Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
válasz tototos #40723 üzenetére
Nyilván kamu, mindenki be tudja nagyjából lőni, hogy amit árul, az mennyiért megy el, és nem fogja harmadáron odaadni. Személyes átvétel ilyen hirdetéseknél soha nincs, mindig egy távoli faluban találhatóak ezek a kincsek. Az eladó persze nagyon segítőkésznek fog tűnni, csak utalj már. Ha meg közlöd vele, hogy micsoda véletlen, egy jóbarátod is Fityeházán lakik és átvenné, akkor nem lesz több kommunikáció, esetleg közli, hogy ő most elutazik.
-
Taci
addikt
válasz tototos #40723 üzenetére
Azért szeretem a Hardveraprót, mert itt lehet látni az eladó (és a vevő) értékeléseit. Így pl. ha ez itt lenne hirdetve egy megbízható eladótól, akkor egy nagyon jó vételnek számíthatna. Így viszont kérdéses. Persze leírás alapján akár jó is lehet, egy próbát megérhet (csak ne egyedül menjetek).
-
Taci
addikt
válasz tototos #40721 üzenetére
Az objektív külön az kerülhet annyiba. De a váz... Lehet, hogy vagy nem tudja, mit árul, mert kapta, vagy azért nem tudja, mert "szerezte". Simán lehet, hogy megkapod ennyiért, de nyilván csak kipróbálás után. Ha viszont nincs papír, számla, bármi, ami igazolja a vásárlását, akkor ne menj bele. Esetleg kérd el a sorozatszámokat, és ellenőrizd, nem-e lopott.
-
csacsi77
senior tag
válasz tototos #40629 üzenetére
Én ilyen bizonytalanság mellett még a 18-135-öt sem venném meg. A 16-50-el egyáltalán kiderül, hogy a feleséged akar-e fotózni vagy csak egy múló szeszély. Rengetegen beleugranak és aztán szépen kijönnek belőle, mert uncsi, macera, cipelni kell meg fel is kell még dolgozni a képeket stb.
[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
Masterboy84
tag
válasz tototos #40629 üzenetére
Bocs, hogy így beleszólok, de szerintem ne szarozz Teljesen az jön le, hogy nem is biztos, hogy fog vele később is foglalkozni, vagy tetszeni neki. Vedd meg a fele annyiba kerülő, zoom objektívet. Szerintem is fölösleges elsőre egy dupla árú objektív, főleg kezdőnek. Majd ha megtetszik neki, akkor eladod és kipótolod a jobb objektívre.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tototos #40617 üzenetére
Nézd meg a két kitobi rajzát és utána a Tamit. Nem csak középen, hanem a széleken is, és minden gyutávon.
A 16-55 2.8 G-s is penge amúgy, de ez stabi nélküli, ami 6000-en azért jó, ha van (mert szenzor itt fix).
18-105 szó-szó.
Az említett Tami hoz egy kb. G-s prémium minőséget ugyanúgy gyors kivitelben (2.8 zoom-ok között jó), stabizva és jó átfogással, építésre nem egy tank, de amíg jól rajzol...
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tototos #40614 üzenetére
Lehet elengedném mindkét kitobit és a fixet is.
Helyette Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD ha belefér és karira egy fix.
Alternatíva lehetne egy NEX-re való 18-55 + fix.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz tototos #40610 üzenetére
Az APS-C-re szánt kitobi 18-55 közel sem annyira okádék, mint a fullframe-re szánt 28-70 kitobi Nem a legélesebb kés a fiókban, de szarnak nem mondanám, kis szoftveres felpofozással egész jól el lehet lenni vele. Utóbbi, na az szar ahogy van. Ja nem, kivéve a közepét. Az csak hugy.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz tototos #40600 üzenetére
Én "szélsőségesen" gondolkodom erről: a kitobit eladni úgysem igen tudod szerintem (nekem van itthon 2 db ), így az maradjon, ha valamikor (utazáshoz, ilyesmi) nagyon pici gép kell - azzal az obival együtt elfér egy nagyobb zsebben. Én a zoomot venném meg, és az előbbi esetet leszámítva csak azzal használnám. "Szinte mindenre" elég lesz (én évekig egy 18-105 obival fotóztam, és kevés dologra nem volt elég. Ez meg "hosszabb is".
#40601nighttheduck: a Sony 70350-et majd második körben venném (vettem) meg, mert az már drága, és sok általános dologra NEM alkalmas. Az APS-C géppel szinte már "nagytele". Bár valóban király.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
nighttheduck
kezdő
válasz tototos #40600 üzenetére
Mindkettő jó kis lencse, de két külön célra. A Sigma 30mm 1.4 egy éles, fényerős obi, de sajnos lábbal tudsz zoomolni csak már amennyire. A 18-135 mm meg inkább egy ilyen minden egyben lencse csak kevésbé fényerős, de bitang éles képeket csinál. Attól függ, hogy melyik lenne jobb, hogy mit szeretne fotózni. Azt viszont nem értem, hogy egy árban vannak, a 18-135 ~ 120-130 ezer forint, a Sigma 30mm 1.4 ~ 80-90 ezer inkább.
Speciel nekem már volt 18-135-öm, utazó objektívnek jobbat talán a 70-350-et tudom mondani, de az egy nagyobb cucc és drágább lencse. 30mm 1.4-em még nem, de ha kell a biztos élesség, alacsony fényerőben is jó fotók készítése, mosott háttér (pl. portrézás, termékfotózás), akkor a Sigma lesz a nyerő választás szerintem.
Mindkettőnek van előnye és hátránya is, de várd meg mások válaszát is szerintem.
A fényképező vásárláshoz pedig annyit, hogy tényleg amit ránézésre tudsz megállapítani, hogy vannak-e valahol karcok, tudsz-e vele fényképezni, olvas-e SD kártyát, hány akksi jön hozzá.
Apróságok, de összeadódnak, az a szemkagyló, a vakutakaró műanyag, (legalább is én ezekből szoktam általában bírálni az előző tulajt, mert ha ezek megvannak annyira csak nem utálta szegény fényképezőt. A vakutakaró műanyag egy könnyen elveszthető cucc és épp ezért jó mérce szerintem, hogy mennyire vigyázott valaki arra a kis műanyag darabkára.)
Karcos-e az objektív, (elől-hátul), vakuval oldalról világíts, hogy lásd a porszemcséket, van-e első hátsó objektívsapkája, napellenzője, doboza. Működik-e az autófókusz, manuál fókusz, milyen érzete van a fókusz gyűrűnek (pl. érzed, hogy alatta roszog a homok vagy sima), milyen érzete van a zoomnak.
A lényeg, nyomkodd csak meg amit lehet, próbálj ki rajta.
-
tototos
őstag
válasz tototos #40599 üzenetére
Kellene egy kis segítség obi választásban. Eddig feleségem telefonnal fotózott csak, de érdekelné jobban a fotózás ezért is kapja az A6000-t. Alap 16-50-es kit obival adják és ehhez szeretnék neki venni másikat. Kicsit elbizonytalanodtam hogy 18-135 legyen vagy egy sigma 30 f1.4? Mindkettő 1 árban van, de nem tudom melyikre lenne szüksége a tanulásnál/ismerkedésnél? Ha jól tudom a sigma kb 45mm lesz a gépen ami közel van ahhoz amit mi látunk a szemünkkel(~50mm). Ki mit javasolna?
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz tototos #40597 üzenetére
Olyan alap dolgokat érdemes megnézni ugye, hogy:
van-e külső sérülés
kijelző és EVF megy-e rendesen
menüben kicsit pörgetni, esetleg a verziot megnézni, ott írja is a modell számot, hogy tuti A6000
Szenzort megnézni, hogy nem-e látsz rajta sérülést.
Ha tud az eladó hozzá hozni objektívet akkor teszt kép készítése, annak vissza nézése. Teszt képpel együtt a zárat is ellenőrzöd.
Aksi és memória kártya helyén marad-e, nem-e tört el a kis pöcök ami fixen tartja.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
nighttheduck
kezdő
válasz tototos #40592 üzenetére
Annyit tudok hozzáfűzni a 28-70 kitobihoz, hogy képet tud vele alkotni a szenzor.
Ha zoomos irányzatot szeretnél és nem kell, hogy kevés fényben fotózz, akkor 18-105 f4 (vagy amit én ajánlok inkább az a 18-135 f3.5-5.6 ami kitobi, de rohadt éles és nagy tartományt lefed).
Ha kell a zoom és a kevés fényben is fotózás akkor vagy a már említett Sigma 18-50 f2.8 vagy az ennél drágább, nehezebb és optikailag stabilizált nagyobb tartományt lefedő Tamron 17-70 f2.8
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz tototos #40592 üzenetére
Olcsó kitobi fullframe-re. Én (APS-C) Sigma 18-50/2.8-ra váltottam, na az szuper, nekem nem kell jobb. Könnyű, viszonylag kicsi, s nyitva is éles.
Ezt nézd meg, ha obit választanál 6000-hez:https://sonyalpha.blog/2020/03/02/which-lenses-are-the-sharpest-for-a-a6xxx/
[ Szerkesztve ]
-
nighttheduck
kezdő
válasz tototos #40575 üzenetére
Ez FullFramere van, az autófókusz rendesen kuka az APS-C verzióhoz képest, illetve optikai stabilizátor sincs benne, inkább használtan 55-60 ezer körül ajánlanék egyet az APS-C verzióból, mintsem egy új FF-et. Úgy tudod megkülönböztetni, hogy az APS-Cre rá van írva, hogy "OSS".
Speciel kezdő primenak ennyiért rohadt jó, fényerős, nem a legélesebb, de a Sigma megfelelője ami 56mm 1.4 stabi nélkül, sokkal élesebb de 2x annyiba is kerül használtan kb. Ha portrézni akarsz/street photography arra kezdésnek elég jó.
-
kovsol
titán
válasz tototos #40547 üzenetére
Pár hónapja még 25e Ft ért se vitte el senki, most meg 75 hirdetik. A használt piacon vásárlás az egy türelem játék. Amúgy meg adj fel egy hirdetést te a Sony adok veszek facebook csoportba, hogy mit keresel, és 5x annyian fognak rád írni, mint ahány hirdetést látsz. Anno A9 hirdetést se láttam egy darabot se. Vennék A9 -t hirdetésre meg jött 5 ajánlat is másnapra.
E bajonettes fotós eszközök adok-veszek - Sony Mirrorless Planet (Hungary)
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Taci
addikt
válasz tototos #40496 üzenetére
Tanulásra tökéletes. Kérdés, mennyire érdekli, mi a célja vele, mit fotózna majd stb., mert egy idő után kevés lehet. Persze bőven nem az elején, csak gondoltam, megemlítem ezt is.
Mindig az a jobb kombó, ha az objektív a jobb, mert gyenge/gyengébb váz + jó objektív is nagyszerű eredményt tud adni (ellenben a drága váz + gyenge objektív közel sem). De ha az ár nem akadály, és később is szeretne majd fotózással foglalkozni, és az A6400-at javasolnám már egyből kezdésnek is (egy jó objektívvel - akár az említett Sigma 18-50mm f/2.8, vagy a Sigma trióból (16mm, 30mm, 56mm f/1.4) bármelyik). De ha nem fér bele, az A6000 is tökéletes lesz még sokáig, tanulni tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest