Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDuglas
aktív tag
Sigma 16 1.4 érkezik, APS-C only.
-
törölt tag
válasz konyi79 #5870 üzenetére
Konyi, régebben írtad, hogy a "Sony féle Classic Crome-ot: AWB eltolva: A-B: B3; G-M: M2; +saturation: -2" beállításokkal kaphatjuk meg. Csak kíváncsiságképpen: mennyire hasonlít ez az eredetihez? Most kísérletezek az A6300 képmódjaival és egészen jól haladok a Canon és az Olympus gyári színeinek reprodukálásával. Sokan örülnének neki, ha az egyébként realisztikus Sony színek mellett ezek is rendelkezésre állnának. Egyébként mindenkinek ajánlom figyelmébe a képmódokat, mert nagyon-nagyon jók.
-
Mega Bass
tag
Köszi, igen beszoktam állítani. Igaz volt már olyan, hogy a 2. 3. kép után jutott az eszembe de szokni kell.
Az ős FF Canon után meg vagyok elégedve, egyedül a méretét kell szokni, egy Meike portrémarkolat be van tervezve. Azzal próbáltam mielőtt rendeltem és úgy jobban tetszett.
SERTZUIL
-
grigo
őstag
válasz sszemtelen #14085 üzenetére
Ez esetben az én ötletem használhatatlan mert inkább zoomról fixre jelent segítséget.
A yongnuot nem ismerem de heliosom van. Nagyon jó effekt obi de azért mindenesre elég meredek. Viszont maximális elismerésem annak aki ezzel űzi a mindennapokat 😜https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
sszemtelen
őstag
válasz KawaBazsy #14082 üzenetére
&(#14079) Bogyó bá' & (#14080) Econ & (#14081) Gaboren & (#14083) 80hun & (#14084) grigo:
Köszi mindenkinek!
Leginkább manuálozom (főleg a kedvenc Helios 44-2-vel, de mostanában inkább egy YN50f18-cal (eos-nex adapterrel), szóval leginkább ez az 50-58 körüli gyútáv, ami közel áll a szívemhez
Gondolkodtam a 18105G-n is, de túl drága ahhoz, hogy hasonló képminőséget adjon mint a két kitobi. :/Köszi!
-
grigo
őstag
válasz sszemtelen #14078 üzenetére
Van egy szoftver: exposureplot. Megmutatod neki a képeid és ő csinál egy statisztikát hogy milyen gyutávon vagy milyen rekesszel készül a képeid nagy része. Nyilván csalóka is lehet de egy kiindulási alapot adhat.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
80hun
addikt
Sztem inkább a 35/1.8 oss ami általános látószöget ad és nem hiányozhat egy aps-c szenzoros géphez.
De ott a kitobi és próbáld ki hogy a 35mm v. az 50mm lenne jobb választás neked.
-
KawaBazsy
aktív tag
Sztem nézd meg a kitobin, h melyik gyútávot használod gyakran. Én visszanéztem a képeim, s a leggyakoribb a 30-35mm (ekv 45-52.5) volt, így egy Sigma 30F2.8DN-t vettem. Ez ár/érték bajnok, ha meg jobb kell (gyors fókusz, stabi), ott van drágábban a SEL35F18. Az 50 körüli gyútávot viszonylag ritkán használom, úgyhogy erre a célra egy manuál obit szereztem be (Takumar 55/F2) occsón..
-
Gaboren
tag
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Egy éve használom, 99%-ban az 50/1.8 van fent. A bokeh lenyűgözően szép, és gyors az AF. A lamellák körkörösek, ezért nem csak teljesen nyitva szép a háttérmosás. -
Bogyó bá'
nagyúr
Az 50F1,8 OSS szerintem alap. Emészthető az ára (használtan pláne) és kitűnő objektív, közgyűrűvel még makrózni is jó.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
sszemtelen
őstag
Sziasztok!
Van egy 1650-es kitobim, illetve egy 55210-es kitzoomom. Többnyire régi manuálozom, de van olyan általános Sony objektív, aminek nem szabad hiányoznia egy táskából? (pl a natív 50mm f1.8)Köszi!
-
KawaBazsy
aktív tag
-
belovary
senior tag
Van aki stúdióban használja a Sony A7ii? Akár napi szinten...
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Mega Bass
tag
Sziasztok, csatlakozom a fórumhoz. Pár napja használom a Sony A 7II-es gépemet még az ismerkedési szakasz van manuális objektívekkel használom. A régi Canon 5D-t követően nagyon más világ.
Milyen utángyártott akkumulátorokat érdemes beszerezni, mit tanácsos kerülni? Néztem ezt a Vivitar csomagot nem tűnik rossznak. Külső töltő amúgy is kellene.
SERTZUIL
-
80hun
addikt
válasz KawaBazsy #14061 üzenetére
Az AF egész jó de nem A6000-en az tuti. Ehez is kell az A6300, A6500, A7II, A7RII v A9
-
mikrofon
veterán
Én simán töröltem a megrendelést, mert külföldről még így is olcsóbban beszerezhető. Ráadásul ott nem szórakoznak, ha van raktáron küldik azonnal. Valamint azt olvastam, hogy 135mm felett romlik a képminőség jelentősen. Emitt 3rd-k jobbak és olcsóbbak
Meg most ráizgultam a fix-ekre.... -
törölt tag
(#14005) grigo
"Ó bakker. Ez nagyon kellene. De ha az ED mégis szállítja a 70-200at akkor bajban leszek."
Nemrég néztem, picivel több, mint 700 EUR volt a Sigma APO 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM, ennyiért ajándék, ha valakinek ilyen kell!
(#14040) belovary
Érdemes megnézni alaposan, mert lehet, hogy amit Canonon használsz, az Sonyn is jól megy, így nem kell váltanod.
(#14047) tothn
"Ez tényleg ennyire jó obi ahogy írják?"
Igen, piszkosul jó!
(#14050) GyureX
Nem úgy tűnik, mintha megérné a szenvedést, érdemesebb talán M-ben fotózni.
-
mikrofon
veterán
Ez érdekes. Az árkülönbség tényleg nagy, mert kb kétszeres... De azt nem gondoltam hogy ilyen szintű megkülönböztetés van... Ez azért nagyban növeli az autoISO használhatóságát. Különben tényleg marad az M mód, ami egyként nem rossz.... Azért az M módban nagyon jó, hogy minden felett megmarad a kontroll... Csak hát...
-
GyureX
tag
Egy dolgot nem vettem figyelembe, hiába működik jól az app. Méghozzá az, hogy a merülés csökkentése miatt, rendszeresen ki/be kapcsolgatom a gépet fotózás közben. Így meg rohadtul körülményes minden bekapcs után ismét belépni a menübe, onnan a progiba, tárcsával beállítani a záridőt, ok, menüvel vissza, és használható.
Jó lenne, ha lehetne állandósítani, vagy egy valamelyik gombra kitenni.
-
80hun
addikt
válasz mikrofon #14052 üzenetére
Nem nincs.
Valami meg kell hogy különböztesse a különböző vázakat és ez is egy olyan kis + dolog.
Majd az A7m3-ban már sztem benne lesz.De ugye így is jó nagy árkülönbség van a két váz között. Főleg ha azt nézzük hogy amikor akciózták legutóbb 430-450e között mozgott mc11 adapterrel.
Én már kezdem megszokni hogy nincs ilyen , átcsapom M-be azt jólvan
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
-
GyureX
tag
válasz GyureX #14045 üzenetére
Addig túrtam a netet, amíg meglett. Felraktam a gépre, és úgy tűnik működik.
Ha kell valakinek itt a link, felraktam drive-ba.
Leírás egyébként írja, de a használata úgy működik, hogy alkalmazások listájából elindítod az app-ot, ott a tárcsával beállítasz a egy minimum záridőt (én 1/125-re állítottam), majd menü gombbal kilépsz.
1/125 alá nem ment, ha volt több fény, rövidebb záridőt mutatott, autoiso-t is állítgatta rendesen..
Viszont amikor kevés volt a fény, és nem tudta tovább emelni az iso-t, nem jelezte, hogy mennyi -ev-ben vagyok, az ev tárcsa tekerésével nem módosult a kép. Ha tudta az iso-t hozzáigazítani, akkor mutatta rendesen, tárcsa hatással volt a képre.Kikapcsolással törlődik a beállítás, utána ismét be kell.
[ Szerkesztve ]
-
GyureX
tag
Hallott már valaki erről az oldalról? http://psafs.pixub.com
Jelenleg egy feltört oldal, de itt is voltak gépre tölthető appok. Például ami nekem nagyon hiányzik az a7II-ből az a minimum shutter speed lehetőségének a hiánya, és itt elvileg volt rá apk.
Működőképes lehetett a dolog? Mert nem igazán találok róla lényeges infót, csak 1-2 ember írta, hogy fasza működik. A többiek szenvedtek a felrakásával.
Ha igen, nincs meg valakinek? Semmi alternatív linket nem találtam hozzá.
-
törölt tag
válasz mikrofon #14041 üzenetére
Vezetékesből pont az van, amit linkeltél, vezeték nélküliből pedig ez: [link] Ezt nagyon szeretem, mert nem infrás, hanem rádiós, így nem kell ráirányozni a fényképezőre, illetve időzítéseket is ugyanúgy tud, mint a vezetékes.
Ja, az infrás is megvan, annak az is a hátránya, hogy max csoportképhez késleltetve jó csak.[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz mikrofon #14041 üzenetére
Ó még nem döntöttem el 100%, de engem nem érdekel ez az akksis dolog. Korábban is vettem azonnal egy markolatot, benne 2 akksi. Plusz még kettő. Soha nem kellett plusz. Most mondjuk ennél is vennék és van is ugyanaz amit használok, eleve 2 akksi, és ha cserélni kell, akkor mi van. Semmi.
De még agyalok, mi lenne a legtutibb... csak az a baj, hogy amennyire nem tetszett a formája miatt, meg hogy munkára alkalmatlan, most hogy már fogtam a kezemben, próbálgattam, és olvasok róla intenzíven, elkezdett megtetszeni....
-
belovary
senior tag
@ KawaBazsy: Sajnos ez tény!
@ 80hun: Ó, amennyit én már irkáltam... A hobbin már túl vagyok, munkára kell. Viszont a jövőt tekintve nem mindegy merre indulok tovább. Mivel még a "nagyok" is azt mondják ezen a vonalon van a jövő, lehet ismerkedni kéne vele...
@mikrofon: Nem az árakkal van bajom, vagy kétségeim! (Az árakkal naná hogy van )
Egyszerűen nem voltam tisztában azzal, hogy obi téren milyen alternatívák vannak, mennyire kompatibilis dolgokkal, miket lehet hozzá szerezni. De ahogy nézem, szépen lassan de fel fog zárkózni. Speciel amiket én használok Canon vonalon kiegészítőket, lehet kapni ugyanúgy A7ii-höz is. Egyedül a vakut nem néztem, és kioldókat, de gondolom ott is megoldott a rendszer. Néztem most egy átfogó tesztet, és a másik félő dolog az AF volt, de erre is rácáfoltak a megnézett videóval. A Canon 50 1.8 STM obival még jobban fókuszált mint az én vasam. Durva... Szóval amiktől úgy igazán tartok, meg pár vélemény van, hogy azért a dslr vonal még munkára mindig odaver, nem vagyok annyira biztos ebben, főleg, hogy elég sok emberkénél megvolt már a váltás... Igaz,, most a D850 sokakat csábít, de az árát se feledjük. -
mikrofon
veterán
válasz belovary #14030 üzenetére
Én a Nikont ismerem még ott az új E jelű obik amiben végre van VR igen drágák 3/4 milkánál kezdődik... Sony se sokkal több ha az ember zoom-ban gondolkodik a prémium kategóriából.. Ha fix-ben akkor meg a batis-ok is elég jók, nem muszáj a GM....
A legolcsóbb natív sor a 28/2 35/2.8 50/1.8 85/1.8 elég jó minőség és megfizethető lehet... Ebből az 50/1.8-as mondják egyedül ”rosszabbnak”... de ott is inkább az AF és a felbontás az R sorozatokkal a "rosszabb"...
A 85/1.8-hoz meg most volt egy link igen jó árral...De tény hogy drágák és a budget kategória csak adapterezve létezik.. De az a7ii sorozat sem éppen az olcsó kategória ráadásul jár hozzá egy Sigma mc-11 adapter Canon bajonettes...
Egyébként csak halkan jegyzem meg hogy ott van az MFT rendszer ahol a szenzor területe negyede az FF-nek, és a pro obik akár zoom akár fix, igen drágák... Tapasztalatból tudom...
[ Szerkesztve ]
-
KawaBazsy
aktív tag
Kipróbáltam a vakut manuál üveggel is, s érdekes módon azzal is hibátlanul működik a TTL, monnyuk a fókuszt azt biztos, ami biztos, kézzel írtam be.. Sz'al csak emlékeztetném az olvtársakat, s a szervezőket, h ha lesz tali, akkor ezt is viszem (TT350s), lehet próbálgatni.. :-)
-
beci
őstag
Sziasztok.
Egy kérdés.Jelenleg egy u3-as Samsung micro SD van az a6000-ben SD adapterrel.Jo ez,vagy inkább memory stick pro duo?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
belovary
senior tag
Amitől én igazából tartok, illetve nem látom át, ha Sony mellett döntök, az obik feltűnően horror áron vannak. Szóval kompatibilitás téren mi a helyzet? Kioldó, obik, kiegészítők, stúdióban használják, esküvőn?
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz McDuglas #14027 üzenetére
Jah, azt néztem, h iso 400-at választ maxnak, s az még a képeken egyáltalán nem látszik, csak megmaradt a kompakt gépek miatt a magasabb iso undorom. :-)
Itthon most occsós tölthető akkuk vannak (a Varta Ready2use-t oda adtam a bridge gépemhez), de ez csak egy dolog.. Egyrészt rühellem, h külön kell venni egy drága, proci vezérelt töltőt, ha hosszú akku élettartamot akarok (az enyim megdöglött sajna). Másrészt meg nem lehet rátölteni. Harmadrészt meg nem jelzi pontosan, hogy mennyi a nafta, csak azt, ha már kevés.. Rákért nem gyártanak AA méretű, 1.2 voltos li-ion akkut. :-) -
McDuglas
aktív tag
válasz KawaBazsy #14026 üzenetére
A vakuzásról végtelen sokat lehet tanulni. Érdemes magasabb iso-t is engedni neki, amit még szépen tartani tud a vázad, pl. 400-800 és akkor kevésbé használódik a vaku, több háttérfényed lesz. A háttérfény mennyiségét még záridővel is befolyásolhatod - vakuszinkron alatt maradva. A témát úgyis nagyjából kimerevíti.
Akkunak én most a fehér Ikeás Laddákra álltam rá, gyakorlatilag átcimkézett eneloopok. Lassan másfél éve használom őket teljes megelégedettséggel. -
KawaBazsy
aktív tag
Próbálgatom a vakut, eddig teljesen elégedett vagyok vele. Mindig utáltam kompakt, meg bridge gépen, mert túl világos lett az alany, s elhúzta a színeket. De így, a plafonra villantva hibátlan a dolog. Sőt, ha nagylátó kell,vagy gyors mozgást követni beltérben, akkor használhatom a kitobit is, mert lerekeszelve már oké a minősége, s még így is elég a fény. (4 x 4-es szobáink vannak kb). Hátránynak csak a ceruza akkut érzem (ha lesz li-ion-os, tán le is cserélem), meg amikor kísérleteztem rekeszeléssel, illetve iso fix 100-ra állítással, a jobb képminőség végett, akkor nem mindig ment utána helyesen, s alexpos lett a kép.
-
belovary
senior tag
válasz mikrofon #14024 üzenetére
Dehogynem értem. Ma is próbálgattam a dönthetőt. Azért nem értem mert igen korlátozott a mozgástere.
Főleg a kihajtható, össze - vissza állítható kijelzőhöz képest. Persze a dönthető még mindig jobb mint a fix.
Az meg hogy a profi felhasználásra szán gépeken nem kell ilyen hülye hypolás, a D850 is rácáfolt. Igen is nagyon jó dolog. -
mikrofon
veterán
válasz belovary #14022 üzenetére
Én azért nem használtam a Nikon dönthető kijelzőjét, mert akkor Liveview-ban kellett fotózni. Ott meg borzasztóan rossz volt az AF rendszer. Szürkületben teljesen használhatatlan volt és a követés sem működött... Tehát nem érte meg, csak keresőn át volt jó fotózni.
Na már most MiLC -nél nincs ilyen. Teljesen mindegy, hogy a keresőt vagy a kijelzőt használod. Tehát mehet a jól kontrollált kompromisszum mentes fejfölötti, föld közeli fotózás. Ez még annyira más perspektíva, hogy olyan érzés mintha új világ nyílna meg előttem.
Főleg, hogy a Sony kialakítása miatt az egykezes fotózásra is lehetőség van, ha nem csak a keresőn át tudsz komponálni....Ez volt az egyik ok ami miatt vissza vágytam újra a MILC-re.
Valószínűleg azért nem érted mert még nem próbáltad ki. Én meg nem biztos hogy jól mondom mire gondolok...
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz Bogyó bá' #14020 üzenetére
Nem vagyok tele, mivel a filmes gépek régiek, FD obik vannak, ráadásul nagyrészét eladtam, csak pár darab van, na meg ez már nem is mérvadó, mivel ez inkább már csak hobbi.
FF obim nincs már, a 70D-hez is csak 2 obi maradt meg. Szóval nincs betárazva a rendszer.
Egyértelmű ha lenne 3-4 komolyabb obi, akkor nem is lenne kérdés.Ja, igen! A dönthető kijelző! Ezt az egyet nem értem. A Canon igen jól kitalálta ezt a forgatható dolgot, nem értem miért nem koppintják le, vagy miért nem használják fel mások is.
Ez a dönthető dolog nagyon nem jött be így a 70D után. De hozzáteszem, ritkán használom, de akkor meg baromi jól jön. Főleg a Nikon D750-nél akadozott a használat, de lehet csak az én bénaságom.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz belovary #14019 üzenetére
A keresőt valóban szokni kell... De az EVF-nek azért van előnye, kevés fényben is jól használható, tobb fajta segítség a manuális fókuszhoz, azt látod amit végleges képen. És mindegy hogy a keresőt vagy a dönthető kijelzőt használod...
(#14020) Bogyó bá' : kezdetnek ott az adapter, ami azért nem rossz. Így ha mégsem jön be akkor a visszaváltás a megmaradó obik miatt könnyebb. Ráadásul ha beválik, a jó obikat, jó áron lehet eladni. A vestteség pedig nem veszteség, hanem amortizáció, amivel munkaeszköz esetén amúgy is tervezni kell. Továbbá ha beválik az azt jelenti, hogy könnyebb a munka vele és/vagy az ügyfelek elégedettebbek. Tehát a váltás megérte. Azért munkaeszközként könnyebben ugrál az ember, mert a jó befektetés megtérül....
[ Szerkesztve ]
-
belovary
senior tag
válasz mikrofon #14016 üzenetére
Elolvastam. Nem ismerem annyira a Nikon D500-at, de nem titok, a kiszemeltem a D750, vagy Sony A7ii... ha maradnék kanyonéknál, akkor meg nem is tudom... max 5DM3...
Az van, hogy ennek jósolják már a jövőt, és azt mondják, aki ezt a keresőt meg tudja szokni, akkor inkább ebbe az irányba mozduljon. De azért nem ugrottam még bele, mert azért nekem is idegen. Van pár filmes gépem amiket imádok, és digitálisból is. Van egy 70D-m, nem is nagyon akarom eladni, mert hatalmas bukta, és többet ér ez a váz. De mindenképpen fejlesztenem kell a munkám miatt, így most lassan el kell döntenem merre tovább. De a kanyon vonalon várva várt 6D ugye hozta amit hozott, az 5D4 meg már olyan árkategória, hogy nem tudom költenék e ennyit egy vázra, még akkor is, ha egy hangárba kellene már tárolnom a pénzt.
Persze logikai ívet követve, kanyon vonalon kéne maradni, ezt szoktam meg, stb... még másodváznak is, bla... bla...Sajnos senki nem fogja odaadni a gépet, hogy próbálgassam melyik áll közelebb hozzám, így csak véleményekre alapozhatok.
-
mikrofon
veterán
Köszi az infót.
@madgie neked is.
Gondolom akkor ez olyan szürke importos termék kereskedői garival. Nekem nincs vele nagy problémám ha jó az ár. Az pedig jó. Más kereskedővel volt már ilyen kapcsolatom csak ezt nem ismertem.Ezzel az árral meg a dilemmám is eldőlt. Sokat gondolkodtam Sony vs Batis 85 között... Igazából engem a porvédelem ami aggaszt, mert utálom mikor megjelennek az obiban az első porszemek. Illetve a fröccsönő víz elleni védelem is kicsit megnyugtat... Tudom... Túl van hype-olva...
Viszont a különbözetet félreteszem egy későbbi 135mm-esre. Vagy esetleg veszek belőle egy 55-öt amolyan kültéri alap obinak. Ettől csak a 35 és 85 tart vissza, mert nem indokolt... Főleg ha figyelembe veszem, hogy asp-c-be kapcsolva, a vázamon a 35-ös egy kb. 53/2.1-ként viselkedik 18MPx-es végeredménnyel.
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
válasz mikrofon #14016 üzenetére
Mindig mostoha lesz a sony. Van 1-2 ismerősöm aki szinte a személye elleni támadásnak élte meg hogy tükör nélküli sonyra váltottam. Mert hogy a fényképezőgép onnan kezdődik hogy nagy és tükrös. És aki komoly az ilyet használ. Az hogy te ezt élvezed ráadásul tele van extrával (ami túlmutat azon hogy az aktuális éves ráncfelváltott típuson megkapta a kihajtható forgatható kijelzőt) örök szálka lesz. De mindig van aki rafekszik egy hiányosságra és nem tud elszakadni tőle.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
mikrofon
veterán
válasz belovary #14011 üzenetére
Szia,
Én Nikon d500-ról váltottam.
Nem tudom a Nikon fórumot olvastad-e. Mivel ott előjött megint ez az "ostoba sz@r a Sony"... Leírtam az első tapasztalataimat a d500 és az a7rii közötti különbségekről. Itt elolvashatodElég sok nemzetközi beszámolót, tapasztalatot elolvastam. Leginkább a lencse választás miatt így célirányosan az "R" nagy felbontású sorozatról. Nekem az jött le hogy ez a videós dolog kicsit túl van lihegve... (Nem! Nem azt mondom hogy nincs vagy nem létezett ez a probléma, de talán mostanra már lassan elfelejthetjük bizonyos kompromisszumokkal. ) Az a7r ii-nél és a7sii-nél konkrétan sehol sem írják, hogy lecserélték, mert kikapcsolt... Mondjuk azt sem hogy videózás közben mennyire melegszik. Tehát, hogy kézből tarva zavaró vagy nem. Most itt nem a fórumokon megjelenő kitudja kitől származó tapasztalatokra gondolok, hanem olyanokra akik hosszú hónapokig használták munka eszköznek majd leírják a pro és kontra érveket. Olyat egyet sem olvastam, hogy visszaváltak, olyat igen aki megtartott egy Nikon dxxx vázat mellette mert pro sport fotóhoz nem elég az AF és a Nikon nagytelék jobbak ezen a szinten....
A szem fókusz számomra megdöbbentő volt. Hihetetlen mennyire jó. Pontos, gyors, jól követ. Persze vannak korlátai, tehát kell hogy nyitott szem legyen az arcon de ha elveszíti akkor is marad az arcon.... Egyszerűen így mindig a szem lesz éles. Lehet az élességi sík bármilyen kicsi. Függetlenül, hogy fejlövés, egész alakos portré vagy aktív mozgás közbeni esemény fotó... Igen van hátránya, hibája is pl.: Ha több ember mozog, táncol a képen akkor véletlen szerű, hogy melyik nél a szemét kapja el. De erre még van más nagyon jó AF követési mód pl. Valamelyik AF-lock-on és a kicsit vastagabb élességi sík....
Nem értem enélkül ma már hogy lehet esemény fotózás ... Na jó ez túlzás, de mégis...Ráadásul az a7rii v4 szoftverben van egy plusz opció melyben be lehet állítani a váz kikapcsolási hőmérsékletét a standard helyett magasra. Hogy ez fokban vagy érzetre mit jelent nem tudom. De értelem szerűen így csökken a valószínűség, hogy kikapcsoljon videó közben a váz. Egyébként az a7rii-t és az a a7sii-t kifejezetten sokan használják a nemzetközi vonalon videóra is fotózás mellett....
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
-
80hun
addikt
válasz madgie #14010 üzenetére
Azt nem tudom hogy a sony szervíz elfogadja e.
Az oldalukon van leírva hogy import termék és nem lesz rá gyártói garancia.
"Please note that all our products are imported goods and will not come with manufacturer's warranty but instead we will cover the warranty through our own company."Persze próbákozni lehet a szervíznél ettől még
De ha megérdeklőtted a fujinál hogy az innen vett termékekre érvényesíthető e a garancia és igen akkor ez csakis jó dolog.
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Olvasgatok a Sony után, mert elgondolkodtam a rendszerváltáson. Viszont itt is találtam ezt a túlmelegedéses dolgot, és máshol is olvastam róla érdekes dolgokat. Most vagy a marketing baromi jó, mert a csapból is az folyik, hogy agyonveri konkurenciát, vagy pedig a felhasználói vélemények nem érdekelnek senkit.
Ma kipróbálgattam, és nekem nem volt gond a kereső, kellemes csalódás volt. Féltem az ergonómiájától, de kellemesen csalódtam. A kezelése nekem kissé még idegen, de ez is csak megszokás, rutin kérdése.
Szóval minden érdekelne, ki váltott esetleg Canon, Nikon vonalról erre, megérte, stb...
Ezek a zajosodás hosszú záridőnél, a túlmelegedés, stb... mennyire vannak jelen még?Köszi mindenkinek!
-
80hun
addikt
válasz mikrofon #14006 üzenetére
Annyi csak hogy nem gyári garancia lesz rá hanem bolti. Az ismertetőbe le is írják.
Végülis nem véletlen hogy ilyen olcsók de még így is használt ár alatt szoktak lenni. -
törölt tag
Ha valakit érdekel: Sony FE 85mm f1.8: 505 EUR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest