csak írási és olvasási gyorsítótárként működnek. Jelentősen megnövelve az apró fájlok elérési idejét....főleg ha sok a kérés. Ilyen eset lehet ha 20-30-40 gépről dolgoznak sok dokumentum fájlal....mondjuk egy irodában.A torrent "duplán" tárol nem teljesen fedi a valóságot.
Attól függ.....
Válasz a már linkelt összefoglaló Download Station bejegyzésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest