- Milyen TV-t vegyek?
- Autóhifi
- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Új, Prime szériás ház jelent meg az ASUS kínálatában
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
válasz
TheMartin03 #36785 üzenetére
Társadalom elleni merényletnek tartom az ilyen lightnak hívott valamikat.
Az a tény, hogy a Light majonéz 30%-os olajtartalmmal bír csak, mint a fenti majonézek (pl. 65% vagy 76%) egy dolgot eredményez: az állagot mesterséges sűrítőanyagokkal, adalékokkal kell helyettesíteni, teletömni az állag érdekében.
Eredményképpen:
Több tartósítószert tartalmaz (nátrium-benzoát, kálium-szorbát), és az állagot módosított keményítővel és xantángumival tömik még jobban tele.
Az antioxidáns (kalcium-dinátrium-EDTA) szintén jelen van.A Light majonéz alacsonyabb zsírtartalmú, diétás termék, ezért a krémesség és íz érdekében mesterséges összetevőket kell használni.
Light majonéz: 0,19% teljes tojáspor (rendkívül alacsony).Korábbi Lidl majonéz: 0,5% teljes tojáspor.Üveges majonéz: 6% pasztőrözött tojássárgája. A Light verzióban szinte nincs tojás, ezért az ízét és állagát további adalékanyagokkal kell kompenzálni.
A Light majonézben a rendkívül alacsony zsírtartalom és tojástartalom miatt szintetikusabb, ipari adalékanyagok nagyobb mennyiségben szükségesek, hogy az állag, íz és eltarthatóság hasonló legyen a normál majonézekéhez. Ezért ebben több a „vacakabb” összetevő, mint a magasabb zsírtartalmú, hagyományosabb változatokban.
Csökkentett kalóriatartalom (pár gramm majonéznél tényleg megéri? ezt a minőségbeli eltérést is jelent)
Módosított keményítő:
A módosított keményítőket az élelmiszeriparban sűrítő- és stabilizálószerként használják. Egyes források szerint ezek az anyagok allergiás reakciókat válthatnak ki, különösen azoknál, akik érzékenyek a búzára vagy a kukoricára. Ezenkívül a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek, amelyek gyakran tartalmaznak módosított keményítőt, hosszú távú fogyasztása összefüggésbe hozható elhízással, magas vérnyomással, cukorbetegséggel és bizonyos daganatos betegségek fokozott kockázatával.Xantángumi:
A xantángumi egy természetes poliszacharid, amelyet sűrítő- és stabilizálószerként alkalmaznak. Bár általában biztonságosnak tekinthető, túlzott fogyasztása emésztőrendszeri problémákat, például gázképződést és hasmenést okozhat. Egyes kutatások pozitív hatásokat is tulajdonítanak neki, mint például a vércukorszint stabilizálása és a daganatok növekedésének lassítása állatkísérletekben.Emulgeálószerek:
Egyes tanulmányok szerint az emulgeálószerek károsíthatják a bél mikrobiomját, ami hosszú távon emésztési problémákhoz és egyéb egészségügyi kockázatokhoz vezethet.Köszi! - én maradok inkább a természetes összetevőknél!
Inkább a majonéz mennyiséggel leszek okosabb!
S ne felejtsük, sokkal kisebb a naprafrogóolaj arány és az 'üres rész' ilyennekkel erősebben kell kitölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged