Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Masterboy84
tag
válasz kovsol #39499 üzenetére
Az objektívet én is így tisztítom vele, a gép szenzorát szerintem egyszer kellet 1 év alatt portalanítani, akkor lefelé fordítva leporoltam a kis ecsettel Lehet, hogy hülyeség, de a pumpa se jobb sokkal szerintem, mert az meg lehet, hogy pont befújja a szenzor körüli apró résekbe a szöszt. Ez nem lehet?
-
kovsol
titán
válasz Masterboy84 #39498 üzenetére
Körte pumpa fizikai kontaktus nélkül (ha a levegőben lévő molekulákkal való találkozást nem vesszük annak ) le tudja fújna a gondot okozó szöszöket, port a szenzorról. Lefelé fordítod a gépet, szenzorra ráfújsz párat, és mehet vissza az objektív. Soha ne szájjal fújkálja senki, mert kis nyál szemcsék nem mutatnak olyan jól a szenzoron. Plusz ha nedves részecske ott szárad meg rajta akkor azt már nem fújod le. Akkor jön jól egy szenzor tisztító készlet.
A kis ecsetes tisztítóval objektívet szoktak portól megszabadítani, majd utána ha zsíros, vagy makacsabb a szennyeződés, akkor mész át az üvegen a másik felével.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz Bogyó bá' #39495 üzenetére
Amit a fotós boltban kapsz körte pumpa annak a hátsó felében van egy szűrő, és onnan szívja be a levegőt, és azt fújja ki az elején. Én inkább azt venném. Egyszer kell megvenni, és ha el nem hagyod örök darab. Én 5 éve használom ugyan azt. [link]
Egy körte pumpa, és egy lenspen mindig van a táskában részemről.[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz KawaBazsy #39491 üzenetére
Az én körtepumpáim (egy nagy otthonra, meg egy picike a fotóstáskába) a gyógyszertárban lettek vásárolva, még tizensok évvel ezelőtt.
Aztaqurva! Ez a nagyobbik, ez tizenpár éve nem került egy ezresbe sem!
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
mettek
addikt
Sziasztok!
ezek a piros pontok mitől lehetnek? 3-4 darabot vettem észre de az egyik elég nagy kb a kép közepén. Por vagy pixelhiba az érzékelőn?
F8-tól felfelé egyre erősebben kivehető, alatta homályos foltként jelentkezik.
Hogyan orvosolható? Tisztítás vagy Szervíz?PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
MODERÁTOR
válasz Dißnäëß #39480 üzenetére
Éppen bennem is felmerült ez a kérdés a napokban. Annak idején a dslr-ezés kezdetén (Nikon D70 megjelenése) Adobe rgb-ben fotóztam és állandó pluszmunka volt a végén az srgb, aztán rájöttem hogy ez teljesen felesleges. Azért szomorú, hogy lassan 20 év is kevés volt ahhoz hogy a nagyobb színtér általánosan elterjedt legyen.
-
motocoder
aktív tag
Aki memóriakártyát keres annak itt egy vállalható fajta. Kingston Canvas Select Plus microSDXC 512GB + ad. 17490 Ft
[ Szerkesztve ]
-
Kristof93
senior tag
A hdr játékra/filmre való képernyők és oled telefonok az Adobe rgb-n is messze túlmutatnak sok szempontból. De igazából lényegtelen, a tartalom amit fogyasztasz srgb vagy hdr, a kijelzők, amelyeken az emberek a te tartalmadat nézik vagy ilyen széthúzott srgb vagy hdr. Adobe rgb-nek itt nincs helye, hacsak nem professzionálisan nyomtatni akarsz, vagy csak saját élvezetre készíted a képeket.
Ez a Dell képernyőre is igaz. Ha beállítod, hogy "helyesen" mutassa neked a tartalmat, már ha támogatja ezt a szoftver, akkor nagyon rossz élményben lesz részed minden srgb tartalom fogyasztása közben.
-
PuMbA
titán
válasz Kristof93 #39481 üzenetére
"de a képernyők már rég többet tudnak és csak széthúzzák az sdr tartalmat."
Nem munkára való monitorok széthúzzák, de a munkára valóak, például a Dell Ultrasharp-ok nem mutatnak túl az sRGB-n, ha nem tudják megmutatni a teljes Adobe RGB színteret, hogy ez ne legyen probléma. Az ilyen félúton az sRGB és Adobe RGB között monitorok játékra meg otthoni felhasználásra valók. Egyes modelleknek azért van külön sRGB módja, de a többség nem ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Kristof93
senior tag
válasz Dißnäëß #39477 üzenetére
Ez már annyira el van rontva, hogy amíg a hdr standard nem lesz mindenhol szerintem nem érdemes foglalkozni. Gyakorlatilag mindenki srgbt használ elméletileg - a web, Windows, stb, de a képernyők már rég többet tudnak és csak széthúzzák az sdr tartalmat. A hdr talán, nagyon remélem, hogy javít ezen.
-
Dißnäëß
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz Dißnäëß #39477 üzenetére
Nem, hacsak nem profi fotós vagy és olyan dolgot csinálsz, ahol ez szükséges. AdobeRGB elterjedésétől nagyon messze vagyunk, mikor még ma is elég erőt próbáló egyáltalán az egész beállítása, hogy Adobe RGB és sRGB is jól nézzen ki a különböző programokban, ha Adobe RGB képes monitorod van.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Érdemes ma már AdobeRGB-ben fotózni és ha fotómegosztós oldalra teszek fel, abban hagyni ?
Tudom raw-nál szinte mindegy, de ahogy a mainstream monitorok is lassan - bár kalibrálást mellôzve - közelítgetik már közepes-jó ligában is az Adobe RGB lefedettséget, hasznos lehet ? + Párévente cserélt telefonok, talán szintén már tudják... Passz. Mindenesetre a HDR ahogy terjed, talán ebben is segít..
Hol tartunk most ebben ? Vagy sRGB maradjon ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz kovsol #39467 üzenetére
Dettó lol. De ô a kis kompaktot nem hozza.
Duna 2 partján szoktunk egy nagyobb kanyart tenni, mikor Szabadság, mikor Erzsébet hídon át Budára, majd Rákóczin vissza és végül Ráday.
Néha meg csak Gellértre fel és vissza.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
motocoder
aktív tag
Ma megjelent egy új Sony kamera igaz nem cserélhető objektíves. Sony ZV-1 Mark II
Hátha valakit érdekel. -
Monya78
veterán
válasz kovsol #39464 üzenetére
Igen, az az egyik befutó.
m4/3 alatt ez a kedvencem. Ha lenne valami adapter, jó lenne a sonyra, de nincs. Használtan se árulják, új ára pedig húzós 180eFt.Viltrox 56mm f1.4 nem túl jól sikerült elvileg. (új 122eft)
Samyang 75mm F1.8, nagy a gyári szórás decenterességben, de tetszene (új 158eft)
Viltrox 85mm F1.8 már jobb obi mint a kisebb társa. (új 156eft)
Sony 85mm F1.8 (használtan), éles sarkok, gyors, időjárás álló (új 210, használt 160eFt)
Meike 85mm F1.8 most megint kapható az AF változata, bazinagy és olcsó (új 110eft)Kérdés mennyire számít a képélesség a széleken, hisz egy-két téglafalas tesztfotó után, a gyerkőc lesz a kép(közép)ben. CA mentesítés is kérdéses hogy mennyire hatásos az olcsóbb obiknál. AF sebességeket nem tudom, Sony 85mm biztos ezek közül a leggyorsabb, a további sorrend kérdéses, pedig ez az egyik legfontosabb számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Sony a6400 berendelve.
eqv 35mm: viltorx 23mm F1.4 berendelve.
eqv 85-100mm: fényerős fix-ben még nem tudtam dönteni... (hétvégén kipróbálok néhány kölcsön obit a vázon) -
kovsol
titán
válasz qnadam #39461 üzenetére
Van egy beállítás: Display Quality
Lehet neked standard van beállítva.May the Force be with you!
-
sgery
őstag
válasz Golota #39459 üzenetére
Köszi mindenkinek, ipad pro 11 m2-es lett végül, eddig nem bántam meg (csak a pénztárcám). Pont elfér a peak design 6l-es táskában, így könnyű magammal vinni.
Egy napnyi ipad nyomkodás után felemeletem a surface-t és hű de lassú voltDe azért van pár számomra érthetetlen és gáz dolog:
1. a tárhely - egyrészt van még 128gb-os változat és 50e felár a 256-os... Ami még mindig irtó kevés, így inkább ebből egy külső ultra gyors ssd-t veszek hozzá a fotóknak, azoknak úgyis 1tb+ kell..
2. adnak hozzá töltőt de 20w-osat. A fele ennyibe kerülő oneplus 9 pro-mhoz 65w-osat adtak gyárilag. Itt meg ezzel szúrják ki a szemem. Akkor inkább ne adjanak semmit.
3. az, hogy az ikonokat/widgeteket még mindig nem lehet szabadon pakolni úgy, hogy üres rész maradjon köztük - én komolyan nem értem ez hogy nem lett megoldva. Csakazért se hasonlítson az androidra? Vagy majd 5 év múlva extraként lesz eladva? Utálom az ikonokkal telipakolt asztalokat Nagyon felcsesz
Ez pedig már csak tényleg off, de úgy eladni ezt a toll lebegtetés dolgot mint a világ első csodáját - mikor a 10+ éves samsung tablet pc-m is tudta már... Ilyen magas labdát miért nem üt le a samsung, hogy a múzeumba beviszi az új ipad-et hogy megmutassa, az a régi fos már rég tudtaFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Golota
aktív tag
Nekem mindenem PC/android, kiváve a tablet, ami egy Ipad Pro. Teljesen problémamentesen tudok mindent integrálni, nem kell félni már a "más ökoszisztémától". Ha jól tudom, ráadásul az Ipad Pro kalibrált is, így a színekkel sem lesz gond. Nyugodtan vedd meg, remek tablet, nem lesz vele probléma.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz qnadam #39453 üzenetére
Az A7R4-nél mintha azt mondta volna az online manual, hogy markolatban a 2 akksinál a gyengébbel kezdi a töltést, majd ha tele, vált a másik töltésére.
Ha ez itt így van, mindenhol így lesz szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Szokott innen Közületek vki csak úgy random kimenni egy munkanap utáni délután/koraeste a városba magányosan lôdözgetni ezt-azt ? Esetleg többen ? Amolyan light-os bandázódásféleségképp, semmi komoly.
Amikor épp semmi kedv semmihez, vagy összevesztek zasszonnyal, vagy egyedülérzet-kioltás, bármi egyéb ok...
-
kovsol
titán
válasz qnadam #39453 üzenetére
Én éppen, hogy nem akarom, hogy mindig a vázon át legyen töltve, mert az én fejemben az van ilyenkor, hogy fölöslegesen terhelem a váz elektronikáját.
A9 mellé meg jár egy Sony BC-QZ1 töltő gyárilag már. Ott már a Sonynak belefért, hogy csomagoljon hozzá.S3 gondolom akkor fogyaszt piszok sokat ha az EVF -t használod, meg CPU gyilkos codekben rögzít. Godolom valami 4K100/120 10 bit akármik
-
veterán
válasz kovsol #39451 üzenetére
markolatban a váz kettőt is tud tölteni, de sose próbáltam ki, hogy egyszerre vagy egymás után vagy a töltőben egy, a vázban meg a másik.
akksiügyek: valahol azt írták, hogy a 7siii joval többet fogyaszt, mint a 7iii. kipróbáltam, a két kamera egymás mellett, bennük a saját egykorú gyári akksijaim. egyik 4k/25 8 bit 100 mbps, másik 4k/25 10 bit 140 mbps. pár perc gombnyomkodás és 43 percnyi előadás felvétele után mindkettőben 67% maradt.
hanyas vagy, te disznó?
-
krmcz
tag
válasz kovsol #39451 üzenetére
Leültem egy székre, vettem egy mély levegőt és gyárit rendeltem mindkettőből. Az árát nem ecsetelem (korábban volt szó róla), ahogy azt sem, hogy külső töltőt nem mellékel a gyártó egy ilyen értékű váz mellé...
Korábban beszéltem egyik hivatalos bolt eladójával és a Patonára azt mondta felejtsem el. Igazából csak megerősített, a gyors kapacitásvesztést már én is megtapasztaltam a 6300-al illetve megbízhatatlan a töltöttségi fok kijelzése is. A sok reklamáció miatt ők le is szedték a kínálatukról ezt a márkát. Ha mindenképp utángyártott kell, akkor Jupio vagy Smallrig amit javasolt. Igen, csak ezeknek az ára is már közelíti a gyárit, akkor meg már miért ne azt? Így nálam el is dőlt a kérdés, nem ezen fogok spórolni. Fólia az nem gyári lesz.
-
cOxeR
Ármester
Én is az voltam... aztán jött a iPhone 6s, amit csak a gyártó gyilkolt meg tudatosan, most a 12... ez jó szar választás volt, akku terén, de ezzel sincs gond.
M1-es MacBook pro-m van, próbaként vettem, azóta azon dolgozom 2 db vízhűtéses i7-em volt 32GB-rammal, de közelébe sem volt egyik se... egy dolog ami zavar az a tárolás... de vettem egy levegőt, lazábban veszem és nem feszülök rajta, nekem is lassan cserélni kellene, hogy ne kelljen túl nagyot bepótolni az épp aktuális jó vételbe. -
sgery
őstag
Nincs, megrögzött pc-s vagyok - utolsó apple cuccom az iphone 3g volt.
Őszintén, a régi apple mentalitást nagyon utáltam - minden túlárazva, extra user lehúzás a javából (ha kell valami alap kiegészítő vedd meg hozzá irtó drágán, semmit se adakozunk stb...), nem mondom, most se lett olcsóbb (de már meg tudom fizetni), viszont úgy érzem az M2-es procival úgy elhúztak mindenki mellett amit már nem lehet jó ideig utolérni.
Márpedig nekem drága és erős pc-m van, a surface book 2-es is egy nagyon drága prémium - elvileg apple verő cuccnak készült dolog (és amikor megjelent igaz is volt, a toll és a szétszedhetőség miatt vettem és utóbbit az apple máig nem tudja...) - viszont hiába prémium és erős cuccok ezek, akadozik és nem folyamatos. Az asztali gépem tényleg erős minden téren, 48gb ram - és simán belassítja a lightroom 400 képpel pedig csak 10gb ramot kap le és prociból is alig eszik.
A surface sem olyan, hogy bekapcsolom és rögtön megy - sokszor újra kell indítani, egyszerűen macerás. A lightroom pedig kínlódás. Levelezni jó Míg ahogy látom a ipad pro-n még a davinci resolve is úgy fog futni, ahogy az asztalimon se...
Szóval lehet a sufrace helyett menne a ipad pro, asztalira is előbb utóbb valami és az android telefon is hamarosan cserés lesz.
De ugye ez a 3 dolog nem épp olcsó csere... :/Am. asztalin azért szeretek kevésbé lightroomozni, mivel hiába van ámulatbaejtő 49"-os ultra széles monitorom, a színhelyessége és felbontás aránya nem nyűgöz le. A surface képe sokkal sokkal jobb hozzá képest.
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
vond
MODERÁTOR
-
cOxeR
Ármester
Van más Apple terméked amin dolgozol?
Én biztosra mennék Apple vonallal, de spec megrögzött almás vagyok mióta mindent is lecseréltem, nem látom azt, miért mennék vissza akár pc, vagy andorid vonalra. A beteg árazás se tántorítja el igazán.
Én amúgy telefonon is szerkesztek képeket, nem mennyiséget persze, de egy sima 12 mini-vel boldogulok.
Várom a 15-ös sorozatot arra váltok.[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Kicsit offosabb, de itt is érdeklődök:
Van itt aki android tableten vagy ipad pro-n használ lightroomot?
Ha igen, mennyire használható?Story:
Eddig minden esetben az asztali pc-men használtam a lightroomot, telepítve.
Van még egy microsoft surface book 2-esem is, erre is fel van téve de nem túl gyors :/ igaz, nem is a legfrissebb változatom van.
Igazából a lényeg: tabletet kell vennem, max 11"-os méretben - és alapfeltétel a toll megléte is mivel sokat kell felméréseknél jegyzetelnem stb.. A méret is fontos, mert ezt még kényelmesem magammal tudom vinni, nyaralásra is, meg fogyasztásra is jó (a 13,5"-os surface nekem nagy fogyasztársa)
(erre volt egyébként eddig a surface book, de 1. idegesít, hogy sokszor lassú és bár a kijelző irtó gyönyörű - de kültérre nincs elég fénye)
Ugyanis jó lenne, ha ezen tudnám szerkeszteni a képeket.
Két tablet között gondolkozom: Samsung s8 vs ipad pro 11
Mennyire alkalmas az android a lighroom használatára? Mert azt tudom, hogy az ipad-on bitang gyors és fullos, de 2x annyiba is kerül (tollal együtt...)FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
veterán
válasz Dißnäëß #39437 üzenetére
czettele rental, kameratéka, cinerental, kraftrental, kamerabérlés, digitalworld, photoking, photoplus...
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, obit bérelni lehet valahol kishazánkban ?
Fullframe E-t, ofkorsz.Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
kovsol
titán
Több helyen volt már róla szó, hogy kicsit rasszista az AF rendszer. Gondot tud okozni a sötét bőr. Nem találja meg úgy a szem és az arc közötti kontrasztot.
Expand flexible spot az van régi gépekben is. Ha több az ember eleve így érdemes vagy a flexible spot M még ami nekem tetszetős, és rárakod a fókuszt annak a fejére akit fotózni akarsz. Ha trackinggel párosítod akkor meg utána bárhova mozog követni is fogja.
-
-
Neck
veterán
Kis élménybeszámoló.
Feleségem kolléganője meghívott minket a kislányuk elsőáldozására. Afrikából származnak, francia nyelvű volt az egész ceremónia, egy kukkot se értettem Nem mintha a "default" német menne...
Vittem az α7IV + Tamron 35-150 kombót fényképezni. Nos, a fókusz rendszer, hogy úgy mondjam, európai bőrszínre van optimalizálva. A fekete kislányról mindig elugrott a szemfókusz a tömegben a mögötte-mellette álló nem fekete kisfiú-kislányokra.
Némi kihívás volt így fotózni, mivel természetesen az arcát nem regisztráltam előzetesen.
Ettől függetlenül a fókusz rendszer nagyon állat, a képminőség is penge. Szerencsére sikerült jónéhány egészen kiváló fotót lőni, remélem, örülni fognak neki
A legjobban az "Expand flexible spot" nevű fókusz mód tetszett, ráhúzom a fókuszmezőt a fejére, és onnantól kezdve szemet, vagy arcot, vagy ha nem, hát a fejét követi a gép nagy hatásfokkal. Nagyon tetszik, ajánlom nektek is!
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
-
Taci
addikt
Régebben láttam német vázak hirdetéseinél, hogy direkt kiírták, csak német menüvel érhető el.
Most az A7M4-et majd Németországban akarom venni. Számítanom kell rá, hogy csak német nyelven lesz elérhető a menü? -
Bogyó bá'
nagyúr
Srácok, segítsetek kérlek!
Az a6400 menüjében valami elállítódott: landscape (vízszintes) gépállásban van követő af rugalmas kiterjesztett fókuszmezővel, ha függőlegesbe (portré állásba) fordítom a gépet, akkor nincs követő AF. Érintővel át tudom helyezni a fókuszpontot, de nincs követés, nincs "zöld kocka" a fókuszponton. Így nem lehet használni szinte a gépet - pedig holnap reggel nagyon kellene sportfotóznom. AF-C üzemmódról van szó természetesen.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
krmcz
tag
Végül én is elköszönök az APSC vonaltól és lecsaptam egy A7IV-re jövő héten remélhetőleg kézbe vehetem, plusz obik, plusz egy-két kiegészítő. "Picit" leapadt a pénztárcám.
-
veterán
Megvettem végül én is az akciós Manfrotto táskát és megjöttek az SD kártyák is szóval megint egy százassal könnyebb vagyok.
Lényeg a lényeg hogy a táska tetszik és ennyiért simán megerte valamint az SD kártyákkal végre megy a 4K videó felvétel bár az első nem sikerült túl jól, dehat sok tapasztalat nincsen még vele.
A gépet egyre jobban szeretem és nagyon bejon ez a sok gombos kialakitas pedig azt hittem az A7C a jobb, hogy nincs rajta.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
kovsol
titán
válasz Monya78 #39421 üzenetére
Ha van rá lóvé én az A6400-t venném.
Nekem is csak azért van A6100, mert MM-ben volt egy féléves raktár ürítés, és egy bontatlan utolsó darabos bolti sárga cimkés akcióban megkaptam 185e Ft ért az A6100+16-50 kitet.
Ugyan így szereztünk be egy Canon RP + adaptert 250e Ft ért
Én mindig ránézek MM-ben van-e sárga cimkés holmi a fotós osztályon. Néha lehet lelni gyöngyszemeket.[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
válasz kovsol #39419 üzenetére
kovsol: köszi!
Annyi tesztet nézegettem hogy esetleg annyival lehet ezt a listát kiegészíteni hogy:
a6100: 100.000 expóra tervezett zár
a6400: 200.000 expóra tervezett zár.Procit is erősebbnek írják a a6400 esetében. Bár ugyanaz a megnevezés.
"ISO AUTO Min. SS" -el kapcsolatban ha véletlenül a viltrox AF obit venném hozzá, ott van manuális rekesz állítás, ezt kihasználva, "S" módban fotózva auto iso mellett ugyanazt a hatást érem el, egy a6100-est használva is.
Taci: köszönöm!
-
kovsol
titán
A6100 gépemre szeretnék egy olyan objektívet ami ha elmegyünk kirándulni lefed kb minden igényemet. Tamron 18-300 -ról nézegettem teszteket, és tökre meglepően jó az átfogáshoz képest. Így teszteket nézve pl egy Sony 18-135 -t ver képminőségben.
Már csak a mérete miatt gondolkozom rajta. Mondjuk volt Sony 18-105G F4 obim is A6300-ra rakva, és méretben az se volt apró, és teljesen jól elvoltam vele.Van esetleg valakinek személyes tapasztalata a Tamron 18-300-al? Most van rá -50e Ft Tamron nyári kupon is.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Monya78 #39417 üzenetére
Állítható, csak nem sima A módban. S vagy M módban tudod szabályozni a záridőt. A módban az auto iso min ss opció hiánya miatt nem. Ez egy nyilvánvaló szoftveres butítás amivel a nagyobb modell felé próbálják nyomni az embert.
6100 vs 6400
A6100:
-gyengébb anyaghasználat
-nincs fém merevítése
-kevésbé szigetelt
-gombok is mások rajta, AEL gomb pl nem két állású ami -1 programozhatósági lehetőség
-EVF kisebb felbontás, és a 100/120Hz möködést se tud
-nincs video picture profile, és 30perces limit, és kb minden ami finomhangolás ami a videóhoz tartozik hiányzik
-creative style is kevesebb van benne
-buffer 77jpeg vagy 33 raw vs az a6400 esetén 115jpeg vagy 46 raw
-nincs gyroscope így, nincs benne szintező se, hogy a vízszintest belőjük
- Swt. V/H AF Area, AF Area Regist., Circ. of Focus Point menüpont hiányzik
-metering mód is csak három féle van
-bracketingnél 5 kép a max, 6400 esetében 9kép
-auto iso min SS opció is ki van véve belőle
Topicban talán egyedül nekem van egyébként A6100 gépem, a többség A6400 -t választotta. Én is csak egy ürült jó leárazás miatt vettem ezt[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Hasonlítgatom a a6100 és a6400 készülékeket.
Jól látom hogy auto iso mellett csak az a6400-en lehet beállítani a minimum záridőt?Főleg rekeszelőválasztó módban használnám a gépet, és a mozgó gyerkőc miatt 1/250 felé vinném a minimum záridőt.
-
kovsol
titán
A szíj úgy van kialakítva, hogy az egyik felén vannak kis gumis tapadók, ha úgy rakod fel, hogy az van befelé akkor fixen áll rajtad, de nem annyira, hogy még az capture-t is elbírja. Ha ilyent akarsz, akkor a hátizsákra tudod felrakni. Ha a sima felével van befelé, akkor szabadon tudod mozgatni magadon a gépet, én így használom, és ha nem használom a gépet a fenekem felé tolom el, és lóg lefelé az objektív, nem ütöm oda semminek. És akkor egyik gép jobbra másik ballra van amelyiket használom azért nyúlok, ás előre húzom, másik megy hátra. Én nem használom a Capture-t, nekem nem állt rá a kezem erre a megoldásra.
Capture-t gép aljára menő talpának a négy sarkában van kis lyuk. Abba fűzheted azokat a kis piros lifegőket amire rá tudod csatolni a szíjakat. Egyébként ez a talp Arca kompatibilis, ha olyan a tripodod akkor ez letudva abba is belemegy.
Lifegő van mindegyik gépemen, és a szíj átrakása ezekkel kb oldalanként 5 másodperc ha rááll már a kezed.
Én egyébként Dual Plate Capture -t használok, így egyben a tripodomra is rá tudom rakni a gépet mivel az Arca és a Manfrotto RC2 kompatibilis talp, mert nekem Manfrotto állványaim vannak.
Az Ulanzinak is arca kompatibilis a talpa ha jól gondolom, abba bele kellene menjen a Capture talpa is.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz kovsol #39414 üzenetére
Utolsó off magára a slide lite-re fel lehet tenni a capturet is, vagy ha mozgatod a gépet az egész pánt jön megy a válladon?
Illetve az Ulanzinak van olyan olcsóbb gyors csere talpa, ami egyik oldalon PeakDesign-hoz kompatibilis másik oldalon meg a saját cuccaihoz. (ez azt is jelenti, hogy nem csak arcaswiss fejbe lehet betenni)
Ergo egy vallpant 2 géphez is jó, illetve 1 ulanzi talpppal, mindkét gépet tudom a capture-be is tenni. Így bármelyik gép kerülhet bárhova ahol épp jónak ígérkezik.[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz kovsol #39411 üzenetére
Úgy használod, hogy táska van a hátadon?
Ma megvettem én is a táskát meg egy capturet (kettőt szerettem volna de elvitték a másikat készletről)
Lehet nekem is inkább egy slide lite kellene a másik gépre, mert ha nem kell a táska, akkor az övön 2 db capture szerintem nem lesz használható.
Bár ha nincs a táska a hátamon, akkor stúdióba vagyok és bármit tudok a földre/asztalra tenni nincs nagy dilemma, hogy kell magamon lógnia.Nem mellesleg a slide lite csak 25k, a capture meg 32…
[ Szerkesztve ]
-
krmcz
tag
válasz kovsol #39411 üzenetére
Köszi a kimerítő választ. Egyben megerősítettél abban, hogy jó lesz nekem a lite. Néztem képeket meg összehasonlító videót és feltűnt, hogy mennyivel vastagabb a slide, kicsit túlzónak is érzem, főleg mikor majd a táskába kellene behajtogatni. Teherbírásuk meg tök egyforma.
-
kovsol
titán
Én slide lite v2 -t használok 200-600-al. Egyik fele a gép aljánál van rögzítve ahol az állvány menet is van, másik meg az objektív oldalára. És persze nem nyakban hordva, hanem keresztbe oldalra így: [link] Ezzel a módszerrel, hogy az egyik része az alján van fogva az objektívek lefelé lógnak, és nem áll ki oldalra, sokkal kényelmesebb, és nem vered oda semminek. Sima Slide szerintem iszonyat vastag. Lite az pont jó. A leash meg pl a 6000-es szériához tök jó, vagy FF vázhoz kompakt obival. De a Slide lite az egy jó mindenes megoldás ha csak egyet akarsz venni.
[ Szerkesztve ]
-
krmcz
tag
PD slide vagy slide lite v2? 200-600-hoz kellene egy hosszabb túrákra is kényelmes vállpánt, ami azért a hátizsákomba is belefér.
-
sgery
őstag
Csak én nem látom a nagy joynapos leárazást?
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Monya78
veterán
Szia! Köszönöm a választ, főleg fotózok...Én is inkább a 6100 és 6400 között gondolkozok.
Találtam is egy érdekes összehasonlítást. [link] ezen belül kicsit legörgetve a "Photo AF-C Tracking" rész az érdekes, elvileg nem ugyanaz a AF rendszer? Mégis elég nagy a különbség találati arányban. Ár miatt inkább a 6100 felé hajlok, de ez a teszt elbizonytalanított."kis" telében, tudom ott volna a sigma 56mm F1.4 (ilyen obim van m4/3 alatt, és nagyon jó) csak árban jóval olcsóbb lenne a Viltrox 56mm-s. Samyang AF 75mm f/1.8 milyen ezekhez képest? Árban a kettő között van. (Viltorx: 122 eft, Samyang: 158eFt, sigma: 180eFt)
kovsol: akkor mérési hiba?
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
az szep szam akkor a zarszerkezet is jol birja..nekem egyik vaz 100e, masik 110e kb. 2 szezon alatt. maga a vaz kivulrol nekem jobbak kopik mint a tukrosok, a sarkai ahol hozzautodik vmihez. meg nalam a kereson levo burkolat fogyoeszkoz, mar fel se rakom...de ez is inkabb a moneymaker miatt.
na a samyang 85 1.4 af II szinei vegre ugyanolyanok, mint a tobbi uvege. vegre szinekbol nem tudom megkulonboztetni a gmtol, sonnartol.
elessegre olyasmi mint elozo samyang 85 volt, siman hasznalhato nyitva. kontrasztban mint az 55 zeiss...35gm-hez kepest meh.
viszont 72mm szuro meret, ilyen obim se volt meg. johet a 4. menetatalakito gyuru a 77mm cplemhezhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
cOxeR
Ármester
Nekem 2 db A7R3-am van 2018 január óta, egyikbe 350e másikba 360e körül van… nulla gondom volt velük.
Előtte 5Dmk4-eim voltak, mindegyik fagyott, élőkép üzemben… eladtam az összes Canon cuccom és jöttem Sonyra. Sajnos mindenhol lehet gond, egy-egy sorozattal… meg példánnyal is. -
PNP
őstag
válasz Monya78 #39400 üzenetére
Szerintem nincs olyan m4/3 váz, ami akár csak megközelítené a Sony APS-C vázakat AF tekintetében, de a különbség videóban jön ki leginkább. Ha fotózol, akkor a ZV-E10-et hanyagolnám az EVF hiánya miatt, egyébként remek gép. Ergonómiában viszont visszalépés lesz akármelyik Sony. Viltrox mellett a Sigmákat is nézd meg.
-
veterán
Én is láttam ezeket ugyan ebben a csoportban. Kicsit meg is ijjedtem, de hát erre van a garancia és szerintem attól, hogy egy pár darab szembe jött még a nagy részénél nem kellene ilyen legyen.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest