Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz tototos #40496 üzenetére
Tanulásra tökéletes. Kérdés, mennyire érdekli, mi a célja vele, mit fotózna majd stb., mert egy idő után kevés lehet. Persze bőven nem az elején, csak gondoltam, megemlítem ezt is.
Mindig az a jobb kombó, ha az objektív a jobb, mert gyenge/gyengébb váz + jó objektív is nagyszerű eredményt tud adni (ellenben a drága váz + gyenge objektív közel sem). De ha az ár nem akadály, és később is szeretne majd fotózással foglalkozni, és az A6400-at javasolnám már egyből kezdésnek is (egy jó objektívvel - akár az említett Sigma 18-50mm f/2.8, vagy a Sigma trióból (16mm, 30mm, 56mm f/1.4) bármelyik). De ha nem fér bele, az A6000 is tökéletes lesz még sokáig, tanulni tökéletes. -
tototos
őstag
Sziasztok!
Fotózás tanulásra mennyire ajánlott a Sony A6000? Feleségemet érdekli a fotózás és neki szeretnék gépet vásárolni.
-
Dißnäëß
nagyúr
Tami 70-180 "tesztelve".
A kis Ulanzin marha jól megvolt, abszolút stabilan, azt hittem orra fog esni, de attól messze van. Ez a nagy Sony II-est is megtartaná sztem
Holnap pixelqkk monitoron..
Vegyes kép..Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kw3v865 #40493 üzenetére
Lenyomva is marad 1/160-on ? Mert akkor egy pici kis érzékelő / kontakt romlott el, ami a vaku benyomott állapotáról ad infót a váznak. Ha benyomva jó, szerintem ne szalagozz, egy pötty pillanatragasztó úgy megfogja mint állat. Mondjuk ez nem ideiglenes, és ha mégis elengedi vagy Te feszíted szét, szmötyit hagy maga után, dzsuvát. Szóval .. nem tudom. Hoztam mint ötletet, de inkább mégse.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
kw3v865
senior tag
válasz Dißnäëß #40478 üzenetére
Köszi a választ, hasznos infók ezek. Óvatosan próbálgatom majd, mióta aksi nélkül megcsapott, azóta nem rázott meg fotózás közben sem, tehát lehet, hogy nem nyittatom fel emiatt a vázat. Ami viszont probléma: 1/160 alatti záridőt nem enged, vélhetően úgy érzékeli, mintha állandóan nyitva lenne a vaku. Erre van esetleg valami tipped? Még azt megpróbálhatom, hogy erővel lecsukom (valami eltört ott is, mindig fel van nyitva) és odaragasztom valami ideiglenes megoldással. De jobb lenne, ha szoftveresen meg lehetne ezt oldani.
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez jó téma..
Régen a DFL-el hívattam elő A4-es fotóalbumba képeket (levilágítós rendszer), nem tudom, vannak-e még, minőségben über.Viszont ajándékba köttettem tavasszal a Sooters-el egy fotókönyvet, lehidaltunk csajossal, milyen minőségben végezték el, az is nagyon profi volt.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kovsol #40489 üzenetére
Új fw, kicsit alulfeszelik a szenzort, elszalad az úgy is hosszú video alatt és nem fűti úgy a kezed. Amúgy ja, poén lenne látni, de valszeg tök belső dolog és topszikrit.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Az tök jó, én meg témahiány, de csak akut hálistennek (Ismerve magam).
Meg kicsit a meló is bedarált, valszeg csak ennyi.200 gyerek holy shit
A Godox el fog szívni egy cigit a végénKitartás, jó lesz az.
Valami tabló jellegű készül ?
-
Taci
addikt
válasz Dißnäëß #40486 üzenetére
Köszönöm.
Az sosem baj, ha nincs ok a frissítésre.Nemsokára jön az első őszi óvodai fotózásom, és ma arra készültem elő, és hát eléggé elfáradtam, pedig csak 2-3 óra volt. Nem könnyű ez a kombináció így: a váz + L-Bracket + Tamron 70-180mm f/2.8 + Godox V1. (Most fogom "élesben" használni először ezt a vázat.)
Tuti le fog gyilkolni a fotózás, kb. 200 gyerek, 4 háttér, 2-2 kép (távoli és közeli, ezért a zoom) minden háttérnél minden gyerekről. Lehet, be se tudom fejezni egy nap alatt, másnap viszont roncsként fogok érkezni. -
Dißnäëß
nagyúr
Néha én is nézegetem így havonta 1x kb., de szerintem az én vázamra már nemigen lesz (max. obikra). Hacsak fel nem fedeznek itt is vmi bugot vagy bevezetnek olyan funkcionalitást, ami miatt indokolttá nem válik.
Frissíts és egészségedre.
-
Taci
addikt
válasz Dißnäëß #40484 üzenetére
Amúgy ha már feljött a téma (bennem), ránéztem, és pár napja (múlt hét szerdán, 09.27) jött ki a 2.01-es firmware update a vázra (A7M4): [link]
Semmi nagy dolog nincs benne amúgy:Fixes a Creators' App issue where the Auto Time Correction and Auto Area Adjustment features turn off.
Improves the operational stability of the camera.
-
Dißnäëß
nagyúr
Szia, üdv a klubban, ez nekem is fejtörés mai napig, teljesen fura könyvtárnevek, az eleje passz, utána meg a dátum.
Ha nyersen kártyáról olvasol.
Viszont én átszoktam egy ideje a kártyaolvasó helyett a vázzal olvasásra, ekkor MTP módban 2023-10-01 lesz a könyvtárnév a mai napra például.
Visszatérve a kártyára, az eleje a könyvtáraknak full weirdo, utána már kilogikázható, én még Lightroom preview-generálás és belemászás elôtt áthúzom és kézzel átnevezem Intézôben ôket. Amikor valamilyen okból úgy vagyok vele, hogy nem az UDB-C csatit gyötröm.
-
Taci
addikt
Sziasztok!
A7M4-en valahogy más mappaneveket kapok, mint A6400-on kaptam. Be van állítva, hogy dátum szerint készítse a mappákat (könnyebb válogatnom), és azokba a képeket.
A6400-on a mai napot így írta volna: 2023-10-01
Az A7M4 viszont a mai fotókat ebbe a mappába rakta: 10131001
A 2023-ból lett valahogyan 1013? Vagy az mi az elején? Mert ha az lenne a mappa neve, hogy 20231001, az is jó lenne, de nem értem, honnan jön ez a fura mappanév.
A vázon jól van beállítva a dátum. A kártyák a vázban formázva.Nyilván a képek ettől elkészülnek, csak hát zavar. Hátha ti tudjátok, mi is akar ez lenni, vagy hogy nekem kell-e még valamit/valahol állítani.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kw3v865 #40477 üzenetére
Vaku kondit kell kiszedetni, az abban lévő töltés csíp meg, mert nagyságrendekkel magasabb feszen tárol töltést, mint az üzemi- és akksi fesz.(Belül egy DC-DC boost konverterrel felviszi a feszt és ezt tárolja el a kondi).
Bármilyen elektro-műszerésszel, aki foglalkozik elektronikai eszközök javításával, tv-s hifis video-s, riasztós, okoskütyüs, stb. megoldja szerintem kis utánanézéssel a neten (hogyan kell jól felnyitni a vázat, bár én már linkeltem is egyet lent). Sony szerviztől is kérnék be egy ajánlatot erre, bár valszeg olyat kapsz, amennyit már maga a váz ér, de azért rá lehet kérdezni.
[link] eBay-en pedig még "flash assembly" (komplett "vakukocka") van hozzá, még lehet hogy gyárira is vissza tudod javítani saját kezűleg, kérdés, sérült-e valami, csavarmenet, egyéb, váz .. stb .. ahogy lebukdácsolt a kövön + megéri-e Neked.
Mindenesetre, a kondit ki kell szedni, de én előtte kisütném. Ha akksi nélkül megcsípett, jó vagy, kisült kb , de nem biztatlak rá, hogy direkt és célzottan ezt tedd, pláne ne két kézzel, többezer voltos liga (!). Persze icipici áram, de akkor sem játékszer.
Szóval ha van DIY hajlamod, megoldhatod Magad is, ha nincs, szaki.
Az obihoz nincs tippem, talán itt vki másnak..
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Sony A6000-esem van, történt vele egy kis baleset, több tíz métert pattogott lefelé a sziklákon. A kijelző, gombok nem sérültek, de a vaku kitört belőle, a maradványa pedig nyitott állapotban van. A vaku hiánya nem lenne gond, nem használtam, viszont időnként megrázza a kezemet (maga a gép váza, a vakuhoz nem nyúlok). Ez elég kellemetlen érzés, ráadásul kikapcsolt állapotban is előfordul, sőt, egyszer az aksi kivétele után is megcsapott. A cél az lenne, hogy ne kapjak tőle áramütést.
- Tudtok-e ajánlani nekem egy jó szerelőt (Magyarországon), aki végleges kiiktatná a vakut?
- Egy 18-105-ös F4-es Sony objektív volt rajta, ami szintén kapott ütéseket rendesen, de utána még több 100 képet készítettem vele. A zoom gyűrű sérülhetett, nehezen mozog, de a kis zoom gomb bár szintén kitört belőle egy darab, hibátlanul működik. A fókusz is jónak tűnik. Első ránézésre a képek se rosszak. Ezt is szeretném alaposan megvizsgáltatni, ezért erre a célra is keresek egy szakembert. Hová forduljak szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kovsol #40473 üzenetére
A háttérben már jó ideje akár 5-10 képet is ledarálnak a telók és abból gyúr ki egy képet a brutál SoC. Ezért van nagy dinamika, élesség, stb. a képeken. A mobilos képalkotás már inkább SoC, mint szenzor vagy optika. De mint mindennek, ennek is ára van, most odáig ne menjünk vissza, hogy BSI CMOS fullframe vs. kisujjamkörme. És ha lent kell ezt a pár expót megcsinálnia és abból képet, az úgy picit más, mint mikor levisz az embert egy félkomoly vázat. Kb. 6 éve hozta ezt be a Gugli és mindenki azóta. Nem hiszek a csodákban.
-
veterán
a félig víz alatt, félig felett képet akár egy goproval is meg lehet csinálni, ha egy kellően nagy íves port van a tok elején
víz alá csak akciókamerát viszek, de ezzel a néhány merüléssel a hátam mögött még közelében nem vagyok annak, hogy olyan dolgokat csináljak lent, amik miatt érdeme lenne valami komolyabbat. egyébként van egy puha vízalatti tokom, ismerősök próbálták már élesben, én még nemhanyas vagy, te disznó?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kovsol #40471 üzenetére
ISO. A víz már önmagában is "homály" + lentebb fény, WB, RAW hiánya stb, így bohóckodni jó lehet mondjuk egy Zakynthos-on 1-2 méterig, de amúgy az árából lehet kijön egy Olympus Tough szériás valami. Vagy egy GoPro (bár a szenzor itt sem jobb mint a telónál, lehet). Aztán.. lehet tévedek. Horvátban mikor hajóról leugorva 4-6 méter mélyre le-snorkeleztem úszószemüvegben (jófélében), ott már nagyon más világ alakult fényileg, pedig víztiszta víz volt, mint a filmekben (vagy akár meg is éltétek ezt többen innen).
Mobilt akkor vinnék le, ha "nagyon nincs más".
Volt nálam egy 1080p-s vízalatti kiskamera, túl azon, hogy nem is bírta, a lenti képei nem lettek hűde..Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Igen, én sem.. a profi motyók meg nagyon nagy zseton, egy váz ára.
Egy a5000-est mondjuk levinnék egy kádban lepróbált szigetelésű befőttes üvegben is. (Most ezzel nem a gépet húzom le, csak az ára miatt könnyebben rizikóznék egy ilyennel).Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
mi csak azt tudjuk hogy mi mit csinalnank adott budgetbol
Nekem pont ezek a támpontok kellenek, érdekel, mi van a fejetekben (nem biológiai értelemben) , inspiráló sokféle eltérő hozzáállást olvasni, átgondolni.. hátha triggerel bennem egyik-másik valamit.14-24 melle nem jo a 28-75? vagy 17-28 melle a 35-150?
De. De.Az vizes félig benne, félig nem, k*jó. Régóta az étlapon van
(Tényleg, Ti vizeztetek-vizeztétek már a nagy Sony vázat ? Egy normális "durva" profi műanyag tok méregdrága, az áttetsző tasakokra meg nem bíznék ilyen értéket).Amúgy a 14-24 + 35-150 nem is rossz ötlet. (És a túlvégére még mindig ott a bazooka szépen, ha Aladdin összes kincse rámborul).
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz Dißnäëß #40464 üzenetére
ezt neked kell eldonteni, mi csak azt tudjuk hogy mi mit csinalnank adott budgetbol. ket vaz hobbizni mondjuk sztem overkill. plusz kicsit ugy allitod be, mintha nem lenne ido obit cserelgetni utazas alatt. piacon sem fog elszaladni 2 masodperc alatt a temad sztem valahol pont ezert en nem biztos, hogy ilyen nagy, nehez mindenes, rendezvenyes 35-150 fele mennek el. de ha megis, akkor a 85 mm 1.8-at eladnam. 2/3 (?) fe-ert nem vinnem magammal...plane hogy renderingben semmi extra btw. plusz nem eroltetnem azt, hogy minden mm-t lefedjek. csak legalul. 14-24 melle nem jo a 28-75? vagy 17-28 melle a 35-150?
mondjuk a korabban irt opciok kozott jo nagy arkulonbsegek vannak, nem?
en 14-24 + 28-75 + ha kell vmi hosszu tele cuccal ellennek.35mm sosem lesz eleg tajkepezni, se varosban szvsz. de a 24mm sem...de ha kell a 35mm-t nepszerusiteni, legjobb altalanos latoszog sztem, pont tegnap kezdtem el egy uj anyagot, talaltam is benne egy sztem fincsi 35mm kepet.
sot mondom, sztem a 17mm sem eleg igazan kreativ cuccokhoz.
itt van par regi kepem nagyobb latoszoggel, 15mm, ekv 15mm, 15mm, ekv 15mm
talalsz vmi erdekes eloteret, temat ez nem az a mufaj ahol hatrebb mesz vagy croppolsz. nekem konkretan nincs kedvem tajkepezni a 17mm-rel, mert nem adja ki soha amit szeretnek ha van is lehetoseged hatrebb menni, mas lesz a kep..[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dißnäëß
nagyúr
Örülök, h nem csak nekem vannak ilyen 1st world problémáim
Igen, Nyamnyang 14 f/2.8 beretva sarkokig, Galaxist szeletelni kiváló, meg nagyritkán fel is csavarnám nappal is, amúgy alulra 16-17 bôven jó számomra ugyanígy (hiába a nagy különbség egymás mellé téve).
-> 16-35 + 35-150 (ez az f/2 induló k* jó szvsz, beltérbe alul gyutáv+fényerô adott, miközben mégiscsak egy zoom, nem is kistelébe, hanem.. 150 azért már középtele nálam, bokeh van, 80-100 körül lehet 2.2-2.5? Az azért rendben). Na akkor most meg elbillentem erre az irányba..
Vagy mondhatnám azt is, hogy 24-70 II, 70-200 (utóbbi Tami 70-180 inkább, ami élességben a Sony 1 és 2 között van valahol, inkább felfele.. + bokeh számomra szubjektíven pislogva jó).
Lehet a 85 1.8-at ha belekezdek ebbe a sorba, eladom.
Áh, ezt le se írtam. Túl jó üveg, nyitva is penge szélen is, aranymetszett egészalakos lányka összeakadt szempilláit simán megmutatja, a 135 a múltkor igazából a gyutáv miatt volt feelinges + a krém (témaszeparáció), de a 85 f/1.8-ammal utána nem sírtam el magam, mikor megint feltekertem, nem csinál belôle akkora durva 3D-t, de azért marha kellemes így is.Nekem még nincs is 6400-es képem (a teszt képeken kívül) ezzel a vázzal , de jönnek a sötét hónapok (Istenem, legyen kurvasok hó és fehér telünk).. majd szándékosan elengedem az auto iso gyeplôjét kicsit, aztán meglátjuk.. a többire ott a szoftver.
Vagy áttolja az ember fekete-fehérbe zajszûrés nélkül és akkor a film grain adott effekt-grain nélkül is, ha meg jó a téma, jó a kép, ennyit a nagy iso-ról.
(Bár engem ez a szenzor mindig meglep,ô).
2 váz kizárt sztem , $$$ , bár viselném, de a 2. helyett markolat, plussz akksi, összehajtható utazós szolár panel + combos powerbank, állvány, és már ezzel is karácsonyfa vagyok, pedig a szálláson hagytam a maradékot (ruha stb).
Ahh a fenébe, egy centivel sem lettem okosabb.
Ha a 35-el meg tudnám szokni a tájat, várost, nagy nyílt tereket (sosem éreztem a 35-öt) , ideális lenne a fényerô miatt a 35-150.Azt hiszem, próbálgatni kell az üvegeket.. majdcsak kiadja stbailabbra az ember agya, hogyan érje el a célját
-
vond
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #40462 üzenetére
Ha elbírsz mindent, meg úgyis objektív duókat nézegetsz, akkor két váz + két obi, aztán ott vágod, ahol akarod.
Én is állandóan agyalok, hogy mit, meg hogyan kéne. De egyszerűen annyi fajta meló és egyéb felhasználás előfordul nálam, hogy nincs jó megoldás. Valahol mindig lesz egy pici kompromisszum, mert megvenni (és magammal vinni) nem tudok mindig mindent.
Nálam most a 35+85 f/1.8 helyett egy 35-150 f/2-2.8 érik egyre inkább. Most szombaton, táncversenyen ismét szembesültem vele, hogy szuper kis mindenes a 28-200, de beltérben, kevés fényben elvérzik, főleg a tele vége felé. Még jó, hogy nem a régi MFT szettel kellett ezt megoldanom, mert biza elég rendesen belenéztem az ISO 8000, 10000, 12800-akba. És még így is csak 1/400-dal nyomtam. Jobb lett volna még rövidebb záridő is. Vihettem volna a 35-öt és a 85-öt, persze, de akkor meg a 2/3-a képeknek el se készült volna a kötött helyszín és a zoom hiánya miatt. Így aztán lettek frankó zajos képek. Mondjuk engem annyira nem zavar, és esetünkben a megrendelőt sem igazán.
Ha ezt a kört letudom, akkor meg megint lehet majd az UWA kérdéskörrel foglalkozni, hogy akkor most marad az f/4-es Zeiss 16-35, vagy csere a szintén f/4-es Tamron 17-50-re, vagy esetleg a fényerősebb, de szűkebb átfogású 20-40-re, meg ilyenek. Addigra már úgyis lesz bőven teszt a 17-50-ről.
Nálam most a "váltás" szerintem marad egy darabig így, 28-35 mm környékén. Persze, jó lenne egy 24-70 + 70-200 GM II páros is, de a kettő együtt majdnem két milla, baszki. Ja, meg egy új 16-35 f/2.8 GM II is, az meg magában millakettő, jóvan.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Dißnäëß
nagyúr
A teszteket megvárjuk, vélhetően jó lesz (olyan iskolás négyes kb).
Tamron 17-50 f/4 ? (+70-180 vagy Tamron 50-400mm F/4.5-6.3 Di III VC VXD )
Tamron 17-28 f/2.8 ? (+28-75mm f/2.8 Di III G2)
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM ? (+ Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD)
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN | A ? (+Sony 24-70 f/2.8 GM II)
Tamron 20-40 f/2.8
Tamron 28-200mm F2.8-5.6 Di III RXDKihagytam vmit ?
Elég sok az átlapolódás, nehéz meghúzni a vonalat...
Inkább az a kérdés (pláne ha nagyon jó üveg lett), hogy a 17-50 f/4-e mire elég.
Kint bármire.Bent már más kicsit a szitu. Lehet tolni az iso-t, csak egy nepáli buddhista templom belterének "barokkja" mégsem a szomszéd református nagytemplom, se mikrorészletekben, se színkavalkádban és ezeket a nagy iso "kimossa" szép lassan. (Hát vagy ugye állvány, de ez nem mindig opció)..
17-50 f/4 vs 20-40 f/2.8:
A fényerő fontosabb, mint alul 3 milit veszíteni (felül meg 10-et, ami annyira nem érvágás ) ?28-200 vs. 24-70: árelőny bal oldalt, borotva előny jobb oldalt, illetve baloldalt még ott van ugyanebben az üvegben egy 70-200 is eldugva Kérdés, 28 vs. 24 lent ... és hiába súlyosabb miliméterek ezek alul, mint mondjuk a tele vég hossza, azért a 70 vs. 200 mili nem 50 vs. 75 liga. Vagy 40 vs. 70. Hanem konkrétan tényleg 70-200, egy kevésbé súlyos, de széles tartomány. A majom a fán 200 f/5.6-on szerintem telibe talán még jobb ez "közepes" (ahhoz képest elég jó) üveggel, mint 70-ből crop-olva 200 ekvivalensre a 24-70 GM II-vel.
16-35 (és 35-150). Dejóó lenne, ha ez 16-50 lenne.
Vagy 17-50, de f/4 helyett 2.8.
Viszont 35-ön "vágni" a tartományt, hogy itt kelljen cserélni, rosszabb szerintem, mint alatta, akár 28-on, akár 24-en.Egy picit lezsibbadt az agyam.
Zoom-oknál maradva, egyéb agyalás-kattogás teljesen szabadon esetleg valaki fejében ? Pro-kontra... (a súly sokadlagos, elbírok én mindent, kivéve a másfél kilós 24-70-eket ).
-
Dißnäëß
nagyúr
OM-D E-M10-et nyúztam a dög markolatos D800 szett után, nagyon más világ de marhára megszerettem.
Viszont a Pro zoomja nekem "nagy" volt a rendszer általánosan kicsinek tartott méreteihez képest.
De azért a kis 45 1.8-al fun volt portrézni, imádtam.
-
Ijk
nagyúr
Nekem van egy GRIII, na az tényleg kompakt egy A7C-hez képest.
Persze ha nincs szükség fényerős FF obira akkor jelentősen olcsóbb lehet egy kisebb érzékelős kamera, de meg is vagy lőve ha esetleg FF 1.4 minőség kellene egyszer. Azért raktam be ezt a sort mert szerintem a GR3 és a kis m43 ami tényleg jelentősen kisebb, ill. a személyes kedvencem, a Leica CL (az egyetlen nem FF ILC amit elfogadnék mert baromira sexy). Nem véletlen döglődnek ezek a bajonettek, rétegigény. GR3 és X100 féle kisebb érzékelős egybegépeknek látom még a jövőjét, minden mást kiszorít a mobil és a FF ILC.A 35 1.2 baromira jó, már egész megszoktam a méretét.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
m3ss
veterán
Én nem vennék FF alatt cserélhető obis gépet hobbi célra. Egész egyszerűen E-mount-ra már annyiféle objektív van
a tobbivel egyetertek, de miert nem vennel kisebb szenzoros gepet? sztem kb. mindent meg lehet oldani apsc szenzormerettel, es kis melysegelesseg sem elerhetetlen. elessegre, obi kinalatra sincs nagyon panasz itt sem sonynal.
en pl imadtam az eosm-et anno a 22 efm obival. legalabbis meretre nem volt rx meretu, de nagyon kompakt volt, egy ff + 35 fix combohoz kepest nagyon kicsi es konnyu volt. es azert lehetett a tema levalasztassal kreativkodni..
titeket nem zavar a nagy gep neha? vagy hogy sokszor nincs nalad? en sok helyre az ertek miatt sem szivesen vinnem...otthagyod strandon az ff gepet gm obival a taskaban? en a kocsi csomagtartojaban se szivesen hagynam a tobb millas cuccot sehol. hosszabb turak, csaladdal fel vagy pakolva, bringazol, sielsz, strandolsz rengeteg olyan tevekenyseg van ahol egy ilyen rx vagy vmi jobb mobil vonzobb nekem mint egy nagy gep. lehet amugy az ff rendszer melle, ami nekem adott, valami jo mobil se lenne rossz. de valahogy nem kielegito mobillal fotozni. belenezel a keresobe, beallitod a dolgokat ahogy szeretned, kattintasz, aztan kidolgozod a kepet ahogy szeretned. ezek nelkul valahogy nem fotozas a fotozas nekem nekem ez is eletidegen amit irtt vki korabban, hogy majd a 35-40mm-bol kivagok vmit 60-80mm-en, mert ugy is eles, felbontas van...en keresoben szeretek komponalni, az is hozzatartozik a fotozashoz nekem...persze megertem, hogy mas meg maskepp latja ezt.
milyen az 1.2 sigma?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
p_adam
addikt
Vázzal együtt Sony is korlátoz. Pont a célirányos használat, amiben jobb.
A1 A9II A7RV A7SIII A7CR A7IV ZV-E1 A7CII
(RX1RII is létezik, Fuji-t, Leica-t elnézve ebben is lenne tartalék...)
Egyikről se mondható el, hogy az egészet nézve jobb mindenes lenne, mint egy R5 vagy Z8 (az se lepne meg, ha az A9III is a "sport" vonalat erősíti). Mindegyik Sonyból át lehet emelni valamit, ami jobb, de azok egyike se lesz gyengébb, és van még pár ellenérték a csekélyebb felhozatalért, ami fontosabb lehet. Ezért is nem várható nagy változás a piacon. Legvalószínűbb, hogy a Nikon elkezd kicsit vissza erősödni. Még úgy is, hogy a szenzor miatt meg van kötve a keze - egyelőre. -
Ijk
nagyúr
APS-C, ill. még M4/3 is egy jó kompromisszum, még viszonylag nagylátón, f2.8-as fényerővel sem közel végtelen a mélységélességed. 1"-nál már inkább elfog a kisérzékelős feeling, mert nem érdemes magas fényerejű egyben éles optikát gyártani hozzá ahol még tudsz játszani DOF-al (FF f2.8 - > 1" f1.0), m43-ra azért akad 1.0-1.4-es obi szép számmal.
Én nem vennék FF alatt cserélhető obis gépet hobbi célra. Egész egyszerűen E-mount-ra már annyiféle objektív van, olcsó kicsitől a drága profiig hogy minden más rendszer korlátolt hozzá képest, belleértve a többi 35mm érzékelős bayonettet is. Szerintem Sony baromira elhúzott az üvegek miatt elsősorban, tényleg kifejezetten célirányos felhasználás miatt nem érdemes E-mountban gondolkodni csak.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #40450 üzenetére
Viszont tegnap rendesen meglepődtem, milyen kínálata van most a Tamronnak és a Sigma-nak, pláne milyen minőség mellett, omg.
Azért a 20-40 is erős, rengeteged ad lent, míg a 40 felül egy kis crop mellett azonnal 50-60-70 vagy amit akarok, de ennyi mindenképp.
Még eltelik pár év és kijön a 14-280 1.8-2.8 mert egy AI design-ol egy ilyet majd jól valakinek, amit piacra is dobnak
-
Dißnäëß
nagyúr
Kicsit off-track irány, de jó agyalgatás.
Mobilok úgy tudnak "eszement" minőséget csinálni, hogy szoftverből több nyersből dolgozzák össze a végsőt + ha kicsit mélyebbre megyünk pixel peep-elve, azonnal jön a szmötyi.
-
m3ss
veterán
válasz Dißnäëß #40448 üzenetére
Ha elfogadható az f/4 kompromisszum.
kivancsisagbol rakerestem egy rx100 (III, VII. kb uaz) szenzor mit tud egy a7 IV-hez kepest. dinamikaban es zajban is iso 640 alatt kb. 2 2/3- 3 ev hatrany korul, iso 800 felett meg inkabb 2 1/3 ev hatranyban van a koromnyi szenzoros rendszer dxo szerint. 1.8 as uveg miatt (ha jol emlekszem, hogy ilyen van bennuk) viszont ugye 2 1/3 stop elonyben van ha f4 fullframehez viszonyitjuk. nyilvan itt a stabi is szamit, meg hogy statikus temanal sokat tudsz a zaridovel jatszani fullframe gepnel. elesseg is, valszeg az f4-es fullframe uveg korberajzolja az rx-et nyitva...nyilvan nem azt akarom mondani, hogy most futok koromnyi szenzoros cuccot venni, de van olyan zarido,rekeszertek, iso egyuttallas vagy felhasznalasi terulet ahol elenyeszo az ff f4 elonye. es lehet egy uj mobil meg meg is fogja az rx szenzorokat? nem talaltam mobil vs kamera dxo mereseket.
kivancsi lennek milyen kepe van az rx obiknak nyitva. en elkepedtem amikor kezemben fogtam, hogy milyen kicsi az a cucc..
lehet egy apsc gep fenyeros obikkal, jo kompromisszum hobbizni ilyen szemszogbol nezve, meret miatt is...plane ha pl. lesz ilyen hasznalhato 1.2-es sor mint amit multkor linkelt vki.
persze minden opcio mellett es ellen is lehet ervelni, ha vmelyik mellett nem lehetne, akkor mar nem lenne kaphatohttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dißnäëß
nagyúr
Ez sokkal nehezebb szülés lesz így, mint gondoltam
Asszem holnap Excelezek egy masszívat.. .. felvezetem a kb. pontszámokat több paraméter mentén, aztán súlyozom ezeket a leeendô felhasználástól függôen és szépen kiköp a gép valamit majd..
A 17-50 fullframe-re elég "gyilok" rohadtjó.
Reméljük, jó lesz széleken is az általában gyengébb nagylátó végen.
Amúgy ezzel rengeteg mindent meg lehet már oldani, crop-ot is beleszámítva az eszköztárba. Ha elfogadható az f/4 kompromisszum.
-
Dißnäëß
nagyúr
Pont most nézem elég "kretén" lineup-ja van a Tamronnak, merész dolgok, tetszik.
Tamron 70-180mm F2.8 VC VXD G2 volt már ?
Elég friss elsô review-k egyike.20-40 f/2.8
50-400 f/4.5-6.3
150-600 f/5-6.3Csak kapkodom a fejem..
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #40444 üzenetére
Elvileg pár héten belül jön a Tamron 17-50 f/4. Abból vélhetően bőven ki tudnál vágni 70-80 milli környéki látószögeket is, sok megapixeles vázzal talán még többet is. Alul meg brutális a különbség a 24-hez képest, 28-hoz meg pláne.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
m3ss
veterán
válasz Dißnäëß #40438 üzenetére
ha keves a 35mm kezdo, amit megertek, akkor 24-70. ala meg ott a nagylatod. mondjuk vilagjaro koruton tajkepezes kozben nekem valszeg idonkent hianyozna a 14-24mm kozotti tartomany is. plusz ha safari parkot, dszungelt meg olyan helyeket tervezel ahol lehet fasza termeszetfotokat csinalni, akkor en csak vinnek vmi nagy telet is, viszont a 150-200mm sztem ide nem eleg.
14-24, 24-70, 100-400 vagy vmi hasonlo tele, meg ejjellatonak 35 1.4 sorral ellennek egy ilyen turan#40431cOxeR azt az 50est majd kiprobalom valamikor. bar lehet jobban teszem, ha kozelebe se megyek...nem akarok elcsabulni
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kovsol #40437 üzenetére
Igen, ekörül filózok én is.. 24-70 II-nek a 70-es végéből tudok még crop-olni, ha több "zoom" kellene, igen. Az üveg engedi legalábbis (ha az AF is pöpec). A 24-28 alsó vége pedig praktikus (ami egy 28-x obinál hiányzik). Sajnos többet vagyok 24-en, mint a tele végén.
Egy Samyang 14mm 2.8 MF (a régi, direkt) volna hozzá nagyon alulra, olyan szitura, mikor ráérek átszerelni, pl. este megérkezés valami alvóhelyre, ilyesmi (vagy ha eleve nagylátózni indulok el).
Viszont ha bemegy a kis csoport egy városba, egy zsufi piacra mondjuk Indiában (egyik cél), azonnal tudok 24-en olyat is lőni, ahol előttem egy 2x4 méteres pulton valami aromás színnel (gyümölcs, fűszer, akármi), meg olyat is, amikor 70 körül oldalról szép bokeh-val elkapok valami motívumot. És mondjuk a kettő között eltelt 5 másodperc a nyüzsiben, míg átálltam és leguggoltam (meg esetleg valakinek az útjába álltam ).
Legalábbis, ez a fajta gyors váltás, ismerve a hirtelenségem, amikor meglátok valamit, kicsit limitálna akkor, ha fix lenne fent, szóval a zoom nem kérdés.
A 35-150-ről amúgy jókat olvasok mindenhol, akinek van, de az alja sokkal jobban fáj (hogy nincs), mint a hosszú vége, szemben a 28-200-al.
---------------------------
Régi időkben volt két tükrös obi, amit nagyon csipáztam. Egyik a Canon 24-105, utána pedig a Nikon 24-120. Főleg utóbbi, auu. 105 -> 120, nem nagy többlet, de még hoz egy kicsit azért. Mindkettő f/4, ez sem zavart, bár anno esti városi fényekben az iso3200-t nem szerette a gép már (és én sem, mondjuk nátriumlámpák mellett ember legyen, aki értelmes színeket kihoz).
Városban egy 35-150 rövidebb vége lenne főleg használva és az f/2, az azért jóóóó tud lenni, ha zoom létére fotongyűjtésről beszélünk. Csak ... 35...
Még amin tikkel az agyam, hogy nézzük kicsit most MTF ábrákat elengedve más szemszögből. Ugye az alap zoom determinálja a teljes sort (számomra legalábbis), mert hát .. mégiscsak.
- Samyang 14 fix 2.8 adott. Ez egy fun üveg, szeretem, ennyi.
- 28-200 esetén jöhetnék alá egy 17-28 f/2.8 Di III RXD-vel és ezt még elcipelgetném. De akár ki is hagyhatom, nézve a 14-re. Hogy ha már cserélek, nagyot lépjek lefele egy merőben más FOV-ért.
Alternatívaként 17-28, 28-70, 70-180, mind 2.8-as, de ez utazni overkill áldozat szerintem a cserebere miatt, még cipelni el-el cipelem, kondim van hozzá, de ez 3 üveg... Szóval kb. kiesett.
Alternatíva 2-ként 24-240 házon belülről, de ezt gyengének írják.- 24-70 esetén alá már nem vennék semmit, fölé viszont 70-180-al mehetnék és 180-on is rohadt jó középen és "near-center", hogy crop-olhassak belőle vázon, vagy post-ban. Dzsungelbe és szafaris helyeken járva is jó lehet, egy Sima 100-400 bazooka-t tuti nem tennék az utazó pakkba. De pont nem ilyenen kezdek.. Ő lehetne a 70 fölé, 70-100 hiány nemtéma (crop..).
- 35-150 f/2-2.8 esetén pedig 16-35-ök egyike alá, fentre már kb. semmi.
Viszont a 35 nagyobb kompromisszum, mint a 28, egy 24 ellenében. Ez rossz vágása a sornak, itt lenne cserebere, muszájból. Kb. ezért esik ki nekem, pedig írják utazónak, de nem két vázzal mennék.Összességében, az alvégen 4 fényerősebb élesebb milliméter szkanderozik egy némileg sötétebb, nagyobb flexibilitás ellen. Mert a meglőtt kép még mindig jobb, mint a nemkép.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Dißnäëß #40434 üzenetére
Ha jól rémlik neked R-es vázad van. Egy 24-70 GM II vel szerintem lenne olyan éles a képed, hogy simán tudnál még kivágni belőle ha a 70mm kevés. Vagy átpattintod APSC módba. Azért az az objektív nem egy liga egy Tamron 28-200-al. Viszont ha úgy gondolod kihasználod a tele végét, vagy még akár ebből is vágnál tovább akkor azzal már nem veszi fel a versenyt egy 70mm cropolva.
Én tegnap jöttem haza egy újabb utazásról. Egyetlen objektívet vittem az meg a 28-200 volt. A Tamron 28-75 f2.8 első gen objektívet cseréltem rá erre. Képminőségben kb párban vannak, csak az átfogás számomra sokkal praktikusabb.May the Force be with you!
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi a kimerítő választ
Nem is tudtam hogy ráálltál eskire. Gondolom már régóta.
(Részvétem).Szeretnék utazni aktívan, 2024 nyártól kb.
35-150 nem lenne rossz szerintem "allrounder"-nek, egy 6000-es meg a penge fix uwa-val a nyakamban elfér tájra a kis tripoddal, de akár hirtelen előrántósnak is. Ugyanakkor ez disznó obi + még egy váz, még ha kisebb is valamivel.
Marad még a 28-200 tényleg, de nem fényerős.
Vagy a 24-70 2.8 II. Nekem a 2.8-al nincs gondom, sem a magas iso-val, én most kicsit úgy látom, hogy inkább legyen rajta a képen a téma úgy egyáltalán, mintsem mellőznöm kelljen, mert épp a nemjó fix van fent.
Kék órában mondjuk nem fotóztam még embert vaku nélkül, tény. (Azaz igen, de a nagy iso a színeket nagyon ellaposítja, papírvékony DOF-al meg néha nincs értelme közelről, csoportot persze simán). Viszont töprengve a felhasználás módján, nem is fogok.Na de érdekes volt olvasni, kinek mik a prioritások, köszi tényleg.
-
cOxeR
Ármester
Mi régent csak zoom-to vettünk, még 5D2 időben, nagyon sok dologban sokkal egyszerűbb volt, illetve hiába volt 50 f1.2-őm ha nem volt pontos...
Most mióta normális technika elérhető és van olyan üveg ami nyitva megbízhatóan pontos... eszembe nem jutna zoomot venni.
Jelenleg csak az 50-est használom, az összes többi elő se kerül... se a 85 se a 35... leginkább vennénk egy 135MG-et, meg egy 20G-t, minden más meg kuka, az 50-esen kívül. -
m3ss
veterán
válasz Dißnäëß #40429 üzenetére
28-200 azert 2 stopot veszit a vegen? az rengeteg. indulonal nem is tudom mennyi a diffi, vagy kozepen. persze a 28mm jobb, mint a 35mm, de amugy is kell mindketto ala egy nagylato...persze nem is egy arkategoria a ket obi.
szerintem papiron ez (35-150) egy nagyon univerzalis mindenes riport uveg, eskuvore is baromi jo lehet ez az atfogas ezzel a fenyerovel. melle egy nagylato es kesz. felteve ha vkinek ez belefer a munkafolyamataba...nekem nem, mert rengeteg olyan resze van egy eskuvonek vagy barmilyen fotozasnak ahol ki tudom hasznalni az 1.4-es obikat. es nem kell vakuzni, amire sokszor nincs ido, sokszor szarabbul nez ki ha pofanvillantod oket, vagy nem is megoldhato a nagy tavolsag miatt, vagy nem tudod egyenletesen bevilagitani a kep minden reszet, nincs idod foliazni, vagy a pillanatok rovasara megy stb...de meg ha vakuzok is sokszor jo melle az 1.4...bulifenyek, kornyezeti fenyek esatobbi.
nekem inkabb az ilyen 70-180, 70-200 obikat teszi ertelmetlenne ez a 35-150, egyertelmu hogy melyiket valasztanam.
a nagy kerdes a merete. 1+ kilos objektiv nem kicsit kompromisszumos. volt most megint egy 3 nap egymas utani eskuvos maratonom, negyedik nap ket keresztelo reggel levezetesnek, cipelje aki akarja az 1+ kilos kompromiusszumos uvegeket napi 12 oraban
plusz annyi olyan szituacio van, ahol kell a fenyero. szerintem a legfontosabb, a legtobb szabadsagot, lehetoseget ez adja egy fotosnak. nem kell feltetlen mindig gyertyafeny keringore, csillagszoro kapura, tortazasra gondolni vaksotetben 12800+ ison. rengetegszer van olyan, hogy kicsuszunk az idobol es csoportkepezni kell naplemente utan hiphop rogtonzott helyen felhomalyban. vagy kreativozni/fotozni belteren, arnyekban, pont most utomunkaztam kepeket, kopaszin fuzfa alatt naplemente kornyeken arnyekban 1.4-en 3200+ iso-n vagyok. auto fotozas lement a nap 2.8-as obi volt a vazon es 8000 isokat dobalt...reggelig sorolhatnam az ilyen peldakat, minden melo kapcsan. nem is tudom mit csinalnek egy ilyen 28-200 obival oszinten szolva. de nyaralason, hobbistakent se...kb. sielesen napkozben jo lenne tajkepezni
a 2.8-as fix fenyeros obi is rettentoen kompromisszumos 1.4 obik utan...
ti este nem viszitek a gepet magatokkal? mit csinaljak egy ilyen obival, mint a 28-200? allvanyt is vigyek a vacsorahoz, esti setahoz magammal? es allitsam fel egy random katt miatt? vagy fotozzak 28mm-en mindent? pedig ilyen modern vazakkal max hosszu zaridos kepekhez hasznalnek allvanyt, normalis fenyeros uvegekkel full felesleges.
sose ertettem az ilyen f4+-os obikat...ertem hogy kenyelmes, meg nagy atfogas, de nekem nem ez hianyzik, hanem a feny...plusz ugye dof control, na meg dinamika sem mindegy, hogy mekkora erzekenysegen vagy, mennyit enged utomunkazni a fajl...sokan nem gondoljak, de a legtobb preset annyira radikalisan belenyul mindenbe, hogy nagyon fontos a dinamika..
az en velemenyem az, hogy a fenyero az ami kihuz a sz*rbol fotoskent nem a zoom gyuruhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Dißnäëß
nagyúr
Van ez a Tamron 35-150 f/2-2.8.
Kicsit megosztó számomra.Érdekelne a véleményetek, ki milyennek látja.
Nagy zoomátfogás, sokmindenre kiváló, akár utazni is (bár szerintem oda a 28-200 jobb, főleg alul, de felül is), de portréra is jó (70 körül tágon vagy f/4 körül 100 felett), úgy .. mindenes is meg nem is tudom. Esküvőre is jó lehet, .. passz.
Mert amúgy így első ránézésre "hmm, érdekes".
-
Dißnäëß
nagyúr
A reklámot leszámítva, jópofa vid a superzoom mellett. (Múltkor téma volt).
-
Neck
veterán
Sehol nem találok infót az a7C2 EVF frekvenciájáról. A felbontást írják mindenhol, de vajon tudja a 120 FPSt, vagy csak 60-at?
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
válasz lugosi #40420 üzenetére
Szerintem szép gesztus személyesen, ha ismersz valakit, és együtt örülsz vele a szerzeményének. Szakmai fórumon, ahol gyakran posztolunk gearcserét, lepörög a lényeg a gratuk miatt. Csak az én véleményem, nem azért, mert nem vagyok jó fej
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
-
Ijk
nagyúr
válasz Dißnäëß #40414 üzenetére
Hát egy ilyen obi pár évig elszórakoztat és azért veszem használtan mert ha eladom valamiért, nem bukok sokat rajta, tehát még az ára 70-90%-ka is visszajöhet, nem profi fotós vagyok aki igáslóként használja. Fotózásban a beruházás nagy, de amíg sértetlen a cucc azért bármikor kiszállhatsz elég jó áron, egy olasz utazás árát viszont ténylegesen elköltötted.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dißnäëß
nagyúr
Én spec azért szoktam gratulálni, mert egy Sigma 35 1.2 Art-ot félmilkó felett nem ugyanúgy lendületbôl emel le az ember a polcról, mint amikor elmegy a doboz Schoko Banane mellett..
Ebbôl kijött volna egy utazás mondjuk Olaszba, Osztrákba és még rengeteg helyre tokkal-vonóval Európában.
Vagy valami durva gép PS/Lightroom alá.
Vagy újabb 150 köbcenti az asszonynak, párban.
Vagy ki tudja mi.
Te mégis a Sigma mellett döntöttél.
Nyilván, ha burzsuj az ember, igaz, ez is Schoko-banane kategória, vállvonós, de a nagy átlag azért nem hebrencs módra és nem felelôtlenül vásárolgat ilyet, nem is olyan pénztárcából, amiben ez kerekítési hiba max.
Szóval ez .. egy .. jó döntés, pláne hogy jó üveg, neked is tetszik, együtt örülök Veled a sikernek, mert nem szarrágó, hanem boldog magyar vagyok, ennyike.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
biztos fincsi lesz. azert azon a gyutavon siman lehet 1.2-on lovoldozni. neha ezert lenne jo egy 24 1.4 is
35 gm hattermosas semmi extra, pont olyan mint a 35 zeiss distagon volt. mondjuk mar az is eleg jonak volt mondhato ilyen teren.
inkabb a kontraszt, mikorkontraszt, flare ellenallas amiben kiemelkedo sztem. mondjuk elesseg es af teren is brutal de a kontraszt, miktorkontraszt kulonbseget folyamatosan tapasztalatom, ha 85 1.4 af II vagy 55 1.8 kep jon a 35 gm utan es nincs rekeszelve.most azt olvasom tesztekben, hogy az 50 1.4 II samyang is melegebb szinvilagu, mint a tobbi obi, ugyanugy mint a korabbi samyangok...hat akkor errol az obirol le is mondtam. pedig jonak tunt.
#40410Sanya ez igeretes. meret, ar is fincsi, gyanus is. az af vagy az elesseg miatt lesz felejtos vajon?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
390.
35 1.4Gm volt FB Sony csoportban 480-ért kb. 4-5 napig. Nagyon agyaltam rajta, csak mire megjött a másik cuccból a lóvé elment, azért ott a 90k difi, de legfőképp akárhogy néztem a teszteket a Sigmában nekem volt valami plusz háttérmosásban. De nem csodálom hogy azokat keresik mint a cukrot, egy 35 1.2 Art-ot azért nehezebb eladni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Sanya
nagyúr
SIRUI Sniper F1.2-es objektíveket jelent be novemberben APS-C-re, 23, 33 és 56mm-en, kb 350 eurós áron: [link]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
kovsol
titán
Sose értettem miért kell gratulálni azért, mert boltban vett valamit. Lidl parkolóban se gratulálunk egymásnak a vásárlás után.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Ijk
nagyúr
Vettem végül egy 35 1.2 Art-ot a Voigtlander 40 1.2 kiváltására. Brutális obi, méretben is és optikailag is. Csak a mélységélességből (meg vignettálásból korrekció nélkül) mondom meg 24MP-en hogy 1.2-es rekesszel fotózok olyan penge saroktól sarokig. Szépen megy vele az eye-tracking is ahogy az elvárható, néha azért a belógó haj meg tudja bolondítani. A méretét kell igazából szokni, a 40 1.2 pont jól állt a vázon, de ez igazi szörny, mint egy 24-70 zoom, legnagyobb obim eddig még SD Quattron volt az 50 1.4 art, ez annál is nagyobb. Rendeltem is egy X1EM markolatbővítőt hogy kisujjal is tudjam támasztani.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Neck
veterán
válasz nfsu17 #40399 üzenetére
Ha van valakinek egy új akksija a környékeden, kérd el, és lőjetek 20-20 perc videót ugyanazokkal a beállításokkal, 100%-ról indulva.
Hamar kiderül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest