Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• m3ss

veterán

válasz Ijk #40452 üzenetére

Én nem vennék FF alatt cserélhető obis gépet hobbi célra. Egész egyszerűen E-mount-ra már annyiféle objektív van
    a tobbivel egyetertek, de miert nem vennel kisebb szenzoros gepet? sztem kb. mindent meg lehet oldani apsc szenzormerettel, es kis melysegelesseg sem elerhetetlen. elessegre, obi kinalatra sincs nagyon panasz itt sem sonynal.
    en pl imadtam az eosm-et anno a 22 efm obival. legalabbis meretre :D nem volt rx meretu, de nagyon kompakt volt, egy ff + 35 fix combohoz kepest nagyon kicsi es konnyu volt. es azert lehetett a tema levalasztassal kreativkodni..
    titeket nem zavar a nagy gep neha? vagy hogy sokszor nincs nalad? en sok helyre az ertek miatt sem szivesen vinnem...otthagyod strandon az ff gepet gm obival a taskaban? en a kocsi csomagtartojaban se szivesen hagynam a tobb millas cuccot sehol. hosszabb turak, csaladdal fel vagy pakolva, bringazol, sielsz, strandolsz rengeteg olyan tevekenyseg van ahol egy ilyen rx vagy vmi jobb mobil vonzobb nekem mint egy nagy gep. lehet amugy az ff rendszer melle, ami nekem adott, valami jo mobil se lenne rossz. de valahogy nem kielegito mobillal fotozni. belenezel a keresobe, beallitod a dolgokat ahogy szeretned, kattintasz, aztan kidolgozod a kepet ahogy szeretned. ezek nelkul valahogy nem fotozas a fotozas nekem :DDD nekem ez is eletidegen amit irtt vki korabban, hogy majd a 35-40mm-bol kivagok vmit 60-80mm-en, mert ugy is eles, felbontas van...en keresoben szeretek komponalni, az is hozzatartozik a fotozashoz nekem...persze megertem, hogy mas meg maskepp latja ezt.
    milyen az 1.2 sigma? :)

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

• p_adam

addikt

válasz Ijk #40452 üzenetére

Vázzal együtt Sony is korlátoz. Pont a célirányos használat, amiben jobb.
    A1 A9II A7RV A7SIII A7CR A7IV ZV-E1 A7CII
    (RX1RII is létezik, Fuji-t, Leica-t elnézve ebben is lenne tartalék...)
    Egyikről se mondható el, hogy az egészet nézve jobb mindenes lenne, mint egy R5 vagy Z8 (az se lepne meg, ha az A9III is a "sport" vonalat erősíti). Mindegyik Sonyból át lehet emelni valamit, ami jobb, de azok egyike se lesz gyengébb, és van még pár ellenérték a csekélyebb felhozatalért, ami fontosabb lehet. Ezért is nem várható nagy változás a piacon. Legvalószínűbb, hogy a Nikon elkezd kicsit vissza erősödni. Még úgy is, hogy a szenzor miatt meg van kötve a keze - egyelőre.

Új hozzászólás Aktív témák