Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzmany
őstag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Abban biztos voltam, hogy raw és utómunka nélkül nem azt kapom amit várok.
De ez a mondat - „ Ami kijön a géppből alapból jpg, szerintem nem fog tetszeni az iphone -hoz képest.„ - ez sziven ütött 😂
De, még ez sem tudta elvenni a kedvem. Úgyhogy lépjünk is tovább. Utómunkára jó a saját gépem mb m1 pro 14“ 1TB 2021
Egy photoshop elöfizetés nem akadály. Ha esetleg kicsinek találom a 14“-t, akkor van apple monitor a cégnél, bármikor hazavihetem. Jön a téli idöszak, sokkal több idöm marad mindenre, a photoshop sem ördögtöl való, meg fogom tanulni a használatátViszont, azt tudni szeretném, hogy a Sony SEL35F14GM.SYX
kiknek készült, és milyen felhasználásra? Mert amikor a vázat megrendeltem, elsöre ezt ajánlották, úgy, hogy a kezdö fotós státuszommal tisztában vannak.
Létezik olyan oldal, ahol az utólagos szerkesztés nélküli jpg formátumú képeket, a használt objektivek szerint csoportositva vagy kereshetöen megtekinthetöek?Köszönet a további segitségért.
-
kk831228
addikt
jaja , tárgyfotónál sokszor f8-at nyomnak és modellnél is ha studió, sokszor ott is le van rekeszelve ha van normális világítás. Etől függetlenül nem baj ha van jó üveg de a GM szerintem is túlzás kicsit. Vagy Sony G vagy esetleg picit föntebb Sigma /Tamron-ból valami...
-
m3ss
veterán
de hogy kifejtsem jobban, auto fotozasnal vagy targyfotonal igazan profi vegeredmenyhez nagyon komolyan el kell sajatitani a vilagitastechnikai dolgokat. sok lampa, fenyformalok ismerete, esetleg fenyfestes...ket legnehezebb mufaj technikailag kb. egyikhez sem kell kulonosebben komoly objektiv, raadasul rekeszelni fogsz. kommerszebb auto fotokhoz, mint amit en is csinalok inkabb polar szurore, utomnka ismeretekre van szukseged.
modell, portre fotozasnal a korulmenyek megteremtese (smink, haj, ruha, fenyek, szinharmonia, kornyezet) modelled, modelleddel valo kommunikacio a fontosabb tenyezok.
nyilvan nem art a jo technika, de nem ez a legfontosabb.. -
m3ss
veterán
válasz
Uzmany #40095 üzenetére
az elkeszult kep minosege nem azon fog mulni, hogy vmivel elesebb a sarokban, es hogy minimalisan kontrasztosabb, mint egy 35 1.8.
ellenben ha minden modellfotot 35mm-en fotozol, tajat, autot stb szinten, szarabb lesz a vegeredmenyed..vegyel egy 18-50-et azzal el tudsz indulni. de ha mondjuk kis melysegelesseg az ami tetszik, vehetsz egy 56 1.4-et is. vagy ff vaz es 35+85 1.8 obi sem rossz irany, vagy vmi 2.8as zoom obi.nem kizart, hogy csalodni fogsz, nekem csaladban tobben is eldobtak a sonyt iphone utan, mert nem lesz olyan jo jpeg konverzioja a kameranak, mint a telefonoknak. az meg ido es energia, hogy eljuss olyan szintre, hogy ki tudd utomunkazni amit kell, olyanra amit elkepzelsz. ha egyaltalan el akarsz ennyire merulni benne..
az elkeszult kep minosege egyebkent is relativ, hogy te mit ertesz ezen. lehet laikuskent nem is tudod, mitol jo az adott kep. az objektiv meg a technika 1 tenyezo, ennel vannak fontosabb dolgok is. a fenyek, utomunka, kornyezet, modell, ruha, egyeb korulmenyek megteremtese tobbet nyom a latban..
ha holnap elkezdek gitarozni tanulni, tokmind1 hogy 3 millios gitarral kezdek, vagy egy 100ezressel a vegeredmeny hasonlo lesz. -
Uzmany
őstag
Köszönöm az észrevételt, de mivel most kezdem, közel sem biztos, hogy jó az elgondolásom.
Viszont szeretném elkerülni azt, hogy az új szettel készült képek csalódást okozzanak egy iphone 14pro-val összehasonlitva.
Ezt elkerülve, autók, tárgyak, portrék esetén, melyek azok az objektivek? Természetesen a user error kezdetben adott lesz.
Ne az ár/érték arányra helyezzük a hangsúlyt, hanem az elkészült kép minösége legyen az elsödleges szempont.
Köszönöm a segitséget. -
m3ss
veterán
válasz
Uzmany #40093 üzenetére
inkabb halgass az elottem szolok tanacsara. apsc vazhoz kezdokent kvazi elso obinak venni egy 35 gm-et kb olyan, mint friss jogsival dugoban ingazasra gt3-as porschet venni, 4 evszakos gumival
egy komplett obi sor kijon belole, 18-50 meg 1-2 fix is kb. onmagaban tajkepre, portrera, autora is keves lesz. kelleni fog majd egy szelesebb es egy szukebb obi is minden temara. amugy remek obi, de sztem nem jo iranyban gondolkodsz.
-
Uzmany
őstag
Pár éve, amikor elkezdett érdekelni a fotózás, akkor olvastam valahol egy kezödnek szánt tesztben, hogy a váz árának a többszörösét fogom elkölteni obikra, amig megtalálom a nekem legmegfelelöbbet
Hát ettöl jelenleg igen messze állok, mert még egy sincs.
De, az elmúlt hét - melyik objektivet vegyem - témájú tesztek böngészése közben az is eszembe jutott, hogy elkalandozhatnék a nem ár/értékarány alapú, hanem a legszebb rajzolatú, fényerejü kinálat irányába is.
Az elöbbi kritériumnak már megtaláltam a fórumtársak segitségének köszönhetöen a sigma 56mm f1,4.
Most az utóbbi kivánalmaknak keresem a megfelelöjét. -
Uzmany
őstag
Végre hétvége
Sajnos hétközben kevesebb idö jut rá, mint amennyit szeretnék.
Szeretnék egy véleményt kérni, a Sony SEL35F14GM.SYX objektivröl. Igen ff, de a kamera vásárlásakor nagyon javasolták és dicsérték a képminöségét a rajzolatát.
Valamint elég széles felhasználási területre javasolták, (építészet és enteriőr, filmek, tájkép, portré, termék)
Köszönöm elöre is. -
Monya78
veterán
válasz
KawaBazsy #40088 üzenetére
Mielőtt döntöttem hogy milyen portré obi legyen a a6400-es vázamon, pár obit kipróbáltam.
Sony 50mm F1.8 -at összevetettem a Sony 50mm F1.8 OSS-el...ott sok különbség nincs rajzolatban, talán az oss egy nagyon picivel gyengébb, de a stabil kárpótol ha olyan vázon használod.utána a sony 50 F1.8 oss-t hasonlítottam össze a sigma 56mm F1.4-esel... élesség, bokeh, ca stb...mindenben látványosan jobb volt a sigma 56-os.
úgyhogy feláldoztam a stabilt és sigma 56-os tulaj lettem. (újra mivel a m4/3 rendszer alatt is az volt a kedvenc obim)
-
Taci
addikt
válasz
Uzmany #40084 üzenetére
APS-C vonalra talán a legjobb választás részedre most a Sigma 18-50mm f/2.8 és a Sigma 56mm f/1.4 lenne. Aztán ha a 18mm esetleg kevés, akkor még a Sigma 16mm f/1.4 is. 56mm fölé ha menni akarsz/kell, akkor a 18-50mm helyett esetleg a Tamron 17-70mm f/2.8.
Bár pár nappal sajnos lekésted a Fotoplus -7%-os kedvezményét + a Sigma pénzvisszatérítést, de továbbra is talán ezek a leginkább ajánlottak. -
Koczó93
őstag
válasz
Uzmany #40084 üzenetére
Ha nem tervezel a későbbiekben ff-re váltani, akkor igen apsc obikat vegyél ezek kisebbek, könnyebbek, olcsóbbak.(apscre tehetsz ff obit viszont fordítva nem. Nem rajzolja ki a nagyobb szenzort)
A tamron, sigma jó cucc, ár/érték arányt tekintve sokszor jobbak mint egy gmaster. Némelyik még előfordul hogy élesebb is vagy szebb rajzolatú. De általánosságban elmondható hogy a leggyorsabb, legpontosabb a natív üveg szokott lenni. Nekem van tamron és sigmák is, nagyon szeretem őket. -
Uzmany
őstag
Köszönöm a segitséget.
Keresgéltem, olvasgattam.
Mivel aps-c gépen lesz, és nem hiszem hogy feljebb lépek, igy akkor aps-c objektivek közül kell választanom?
Nem tudok konkrét példát mondani, mert hirtelen annyi az adat, hogy szerintem jegyzetelnem kell.
De, úgy láttam, hogy a legdrágább a sony g.
Viszont általában van alternativa azonos objektivek esetén
sony g vs. tamron, sigma stb.
Miért drágább jelentösen a sony g? Vagy ez az árkülönbség indokolja a minöségét? -
-
Uzmany
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Azt szeretném még kérdezni:
- Portrékhoz ill. autók fotózására milyen fényerejü objektivet válasszak
- Ha azt olvasom, hogy utazó objektiv, akkor ez a tömegére utal? -
nfsu17
veterán
Azért fejlődik itt is rendesen a "technika", persze egy bizonyos üveg/fém/műanyag/motor mennyiség alá nem lehet menni, de tudnak faragni a súlyon az évek alatt, ha az a tervük.
FE 70-200 mm F2.8 GM OSS >> 1480g
FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II >> 1045gFE 70-200 mm F4 G OSS >> 840g
FE 70-200 mm F4 Macro G OSS Ⅱ >> 794gFE 24-70 mm F2.8 GM >> 886g
FE 24-70 mm F2.8 GM II >> 695g(igen, sántít vmit a példám, mert én zoomobikat írtam, itt meg fixről volt szó)
-
Uzmany
őstag
válasz
vihartigris #40073 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb fényeröt, de minél kisebb tömeggel, akkor ez jelentösen érzödik az áron?
-
Uzmany
őstag
válasz
vihartigris #40071 üzenetére
Nem nehéz ~700g?
csak most kezdtem a milc világgal ismerkedni. -
vihartigris
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
Urak, kipróbáltam sok év után a Flickr-t, legújabb böngésző mellett is hülyét kapok a feltöltő felületétől és 1-2 logikától, átmentem 500px-re, na hát attól pláne.
Tudtok harmadikat ajánlani, ahol egy tök jó logikusan felépített és kedvező árú (bizonyos képig ingyenes akár) dolgot találok ?
Van egy Adobe Creative Cloud-os havidíjas "Photography" plan-em is, benne PS LR, elvileg a Lightroom-al lehet megosztani és kollaborálni online stb, de én a Lightroom-ot sosem használtam és nem is szeretném, fel sincs telepítve, sima Bridge + PS-el elvagyok évek óta. És ha jól értem, ebben a Photography plan-be foglalt 2GB cloud tárhelyet csak Lightroom-ból érem el ? Túrom az Adobe Creative Cloud app-ot is, Help-eket is, online is, de egyszerűen képtelen vagyok valami olyasmire ráfutni, hogy mondjuk "photos.adobe.com" -> cookie-kkal beléptet, gallery, upload, kész.
Feltenném újra a portfolióm, ennyi csak.
Szóval kézenfekvő lenne az Adobe tárhelye, de Lightroom nélkül, semmi kedvem újratanulni ..
Vagy más megoldás.
-
-
válasz
kk831228 #40049 üzenetére
Tegnap vettem át és nyomtam is vele egy kis "session"-t feleségemmel és a kiskutyánkkal.
Nagyon tetszik, hogy ilyen kis kompakt ez az obi és szerintem ennyit bőven ért is.
Képeket még nem tudok mutatni, mert annyira volt csak időm, hogy felmásoljam a gépre és jpegként végig tekerjem gyorsba, de van pár ígéretes amivel lehet majd nyersként mókázni szerintem!
Vicces, hogy mennyivel kisebb, mint a 28-70 Sigma és mégis milyen minőségi képek születnek vele (számomra). -
benyo513
tag
Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy ha rendeltek obikat kulfoldi oldalakrol, azt honnan teszitek? E-Infint ismerem, de ezt leszamitva van mas (europai) oldal ahonnan erdemes rendelni? -
PNP
őstag
-
Uzmany
őstag
Sziasztok,
évek óta tervezgetem, hogy szeretnék egy milc gépet vásárolni, az iPhone-s évek után.
Az alpha 6700 nagyon megtetszett.
Melyik objektiveket javasoljátok hozzá? Elsösorban portrék, autók fényképezése a cél, de utazás, és a hétköznapjaim is vele fényképezném. A képek minöségével kapcsolatban a lehetö legkisebb kompromisszumot szeretném, de nem a legdrágább megvásárlása a célom.
A másik kérdésem pedig, hogy melyik memcard a javasolt?
Köszönöm a segitséget elöre is. -
Kristof93
senior tag
válasz
deny330 #40055 üzenetére
A mk3 vázak már elég jól bírják az esőt/hót. Én vittem az enyémet dzsungelbe több napra (80%+ páratartalom), hóviharba, csónakázni az oceánon. Persze a sós víz hamar megöli, de az eső nem probléma. Mk4/mk5 még jobb, betömtek mindenféle lyukat.
Mk3-nál az alsó lemez szokott beázni, én azt teljesen leragasztottam és usb-ről töltöm. A vaku papucsot is érdemes ha nem használod.
-
deny330
senior tag
Van infó arról, hogy időjárásállóság hogyan változott a korábbi kamera modellekhez képest az újabbakban? Gondolom egy A7R4 azért jobban "szigetelt", mint egy A7II.
Streetezni ritkán szoktam, általában csak akkor ha valami különlegesebb időjárás van (köd, hó, eső, bár tudom utóbbi mostanság nem túl különleges). Amúgy sajnos/nem sajnos nem a fővárosban élek, sőt ami azt illeti elég messze tőle, de azért köszönöm az ajánlatot, nagyon szívesen elmentem volna.
#40057 cOxeR
A napellenző eső nélkül is alap nálam, akár ha leejtem a gépet, úgy gondolom sokat számíthat hogy az objektív kevesebbet sérüljön.Köszönöm az információkat.
-
válasz
deny330 #40055 üzenetére
Én ma fotóztam egy keresztelőt, utána a csoportképek egy részét esőben fotóztam a templom előtt, amikor már ők is ki mertek jönni.
A7R3+valamelyik GM a táskából, minden védő nélkül
Máskor is szoktam, ha annyira esik az eső, akkor az alanyok se igazán akarnak már kimenni/kint lenni, ez a tapasztalat, a többi meg nem árt, max le kell törölni a gépet a végén, meg pl a napellenző kötelező darab, hogy ne esőcseppek legyenek az üvegen. -
Gicz
addikt
válasz
deny330 #40055 üzenetére
Én szoktam csöpögő esőben haszánlni A7R4-et, sigma 24-702.8 DG DN obival, minden probléma nélkül. Tegnap is esett egy picit, semmi baja nem lett a se a váznak se az obinak. Tegnap egy 135mm f1.8 volt rajta amit tegnap újítottam délután.
Az A7II ha jól tudom nem tartalamaz fázisdetekciós AF pontokat, a 7III már igen. Emiatt mozgó témánál ég és föld az AF. A Sony 85mm 1.8 sztem nagyon jó, nekem is van egy, az mondjuk nem időjárás álló, azza nem próbálkoznék csöpögő esőben sem.
Én is street fotozni szoktam, BP-n. Ha van kedved összehozhatunk közös túrákat a városban
-
deny330
senior tag
Sony A7 szériás vázak többsége "időjárásálló", jól tudom? Sok külföldi street fotóst látok hóban, esőben fotózni, de csak nagyon kevés embernél látom, hogy tenne bármi zacskót vagy valami egyebet a gépre. Vagy ez szimpla leszromság?
Más:
APSC/FF dilemmában vagyok picit. Sony A7II a jelenlegi gépem egy marék "vintázs" üveggel. Szeretés, szerelem van, főleg portréra. Ellenben mikor mozgó témára kerül a sor, na akkor szoktam fogni a fejemet, hogy menyi out of focus képet készítettem. Alapvetően azt tudom, hogy az A7II-es gépem nem a legjobb af-el rendelkezik, és félek hogy hiába veszek rá akár egy Sony 85/1.8-at, lassú lesz az af vele. A kérdés itt jön, hogy akkor menjek egyel feljebb, és cseréljek vázat A7 III-ra, vagy elgondolkoztam azon is, hogy vennék egy APS-C vázat az A7II mellé, amihez picit olcsóbb lenne akár egy fix sigma sor. APS-C vázzal kapcsolatban annyi, hogy súlyban és méretben mennyivel praktikusabb mondjuk egy A6400/6300, mint egy A7? Szoktam cipelni a kamerát néha túrázni, és őszintén szólva sokszor kényelmetlen elrakni, pláne ha zoom obit viszek hozzá. -
ggf8600gts
tag
Tanácsot, javaslatot szeretnék kérni tőletek. Milyen gimbalt javasoltok Sony A6000-es típusú fényképezőgéphez? (Csak újban gondokodom) Köszönöm a segítséget előre is.
-
krmcz
tag
válasz
porterglobe #40050 üzenetére
Jól tetted. Már 4 éve használom ezt az obit, korrekt darab. Most én is lecsaptam a 6400-ra, csak már nem volt készleten.
-
kovsol
titán
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
KawaBazsy #40032 üzenetére
Vidd ki a gépet este a városba, tetszőleges iso és záridő, csak legyen a képen jópár közeli és távoli hangulatos sárgafényű lámpa, aztán kattints egyet f/9-en is, majd f/22-n is. (Meg közötte is).
Nem tudom, milyen géped van, a DLA (Diffraction Limited Aperture) A7R IV-nél f/6.1, míg mondjuk egy A7 III-nál f/9.6, de ha szép lámpicskukat akar az ember, menni kell a homály irányba - óvatosan.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kovsol #40028 üzenetére
Ez igaz, de nagyon réteg felhasználás.
Szórakoztam sokat ND-vel én is anno, Tami 24-70-en. Jó móka.
Egyelôre még markolat, akksi és obi, csak így lakásvétellel együtt óvatos duhaj lettem hirtelen pár hete.
(Bele "kellett" ugranom egy jó vételbe aztán most szívom a fogam h az obikkal kicsit várnom kell).
-
Koczó93
őstag
A7CII és A7cR
[Sonyalpharumors]
-
Gicz
addikt
válasz
kovsol #40028 üzenetére
Igazából a dinamika az alap zajszint emelkedése miatt csökken. Szóval főleg a zaj a különbség. A beillesztett képeden látszik a A7RM3-nál, hogy 100 és 640 a két natív iso. Gyakorlatilag iso 640-en kevesebb a zaj emiatt mint 500-on, hiszen 500-on még ugyanazt az erősítőt használja a szenzor mint 100-on. A7R4-en a két lépcső 100 és 320.
-
kovsol
titán
válasz
deny330 #40027 üzenetére
Ott a diagram amit beraktam.
50-en nincs dinamika vesztés 100-hoz képest. Viszont a többi értéken csökken a dinamika tartomány.#40026Dißnäëß ha nappal szeretnél hosszú záridős képet, akkor volt már, hogy az ND1000 mellett is kellett az ISO50, és akkor is csak pár másodperces záridő lett. f22 -vel meg nem érdemes fotózni ilyen esetben, mert lágyabb lesz a kép. Ellenben az ISO50 nem rontja el az éllességedet.
-
Gicz
addikt
válasz
Dißnäëß #40022 üzenetére
ISO 50 egyébkénkt nem valós iso, szóval ha maradsz 100-on és manuálba beállítod az 1 stoppal hosszabb záridőt, majd postban visszahúzod az expot 1 stoppot, ugyanazt kapod mint iso 50-en lőtted volna. 1 stoppal kevesebb zaj, 1 stoppal kevesebb dinamikatartomány, hiszen elveszik 1 stopp highlight.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
kovsol #40021 üzenetére
Aha, ok akkor nyugodtan használom silent-et. Mostanában - zárkímélés bár 500k-ig papíron jó - ezen vagyok defaultban, bár gyorsgombra tettem a váltást normálra a lassú kiolvasás miatt (1/10), szóval ha olyan van, instant visszaváltok mech-ra.
Gondoltam megkérdezem.
Sima natív iso 100, ja.. 50 akkor, ha nem a rekeszt akarnám jobban összehúzni (van az a pont, ahol már túl csicsa, túl sok a star effect az ízlésemnek)
De értelek. Akkor Te sem láttál semmi difit ... (én sem most). Köszi.
Apropó, ha már esténél tartunk, de nem város: a Star Eater dolog 12-biten volt még meg a legelején anno, ugye ? Mintha azt már az újabb gen-ekben eliminálták volna lossless-el és/vagy 14 bittel talán. Nem követtem, csak hogy elvileg már nem issue.
Bulb nem használom - egyelőre. De ügyelek, ha igen..
-
kovsol
titán
válasz
Dißnäëß #40020 üzenetére
Mivel ISO 100-t fogsz használni, esetleg ISO50 hogy nagyobb legyen a záridő, épp mi a cél. Így a zaj elhanyagolható mennyiségű. Én elég sok képet csináltam hosszabb záridő mellett is silent módban, nem tapasztaltam hátrányt. (A7III) Aztán lehet valami tudományos teszttel megmondják, hogy 500% nagyítás mellett mikroszkóp alatt valami eltérés van.
BULB mód viszont nem megy silent módban. -
Dißnäëß
nagyúr
Urak, hosszú expónál (20+ mp) számít, hogy silent shutter vagy töknormál ? (Bitmélység nem változik, de van hátránya a silent-nek, zajban, egyébben?)
-
krmcz
tag
válasz
kovsol #40018 üzenetére
Igen arra emlékszem, nem is volt egyszerű akkor hozzájutnod. Az is nyílt titok, hogy tesztelésre válogatott példányokat küldenek.
Amúgy szerintem mindenki.
Pedig nincs is annál jobb, mint amikor hajnali fél háromkor szól a vekker, összeszeded magad a félkómából, pattansz be 10 kiló cuccal a kocsiba és miután kikerültél szerencsésen 3 gímszarvast meg 4 vaddisznót a főúton és odaérve a vízpart mellett várod a hajnali fényeket a récék mögött miközben szétcsípkednek a szúnyogok... -
kovsol
titán
Az én példányom anno az egyik első darab volt az országban. Lehet akkor még ügyeltek rá, hogy tökéletes példányok kerüljenek ki, hogy jó híre menjen a terméknek.
Ősszel, és télen jobban szeretek fotózni, nem kell olyan kelni a napfelkelte miattMost rákívánnék egy jó kis fagyos reggeli sétára ebben a melegben.
-
krmcz
tag
válasz
SSJmeszes #40012 üzenetére
A héten már vissza is küldtem, most várom a pénzem, úgy veszem mintha teszteltem volna és nem jött be. Egyelőre hagyom az egészet, nem veszek másik ff telét, marad a 70350, hamarosan 6400-at veszek mögé, ennek az obinak semmi gondja, szép éles rajza van, az AF is villámgyors ugye ez is G obi, ez azért nem olyan mint a többi 70-300-as. Képzelheted mennyire "örültem", hogy itt volt a kezembe a várva várt kályhacső, gyerünk ki a terepre aztán csalódás az összes kép. Úgy voltam vele nagy és nehéz legalább legyen meg a "hűha" faktor a képek láttán és akkor minden el lesz nézve...hát megvolt
csak negatív értelemben. Mezei nyulat fotóztam 30 méterről, de nem kellett a szőrszálait számolgatnom. Kovsol korábbi fotóin látható élességnek nyoma sehol és az AF is csomószor mellélőtt. Kaptam egy sz@r példányt. Sajnos nem ez az első eset, hogy így járok. Ezért is becsülöm meg a mostani obikat, amik beváltak.
Madár és vadfotónál nyilván a hajnali és esti aranyórás fények a legjobbak vagy ha borult az ég, akkor is elég jó szórt fények vannak én olyankor is szoktam fotózni, de a nagy meleg nem tesz jót a légkörnek, ilyenkor jobb hagyni a dolgot. Erdő mélyén nem fotózom, ott csak kirándulok és figyelem a természetet.
Már rengeteg madár hangját felismerem, jó így járni az erdőt-mezőt vagy a vizek környékét. A madarak szépen lassan elhalkulnak, vége a költési időszaknak, nemsokára beindul a madárvonulás ami mindig izgalmas időszak különösen az itatón, hogy mit hoz egy-egy hidegfront. Két éve kerti rozsdafarkú és kormos légykapók jöttek.
-
SSJmeszes
senior tag
Használtan pedig egészen jól ki lehet fogni a 100-400 at.
Élesség valószínűleg tényleg a légkör okozta gondok voltak amivel sajnos sokszor szívok még most is, mert csak hétvégén tudok reggel kimenni, ha kitudok. Délután meg ebben a melegben nem sok említésre méltó kép lesz.. Ezután még ott lenne, a napnyugta is, de azért erre a témára nem hiszem, hogy az is ideális lenne, mert fel van melegedve minden. Egyébként ti, hogy tudjátok megoldani, ha esetleg reggel nem megy a dolog? Vízpart, erdő mélyén azért sikerül valami?A fókuszálás nekem az A7III az A9 hez képest kín szenvedés volt.. nagyon sokszor mellépakolta valamiért, és az akciósabb, hirtelen cselekvésnél már rá se fordultam a témára, mert tudtam, hogy mellé fogja, vagy mire rááll, már lényegében késő. ( de lehet én voltam a béna ) Szóval a fókusz az A9 el igencsak nagy előny szereztem vele.
És akkor a te eseteddel mi a helyzet? Mert, ha jól láttam, akkor küldöd vissza. Ugyan ez lesz, vagy másik vázban gondolkodsz?
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
El Joe #40010 üzenetére
Hol szeretnél deríteni? Mert ha vázon, riport jellegű feladatnál akkor V1. Minden más esetben (tehát kamerától eltávolítva) az AD100 a "jobb".
Ad100 erősebb. Ha jól emlékszem a számokra, akkor a 100Ws a V1 76Ws körüli tlejesítményével áll szemben.
Mágneses fényformáló mindkettőre feltehető (azonos Godox megy rájuk)
Állványra felszerelhetőek, S adapter használata célszerű. FÉnyformálóval mindkettő gyenge kültéren, de beltérben az AD100 kevésbé hajlamos a túlmelegedésre. (meg persze kültéren is)
Ha választani kell és ez kb az anyagi keret... akkor AD200-t néznék inkább. (ha nem feltétel a vázon használat) A több erő, nagyobb szabadságot jelent. -
El Joe
tag
Csak nem úszom meg vaku nélkül, mert néha kell deríteni. Láttam sokan használtok Godoxokat (én is ismerem). Nem tdok dönteni V1 vagy AD100pro. Van valakinek gyakorlati tapasztalata?
-
kovsol
titán
Tamron az ahol személyre szól a kiterjesztett garancia. A normál garancia idő viszont termékre vonatkozik. Sony esetében is termékre vonatkozik. Édes mind1 ki viszi be, ott a számla, rendszerben látszik adott széria számra meddig van garancia bővítés. Bennem fel se merült eddig soha, hogy garanciális termék mellé nem adom oda a garanciához szükséges papírokat min pl a számla.
-
Taci
addikt
Én pont így hirdetek kit objektívet (bár újat), és én adni fogom a leendő vásárlónak a teljes kithez kapott számlát, aminek így persze része az objektív is. Szerintem az elég lesz ahhoz, hogy ő is gond nélkül érvényesíthesse a garanciát rá (a +1 év extra garanciával együtt), ha esetleg szükség lenne rá. Ha mégsem, akkor pedig megkap minden elérhetőséget, szól nekem, és segítek intézni. (De szerintem a számla bőven elég lesz.)
Szóval kérj számlát, és kérj elérhetőségeket. Meg persze adásvételit írjatok.
-
krmcz
tag
Csak egy hülye kérdés. Amikor valaki úgy hirdet használt objektívet, hogy garanciával x ideig akkor hogyan tudom érvényesíteni a garanciális ügyintézést ha valami gebasz lesz később? Az eladón keresztül? Vagy az obival együtt átadja a nevére szóló eredeti számlát és a gari papírt?
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Házi szenzortisztításra melyik kit-et javasoljátok A7II-höz? Még sosem csináltam ilyet, de ne lesz időm elvinni valahova tisztíttatni.Konkáv lencséhez létezik Lenspen?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Sancza #40002 üzenetére
Neeem, a fájlnév mindegy, a könyvtárakkal van "bajom"
Jogos. Nyilván állítható rengeteg minden, de MTP kapcsolatkor 2 karinál említett felállásban (1: raw, 2: vid) látszanak a raw-k, a vidi nem, a "szerviz" könyvtárak és a sallang sem.. tiszta kép és jól formázott könyvtárak a raw-kkal. Nem-MTP kapcsolatnál és kártyaolvasónál pedig látszanak a "hülye" könyvtárak is, a nevük kretén kissé, a vidik meg elásva mikor melyik fura nevû mappába. Élhetô, csak furcsa.
-
Sancza
tag
válasz
Dißnäëß #39995 üzenetére
Van értelmes fájlnév a gépben ?
mindig DSCxxxx.ARW -t látok. De nekem igazából tökmindegy milyen fájlnévvel van a kártyán. C1-et használok és azzal importáláskor úgyis átnevezem a fájlokat egy C1-ben beállítható minta alapján (pl. dátum-sessoinnev-sorszam.arw ) nekem emiatt soha nem volt bajom a fájlok neveivel. Video meg passz, mert nem szoktam videozni
-
McDuglas
aktív tag
válasz
qnadam #39999 üzenetére
Én is csak azért, mert pont akkor volt valakinek ilyen balesete, hogy a kártyaolvasó adta meg magát a 7III-on, (vagy lehet a kártya volt?) amikor megvettem a sajátom.
Volt szerencsém első kézből tapasztalni, amikor valaki sd kártyát tört bele laptopba (nem is erős ember), meg egy cf-es tüskés esethez is, szóval most úgy vagyok vele, hogy fontossági sorrendben haladok.Ha a type-c tönkremegy az kisebb gond, mintha a kártyaolvasó menne tönkre.
Wifivel nem lenne gond, ha nem ilyen béka segge alatt döcögne, 10-es nagyságrendű megabittel. (Nem emlékszem már pontosan mennyi volt, de valahol 10-50 körül) A 4 éve kapott szolgáltatói routeremmel meg az előző telefonommal (nokia 7 plus) is sikerült ilyen 350mbit-et lemérni wifin - egy hasonló nagyságrend már elég kényelmes lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !