Hirdetés
- OLED TV topic
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Celtis #62698 üzenetére
Az is jó lenne, ha azt mondanák, hogy a 0.5W akkor igaz, ha KI KAPCSOLOD a TV-t.
Csak éppen kikapcsolás nincsen.
A power gomb hosszan nyomására egy androidos telefonon feljön a kikapcsolás, vagy újraindítás menü. A TV-n csak az újraindítás van. Ide tehetnék a kikapcsolást, még akár úgy is, ha ezután csak a TV elején lévő gombbal lehetne feléleszteni. De pl. ezzel a TV-n lévő fizikai gombbal sem lehet kikapcsolni. -
Celtis
veterán
Órák után is kb. 5 percenként feléled rövid időre. Na olyankor alvó módban van vagy csak a feléledések közötti szünetekre vonatkozik a 0,5W?
Erre írtam, hogy a standby nincs definiálva. Én biztosan azt mondnám, hogy amikor a user megnyomja a kikapcs gombot, onnantól standby, és az attól számított 2-4 vagy max 8 óra fogyasztás átlagát kell megadni.
Persze ZS fogyasztási kategória úgysincs, és így is a legrosszabb kategóriában van a tv. -
Piftuka
veterán
válasz
syler123 #62680 üzenetére
A "49XH9505" 289.000 forintért kapható, az említett, "Alzás" "49XH8596" eladási ára pedig 216.300 forint.
Az bizony jelentős különbség. Én egyébként már amiatt is az utóbbit választanám, hogy nem FALD-os, hanem Edge LED.
Jobb a fekete szint, jobb a kontraszt, és nincsen "blooming". A kettő ugyanazt a "SoC"-ot használja; az "XH95"-ben az "X1 Ultimate" processzor felskálázási képessége jobb. (Hogy a gyakorlatban ez mennyit számít, arról megoszlanak a vélemények.)
Az tény, hogy ha valakinek mindenképpen fontos ez, és szeretne ezért az extráért ~72.000 forintot fizetni, annak valóban ez a jobb választás.
Aki viszont nem bírja elviselni a "blooming"-ot, annak még úgy is az "XH85", ha egyező volna az eladási áruk. -
vlevi
nagyúr
Nem a pénz miatt nyafogok az extra készenléti fogyasztás miatt.
És persze azt sem tagadom, hogy rengeteg más f***ságra elköltök sokkal többet, mint az a havi 1-2-3 ezer forint.
Megy a TV napi 5-6 órát. Alacsonyra van téve a fényerő, így használat közben 60-70w-ot fogyaszt, mondjuk akkor 400Wattóra, amíg használom.
Amíg viszont a közelébe sem megyek, az 16-18 óra, és ilyenkor a katalógus által ígért 1W helyett 10-12W-ot fogyaszt, összesen mondjuk 160-200Wattóra, vagyis a használatkor elfogyasztott energia kb felét feleslegesen füstölték szét a szénerőművek a légkörbe.
[kép]
Pl. a Settopboxok állandó 20W körüli fogyasztása teljességel haszontalan volt számomra, amíg volt STB a TV-re kötve. Nem használtam a plusz funkcióit, csak a villanyórát pörgette. Pont ugyanazt tudja (számomra) a mediacard is, 0W extra energia felhasználással. -
Celtis
veterán
Ráraktam a fogyasztásmérőt az XF9005-re. Bekapcs/kikapcs után 21W a fogyasztás készenlétben. Meglátjuk hogyan alakul hosszabb távon.
-
Piftuka
veterán
válasz
Sztlaci #62670 üzenetére
Miért szeretnél mindenképpen az idei szériából választani? Ráadásul egy Direct LED-es tévét... Sokkal kisebb az esélyed, hogy egy felhősödéstől mentes példányt fogj ki.
Én a helyedben ennyi pénzért a "SONY 49XH8596" készüléket venném meg.
Kicsit kevesebb RAM van benne, és valamivel lassabb a processzora, viszont Edge LED háttérvilágítású, szóval ha az alsó él mentén nem lesz bevilágítás, akkor homogén, és nagyon jó fekete szintet produkál majd.
Ráadásul 120 Hz-es a VA panelja, szóval összehasonlíthatatlanul jobb lesz a mozgásmegjelenítése, mint az "X80J"-nek.
A "+3 év kiterjesztett garanciát" (ALZA) pedig meg tudod venni a különbözetből.
Esetleg érdemes megkérdezned a SONY Központi Szalon, SONCITY, vagy AV-Land üzletek valamelyikét, hogy az ALZA-nál vásárolt készülékre is meg lehet-e náluk vásárolni a kiterjesztett, 5 éves gyári jótállást.
-
Joshi
titán
(#62670) Sztlaci levezette hogy mi mennyibe kerül, de nagyon egyszerűen leírom, hogy mi a módja a számolásnak.
Ma Magyarországon az áram bruttó átlagára mondjuk legyen 40Ft kWh. A kWh azt jelenti, hogy 1 óra alatt fogyasztasz 1000W-ot. Tehát ha egy készenléti eszköz óránként fogyaszt 13W-ot (ez nagyon soknak számít), akkor 0,013*24*365=113,88 azaz 113,88*40Ft=4555,2Ft. Ez ugye az éves fogyasztás 24/7-ben.
Gyorsan megnéztem a nappali cuccok készenléti fogyasztását. Ugye tévéknél a képátló lényegtelen, mert a készenléti fogyasztást ez nem befolyásolja. Szóval a cuccaim Sony A1 + Marantz 7011 + Oppo 203 = 25W. Ezen a körön van a router és a NAS is. Ugye utóbbi kettő állandóan megy 24/7-ben. Ezeket bekapcsolva 50W lett a fogyasztás. Szóval nagyjából ezek mennek éjjel nappal a lakásban plusz a hűtő és a PC készenlétben. A hűtő ha nem megy, akkor 1W-ot fogyaszt, ha megy akkor 130W-ot. Most hogy mi az átlag azt nem tudom. A PC megint fene se tudja, de legyen 10W. Szóval azt lehet mondani, hogy a lakásban állandó fogyasztás 100-120W körül van. Ez éves szinten ~35000Ft ami havi 1500Ft. Tehát a villanyszámla havi díjából 1500Ft a készenlét. Most ezt így gyorsan felületesen levezettem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Celtis #62671 üzenetére
Én egyszer rátettem a fogyi mérőt, ami egész éjszaka gyűjtötte a fogyasztást.
Hááát, nem volt sokkal-de-sokkal kevesebb.
Valami tízegynéhány W átlagos fogyira jött ki.Egyébként én ezért adtam vissza a settopboxot a UPC-nek, amint lehetőség volt Mediacardra váltani. 2TV 2Box,
Tényleg össze lehet szedni abból a "csak pár watt, mit számít"-ból éves szinten 50-100 ezret... -
Sztlaci
aktív tag
válasz
lemmy9 #62431 üzenetére
Az a 13 W csak évi 4-5 ezer Ft, plusz Tcom modem 18W + 2 db setbox 18W/db +HDD setbox 22W + Mikró 7W Csak ezek 13+18+18+22+7= *24*365 =680 kWh/év
680*37 Ft/ kWh = csak 25.000 Ft pulsz/év.
Akkor most hogy is van, a csak pár Ft?? Mindezek kikapcsolt állapotban!Bocs, most szemegetek a 50X80J TV-vel és olvasgatom vissza a fórumot.
Sajnos az 50-es méretet nem tesztelik, és ez kilóg a sorból VA paneles, a többi IPS.
Benéztem a Sony Bavarias topikba, elkeseredtem, az olvasottak alapján TV-sem érdemes venni.
Esetleg ha valakinek van tapasztalata a fentebb írt készüléktől, ne tartsa magába!
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Piftuka #62657 üzenetére
Köszi. Amúgy tényleg semmi gondom velük,ez a lassuláson kivéve. Mindenesetre véletlenül feldobott egy telefongyorsítási "trükköt" a net, és ezt rátettem a tv-re is. Egy kicsit fürgébb lett.
Abból áll,hogy ha a Fejlesztői beállításokban az "animációk" -nál mind a háromnál "ki" kapcsoljuk. -
jonhy86
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=gTxQ4cia8-E
-
jonhy86
csendes tag
https://www.sony.hu/electronics/support/lcd-tvs-android-xh90xx_x90xxh_x91xxh_xh92xx-series/ke-55xh9005/software/00266884
-
jonhy86
csendes tag
Megoldja azt a problémát, mely miatt nem volt hangja a tv-csatornáknak a tv-készülék bekapcsolása vagy csatornaváltás utánMegoldja azt a problémát, mely miatt a tv-készülék hirtelen bekapcsolt, amikor a Bluetooth-eszközök megpróbáltak párosítást végezni a tv-készülékkel, miközben az RC ki volt kapcsolvaMegoldja azt a problémát, mely miatt az AC-visszaállítás után nem volt hangja a HDMI eARC-n keresztül csatlakoztatott hangsugárzópanelnekMegoldja azt a Hollandiában előforduló problémát, mely miatt a Teletext elindítása után nem lehetett csatornát váltani a távvezérlő CH +/- gombjaival vagy számbillentyűzetévelMegakadályozza a bizonyos tartalmak nézése esetén előforduló váratlan, időszakos képernyővillogástFrissített csatornarendezés (csak Horvátországra vonatkozik)A webböngésző biztonsági hiányossága ki lett javítva
*Ez a firmware egy javítást tartalmaz a Trend Micro Zero Day Initiative programja alapján dolgozó Viettel Cyber Security csapat által talált biztonsági rést illetően. Ezúton is szeretnénk megköszönni támogatásukat.Megoldja azt a problémát, mely miatt bizonyos körülmények között nem volt hallható hang a tv-készülék távvezérlővel való bekapcsolása utánAz általános teljesítmény és stabilitás javításaTovábbfejlesztett felhasználói felületBevezeti az Apple TV alkalmazástElérhetővé teszi a 4k120 Hz-es jel támogatását PS5™ eseténElérhetővé teszi az eARC-támogatástBevezet egy új szülői felügyeleti funkciót, mellyel korlátozható a nézési időMegoldja azt a problémát, mely miatt automatikus csatornaváltás történt a csatornasorrend módosítása utánMegoldja azt a problémát, mely miatt a tv-készülék váratlanul újraindultMegoldja azt a problémát, mely miatt kattogó hang volt hallható, amikor a tv-készülék készenléti üzemmódban voltMegoldja azt a problémát, mely miatt rövid ideig fekete képernyő volt látható egy játékkonzol csatlakoztatásakorMegoldja azt a problémát, mely miatt a tv képe elmosódott volt a 4K120Hz formátum használata esetén -
Technoman
őstag
-
Csabi1984
addikt
Nah felajánlotta a TV (XH9096) a frissítést és fel is raktam, eddig egyelőre nem "üdvözlöm" a gyártó anyukáját
-
Piftuka
veterán
válasz
#52221184 #62653 üzenetére
"Készülnöd" nem kell semmire, mert a te példányaid akár még 10-20 évig is gond nélkül üzemelhetnek. (Ezt kívánom!)
Az én példányom sajnos 1 hónappal ezelőtt meghibásodott, és a szerviz javíthatatlannak minősítette.
"Öröm az ürömben", hogy a megvásárlásakor kötöttem rá "garancia biztosítást", így legalább az árát visszakaptam utalvány formájában.
SutPet fórumtárs kérdésére...
A tévén a "PKG5.435.018EUA" verziószámú szoftver fut. A megvásárláskor a készüléken még kettővel korábbi firmware volt. Azt kár volt lecserélnem. De még az eggyel ezelőtti is jobb volt.
Mondom... minden frissítéssel lassabb lett a tévé; csatornaváltásokkor, illetve minden menü funkció előhívása, valamint az állítható értékek közötti lépkedés.
-
moland007
tag
Sziasztok !
Valakit tudja esetleg, hogy A83J tv-hez melyik CI+ kártya kell Directone szolgáltatóhoz ?
Valamint a párosítás folyamata, hogy zajlik.
Köszi ! -
Technoman
őstag
válasz
axlfsi #62647 üzenetére
Esküszöm nem értem, nálad miért látszik még.
Amikor frissítettem, mert csak ezért a sz@rért frissítettem- visszakapcsolva a TV-t, csalódottan vettem tudomást, hogy nem tűnt el a kis felugró ablak, majd a következő kapcsolgatásnál már nem volt itt. (4 dolgot tetem ki, a képernyőre gyorsikonként, amiket napi szinten használok: Kép beállítások/Kép üzemmód/fényerő + 1 amit most már nem tudok kikapcsolni: a Beállítások)
Ezt megerősíti az a tény is, hogy ma a "Képi beállítás" melletti "fényerőt" kapcsolgattam megint előjött a kis energiab@szás ablakMondom is: a francba, eddig tartott az örömöm. De a következő pillanatban már el is tűnt. Mindezt úgy, hogy semmit sem kapcsolgattam.
Azóta már többször volt kikapcsolva, sőt áramtalanítva a TV. De hál' istennek nem jött vissza a felugró ablak -
Piftuka
veterán
válasz
SutPet #62645 üzenetére
Ha neked tetszően működik a készülék, akkor szerintem ne tedd!
Én is megbántam, hogy a 4 évvel ezelőttiről frissítettem a készüléket további 2 újabb Firmware-re, mert a bosszantó hibákat (fagyások, újraindulások) nem oldotta meg, de szignifikánsan lassabb lett a "W809c" tévém működése.
(A "W755c" gyakorlatilag ugyanaz a készülék, csak a 3D funkció letiltásra került benne gyárilag.)
Persze a döntés a Tiéd... -
Piftuka
veterán
válasz
wrathchild #62641 üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad az info-kat! Örülök, hogy anno segíthettem (bármiben is)!
Hogy mihez jutok hozzá, az még nem 100%. Majd megírom, mit sikerült venni. -
Celtis
veterán
válasz
SSJmeszes #62639 üzenetére
Keress rá. A google a barátod.
Páran vettek itt valami utángyártott háttérvilágításos távot, lehet, hogy eladják az eredetit.Habár én még vizsgálódnék. Áramtalanítás ahogy írtam, kipróbálni másikkal, stb. Hol laksz amúgy? Dél-Budán tudnék segíteni akár kipróbálásban, akár belenézni a távba, hátha javítható.
-
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Még mindig egy sony 43w755c-t használok amivel semmi gond nincs. Régi video @ tv sideshow alkalmazás már nem található gondoltam felnézek a sony oldalára van e valami ajánlás ekkor jött szembe hogy van újabb firmware verzió mint ami az enyémen van (tv-ről indítva azt mondja legfrissebb van fent a 5.433-al) viszont a sony oldalán van egy 5.457. Valaki használja ezt a verziót? Érdemes frissíteni?
-
wrathchild
tag
válasz
lemmy9 #62633 üzenetére
Hogy érted azt, hogy szuperszínes?......
Én pedig nagyon szívesen olvasom bárki, egyéni preferenciái alapján kialakított ajánlását, aztán leszűröm, azok a preferenciák egybe esnek-e az enyéimmel?!
Egyébként maradnának a tesztek és a bolti kipróbálás.
Utóbbira, ha nem vagy felkészülve az adott TV, igényeidnek megfelelő beállításait tekintve, akkor VÉLEMÉNYEM ÉS TAPASZTALATOM SZERINT teljesen felesleges.
Nekem nagyon sokat segített ez a fórum, mert egészen jól látható volt számomra, mely hozzászólók preferenciái egyeztek az enyémekkel!
A többit vagy elolvastam vagy továbbgörgettem, sok véleménynek van itt hely.... -
Technoman
őstag
válasz
Csabi1984 #62640 üzenetére
Nekem sem. A Sony oldaláról szedtem le és Penről nyomtam fel.
Egyébként a megvásárlása óta (ez cca 1 év) talán az elején, valamikor december-január környékén frissített magától a TV, azóta egyszer sem (?)modflow
Hát én pedig nem. Egyébként kíváncsi lennék, hogy más márkáknál (Samu, Pana, LG...) is van/volt-e ilyen kötelezően felugró ablak, mert nem nagyon hallottam róla. -
wrathchild
tag
válasz
lemmy9 #62631 üzenetére
Valaki lehetek akár én is, így az én véleményemet megosztom:
W809C vs. A8(H) esetén a "több szín":
16.777.216 vs.1.073.741.824, számok helyett betűkkel leírva.
Bár ezek tudomásom szerint a maximálisan megjeleníthető színek e TV-k esetén, de érzésre ezt alá tudom támasztani. Elsőre az A8(H) rajzfilmes érzést keltett bennem, aztán rájöttem, hogy a több szín miatt éreztem. Direkt nem azt írtam, hogy színesebb, mert az nem eléggé fejezi ki az ÉN VÉLEMÉNYEMET. Inkább úgy tűnt, ha a W809C képes 20 féle zöld árnyalatot megjeleníteni, akkor az A8(H) 1200 félét. Amint ehhez pár óra alatt hozzászokott a szemem, nagyon tetszett. Amikor 2 hónappal később eladtam a W809C-t és kipróbálásra bekapcsoltam, már picit fakónak éreztem! Pedig korábban oda-vissza voltam tőle, imádtam.
(Pont ez volt a Panasonic PV700-ról Sony W809C-re váltásnál, akkor a Sony javára) -
wrathchild
tag
válasz
Piftuka #62630 üzenetére
Üdv! Bocs, nem tudtam, hogy Media Marktban nincs, pár hete 400ezerért Pólusban és Duna Plazában is volt. Félreérhető voltam, a W809-nél jobb a mozgásmegjelenítése, tapasztalat, mert nekem is az volt előtte és még kb. 2 hónapig párhuzamosan A8-cal.
Az AG8-nál már tényleg nem tudom, miben jobb, de akkor nagyon bújtam a teszteket, véleményeket és azok alapján (+az említett XH95-tel való személyes összehasonlítás után) választottam az A8(H)-t. Sanszos, hogy a felskálázás, HDR tulajdonságok, input lag valamelyike, mindegyike billentette A8(H) felé a mérleg nyelvét.
Pusztán csak azért írtam Neked, mert amikor én kerestem a W809C utódját, több hozzászólásod, válaszod segített a végső döntésben, ami kiváló döntésnek bizonyult, ráadásul nagyon hasonló priorításaid voltak/vannak a TV szolgáltatásai ügyében.
De ez valóban egyetlen vélemény, bizonyára kiváló TV az AG8 is és ha jó áron jutsz hozzá, akkor ennyi. -
-
Celtis
veterán
válasz
SSJmeszes #62635 üzenetére
Vedd ki az elemeket, várj 1-2 percet, nyomd hosszan a bekapcsoló gombot, majd tegyél bele garantáltan jó elemeket.
A mobilod kamerájával tudod ellenőrizni, hogy gombnyomáskor működik-e az infra LED. Fényesen kell villágítania a képernyőn. Így:
Ha ilyen, akkor a távirányító jó. Meg kell próbálni a TV-t áramtalanítani 1 percre.
-
Technoman
őstag
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Van egy Sony KD55XF9005 tévém.
Na mármost olyan problémám van vele, hogy nem igazán működik a távirányító. Elemet megnéztem vagy 3 különbözőt. Távolabbról nem veszi a jelet. Néha sikerült eltalálnom kb 30cm ről, hogy csináljon valamit.. Ezt azért írom így, hogy eltalálni, mert kb csak a tévé közepe, és attól balra kb 20cm re hajlandó "működni" már amikor működik..
A hangvezérlés része persze hibátlanul működik messziről is, amit kb sose használtam. Mi lehet a hiba? TV, vagy a távirányító hibádzik? Nem nézegettem még nagyon mibe kerül egy távirányító, de gondolom egy 20e. biztos van. Feleslegesen nem vennék, ha esetleg nem is ez a gondja baja.
Találkozott már valaki ilyesmivel?Köszönöm!
-
törölt tag
Srácok, a nagy fényerő feltétlenül szükséges a HDR-hez?
Csak azért kérdezem mert full BFI-vel max fényerőn is elég rendesen besötétül a kép.[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
"több szín"
Ó jaj... Kíváncsi lennék ez a kijelentés mit jelenthet valakinek.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz
wrathchild #62629 üzenetére
Az "A8H" nem kapható a Media Markt-ban.
Tehát most már az a "tutti", mert az "AG8"-nak kevésbé jó a mozgásmegjelenítése...?
ÉS amikor már hajlanék rá, hogy azt vegyem meg, amennyiben lehetőség van rá... -
wrathchild
tag
válasz
Piftuka #62620 üzenetére
Üdv! Nem okoskodásból, csak észrevétel:
nemrég nagyon sokat nézegettem a LED/OLED Sony-kat, meg nem mondom mik voltak már az érvek (blooming miatt és saját szemmel Központi szalonos hasonlítás miatt végül nem a 65XH9505 jött), de az A8G-nél jobb az A8 (egyes piacokon A8H). W809C után jött.
Nagyon nem bántam meg!!!
Még jobb a mozgásmegjelenítése (!!!), több szín, azok még kicsit kontrasztosabbak,
a fekete meg ugye....
és ez ugyan valószínűleg sokaknak nem számít (nekem sem), kiváló hang.
Amikor véletlen átkapcsoltam TV hangszóróra egy Youtube reklámot, asszem a Drive című filmét, úgy dübörgött benne egy Mustang, hogy akartam még egy kis kakaót adni a házimozinak és akkor tűnt fel, hogy ki van kapcsolva.... Picit nyilván ez túlzó, de TV-hez képest brutál basszusa és hangminősége van.
Nem tudom mekkorát zuhannak be az árak idővel, de nekem, amíg figyelgettem, úgy tűnt, hogy a 2021-es szériák elszállt áron jöttek és nem feltétlen adnak jobb élményt.
Egy XH95 vagy A8 szerintem nem rossz vétel.
(HDMI 2.1-et leszámítva, aki PS5-tel együtt vett ezekből, az járt legjobban, mert az 5 év gari kifutása előtt válthat újabbra, ha akar és akkor már talán nem kell sokat várnia a HDMI 2.1 funkciókra.....)
Tényleg csupán kíváncsiságból kérdezem, 2015-16 körül mennyiért vetted a W809-et?... -
Vhiktor
veterán
válasz
F-ECT$ #62622 üzenetére
Ez általában az LG oledekre jellemző gyári/bolti beállítás mellet.
De kalibrálással természetesen ez megoldható.Illetve azt tudni kell, hogy az sdr nem abszolút szabvány, tehát a pl az 5% fehér fényereje az adott készülék fekete és fehér szintje alapján számolódik ki. Ellentétben a HDR-el ahol minden stimulus szinten meg van mondva, hogy mekkorának kell lennie a fényerőnek (pl 50% esetén 94 nit).
Namost, mivel az oled fekete szintje 0, ezért pl 2.4-es gfammával számolva az 5% fehér fényereje sokkal kisebb lesz mint egy VA vagy IPS panel esetében. Ezért sötétebb is lesz a kép.
De ettől még ha jól be van állítva a tv akkor nem lesz black crush, de tény, hogy csak sötét szobában fogod látni a részleteket.Erre jó módszer a fényerő (Oled háttérfény) megemelése és 2.2 gamma használata nappali fényviszonyok mellett.
De sony OLED-ek esetében ezzel gyárilag nem szokott baj lenni, viszont az LG-k gyárilag vágják a feketeszintet mint az állat
-
Talala
senior tag
Szia.
Szüleimnél volt hasonló digis hálózat fejlesztés után. 2 tv, egyik kevesebb csatornát talált mint a másik.
Coax elosztóval, erősítővel volt a gond. 2 volt beiktatva, felcseréltem őket. Erősítő ment oda ahol messzebb van a tv a digis eszköztől.
Remélem tudtam segíteni. -
Joshi
titán
válasz
F-ECT$ #62622 üzenetére
Talán Dolby Visionnál volt ez jelen, de úgy általánosan nincs. Itt a Sony A1 teszt és ott is egyértelműen írják, hogy nincs black crush.
"Gradients are smooth and free of banding and we were able to distinguish all IRE levels from 0 to 100, i.e., no black crush or clipping."[ Szerkesztve ]
-
pvil
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már azzal a problémával, hogy a tv földi digitális csatornákból nem talál meg minden foghatót?
Már többször elindítottam a keresést, kézi módban is.
Már tv-n csináltam gyári visszaállítást is. -
salapp
addikt
válasz
Piftuka #62620 üzenetére
Neked most lesz utalványod (nem az idei cuccok jövő évi kifutó időszaka alatt), ráadásul kötött, hogy MM-ben használhatod fel. Azért egy 55-ös Sony OLED-ért nem sok az a píz, hidd el. És eleve 220K már meglesz belőle. 65XH9505 sem lenne lenne annyira jó áron, és jelenleg úgy látom, ki is futott MM-ben. W8 etalon, ha nem lenne utalványod, simán mondanám, hogy nézesd meg, mennyi lenne javíttatni. (biztosítózás esetén értem, hogy egyszerűbb nekik gazdasági totálkárra venni).
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz
syler123 #62614 üzenetére
Abszolút értem, amit írtál... Nagyon szerencsés vagy, hogy nem zavar a jelenség.
A cimborám pl. a mozgásmegjelenítéssel van így. Ilyen szempontból nagyon könnyű volt számára megfelelő tévé készüléket találnom - amikor megkért, hogy segítsek - mert elegendő volt más preferenciáit figyelembe venni.
Őt abszolút nem zavarja, ha "döcög-mocog-röcög" a képtartalom, mert egyszerűen nem látja.
Van, akit a "szivárvány effektus" sem zavar, és van fórumtársunk, aki emiatt több tévéjét is lecserélte.
Nekem a "W809c" nagyon "magasra tette a lécet", mert nem szenvedett bevilágítási hibától, extrém magas volt a natív kontrasztja, jó a fekete szintje, kiváló a mozgásmegjelenítése, nem kapott "X-Wide" réteget, és természetesen - Edge lit készülék lévén - nem volt rajta "blooming" jelenség.
Jelenleg nincsen a piacon olyan készülék, amelyre mindez jellemző.
Tudom, tudom... "SONY AG8"... igazából meg is venném, de nem vagyok hajlandó egy "csupán" 55 colos készülékért 350.000 forintot fizetni.
Ez van.
-
Jakesz
addikt
válasz
syler123 #62614 üzenetére
Felhasználás kérdése többnyire, hogy ki mennyire látja. Blooming teszten nyilván látszik, de az ember a valós felhasználás során összességében ritkán találkozik olyan jelenetekkel, ahol koromfekete a háttér. És itt elő is jön az oled hátránya pont a feketével kapcsolatban. Ha nem teljesen koromfekete színt kell megjeleníteni, hanem csak simán sötét feketét, amiben amúgy vannak részletek, az oled azt is teljesen elsötétíti, míg a led tévéken látható marad. Szóval egyik technológia sem tökéletes feketék terén sem.
-
Piftuka
veterán
válasz
kaloskalos #62572 üzenetére
Gondolom, nekem szántad a választ...
Mindenesetre örülök, hogy sikerült választanod!
Esetleg majd írd le a tapasztalataidat a fórumon a készülékkel kapcsolatban! Amíg még kapható, hasznos lehet mások számára is az info...
-
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz
robi-k #62608 üzenetére
Nem is tudtam hogy a 90-es szériából van ekkora tévéje a Sony-nak.
Mondjuk ha erre lenne ennyi pénzem és persze helyem hozzá, akkor én inkább ezek közül választanék.
-
robi-k
őstag
Sony X92J 100" 4K TV beállítás és első tesztek.
Elviselnék egy ilyet a moziszobában, bár az árát jobban tudnám hasznosítani -
syler123
veterán
válasz
axlfsi #62600 üzenetére
Nem tudsz életszerű példát mondani? Én tudok! Úgy kb az összes feliratos film. Ez kb megint annak az esete, amikor magyarázzák, hogy a 1080p és a 4k között nem látják a különbséget, van ilyen, van akinek élesebb a látása van akinek kevésbé.
Újabb példa, sötét háttérnél ráadsz egy kis hangerőt, a bal alsó sarok felvillan.
Mégcsak sasszeműnel sem kell hozzá lenni.
Engem nem zavar, pont tetszik, hogy így átlagban jobb a fekete. -
rodman73
aktív tag
Bekapcsoltam a vrr-t, de ps5-n nagyon nem tetszik a képe.
Olyan fakó lett a kép, majd a dimminget átkapcsolom ahogy olvastam itt korábban.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- OTP Bank topic
- Lexus, Toyota topik
- OLED TV topic
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Project Trident - Void Linux
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...