-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
richies
senior tag
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1639126318
49xh85 re jött ma, meg is lepődtem.
De Android 9 maradt
Rozsomak of Power
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! A technika megviccelt engem. Már ha ezt annak mondhatom. Ugye írtam, hogy lehet a frissítéssel valami az ARC-nél elmehetett. Olvastam olyat, hogy próbáljuk újraindítani a TV-t de nem oldotta meg. Gondoltam kipróbálom a Sandberg 2.0-ás Hdmi-vel amit a Dune lejátszóhoz vettem korábban és húrrá működik. Megnyugodtam visszarakom a korábbi HDMI felállást és utána már a régivel is megy Kérdésem a jelenleg ARC-s kábel tuti nem 2.0 hanem korábbi most szerintetek érdemes ettől függetlenül a már megrendelt 2.1 HDMI-re kicserélnem?
Nem egy nagy összeg 2m 2300 Ft Gembird 2.1 HDMI 2M-es HDMI kábel.[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz robi222 #63896 üzenetére
Igen, meg kellene mutatni egy profinak, mondjuk egy kalibrátornak, de igen nekem valamiért az a gyanúm, hogy nem szereti egymást a Sony XH90 és a Zidoo. Samsung Q60 gyengébb képességű tv mint a Sony XH90, szóval valami valahol elcsúszik a kapcsolatukban. Nekem ez a tapasztalatom.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
robi222
senior tag
válasz kolosszus87 #63895 üzenetére
Az a gond, hogy ez a tv előtt egy Samsung 75q60-al néztem a gyönyörű HDR filmeket, pedig az kategóriában alatta van. Lehet, hogy nem szeretik egymást?
[ Szerkesztve ]
-
kolosszus87
senior tag
válasz robi222 #63893 üzenetére
Ugyanez a tv-m van mint neked csak kisebb 65" méretben, nekem hasonló problémám volt Zidoo Z9S lejátszóval, én is fakónak, haloványnak és túlfényesítettnek éreztem a legtöbb HDR filmet a Zidooval lejátszva, a lejátszónál lesz a bibi, annak a képbeállításaiban kellene belenyúlni. Z9S nagyon fapados volt a képbeállításokat tekintve, nem tudtam rajta érdemben állítani semmit. Nemrég lecseréltem a Zidoot egy új Dune Real Vision 4K lejátszóra, már csak a Dolby Vision lejátszási képessége miatt és láss csodát megszűnt a HDR fakóság probléma, most olyan a sima HDR10-es anyag is rajta, nem csak a DV amilyennek lennie kell. Magam sem értem mit csinál máshogy a Dune, de nagyságrendekkel jobb lett a HDR képminősége. Azt gyanítom, hogy az XH90 HDR tónusleképzéséhez lehet köze (amit XH90-nél nem lehet kikapcsolni), ezt a Zidoom nem tudta jól kezelni.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Joshi
titán
válasz robi222 #63893 üzenetére
Próbáld ki a tévé saját lejátszójával és nézd meg, hogy ott milyen kép profillal megy. Az XH90 menüje nincs meg fejben, de az a lényeg, hogy ha Zidooval HDMI-n keresztül lejátszod ugyan azt a filmet, akkor ugyan azokat a beállításokat állítsd be. Illetve a tévé beállításában a HDMI beállításoknál állítsd teljesre/kiterjesztettre a beállítást. Konkrét neveket nem tudok írni, mert nekem régebbi Sony tévém van.
Illetve nézelődj az Rtings beállításaiban. Az X900H ugyan az mint az EU XH90.
-
robi222
senior tag
Vettem egy új tv-t. Sony 85xh9096-ot és a hdr tartalom nagyon csúnya rajta. Halvány, nem elég kontrasztos és színes. Kicsi a fényereje a hdr-el, miközben a tv-nek gyönyörűnek kellene lennie. A tv beállításaiban minden automatán van. Pár órát el szórakoztam minden beállítással de nem javult. Zidoo 1000 pro a lejátszó. Van valami ötletetek?
-
Celtis
veterán
válasz gordonfreemN #63888 üzenetére
Manapság már 25i-nek hívják az 50Hz-es interlaced formátumot (50i). Feltételezésem szerint a számítógépes videó szerkesztők és digitális feldolgozás terminológiája lenyomta a műsorszórásban megszokottat. Baromi félrevezetőnek tartom, pont ellentétes a formátum lényegi tulajdonságával.
Látod a kiírást 1080i 25Hz. Másodpercenként 50 váltottsoros félképet visz át a rendszer. De egy félkép közel sem 50% információt tartalmaz, hanem sokkal többet.
25Hz-en nézhetetlen lenne egy sportközvetítés.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz gordonfreemN #63888 üzenetére
Szerintem igen.
-
-
kissdani
senior tag
válasz Csabi1984 #63884 üzenetére
A mostani frissítés pont a VRR-t érinti, simán eltudom képzelni hogy ennek hatására több adat megy át a hdmi kábelen és a tied már ezt nem tudja...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz Csabi1984 #63877 üzenetére
Az esetek 90%-ban a kábel a gond nálam is ez volt, és jópár fórumtársnál is...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Utána olvastam mások is jelezték az ARC anomáliát (XH9096 van nekem) a Sony fórumba igaz én az utóbbi 2 frissítést akkor tettem fel amikor felajánlotta.
Lényegében arról van szó, hogy se Youtube, se a belső médialejátszó, se a plex nem ad hangot, csak képet.
Csak a TV hangszóró kiválasztásakor ad hangot "Audiorendszer" opciónál nem kivéve most, hogy optikaival kötöttem össze a TV optikai kimenetét az erősítő optikai bemenetével.
De őszintén megvallva azért érezhetően dinamikusabb volt amíg HDMI-ről ment a hang[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
Sziasztok a netflix mindenkinél rendesen fut? Nekem nem indul kB 2 3 hetente egyszer majd ujra indítás segít minden más funkció hibátlan... Nem érte.
Fx9005 65 zol. Az alany köszönöm szépen a segítséget -
Zoty4
őstag
válasz szabi__memo #63873 üzenetére
ok, csak az erősítő,m nekem is elállítodott és a 2013as firmwareket is most szedte le múlt héten . Hálózati gebasz volt. Túlaktivkodta a rendszergazda a beállítást
-
Zoty4
őstag
válasz gordonfreemN #63869 üzenetére
+#63870 Joshi
mostanában egyre több eszközön látom. Erősítől, TVk
pedig a pckről már vagy 10+ éve eltünt
szóval nem nyulka-piszka[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Én a YT-s kereséshez mindig a mikrofont használom, tökéletesen felismeri amit mondok...
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Ti használtok billentyűzetet a tévéhez?
Ha igen, akkor tudnátok ajánlani egyet-kettőt, amivel jól megy az XH90 ?
Lehetőleg érintőpadosat. Vagy azok a légegerek jók hozzá?
Nem sűrűn használnám, de utálom, ha keresek valamit a youtubon, vagy máshol, hogy egy hét mire beírok valamit a távirányítóval. -
kissdani
senior tag
-
sp@rtan
senior tag
Sziasztok,
van a családban egy 65" X85D (ha jól emlékszem), ami az alábbi hibát kezdte el produkálni:
Bizonyos ideig hibátlanul működik, majd jön a fenti hiba, utána csak áramtalanítás segít rajta..
Garancia tudtommal már nincs; van esetleg tapasztalat, hogy mi lehet a hiba, hol érdemes javíttatni? Köszi! -
Derron
aktív tag
válasz tepenzed #63854 üzenetére
Nekem gyorsnak tűnik az android, nincs vele gond.
Én felraktam a VLC-t és a KODI-t, eddig mindent megettek.
PLEX el nincs tapasztalatom. Viszont LAN ból ha jól tudom csak 100 as van a tévékben (Szerintem a többi gyártónál is csak ilyen modul van benne) Én WiFi vel használom, 4K youtube, 4K Netflix, eddig egyszer sem állt meg tölteni filmezés közben.
A beépített NETFLIX el jól működik a HDR és a DV. Netflix esetén van előre kalibrált mód, vagy DV tartalom esetén sötét és világos DV funkció is. -
tepenzed
őstag
válasz Derron #63853 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Szoftver mennyire jó, vegyek Apple Tv-t hozzá vagy mehet erre nyugodtan a Plex, Youtube, Netflix gondtalan 4K lejátszáshoz? Leginkább Plexen nézném a tartalmakat konvertálgatások nélkül, direct playben. Lan kábel is van a Tv helyénél, szóval a sebesség nem gond.[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
válasz tepenzed #63850 üzenetére
Én ezt vásároltam kb 3 héttel ezelőtt, meg vagyok elégedve vele.
A 4K videók szinte lemásznak a képernyőről, és a tévé adást is elég jól felskálázza. Blooming jelen van, de nem zavaró, legalábbis nekem. [link] Ha van időd, nézd végig ezt a videót. Egy tükröződés mentes felület nekem kicsit hiányzik róla, de lehet csak meg kell még szoknom. -
Zoty4
őstag
válasz modflow #63849 üzenetére
szerintem kérdezd a céltopikban (kodisban)- kodinak semmi köze a tvhez, egy android alatt futó lejátszó
#63848 szabi__memo: próbáltad netről frissíteni? Dugj rá lant vagy állítsd be a wifit
#63850 tepenzed: tökéletes választás PS-hez. HDMI Kábelre figyelj milyet veszel, mert sok olcsóbb kategóriát nem szeret
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
A Sony Bravia XR-65X90J
jó választás? Méretben nem szeretnék lejjebb menni, így Oled nem fog beleférni. Samsungokat is nézegettem, de anyagminőségban nagyon nem győztek meg, hiába Qled.
Szóval ennyiért ti mást választanátok?
Elsősorban filmezés, de majd PS5 is várható. -
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok,
XF83-as szérián beragadt nálam a 6.6555.
Látom, hogy a legfrissebb már Android 9-es is. Amúgy azt érdemes feltenni?
Első körben azért mindenképp a 6.6575-t tenném fel, ami még ugyanúgy 8-as. Ezt le tudom tölteni valahonnan?
Köszi -
kissdani
senior tag
válasz modflow #63844 üzenetére
Benne van minden MSREPO TELEPÍTÉSE és alatta a képek szájbarágós pontosan csináld meg amit ír és jó lesz...
-
kissdani
senior tag
válasz modflow #63842 üzenetére
Nem tudom hogy az APK file az működik-e. De Kodin keresztül tökéletesen müködik és még sok más is benne van a bővítményébe. Az első hozászólás leírása alaőján tettem fel, nem bonyolult...
-
modflow
veterán
Feltettem USB-re az RTL most+ appot.
Hogyan lehet ezt a tv-n feltelepíteni?? -
kissdani
senior tag
válasz gordonfreemN #63839 üzenetére
Én úgy olvastam hogy ha a közelbe csak akkor igen, ha közvetlen csap akkor nem. De csak azt mondom amit olvastam te gondolom akkor jobban értesz hozzá.. De azért nyugodtabban alszom..
-
kissdani
senior tag
válasz gordonfreemN #63837 üzenetére
Hát ha egyszer a környékre csap a villám akkor biztos... Meg rázott a koax kábel akkora a rendszerbe az áram ugye a jelet az viszi, ezt a tv előtt illő leválasztani...
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz gordonfreemN #63834 üzenetére
Én minden tv elé ilyet tettem kb 10 éve. Az egész endszer elé pedig ilyet. Ezek filléres dolgok de meghálálja...
-
gordonfreemN
addikt
Nekem egyetlen dolog vált be.
Alkohollal már a mostani tv-n nem peobalkoztam a figyelmeztetések hatására, de teljesen bevállt a meleg vízben áztatott és kicsavart törlőrongy, ezzel kórkórösen kétszer áttöröl, majd szárazzal még mikor nedves kórkörösen ismét, majd ha megszáradt nekem még kétszer át kell törölnöm, hogy minden folt lejöjjön, de én mondjuk beteg vagyok, elemlápával világitom hogy lássak minden foltot.
A törlörongy puha legyen, szöszmentes és a képernyőt túlzottan nem szabad nyomni csak enyhén.Ha esetleg fekete háttérnél a clouding rosszabb lenne, óvatosan ki kell simogatni femtről lefele, a közepétől kifele a szélekre
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz modflow #63833 üzenetére
Valóban az is lehet baj, ha túl erős, de ezt csak a szolgáltató embere fogja tudni megmondani alkalmazással/müszerrel, melyik a jó és hogyan. Nála lesz attenuator is, amit a csatlakozóra szerel ha kell.
Ha nem így lenne akkor el kell zavarni, csak egy utcai mutatványos.
-
modflow
veterán
"Szerintem ennek nincs köze a modulhoz ill. kártyához, az csak a kódolt adások kikódolását végzi"
Hát a Vodafone-nál M1-en kívül szinte minden kódolt...😅 Szóval akkor nálam állandóan dolgozik...😅
A jel az erős, az tuti.
Viszont belenyúlni nem igazán tudok, nincs másik elosztóm... -
Zoty4
őstag
TV felpakoláskor összefogdostuk a képernyőt, ki mivel takarítja, mit javasoltok hozzá?
-
kezo0
addikt
válasz modflow #63807 üzenetére
Szerintem ennek nincs köze a modulhoz ill. kártyához, az csak a kódolt adások kikódolását végzi. Az ilyen hiba jellemzően a bejövő jel gyengeségére utal. A Sony tévék elég érzékenyek erre. Sőt, még az is lehet, hogy túl erős a jel. Ha esetleg koax elosztót használsz, meg kéne próbálni átdugni a tévét egy kisebb vagy nagyobb csillapítású ágra, hátha…
Zoty4: nem cl, hanem ci (CI, azaz common interface)
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
gordonfreemN
addikt
Én dell momitorral is megszívtam. DP kábel verzió ugyanaz, 3-ból kettó nem tudja azt ami rá van írva.
Ez nem a készülék hibája, hanem hogy minden hitvány kínai gyárt és ad el úgy kábelt, hogy hazudnak a paraméterekbe. Na meg hogy milyen hosszú.
Nem mindegy mekkora keresztmetszet és milyen árnyékolás illetve csavarás.
Én már megtanultam és ha van rá lehetőség hama vagy delock kábelekkel próbálkozom, az bevállt.[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
Ha már szóba jött a HDMI kábel, használ valaki ilyet? [link] Ezzel működik megfelelően minden funkció?
-
-
Zoty4
őstag
válasz Seicento1960 #63822 üzenetére
Csak szerinted mit csinál 100-ból 90 ember? Nem elkezdi keresgélni a 126. kábelt, hanem az első után visszaküldi a TV-t hogy szar. Kéri vissza a pénzét és vesz egy másik márkájú TV-t és utána köpködi tele az internetet hogy neki is szar volt mint a másik 89-nek és nehogy vegyen más is ilyen készüléket --> ezért baszódik el a japán ipar
(Minap olvastam hogy a kóreai autók is húznak el mellettük, pár hónapja olvastam egy cikket, hogy a japán TV szektorból is alig van már 1-2 márka. Nem is olyan régen még a globális chipgyártásban 50% részesedésük volt, most meg kb meg fog szünni, ha nem figyelnek - mondjuk most a tsmc-vel csinálnak egy közös chipgyárat, japo állami támogatással. Szóval el kell gondolkodni Tokyoban hogy mi a fasz van)
Ezért kéne egyfajta ajánlást írnijuk hogy milyen hdmi-t ajánlanak hozzá. Nem elég hogy min hdmi 2.0, mert a hdmi 2.1el ugyanúgy nem ment az ARC nekem mint a régi 1.4gyel.
Aztán vettem egy sima 2.0-t azzal se, majd valahol olvastam ez az inakustikot és azzal jó lett.[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz Seicento1960 #63820 üzenetére
nincs ezzel baj hogy nem szeret mindent, de legalább írjanak ajánlást hogy ezzel meg ezzel menni fog, ne heteket keljen böngészgetni mire megtalálod 3 vásárlással karöltve.
Pár éve olvastam h semmi különbség nincs egy 4000 és egy 100000 ftos hdmi kábel között, aztán ezek szerint mégis. Nekem az innakustik kábelt már szerette. Ünnepek után meg viszem vissza ami nem kell[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
válasz modflow #63815 üzenetére
ne tudd meg mit szoptam a tetves hdmivel is (vettem vagy 3 dbot mire megy amit szeretnék). Nagyon elgondolkodtam hogy a jövőben vegyek e sonyt. LG kb mindent eszik. Sonynál meg minden szarért rinyál. Ez nem hardware hiba, hanem szerintem szarul írták meg a sonyk programját. Mintha lenne egy windowsod amire nem tudsz telepíteni drivert és csak azt tudja használni ami benne van az előre definiálva az op rendszerében
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Nem lehet hogy a frissítés valamit szoftveresen elrontott?
Se a YouTube se a Plex se a Sony médialéjtszójanak hangját nem hallom. Ugyanakkor biztos hogy nem eszköz hiba mert arc-n megy az erősitőhöz a tv-ből a hdmi kábel és az erősítőre kötött X96max készülékem vígan szól. Áramtalanitsam a Tv-t vagy elég lenne az újrainditás? -
vlevi
nagyúr
válasz modflow #63807 üzenetére
XH90-em van, de a többi (Voda, CI kártya) ugyanaz.
Sajnos nálam sem tökéletes a kép, néha vannak ilyen kockásodások.
Tavaly, illetve az év elején voltak olyan időszakok, amikor nézhetetlnen volt.
Volt amikor fizikailag is, mert kiírta, hogy nincs jel.
Nem tudom bizonyítani, de emlékeim szerint a Voda előtt ilyen nem volt a Sony TV-mmel. -
modflow
veterán
Azoktól kérdeznék, akik X9.J készülékkel rendelkeznek.
Vodafone-os CI kártyáról nézem a TV-t és sokszor látom azt, hogy s kép bizonyos részén, egy adott sávban, ami mindig változik bekockásodik a kép.
Tehát nem az egész képernyő, csak itt ott.A rokonságban van egy ugyan ilyen X93J és azon már nézhetetlen, elvileg CI modul hibás.
Nektek jó?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Egy Anomáliám van. Se Plex, se médialejátszó részről nem nem tudok hangot kicsikarni "Audiorendszer" opcióval csak Tv hangszóróval. Ha jól emlékszem a TV adás viszont kijött házimozin.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest