- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
cami][us
senior tag
válasz
chris0000 #8498 üzenetére
Szerintem kontrollerrel annyira nem jó. Kontrétan volt már hogy input lag miatt purcantam ki. Egerészve a táskából is könnyebb kiválasztani a fegyvert/lőszert és gyakran a gyorsaságon is múlik hogy túlélsz-e.
Persze mostanában inkább a várépítésen ügyködöm, meg várom az új főverziót.#8499 jó dlc cím lenne
-
vidaila
senior tag
Steam decken gyári OS-el az epic launcheres játékoknak van teljesítmény béli visszaesése? Tehát ha meg akarom venni a Red dead redemption 2t, a steames változat jobban fog futni mintha az epices verziót adnám hozzá? Vagy nincs különbség?
-
tl-x
addikt
Tegnap találtam egy újabb “gyöngyszemet”. Olcsó volt, kevés helyet foglal és magyar nyelvű, nekem nagyon tetszik a hangulata
video: [link] -
tl-x
addikt
válasz
stickermajom #8494 üzenetére
Sok sikert hozza és jó szórakozást! Én 512 GB Micro SD-vel leptem meg az OLED-et, magamat meg a RE Village-el.
-
stickermajom
addikt
Megleptem magam én is egy 512-es OLED-del karácsonyra.
Felfedezni nem sok időm volt az eszközt, csak felraktam gyorsan a Dave the Divert és játszottam vele amíg a nagyszülők lefoglalták a kölyköt.
Eddig nagyon tetszik a cucc! Később szeretnék jobban belemászni a lelkivilágába, az lesz a másik fele a szórakozásnak. -
Redneck
nagyúr
válasz
vidaila #8478 üzenetére
Az alapjáték is elég hosszú, és komplex produktum, de érdemesebb a komplett pakkot megvenni, mert nagyon jók a kiegészítők.
Decken ugyan nem próbáltam, de a videók alapján szépen szalad a játék. Akciósan nagyon ajánlott vétel.Cucuska2:
Ezt a 12W/1200Mhz trükköt majd kipróbálom, ha rászánom magam egy OLED vásárlásra. Végül nem cseréltem telefont, úgyhogy kéne valami erősebb handheld, "melóbangémelős" cucc. -
gabeunit
tag
Hali,
2 éve a Nintendo oled a fő konzolom, ezidő allatt.gepem se volt.
Most.megvettem a steam decket(Oled 1tb).
A Matt kijelző számomra nem annyira zavaró,)
Rávarázsolni az Emudecket nem volt egyszerű ...
Hogy lehet a kereső el csinálni valami?
Mindent kipipaltam, hogy engedélyezze és nem hozza be se a GTA5-ot, és a RDR2őt...
Ez egy nagy ugrás lesz a Switch után. -
Skynet258
veterán
Jah amúgy 79%-nál nem tölt feljebb a Deck-em a dokkolón, úgy sem, hogy nincs semmi beállítva a Decky-s Power Tools-ban (sőt most fent sincs). Ez bug vagy feature vajon?
-
Peat;)
veterán
Az fps locknál egy ideje megjelent zárójelben a hz, együtt állítja a kettőt. Lehet külön az fpst és különk a kijelző frissítését állítani? Meg alapból nem így volt?! Lehet én bénázok most.
Az akksi jelző led is elrontva a régi gépeknél, ha feltöltött nem kapcsolja le. Vagy ha ez az új mánia akkor villogjon lassan amikor tölt, de jelen állpotban nincs visszajelzés mikor mit csinál a töltőkábelen.
-
Skynet258
veterán
-
Dawide@axele
aktív tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
kovsol
titán
Én egy Divinity: Original Sin 2 -t zsákoltam be. Decken nagyon jól szalad.
Tudom most a baldur's gate 3 a trendide 13,5€-ért ez a játék ajándék szerintem.
tl-x: Witcher 3 ha a HD verió vagy minek hivják a felújitott graffal van opció a feliratok méretének állitására valahol a settingsben.
-
tl-x
addikt
Witcher 3-ban a Steam csomagot választottam, tök jól megy de az oktató feliratok olvashatatlanok. Azt hol tudom állítani?
-
Jól értetted, a gameplay lassú, a Decken szerintem nagyon jól fut a körülményekhez képest. OLED-en pedig nevetségesen jó közben az üzemidő.
Nagy trükköm, hogy a gépigényes játékoknál leveszem 12 W-ra a CPU-t, a GPU-t pedig 1200 MHz-re (kikapcsolom a frame limitet), és sokkal halkabb lesz a Deck, a teljesítmény pedig alig csökken.
-
bepken
veterán
válasz
Cucuska2 #8469 üzenetére
maga a lassúsága engem nem zavar, hiszen az online részébe már beletettem anno 80 órát - ennek egy jó nagy része csak lovaglásból és bámészkodásból állt..meg persze vadászat/horgászat
(maga a játékos bázis nagyon toxic volt számomra már akkor is...emiatt nem foglalkoztam a küldetésekkel soha)
Story részébe szerintem ennek minimum kétszeresét bele tudnám tenni és még csak különben se járnék a 100%-nak
szerk.: így mire leírtam ezt a monológot esett le, hogy esetleg a Deck teljesítményére értetted, hogy lassú rajta a RDR2?
-
bepken
veterán
hacsak nem pár hónapja kijött játékra vágyik valaki kedvezőbb áron, szerintem siman skippelhetőek ezek a nagy vásárok, hiszen év közben sokkal jobb áron szoktak érkezni bundle csomagban még a nagyobb címek is.
RDR2 amitől nagyon viszket a tenyerem, de sajnos most nem lenne időm 100+ óra folyamatos játékra (és az a játék egészen biztosan instant végigjátszást érdemel) ...mondjuk van még jópár ilyen kaliberű cím.... olyan is, ami már egyébként megvan a könyvtáramban
-
tl-x
addikt
Megint annyi akciós játék van! Nehéz ellenállni
-
boost
veterán
Nagyon szeretem a gépet. Nagyon adja magát, hogy az ember kézbe vegye, és bekapcsolja. Nincs az, hogy be kell ülnöm a dolgozóba játszani, vagy tévét kapcsolni / konzolt kapcsolni, megvárni míg belép, netet kap, stb. Ezt csak kézbe veszem, megnyomom közben a bekapcsológombot, és mire ölbe vettem, már játszhatok is. Ez szörnyű! Máris mondom, hogy miért...
Egyszerűen rabolja az időt, főleg, ha olyan DLC-k jönnek, mint az új Vampire Survivor - Among us crossover.
Nagyon le tudott billenteni arról, hogy mivel foglalkozom szabad időmben, a jövőben tudatosabban kell erre odafigyelni.
A legtöbb időt, túl sokat a Hitman-be tettem. Az utolsó rész lényegében az összeset tartalmazza, és akcióban elég jó áron elérhető, rengeteg-rengeteg játékórával. Nagyon szépen fut rajt, betűk is optimálisak, szóval jó cucc. Pont az a játék, amit kicsit játszol, egy pályán, de nem kell egy futásra lejátszani. Sétálgatsz, nézgetesz, feltérképezed, haladsz vele kicsit, aztán mondjuk 3-4 óra múlva, ha megint van egy kis időd, megint haladsz vele tovább. Aztán a végén megoldottad a pályát.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Visszakerestem, de nem találtam határozott választ. A sávos garancia hogy alakul a Decknél? Az oldaluk elég szűkszavú, egyedül a refurb résznél találtam egy ilyet:
Nem refurb eszköz érdekel, de ez alapján gondolom egy új 512-es OLED is 2 évvel jönne?Szerk.:
Azt hiszem megvan:
"HA ÖN EURÓPAI UNIÓS TAGÁLLAMBAN, AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBAN, QUÉBEC TARTOMÁNYBAN (KANADA), AUSZTRÁLIÁBAN VAGY ÚJ-ZÉLANDON ÉLŐ FOGYASZTÓ, EZ A KORLÁTOZOTT GARANCIA ÉS MEGÁLLAPODÁS ÖNRE NEM VONATKOZIK. EHELYETT ÖNT A LAKÓHELYE SZERINT BIZTOSÍTOTT JOGSZABÁLYI SZAVATOSSÁG VAGY GARANCIÁK ILLETIK MEG." [link] -
tl-x
addikt
Köszönöm akkor jöhet a próba!
-
tl-x
addikt
Megjött az 512 GB SD. Formáztam Decken. Ez normál, hogy ekkorának látja?
-
MrTwister
őstag
Köszönöm mindenkinek a hasznos hozzászólásokat a témában, akkor ezek szerint nincs mit izgulmon, alapértelmezetten vigyáz a Deck az akksijára a dokkolón/töltőn is. Azért a Decky-t felteszem, akksi kimélő funkciók nélkül is hasznosnak tűnik, köszi Skynet258.
zombei: és még jól is néz ki! Kb. 1 hónap alatt ért ide Kínából? -
JSaN
addikt
válasz
MrTwister #8451 üzenetére
Kovsol jol le irta a lenyeget, nem kell semmit csinalni vele. Hulye biztos a rendszer, 90% folot lekapcsol a toltes, akar onmagaban van hazsnalva vagy dokkolora teve. En is mindig kabelen hagyom (akar onmagaban akar dokkon) nincs semmi baja 90% folot le kapcsol es onnantol kozvetlen halozatrol megy.
-
kovsol
titán
Deck pass through chargingot támogatja. Ez egy laptop, nem mobiltelefon!
90% felett aktiválja, ha megnézitek nem is tölti fel 100%-ra magát használat közben, és ilyenkor nem az aksin keresztül veszi fel már az áramot, hanem a hálózatról megy. Ezért ha otthon játszik valaki ajánlott kábelről használni, és 90% alá nem meríteni. Akkor az aksit teljesen kíméli. Ha ezt a hülyeséget nyomjátok, hogy 80% fölé nem tölt akkor folyamatosan az aksit fogja használni, szóval még ártasz is neki. -
Skynet258
veterán
válasz
MrTwister #8451 üzenetére
Decky-n keresztül elérhető a Power Tools nevü utility amiben megadható, hogy csak mondjuk 80-ra töltsön a Deck és aztán kapcsoljon is be a csepptöltés (az akksiknak a mondás szerint 20-80% közötti töltöttség a legjobb). Ez már önmagában segíthet a dolgon, de én is csak Redditen láttam ezzel kapcsolatos thread-eket (meg pont ma néztem egy formát Youtube-on, az is ezt a progit mondta).
BTW ha felrakod a Power Tools-t (vagy bárki más) akkor mennyit ír a Battery --- Max (design) részen? -
MrTwister
őstag
Vettem eredeti Steam Deck Dock-ot. Arra lennék kíváncsi, hogy akinek van ilyen vagy más dokkolója, állandóan lesitek és kihúzgáljátok ha feltöltött a Steam Deck vagy van annyira intelligens akár a dokkoló, akár a Deck, hogy nem károsítja a konzolt folyamatos töltéssel, túltöltéssel. Csak azért kérdezem mert olvastam itt sokótoktól, hogy lesik, okoskonnektorral időzitík a töltést és ha feltöltött azonnal leveszik a töltőről nehogy károsodjon a készülék. Akkor most, hogy is van ez? Ha én folyamat bedugott kábellel tartom a dokkolóban a Deckem(már egy hónapja így van, leveszem játszok visszadugom had töltsön) azzal hosszú távon károsítom az eszközt? Kerestem róla hivatalos nyilatkozatot, de nem találtam egyelőre se a steamtől semmilyen faq-t akármit, sem reddit, sehol...
-
MrTwister
őstag
Songs of Conquest jó kis Homm3 utánérzés Deck Verified lett! Most jött róla a fejlesztőcsapat üzenete.
Én toltam egy időben nekem nagyon adta mint őshirózosnak.
-
kovsol
titán
Nekem a Samsung Pro Plus microSDXC 512GB MB-MD512KA/EU van benne. Amikor vettem 2e Ft al volt drágább, mint az EVO verzió igy inkább ezt vettem, de a korábban linkelt Samsung EVO is ajánlott kategória. Sokan használják azzal, meg neten is sok helyen volt ajánlott.
-
chris0000
őstag
nah mennyire nyomtátok a decket 2023-ban? hát én nem sokat, így egy hónap alatt...
-
tl-x
addikt
Ehhez mit szóltok? [link]
-
tl-x
addikt
Arra gondoltam, hogy a kisebb játékokat (10 GB alatti) átpakolnám egy micro sd-re. Sandisk-ből melyik ajánlott ami még normálisan használható?
SanDisk Extreme Pro, SanDisk Extreme, SanDisk Ultra? Nyilván a legdrágább a leggyorsabb. 512 Ultra kb egy árban van a 256 Extreme Pro-val. -
tl-x
addikt
Van aki levette az OLED képfrissítést 90-ről 45-re? Nekem 45-n mintha kicsit jobban fárasztaná a szemem. De lehet csak eleve fáradt vagyok.
-
ripla
addikt
Ki lett próbálva a Diablo 4 az OLED-en, high res textúra pakkok nélkül, 2 és fél óra után esett be az aksi 20% alá, és 13%-nál dugtam rá tölteni. Elég jól bírja, a sima LCD talán 1-1,5 óra közötti időket bírt vele.
-
Skynet258
veterán
válasz
GeronimoTama #8415 üzenetére
Áhh mindegy már megvettem, ennyit megérdemelt a cucc (meg Mac miatt is jól jön).
Tök korrektül működik amúgy, van mindenféle élesítési eljárás is, ha valaki javítana a képminőségen (vagy rontana, nézőpont/beállítás kérdése). -
Skynet258
veterán
Tévedtem, pár napja fent van Steam-en egy XBPlay nevű cucc, most vettem meg - megy a stream Series X-en Deck-re, szóval már nem csak a Cloud Play érhető el, hanem a közvetlen konzol stream is. PS5 szintén közvetlen stream, innentől kezdve királyság van.
Jah és Apple-ön is működik, végre tudok az M2 Minire is streamelni is játszani ha úgy van... -
Lmh
őstag
Szerintetek a sekiro a legjobb soulslike?
Az első soulslike jateknak gondolkodom magamnak. -
-
Šolaire
veterán
válasz
Peaceliker #8400 üzenetére
Elvárásaimat bőven hozta a deck eddig
nem semmi kis ketyere
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gumi és felni topik
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest