- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #70146 üzenetére
"Megértem a csalódásodat. Mégis a legtöbb amit tehetsz, hogy sürgősen bejelented újra a hibát. A másik verzió, hogy ezt felgyújtod és veszel egy samsungot."
Ugye a Samsung említése csak irónia volt? (Abból, amit a szervizesek meséltek a márkáról, már nem veszek Samsung terméket. Ahogyan TCL-t sem.)
Hagytam végül... tényleg kisebb gondom is nagyobb az életben, mint hogy ezzel foglalkozzam.
Ráadásul abban is biztos vagyok, hogy nem tudtak volna még egyszer panelt cserélni benne. Hidd el.... mindabból, amit tudok a SONY garanciális hátteréről, már az is csoda, hogy egyáltalán ezt előteremtették valahonnan.
Aztán pedig ha kaptam volna egy csereutalványt, avagy a vételárat vissza, akkor vehettem volna helyette 200 ezerrel drágábban egy bizonyos szempontból gyengébb minőségű 2023-ast.
Summa summarum: marad ez. Legalább a panel új, aztán működik, ameddig működik. Remélhetőleg újabb 3 évet ez is kibír!"Aquila non captat muscas."
-
Buster17
addikt
válasz Celtis #70125 üzenetére
Szia! Addig jutottam hogy a T-con -ról lehúztam a kábelt és akkor nem nem jön elő a piros villogás. Ez akkor alaplap vagy T-con lap hiba? Multizni meg forrasztani nem tudok már sajnos.
Illetve a pontos diagnózis az úgy néz ki, hogy bekapcsolás után elfehéredik ( [kép] ) a képernyő teljesen, pár másodpercre, majd pár másodperc múlva újra, majd elsötétül és utána kezd pirosan villogni.
T-con lap alatt van egy gyanús barna folt. Az mi lehet? Csak nem a panel sült oda?
[ Szerkesztve ]
-
-
Zoona
aktív tag
válasz Celtis #70032 üzenetére
Mindenképpen igazából, gyári garancia van - biztos csere - és még van 3 év garim bármit is csinál a Sony - bosszús az ember ilyenkor az tény, de bízzunk benne, ha 1x maradtak a 90-es számozásnál a felajánlásnál akkor máskor is maradnak. Hátha adnak egy K vagy L-t, de még azt néztem, hogy a 85-ös is hasonló kategória, holnap jelentkezem
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Zoona
aktív tag
válasz Celtis #70030 üzenetére
249.900 Ft volt 2022. augusztusában - akkor voltak szerintem a XH90-ből az utolsó darabok, mint kifutó modell lett véve - abban az időben jókat mondtak róla, ár-értékbe javasolták mondom akkor megveszem - de szerettem is a TV-t, tényleg szép a kép, PlayStationhöz is nagyon jó volt - azért azt hittem a panelhiba nem jön ki 2 éves korába - ja és azért nálam nem volt túlhasználva, minimálisat ment.
-
Zoona
aktív tag
válasz Celtis #70028 üzenetére
Én is erre gondolok, direkt megkérdeztem amúgy ma a szervízben, hogy azért ez a 2021-es gyártású TV, ami azt jelenti, hogy valahol állt X évet egy raktárban, nem lehet ez baj? Óóó hát ez tovább eláll mint a babkonzerv... mondom oké 1 óra múlva már vissza is lett víve. Kora DU náluk volt a tv, remélem holnap hívnak azért mi a helyzet.
Nyilván jó dolog ha cserélgetik a TV-t, de ez most már kicsit bosszús és a Sony-ból is elég lesz egy időre - de ha meg csereutalvány lesz, biztos vagyok abban is, hogy a Központi Szalon se elsőre fogja felkínálni a pénzvisszafizetést és velük is hadakozni kell, de legalább tudom azt mondani, hogy a csere is rossz volt.
[ Szerkesztve ]
-
Zoona
aktív tag
válasz Celtis #70015 üzenetére
Hívtak is ma a szervízből, a leadott 55XH90-et nem tudják már pótolni de felajánlottak helyette XR-55X90J készüléket, ahogy látom ez végülis a következő évi kiadása a T-nek, pár tesztet végigfutva minimális különbségek, de elfogadható cserének tűnik.
Esetleg valakinek véleménye?Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Tylla66
csendes tag
válasz Celtis #69989 üzenetére
Hozzám nem szervízes jött, hanem egy csomagküldő szolgálat érkezett, igaz én 100 km-re vagyok a szervíztől. Bajban lettem volna, ha nincs meg az eredeti csomagolás, amit ajánlanak megőrizni a garanciális időben...persze a tárolása nem mindenkinek megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #69973 üzenetére
Így igaz.
Mivel a készülék "10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikk", ezért a szakszerviz a háznál javítja, vagy elszállítja, majd javítás után vissza.
De mivel egy 2021-es modellről van szó.... 99,99% esélye van annak, hogy a szerviz még csak rá sem néz, hanem intézi a csereutalványt. Hiszen a SONY-nak nincsen már EU szervizközpontja, és alkatrész már az aktuális évi készülékeikhez sem nagyon van készleten, szóval főalkatrész hibája, vagy régi készülékek meghibásodása esetén a partnerszervizük mindig csereutalványt állít ki."Aquila non captat muscas."
-
Szoke1982
senior tag
válasz Celtis #69973 üzenetére
Az lehet mert tegnap este 7ora óta fenn vagyok majd alvás után intézem.. Bár a hiba még tűrhető " de azért a mind a 4 sarkokban ezek a sötétedések már kezd zavaró lenni, de néztem ezt a screen teszten és ott láttam kis kör alakú foltokat lesznek itt bajok sajnos. Csak az idő meg ketyeg 2025 Júliusban jár le 3 év.. Amúgy egy lg 65' c3 artam volna..
[ Szerkesztve ]
-
Szoke1982
senior tag
-
Szoke1982
senior tag
válasz Celtis #69967 üzenetére
De olvastam kérhetek cseregaranciát " választható " vagy rosszul értelmeztem? A Sony cserél panelt úgy tudom nem! Az lg anno adott így cseregarit ,mert kértem (nem volt panel) az is mm-volt, kérdés a sonynál ez, hogy megy?
Mindegy csak cím van GARANCIA ügyintézés:
1239 Budapest, Európa utca 9-11. -
Piftuka
veterán
válasz Celtis #69874 üzenetére
"Talán nem fogod elhinni, de rágódtam ezen a kérdésen.[..]"
Miért ne hinném? Abszolút megértelek. (Egyébként teljesen korrekt hozzáállással jártál el a tévéd eladása kapcsán. )
Én éppen a fentiek miatt, a "rágódás" okán nem adom el soha a számomra már felesleges elektronikai berendezéseket. (Pl. régebbi, de tökéletesen működőképes HDD-ket sem.)
Én nem akarok vesződni azzal, hogy ha valaki megveszi, aztán pár nap után elromlik nála, akkor belemenjek valami veszekedésbe, huzavonába, idegeskedésbe, stb. Kinek hiányzik az? Nekem nem.
Egy régi, pár ezer forintos lemezjátszó, videomagnó, vagy walkman esetében ez nem téma; de tévét én soha nem adok el. (Ahogyan például kifogástalanul működő. de használt, a gépemből már kiszerelt HDD-t sem. Megy a szekrénybe tartaléknak.)
A családtagjaimnak szoktam ajándékozni a korábbi tévéimet. Ők pedig örülnek neki.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #69862 üzenetére
A Hisense kapcsán azért "nem eszik annyira forrón a kását". És jól mondod, a jótállás magáért beszél.
(2-3 éven túl pedig úgyis ajándék minden perc üzemidő bármelyik napjainkban gyártott műszaki cikk esetében.)
Az viszont érdekel (de komolyan), ha a 200 ezer forintért eladott 65XF9005 készüléked mondjuk 1 héttel a beüzemelés után elromlott volna, és az új tulajdonos visszahozta volna neked, hogy fizesd vissza az árát, akkor mit szóltál volna?
(No és persze érdekes lenne tudni, hogy vajon az új tulajdonos mit szólt volna a meghibásodáshoz, és hogy kidobott ennyi pénzt az ablakon...?)"Aquila non captat muscas."
-
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #69859 üzenetére
"A 25 ezres limit durva túlzás. De új, garanciális tv árban ne vegyél 6 éves használtat."
Semmi durva túlzás nincsen benne. A kockázatot a vásárló viseli. Az öreg tévére garancia már nincsen, a panelja bármikor elromolhat, aztán ha javítani kell - ha egyáltalán talál még hozzá nem bontott/használt alkatrészt - elkölthet rá még ~100-150 ezer forintot.
Aztán, ha 25.000 forintnál lényegesen többet fizetett érte, akkor már annyi pénznél jár, amennyiért egy nagyon korrekt, vadonatúj Hisense Mini-LED televíziót tud vásárolni.
Persze mindenki arra dobja ki a pénzét, amire akarja..."Aquila non captat muscas."
-
Jeep1
tag
válasz Celtis #69754 üzenetére
Bocsánat hogy segítséget mertem kérni egy fórumon és megemlítettem kétszer a témát, nem kérek a kioktatásból, úgy gondolom, hogy azzal, hogy ide beírtam a kérdést nem tetem semmi rosszat, ha zavaró, vagy fárasztó, akkor lehet tovább görgetni és nem alázni.
Attól, hogy valakit nem értenek meg, még nem művész!
-
atti1848
senior tag
-
MrZenan
junior tag
válasz Celtis #69527 üzenetére
Igen, úgy tudom nem nyúl bele a képbe, de mégis úgy érzem.
Játékoknál valahogy mintha butított lenne a kép, illetve a sötét részek is mintha black crush -ba fordulnának..Létezhet ez? Vagy más felé induljak el? Nem lehet, hogy ilyenkor kikapcsol a tv valami képfeldolgozó funkciót?
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Celtis #69508 üzenetére
Helyszínen nincs lehetőség a hiba felderítésére, kb 6 óra méregetés és tanulmányozás volt úgy, hogy láttam már kapcsolóüzemű tápot. Elvinni ilyen nagy. tv-t nagyon macerás és a kb 6 óra munkadíj nem rentábilis. Új panel bele, fogyasztói társadalom. Amúgy most ideiglenesen egy napelem Schottky van benne, de ahogy magamat ismerem marad is. Viszont nem melegszik mert az eredeti 60V 2 A ez meg 100 V 10 A. Megnéztem az adatlapot, kapacitása 80 pF vs 150 pF, de ez inkább tűnik egy egyutas csúcsegyenirányítónak, tehát nem hiszem hogy rá van hangolva a tekercs induktivitása. Átvezetési maradékfeszültség 0.78 V vs 0.95 V de szerintem ez kisebb mert 10 A - ra van megadva de ennyit úgyis ráhúz a szabályzás. A kapacitást is 1 MHz-en adták meg, a táp meg 27.7 kHz-n megy úgyhogy elég gyors is szerintem. Szóval lehet marad ez, mert épphogy langyosodik és a trafó sem melegszik vele. Biztosíték funkciója nem hiszem hogy lenne, mert 3.3 V 1 A a kimenete és zárlat esetén úgyis leáll a primer kör.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz Celtis #69504 üzenetére
Köszi. Átgondoltam és egyszer már lefutottam hasonló kört LG tv-vel és az lett, hogy nem lehet javítani a panelt és az új gyári táp panel többé került volna mint a tv-t amennyiért vettem. Ezért elkezdtem méregetni és ott nagyon szét volt égve az egész és a primer kör is elszállt de ebayen 10.000 forint körül kaptam psu-t hozzá és az teljesen új volt. Törött tv-t bontottak el. Itt most csak a standby kör ment el, kemény 111 forint bruttó az SB360.
Csak azért írom ezt le, hátha valakinek jól jön majd egyszer.[ Szerkesztve ]
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
Joshi
titán
válasz Celtis #69433 üzenetére
Pontosabban csak ~30-50%-nál nagyobb felületen tudnak többet fényerőben az LCD tévék. De ahogy írtam, ettől még egyetlen LCD tévé sem kapott legjobb értékelést. Össz képet szoktak nézni, hiszen az a mérvadó. Nem véletlen hogy egyelőre még nincs legjobb paneltechnológia. Talán a QDEL az lehet.
-
Little_Gaara
tag
válasz Celtis #69195 üzenetére
Köszi!
Én azt mondom megéri az árát.
Hogy OLED-szerű azt nem tudom, még nem volt oledem de nagyon jó a fekete az biztos. Nekem az már KS8000-esen is elég volt, még rtings-en is szép számot kapott a feketéje.
Szívem szerint OLED-t vennék de nekem az ABL és a beégés veszélye miatt kimarad, és tudom ma már nagyon jó beégés elleni védelmek vannak de a sok játék miatt(ps5 statikus tartalmakkal) elég jól tudom hogy nálam nem sokáig húzná.
Egy valamit bánok hogy Vhiktor nem tudja kalibrálni nekem majd később. Nem hiszem hogy emiatt kiugrik németbe.[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz Celtis #69094 üzenetére
Köszönöm az ötletet, sajnos nem így működik, elválik egymástól a kereskedő és a szerviz. Utóbbi felvitte a javítási rendszerbe, a gyár gondolkodott pár napot majd megállapították, hogy nem javítható, és felajánlották a cserekészüléket.
Innentől kezdve csak azt tudom eldönteni, hogy kérem a másik készüléket vagy nem és ebben az esetben visszakapom a vételárat utalvány formájában, amit viszont csak ott tudok levásárolni, ahol vettem eredetileg tv-t.
(ezt majd a jövőben érdemes mérlegelni készülékvásárlás esetén, hogy ha úgy jár az ember, hogy utalványt kap, hol jobb azt levásárolni: kis Sony szakboltban vagy pl. a Media Markt-ban...)Sajnos elég sokat kéne ráfizetni (530e) a X95L-re, ami most nem menne, szóval el kell fogadnom a cserekészüléket.
Így is szerencsésnek mondhatom magam, mert adhatott volna a gyár X90K-t is, amivel még kevésbé lett volna jó. Megpróbálom megszeretni inkább, azért van amiben jobb mint az XH95, hátha sikerülni fog.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #69006 üzenetére
Ők bizotsan nem, én a hazai vásárlókról beszéltem, nálunk sok sok problémát ez okoz.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #69003 üzenetére
A problémák 90%a onnan ered, hogy amikor megveszik a tvt, rögtön azzal kezdik, hogy netrol kétes forrásból letoltenek fw-eket és azonnal teszik fel a tvre és megy a csodálkozás, hogy ez meg az nem jó. A gyári fwel nem sok probléma szokott lenni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #69000 üzenetére
Jelenleg többek között ezért ajánlom inkább a 835-t. De lehet ez fw probléma. Kaphatnék már egyet tesztelésre. Kalibráltam már többet is, az alapján a 835 nyerő kontrasztban is.
[ Szerkesztve ]
-
gkxyz
kezdő
válasz Celtis #68947 üzenetére
Nekem 2db van belőle 55" és 65". Semmi bajuk, de én is gondolkodtam a cserén. Anno vettem hozzájuk 5 év garit, azok még bírják egy évet, de nem visz rá a lélek, hogy bármire cseréljem minimum dupla(inkább tripla) áron, mert annyival egyik sem lesz jobb szerintem.... Miért adtad el, ha minden ok volt vele?
-
modflow
veterán
válasz Celtis #68849 üzenetére
JVC XP-EXT1 a fejhallgató.
De sikerült nagy nehezen. Igen, eARC az is.
Csak nem vettem észre, hogy a vezérlő alján van egy kis kapcsoló, ami az eARC-ot ki/bekapcsolja.
Most már legalább szól, csak a hangerőt keveslem kicsit.
Amikor kipróbáltam akkor passthroughon ment át rajta a kép és a hang is, akkor nem tudtam maxra tenni, mert megsüketültem volna. Csak sajna nem visz át DV, HDR10+ -t. Így maradt az eARC csak hang.
De még próbálgatom (ma jött meg), van az alján még egy kapcsoló, az valami dB... lehet elkapcsoltam.Amúgy az is fura, hogy a filmek hangereje is más és más, van ami tök hangos, van ami jóval halkabb.
Amúgy elég durva a cucc. Az Alita előzetesében óriásit üt.
-
ilyenezalaci
tag
válasz Celtis #68616 üzenetére
Sziasztok!
Bocs az offtopikért (egyébként elégedett X94J tulaj vagyok, ennyi kötődésem van), de megosztanám kalandjaimat, hátha járt már így más is és ki tud segíteni egy tanáccsal. Kisfiam Youtube nézésre használt alap, mindegy milyen típusú Hisense okos tv-jén egyik napról a másikra vízszintesen, halványan csíkos lett a teljes kijelző. Nézhető volt, de azért mégsem az igazi. Vissza vittem a múlt héten a helyi Media Marktba, ahol vettem. Bekapcsoltuk, megnézték, tényleg halványan csíkos, gariidőben van, megy a szervízbe, azt mondták 2 hét. Jött ma sms, hogy mehetek a tv-ért. Az ügyfélszolgálatos hozza, olvassa a szakvéleményt (Oktogon-Szervíz Kft.): "a készülék bevizsgálása során megállapítottuk, hogy törött a kijelző, a javítást elutasítottuk mivel a garancia törésre nem vonatkozik. Elhoztam a tv-t, nem üzemeltük be, mint leadáskor, mert azt gondoltam, hogy lcd sérülésre értették, nem fizikális törésre. Úgy voltam vele, hogy amíg működik, menjen halvány csíkokkal. Mikor itthon bekapcsoltam, alig hittem a szememnek, olyan, mintha valaki beb....ta volna kalapáccsal. Nem az a 75.000 HUF fog földhöz vágni, de nem fogom annyiban hagyni. Mivel több, mint 50 ezer, már kimeríti a rongálást, mint bűncselekményt is.
-
zsuri0
csendes tag
válasz Celtis #68610 üzenetére
Persze, ez megtörtént, be van jelentve, csak érdekelne, hogy ti tapasztaltatok-e ilyesmit. Remélem, hogy nem a tv-vel van valami, mert akkor az egészet szervízbe kell vinni. Valamiért úgy gondolnám, hogy a Sony android-os tévékhez való távirányítók legalább annyiban kompatibilisek kell legyenek, hogy a bekapcsoló gomb működik, ez régebben is mindig ment a Sony rendszertávirányítókkal.
-
Erwinke
aktív tag
válasz Celtis #68497 üzenetére
Köszi!
Kicsit sokallom szállitással a 80€-t
btw csak h tuti legyen. Jobb alsó sarokban amit kihúztam ott kéne valójában lennie a kimenő fesznek ugye? Mert magában a dugóban megvan a 19,5V de ott már az elmenő nincs. És gondolom azért nem is világit a TV-n a piros kontrol led. -
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #68408 üzenetére
A whitelistes kép amit bettem egyértelműen leírja, hogy az vált felbontást (illetve frekvencíát is) a videó tartalmának megfelelően.
[link]A whitelistes megoldás nem csak felfele vált hanem lefele is bárhonnan bárhova, illetve pontosan meg lehet adni neki, mire képes a megjelenítő nem lesz félre tippelés, így szertintem ez a legjobb és legbiztosabb megoldás (a refresh rate-s az általad idézett leírás szerint csak felfelé vált, bár a legtöbb felhasználónak ez is elég).
Egyébként meg a hivatalos leírás nem említi meg, hogy az adjust display refersh rate foglalkozna a felbontással:
Ettől függetlenül lehet működik.
Ha nagy ritkán kodit használok, akkor én mindig a whitelist-es megoldást alkalmazom.
@Joshi:
Igen, csak valaki feljebb kérdzete, hogy lehet.
Illetve én azt tapasztalom, hogy lejátszótól függően általában a tv saját algoriutmusa jobb eredményt ad felskálázás terén, főleg, ha Sony tv-ről van szó.[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Celtis #68408 üzenetére
Effect of “On start/stop” or “Always” settings
These settings allow Kodi to change its output refresh rate to match the frame rate of the video; it also allows Kodi to switch the resolution upwards (if there is a more that exactly matches the dimensions of the video). So, if the GUI is running at 1080p, the setting allows Kodi to change resolution up to 4K (2160p) when playing a 4K video.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #68405 üzenetére
A refresh rate csak a frekvenciára vonatkozik nem a felbontásra.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #68402 üzenetére
Én úgy tudom hogy alapból skáláz, ha nincs beállitva a whitelist.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #68400 üzenetére
Nem a GUI felbontására gondolok, hanem a lejátszott tartaloméra.
Whitelistben szépen meg lehet addni a felbontást és a frekvenciát is. Így mindig a forrásnak megfelelő felbontáson és frekvencián játsza le a videót.[ Szerkesztve ]
-
Szilofon
aktív tag
válasz Celtis #68241 üzenetére
Nekem 6x villog,áram ki, utána be és van kép, de 1 perc után kikapcsolás, remélem nincs nagy baj. Holnap viszem szerelőhöz. ( nincs kedvem tv-t venni de ha magas lesz a javítás összeg, akkor sztem el engedem)
[ Szerkesztve ]
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
rooland
senior tag
válasz Celtis #68236 üzenetére
Igen, a legfrissebb firmware van rajta (v5.457 07/04/2021).
Az erősítő biztos tud ARC-on PCM-et, mert stereo hangsávú filmnél, zenénél, yt és egyéb appoknál minden tökéletes. Egyedül az 5.1 hangsávú filmeknél makkan meg. Plex-et használok, de a Plex sem tudja lekeverni az 5.1-et 2.0-ra).
Csak optikára írja a beállítás lehetőségét
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #68214 üzenetére
Ugyanaz mint otthon, 3 chipes dlp gépeket használnak általában. Christie, Barco, Nec, esetleg Sony, stb.
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #68211 üzenetére
Igen, közben észrevettem hogy a régieket írtad
Lényegében jelenleg 3 nagy technológia vám, a 3LCD és az 1 valamint 3 chipes DLP.
Jó hosszú lenne.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Celtis #68208 üzenetére
Szerencsére Ilyet már 1000 éve nem használnak mozikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest