Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Én is a Slide Lite v2 -t preferálom, de A6100-hoz, vagy kisebb objektívvel az A7III-hoz is kényelmes a Leash v2 is. Ha meg csak nem akarom, hogy kiessen a kezemből a kilátóban stb akkor használom a Cuff -t.
Ami régóta tetszik nekem az a Everyday Sling 6L V2 a Csodás Dörr táskám helyett amit anno edigitálban vettem 1500Ft ért akciósan.Viszont arra persze csak -10% van.
-
B1T3
addikt
15%, ami még mindig jobb, mint a semmi, mivel mint mondtam, ritkán szokták őket akciózni.
Rendeltem is egy második Capture-t, egy Slide Lite-ot (a sima Slide mellé, ami bár nagyon kényelmes, néha nehéz belehajtogatni a kisebb táskámba a nyak környéki merevítése miatt) és még pár apróságot.
-
-
R3J4
friss újonc
-
B1T3
addikt
Aki eddig csak szemezett a Peak Design cuccokkal, annak most érdemes lehet beruháznia rá a Black Friday akciók ideje alatt. (Főleg, hogy nagyon ritkán szoktak akciósak lenni, talán évente egyszer.)
-
vihartigris
őstag
-
kacsento1
senior tag
válasz
hemaka #36086 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Nemrég rábukkantam az Ultraonlineeu.com oldalra, de pár hét leforgása alatt ott is eltűnt a készlet, és már az oldal se érhető el. Igaz, én Godox vakukat kerestem.
Elég elszomorító, hogy lassan már az aliexpress és társai is felérnek a hazai boltok áraihoz. Jelenleg egy Godox Brolly-t szeretnék venni, és elértem oda, hogy a Mikrosatnál olcsóbban hozzájutok, mint az eu raktáras alis shopokból. Persze ez köszönhető az "erős" forintnak is, viszont alapból is drágultak az árak. Újabban azt is észre vettem, hogy az eddig 7 napos free EU szállítás is 8-10$-be kerül. -
hemaka
nagyúr
Sziasztok. Látom az eglobal sajnos le lett lőve, az einfi még úgy ahogy él, de az árak már rég nem a szürke importos szint, meg pl. 6100-uk sincs. Van esetleg valami más ilyen szürke importos oldal jelenleg? Köszi.
-
R3J4
friss újonc
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Sikerült hozzájutnom egy sony A7II vázhoz, amihez vettem egy új sony 55mm obit. Az obival olyan gondom lenne, ami nem is tudom, hogy gond mert még nem volt cserélhető objektíves fényképezőgépem, így nincs tapasztalatom.
Na szóval amit furcsállok, hogy a rekesz érték 3.2-ről 3.5-re állításánál, valamint 7.1-ről 8.0-ra állításánál a blende nyílása fizikailag nem változik, csak a gép számol vele úgy mintha változott volna (záridő módosul). Valamint 1.8-as blende értéknél az expo gombot félig lenyomva a blende még kinyílik egy kicsit (amint felengedem visszább ugrik). Ezek normális jelenségek? -
deny330
senior tag
A6100-et ha viszed valahova, többnyire mik szoktak rajta lenni?
Illetve ha már objektívek:
Mit tudnátok ajánlani széleslátószögű objektívnek FF-re? 24mm-ben gondolkodok, és jó lenne min 1.8/2.0 fényerő, vagy 1.4-es (ezt az ár dönti el úgyis). AF nem szempont egyáltalán, az összes obim vintage manual, és nincsen velük problémám. Inkább optikailag és építési minőségileg legyen jó. Adapterezés sem feltétlen probléma, meg használt piacon is ismert vagyok, szóval nem baj ha nem vadiúj a cucc, és régebbi típus. A lélektani határ az valahol 150e forint végén van, nem tudom mennyire reális az ár az elvárásaimhoz képest. Felhasználási terület az főleg természet/tájkép/város fotók, néha talán portréval megpróbálkoznék, meg természetesen astrozás.
Egy Nikon végű sigma art 24 1.4-et látok használtpiacon, az kicsit lóg csak ki a keretből, nem tudom ez adapterrel mennyire élhető?! Ezen kívül egy Tamront ami 24/2, meg egy sony e végű 24 1.4 artot, de az közel egy százassal túlhaladja a keretemet. -
kovsol
titán
válasz
deny330 #36080 üzenetére
Nekem A6100-am is van, mert az AF nagyon penge benne, és a nagy gépet(A7III) nem szívesen viszem el akárhova, főleg ahol nem akarom magamra hívni a tolvajok figyelmét.
Én 35k ért vettem pár éve egy RX100 MK1 -t használtan, és a RAW fotókból többet ki tudok hozni, mint a mobilos képekből. Sokkal több a finom részlet is a képen. Persze out of camera nem olyan jó, mint egy mobil.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
vihartigris #36078 üzenetére
Anno a NEX-3N végkiárusításon, fillérekért, kitben lett a DSLR-cuccok eladása után (motort vettem a fotóscucc árából, de kellett valami, amivel az erdélyi útjaimon kattogtathatok), az a6000-et meg pont annyiért adták akciósan kitben, mint a csupasz vázat adták volna (5 évvel ezelőtt), így jött egy ezüst színű is a fekete mellé. Ez utóbbit nem használtam 5 évig semmire, most az a6400 vásárlása után az a6000 lett a motorozós cucc a kitobival. Drágább holmit nem vagyok hajlandó magammal cipelni motorozni, a célnak teljesen megfelel. (A NEX-3 szett két közepes eltaknyolást kibírt a tanktáskában, minden hiba nélkül.)
Mostani lomjaim: [link] -
deny330
senior tag
válasz
kovsol #36079 üzenetére
A közel 100k-s különbség miatt valahol megértem az A6000-et még az A6100-el szemben, pláne ha van rá valami cashback vagy akció. Bár szvsz megéri az A6100 a többletet bőven, de aki most akar belépni ebbe a fotózásba, annak talán kevésbé szívfájdalom kiadni az A6000 árát.
Az RX100 széria nekem nagyon indokolatlannak tűnik, pláne az MK1. Én olyan hatalmas visszalépést nem éreztem miután eladtam az MK4-et, pedig egy darabig csak telefonnal tudtam fotózni. Egyedül talán a raw szerkeszthetősége hiányzott, meg a videók minősége, és a profile pictureok. Visszagondolva, talán annyira még sem indokolatlan még az az RX100-as széria. -
kovsol
titán
-
deny330
senior tag
válasz
kovsol #36072 üzenetére
Pont most olvastam. Mondjuk az A7II-t nem hittem volna, hogy gyártják még.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
vihartigris #36073 üzenetére
Lehetőleg középformátumút, azzal jól ki lehet támasztani az ajtót, nem csapja be a huzat.
-
Taci
addikt
válasz
vihartigris #36070 üzenetére
Igen.
ebay-kleinanzeigen.de-t nézegettem most (öcsém Németországban lakik), de mivel itthon nem lehet érvényesíteni a garanciát az ott vásárolt termékekre, így ez visszatart. (Pedig vannak jó ajánlatok.)
Most pénteken Fekete Péntek, hátha lesz erre a vázra valahol egy kellemesebb kedvezmény itthon. -
Taci
addikt
@vihartigris: A Sigma trióval. Nincs bennük stabilizátor, de soha 1 mp-re nem hiányzott 6400-nál ezekkel az objektívekkel.
@nozs23: Ez igaz, kiment a fejemből, hogy abban az objektívben van stabilizátor. Köszi az emlékeztetést. És a ~100e Ft-nyi különbséget annak egy részére fel is lehet használni.
@PNP: Sony-vonal mindenképp, a 6400 számomra tökéletes volt.
Köszönöm a válaszaitokat. Így átgondolva (az anyagiakat is figyelembe véve) akkor mégiscsak a 6400-as (számomra) a jobb választás.
Köszönöm.
-
-
Taci
addikt
Reménykedtem benne, hogy most valami év végi (Black Friday) akció keretében végre beszerezhetem újra a Sony 6400-as vázat, viszont ehelyett tovább drágult (mint minden más. Azt hiszem, a Fotoplus-szal beszéltem telefonon valami miatt, ők említették, hogy a Sony chipgyárának leégése sem segít, legyártva állnak a vázak, csak a chip (felteszem, a Bionz X) hiányzik belőlük, ami lassan érkezik.).
Most már olyan áron van (a 6400-as váz), hogy a Winter Cashback miatt már a 6600-ra is ránéztem, mert a -50e Ft miatt már "csak" ~100e Ft a különbség a két váz között. (Ami persze így is sem kevés).Ti mit gondoltok, a két váz közötti különbség (IBIS, nagyobb akksi, több custom button stb.) "megéri" ezt a árkülönbséget? (Persze tudom, kinek-mi éri meg, de kíváncsi vagyok a véleményekre. Főleg ha esetleg használtátok mindkét vázat is.)
Pl. ha azt nézem, hogy az NP-FZ100 kb. 3x annyit bír(hat), mint az NP-FW50, akkor az máris két gyári akksival "beljebb hozza az árat". (Anno a 6400-nál 3 gyári akksival indultam neki, bár igaz, az én felhasználási szokásaimmal a 3. sosem volt használva, és a 2.-ban is mindig maradt még bőven.) Bár igaz, egy tartalék akksi úgyis kell mindenképp.
Az IBIS a 6400-at használva sem hiányzott, sosem videóztam, fotókhoz pedig a Sigma trió volt. De most már szeretnék egy 70-350-et is, oda nem baj, ha kisegít.
A plusz gomboknak örülnék, jó hasznát tudnám venni. -
Ijk
nagyúr
Sigma 90 2.8-at esetleg már használ valaki?
Volt egy Samyang 75 1.8-am, de becseréltem annak ellenére hogy optikailag elégedett voltam vele, de Voigtlanderek mellett egyszerűen nem tudtam elfogadni a műanyag mivoltát. Viszont valami tele csak kellene 85 1.8 és a Sigma között vacillálok.
Alatta 40mm-em van. -
konyi79
addikt
Gyanítom nem, de azért rákérdezek valaki már hallott-e arról, szinkronizálni lehet-e a vakukat Godox X rádiós rendszerben?
Adott egy V850II és egy V860ii, amelyek nem tökéletesen szinkronban villannak el rádiósan, de ott még nincs is nagy eltérés. Azonban egy HVL-F43M-et egy Godox X1R-S vevővel próbálok, de az már nagyon gyors mozgásoknál érezhető késést mutat, azaz néhány ms-mal később villan el. -
vond
MODERÁTOR
válasz
vihartigris #36059 üzenetére
Hajjjajjj.
Ez kb. az az obi (lenne), amit a megjelenés napján rendelnék megfele, akár nagyobb kölcsönbe is verve magam.
Amíg ideér (ajánlom nekik, hogy most már legyen belőle valami), addig talán kihúzom az APS-C-s Sigma 10-20-szal. Vagy elborul az agyam, és rendelek egy natív FF Samyang 18-ast. Ez még az az ár, amit talán hajlandó lennék kiadni egy picit kompromisszumos, fix UWA-ért.
-
Primary92
senior tag
A Samyang AF 18/2.8-on kívül van más nagylátó (<=20mm), ami kifutja egy SEL1018 árából? Használtan elsősorban.
Meguntam 10-18 által adott látószöget FullFrame-n. Szerintem egy éve nem volt a gépen.
-
motocoder
aktív tag
-
Márton
nagyúr
Hmm, A7II-nél tényleg nincs pdaf videó módban?
Csak most olvasom a sony.net-en:
When shooting movies, the Phase Detection AF does not operate.
Akkor ezért pulzálhatott, fókuszálhatott össze-vissza legutóbb egy eseményen. Pedig fény volt bőven. -
Ateszponthú
csendes tag
Sziasztok! lugosi #33611-es hsz-én felbuzdulva beruháztam egy LA-FE1-es Monster adapterre.
Egy A 9 + 200-600 -as kombót használok, és csak madarászok. Párhuzamosan a Nikon rendszerrel, amit minden más ( család, kirándulás stb.) alkalommal cipelek.
Az adapter kompatibilitási listáján szerepel az általam használt Tamron 24-70 és 70-200 is, így "egye fene" bepróbáltam. Eredmények:
Tamron 24-70 f2.8 Vc G1: Rendben működik, még szemre is fókuszál, emberre és állatra is. Követés is van. Az af sebessége persze nem hasonlítható nativ obikéhoz, de teljesen használható. Az exif adatoknál sigma 24-70 szerepel. Mintha egy kicsit színzajosabb lenne a kép, de lehet ezt csak behaluzom.
Tamron 70-200 f2.8 Vc G1: Semmi. Nem fókuszál. A gép exponáláskor minden esetben kifagy, csak akkukivétellel orvosolható. Az adapteren az elérhető legfissebb verzió van.
Sigma 105 f2.8 Vr macro: Af nincs. Soha, semilyen. Mivel valóban csak bogarászok vele, nincs jelentősége. Amúgy rendben van. Exif nincs. Ezt még 1.4-es telekonverterrel is szeretném kipróbálni, de kicsit időhiányos vagyok.
Fiam Tamron 70-300 Vc obiját is próbáltam: Semmi.
Kardomba nem dőlök. Legalább tisztult egy kicsit a kép merre is kell elindulni, ha natív obit szeretnék venni.
Ennyi egyenlőre. -
papaya
senior tag
válasz
vihartigris #36046 üzenetére
+1, variálok is, hogy emiatt átmegyek majd nikonra. Z7-et már nagyon jó áron lehet venni second hand.
-
papaya
senior tag
Hát most van egy 28-75 első generációs, mellé épp bizniszelek egy alig használt 17-28-at, remélem minden rendben lesz, és hétvégén már nálam. Ezen felül van egy Sigma 100-400-am, viszont ez EF-es amit MC-11-el használok. Tájképre abszolút jó az AF, de baromi nagy a súlya, és erősen gondolkozom, hogy eladom a 28-75-öt meg a 100-400-at, és vennék helyette egy 28-200 Tamit, meg egy fix fényerős 35-85mm közötti obit portrézni. Viszont a Sigma 200-400 közötti tartománya is hiányozna, na meg az a brutál képminőség is amit hoz.
-
kovsol
titán
válasz
vihartigris #36040 üzenetére
12-24 f4 mellé meglepne ha jönne, egy 14-24 f4.
Csinálhatnának esetleg egy 10-18 -t, mint ami van a laowa-nak, csak AF is lenne benne, meg optikailag jobb.
Egyébként a Canon kiadott egy 14-35 f4 -t. Na nekem az az átfogás tökéletes lenne, és méretre se óriási még.konyi79 akkor a 100-400GM menne az apróra nálad úgy érzem.
-
konyi79
addikt
Bár alacsony még a valószínűség, de egy 150-400F4 -
papaya
senior tag
válasz
vihartigris #36035 üzenetére
Már kezdtem örülni, de persze 3 db objektívet érint ... VICC. Miközben az osztrákoknál a mediamartkban 839€ egy tami 17-28 ami a botrányosan gyenge HUF-al is 50e-el olcsóbb a hazai árnál...
-
vihartigris
őstag
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz
AeSDé Team #36032 üzenetére
Egyszer kipróbáltam a rekeszelt kitobival, mert az csak f8 felett ad értelmes képet, de sötét lett.. Az iso auto-n van, 800-ig engedi emelni. Most próbálgattam kicsit a gyerekszobában, f5.6-on teljesen jók lettek a képek, úgyhogy első kanyarban ez lesz a default, ha nem csak egy kölköt fotózok. :-)
-
AeSDé Team
őstag
válasz
KawaBazsy #36029 üzenetére
Úgy próbáld ki hogy átteszed manuálisba, 1/1 erősséggel, HSS kikapcsolva. Ha akkor sem villant nagyobbat akkor tuti elérted a maximumot.
Kíváncsiságból kipróbáltam a Godox 350s-em egy viszonylag nagyobb szobában:
Derítőlap nélkül a plafont villantva, ISO 100-on f4.5 körüli rekeszt bír el. Afelett tényleg sötét.
Viszont ha feltekerem 400-ra az ISO-t, ahol szerintem még teljesen használhatóak a képek, akkor már f8-ig is le tudom rekeszelni.
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz
AeSDé Team #36026 üzenetére
Ja, ok.. Csak gondolom ha már nem tud nagyobbat villanni, akkor hiába csavarom feljebb (ha lerekeszelem, s sötét, akkor gondolom az már maxot villant).
-
Neck
veterán
Ha már Dustin (nekem nagyon szimpatikus a fickó, nagy segítség
)
Nagy Tamron összehasonlítós videó
A tesztábra 150mm vs 180mm-ről készült, ott jobbnak hozza ki a 150-est (szerintem véleményes a különbség a YouTube videó alapján.)
Ezek szerint ott már leromlik a 180-as, gondolom, nem véletlenül csinált 70-180-at a Tamron 70-200 helyett.
Viszont, ahol a régi fényképezőgépet fotózza, ott 150mm VS 150mm -en én látom a különbséget a 70-180 javára, hasonlóan, mint a saját példányaim között.
Az ő példányai között mondjuk még kisebb a különbség, mint nálam (de az enyém se vészes).
Ezek szerint nem péntek délutáni példányom van (szerintem pl a nagy látószögű részen az enyém élesebb, mint az övé).
Hasznos teszt, nagy király a csóka.
-
McDuglas
aktív tag
válasz
KawaBazsy #36015 üzenetére
A vakuzásnál emelhetsz iso-t is - a régi beidegződés és sok kellemetlenséget tud okozni, ha valaki csak 100-as ISO-n vakuzik. (pl. Maxon járatott, túlmelegedő vaku, kevés háttérfény rövidebb záridők mellett, vagy nincs elég fény nagyobb mélységélességhez)
Érdemes kitapasztalni, mekkora isoig lesz még jól kezelhető a kép, anélkül, hogy zajtengerré válna.Annó A58-as Sony-n nekem ez kb. 400/800 volt, A7-en már ~1600/3200.
(itt nem stúdióra gondolok, hanem inkább rendezvényes vonalra) -
m3ss
veterán
válasz
KawaBazsy #36010 üzenetére
attol is fugg, hogyan vilagitasz. ha nem direktben vilagitasz hanem tudsz bouncolni akkor tudsz egyenletesebben vilagitani. ha direktben vakuzol es olyan beallitasokat hasznalsz, hogy kb a vaku lesz az egyeduli fenyforras nincs mit tenni, ha vki nem 2 meterre van toled hanem 4 meterre, akkor ra negyed annyi feny fog jutni.
miert kellene hogy mindenki eles legyen? elkapott pillanatnal aki a hatterben van miert kell, hogy eles legyen? csoportkepnel ha egy vonalban allnak, fullframe 35mm-en f2-on 3 m targytavnal is van 1 meter elessegi sikod.
hasznalj nagyobb latoszogeket, hasznald ki a kornyezeti fenyeket is (magasabb iso, nyitott rekesz) es ne akarj a kepen mindig mindent elesre fotozni, probalkozhatsz tobb vakuval is. -
KawaBazsy
aktív tag
válasz
McDuglas #36009 üzenetére
Vazz télleg, köszi! Rákért nem maradnak a default beállítások..
Egy fotós kérdésem is lenne. Szabadban, fénynél ugye rekeszel az ember f8-ig akár, ha szeretné, h pl tájképnél minden éles legyen. No de beltérben, vakuval nem lehet, mer sötét lesz a kép.. nyitva viszont nem mindenki éles, ha sok ember van a képen. Meddig "érdemes"? :-)
-
KawaBazsy
aktív tag
Arra van vkinek esetleg ötlete, hogy ha a mobilt használom távkioldónak az A6000-hez, akkor miért nem rögzít nyers file-t, csak jpeg-et??
-
Neck
veterán
Azt lenne jó tudni, hogy Dustin Abbot / Gerald tesztábrája mennyire volt messze, illetve náluk ez miért nem jött elő.
Mert igazából 2-3 méterre lévő tárgytávolságnál nekem simán csinálja ezt a jelenséget, csodálkozom, hogy csak nálam jött elő. Vagy, lehet, hogy mégis szar a példányom.
-
B1T3
addikt
Igen, épp ezt írtam korábban, hogy más tesztek alapján is látszott, hogy közelre fókuszálva a szélek sokat veszítenek az élességből, és a közép sem tökéletes, de egyébként ez egy természetes jelenség. 35mm-en jobban teljesít makróban élesség szempontjából, viszont 150mm-en látványosabb a háttérelmosás, szóval valamit valamiért.
Örülök, hogy rendben van az objektív, már csak az a kérdés, hány hét csúszással érkezik meg Magyarországra is.
-
Neck
veterán
Csináltam újabb teszteket. Rájöttem, hogy ökör vagyok
A csempés fotóknál ez a táv már túl közel volt ennek az obinak. Papíron jónak kellett volna lennie, mert tele állásban 85 centi a minimum fókusztáv. Ami igaz is, de nem lesz olyan éles. Szóval ha a nagyon kicsi a tárgytávolság, annak ez az obi nem örül.
Hozzá vagyok szokva, hogy a Tamronok brutál közelre fókuszálnak
Ahogy növelem a fókusztávolságot, úgy javul fel a 35-150. Ez kb 5 méterre van, itt már alig van különbség:
Ez a madáretető pedig a kert másik oldalán lévő fészeren van, legalább 10 méter, vagy több, nem mértem le.
Mindkét képen a bal oldali a 35-150.
Szerintem úgy "játszottak" az optikai formulával, hogy tele állásban a távolabbi fotók élesek legyenek, viszont a minimum fókusztávolság környékén torzít annyit, hogy a kép közepe minimálisan a fókuszsíkon kívülre kerül (ami egyébként néhány mm, ugyebár).
A sarkokban meg már jó.Ahogy messzebbre fókuszálunk ez kiegyenlítődik, és elkezd javulni.
Persze ettől függetlenül az is lehet, hogy csak az én példányom ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Óvodások homokozója
- Filmvilág
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés