-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wa2x_
veterán
Mi a különbség a kettőt között? Illetve van-e jobb ajánlat 200e körül mostanság? XH90 lenne az áhított, de over budget. Nem sürgős a vétel, de júliusban esedékes lenne legkésőbb.
KD55XH8077SAEP
KD55XH8096BAEP..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
pvil
tag
Na ez most nagyon jó ár:
https://www.kozpontiszalon.hu/55-100-os-lcd-televiziok/11419-sony-ke-55xh9096b-4k-hdr-android-tv.html
Aki eddig gondolkodott csapjon le rá...
-
DriftD1GP
tag
Hali. 50W828B TV-m RM-ed060 távirányítóján egyik napról a másikra bedöglött egy pár gomb. Olyan is amit nem is használok, pl 3D gomb. És még csak nem is egy helyen sorban romlottak el hanem össze vissza. Tegnap elött este jött ez elő és utána reggel jó volt az összes gomb. Ma reggel megint nem jók azok a gombok. Szétszedtem és kitakarítottam, cseréltem elemeket de nem jó.
Ötlet vagy tipp erre?
Vagy honnan tudnék eredit távot venni jó áron? Csak használtat találtam 2000Ft-ért. -
nickjames
tag
Sziasztok!
HBOGO problémával kapcsolatban kérem a segítségeteket, hátha valaki találkozott már ilyennel. Adott egy 65XH95 TV, amin múlt hét elejéig probléma nélkül ment az HBOGO. Azóta gyakran előfordul, hogy megáll a lejátszás, csak "forog" a kék izé a képernyőn (pufferel?), mintha nem lenne kellő sebességű a letöltés. Egy idő után "ront" is a felbontáson, mintha az HBO szerver érzékelné a problémát, és így próbálna meg "úrrá lenni" a letöltési sebesség problémán, de ez sem segít. Próbáltam Wifin és kábelen keresztül is, az eredmény azonos. Laptopon gond nélkül megy a lejátszás. Végeztem gyári visszaállítást, de nem múlt el a hiba. Az igazi "érdekesség" viszont az, hogy ha a laptopon és a TV-n is elindítok egy filmet az HBOGO-n, akkor a TV-n már NEM jelentkezik a "pufferelési" probléma. Egyszerűen nem értem... Van valakinek ötlete? Köszi előre is!
-
Fastfact
csendes tag
Szia!
Nekem ehhez a TV-hez egy Sony BDV-E2100 van csatlakoztatva HDMI ARC-on.
Ha bekapcsolom a TV-t, kapcsol a házimozi is, kb 20 másodperc múlva lesz hang.
Ami érdekes, hogy a tv-n más értéket ír ki, mint a házimozi. A házimozi 10-es hangerejénél a TV 29-et ír, 20-nál 58-at stb.
Múltkor volt egy idegesítő anomália amit sztem a Vodafone-os médiabox frissítése okozhatott.
Csak a TV hangszórója szólt. Ha átkapcsoltam a házimozira, 10 mp múlva visszarakta TV-re. Ha a CEC-et kikapcsoltam majd vissza akkor működött, azonban ha kikapcsoltam a TV-t utána az esetek nagy százalékában ismét ugyanezt produkálta. A kábelekkel is játszottam, meg csináltam teljes rendszer visszaállítást, nem oldódott meg.
Azóta ismét történt valami, mert kb. 2 hete megint jól működik. kopp-kopphol méz, hol áfonya
-
Joshi
titán
Attól függ mit szeretnél és hogy használod az eszközöket. Én külső lejátszót használok aminek a HDMI kábele az erősítőbe megy, onnan meg a TV HDMI aljzatába. CEC funkciót én kikapcsoltam így minden zökkenőmentesen megy. A tévé hangja optikai kábellel szintén az erősítőre van kötve, ha esetleg a tévé hangját az erősítőn szeretném hallgatni az is működik.
-
wAfu
tag
Sziasztok!
Van valaki aki soundbart/erositot hasznal (e)ARC-on keresztul es megosztana a tapasztalatait ezzel a modellel kapcsolatban: 55XH9096?
Eleg vegyes dolgokat olvastam rola es ez az, ami visszatart. A mostani setupomban nincs ezzel gondom.Koszonom!
-
Vhiktor
veterán
válasz donat_sz #60676 üzenetére
Miért nem csatlakozól közvetlenül HDMI-vel a tvre? Amúgy is dedikált lejátszó minden szempontból jobb mint a tv-be épített saját.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Nem kell hozzá feltétlenül verőfényes napsütés. Elég ha a nappaliban fel van kapcsolva a lámpa (persze függ attól mekkora teljesítményű), vagy pl egy üzletben vagy plázában, váróteremben a sok mesterséges fény miatt is már bőven kevés lehet a max fényerő.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
donat_sz
senior tag
válasz mano42 #60682 üzenetére
Video: [HEVC] / 70.9 Mbps / 3840x2160 / 23.976
16:9 / Main10@L5.1@High / 4:2:0
10 bits / HDR / BT.2020
Audio: [DTS-HD MA/TrueHD Atmos] HuN 5.1 2048, EnG 7.1 4600
Subtitle: [SRT] HuN + Forced, EnGpuffereléssel együtt nem bírt vele... pedig ~10 percig vártuk, hogy megszűnjön az akadás...
a TV-t végül sikerült áterőszakolni az 5G wifire (magától nem akarta, nagyon ragaszkodott a 2.4G-hez és az úgy gyengébb volt mint a 100-as kábeles megoldás) így most a betöltéskor picit küzd vele, de onnantól megy szépen. (NAS szerint ~150Mbit/s-en töltött vagy két percig utána enyhült a terhelése ~70-80 Mbit/s-re). -
-
Magnat
veterán
Üdv,
A KD-65XF8596B-em frissült Androidilag, ha most előhívom hosszú Home nyomással (Button Mapper) a kikapcsolás menüt, utána nem tudok lépkedni az opciók között, illetve az OK-ra sem reagál. Ha ráteszek egy tapipados billentyűzetet, egérmutatóval müködik. Van erre vmi trükk vagy el lehet felejteni a teljes kikapcsolást?̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
donat_sz
senior tag
-
donat_sz
senior tag
Hálózati sebességet, hogy tudok mérni egy sony android tv-n?
Élvezném a szuper 4k képeket az OLED kijelzőn de a 100Mbit/s csatlakozó limitál és sajnos wifin még rosszabbnak tűnik a helyzet (hiába mérek laptoppal 300Mbit/s).
PC-n lejátszva a filmet megy minden szépen és ott a hálózati terhelés a 60-160Mbit/s közt mozog szóval elvileg elégnek kellene legyen a wifi, de ezt szeretném le is mérni, mert valamiért mégis csak szaggat wifiről..@Joshi írt egy usb lan stickről lan gigás lan csatlakozással, azt már nem találtam meg a keresőben, hogy a sony tv-n is sikerült-e kipróbálni és ha igen milyen eredménnyel. Ha tudnál írni róla azt megköszönném!
Tényleg bosszantó, hogy a hálózatról kábelen nem tud a csati miatt minden megfelelő minőségű tartalmat megjeleníteni akadás nélkül
-
vlevi
nagyúr
Vajon a feliratokat hogyan lehet kikapcsolni?
Média cardot használok, DVB-C (voda) adás nezesehez, és az egyik adón egyszer bekapcsoltam a feliratokat, és hiába kapcsolom ki, azon a TV adón, akárhányszor oda kapcsolók, mindig megjelenik a felirat.
Kezd egy kicsit idegesítő lenni. -
Joshi
titán
válasz Vhiktor #60673 üzenetére
Eleve hülyeség az is, amikor besüt a nap a szobába és úgy tévézünk, én úgy eleve nem is tévézek legyen az LCD vagy akármilyen tévé. Az én nappalim keleti fekvésű tehát délután már árnyékolás nélkül is van olyan fényviszony, hogy ne kelljen besötétítenem. Ha pedig nyugati fekvésű lenne, akkor egyszerűen csak lehúznám a redőnyt, vagy elhúznám a függönyt. Verőfényes napsütésben eleve nem tévézünk.
-
Vhiktor
veterán
Igen, aki kifejezetten mozizni veszi annak bőven elég.
Viszont nappaliba tvnek vagy nappal tvnek használva meg kevés.Amúgy is az oled előnye csak sötétben jön (igazán) elő. Nappali fény mellet még az ips panel szürkeje is korom feketének tűnik ezért ott sokkal fontosabb a nagy fényerő.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz PrinceHerceg #60670 üzenetére
Nem ég be és bőven elég a fényerő sőt, sötétben nézve még sok is. Pont most néztem meg a The Wretched-et, ilyen film csak OLED-en jön át. Aki fél a beégéstől annak itt van az LCD, bőven megfelel az is.
-
Vhiktor
veterán
válasz PrinceHerceg #60670 üzenetére
Kontrasztarany és a valódi fekete miatt. Sokkal dinamikusabb a kép.
Valamint nincs semmi melllekhatas mint pl a local dimmingnel.Max fenyeroben tényleg le vannak maradva. 100% full Field fenyeroben meg a béka valaga alatt vannak.
Mindenkinek mérlegelnie kell mi a fontosabb számára.
-
winery
aktív tag
Sziasztok 55xh9096 tévém HDMI1 csatlakozó amin eddig a Telekom set-top box, volt 1080i jelet küld , megbolondult/ hibásodott , csak valós 1080 és 2160 jelet hajlandó megjeleníteni rendesen . PS 5 segítségével teszteltem .
Ha már 1080i vagy 720 akkor rózsaszín pöttyök összevissza és pattogó hangok kísérik a rózsaszín kásás képet.Set-top box képén vettem észre először aztán elkezdtem a HDMI kábelt lecserélni ,de nem lett jobb . Xbox series s jelet se adott ott teljes sötétség volt, PS 5 mivel rögtön 4 K jelet küld hibátlan .
Amikor a set-top box képet próbáltam hangolni a bemeneti forrást és amikor képet (csak ronda volt a rózsaszín vagy fehér pöttyök miatt) azt írta hogy 2k 50p kép róla
Gyári beállítások visszaállítása is megvolt , sajnos nem oldotta meg .
A többi HDMI 2,3,4 szerencsére jól működik .Valami ötlet ,hogy mi a fenét lehet kezdeni vele ?
Bocsánat kicsit hosszú lett .
Jó hétvégét mindenkinek.
-
Joshi
titán
Nézd meg ezt a foci meccs képet. Na ez a DFL.Supercup.2014.BVB.vs.FCB.ts elvileg 2014-ből egy próba 4K közvetítés volt (ez a meccs meg van nekem 13GB a mérete). A gond ott van, hogy most 2021-et írunk és még köszönő viszonyban sincs ilyen tévé adás, holott ez már létező dolog volt 2014-ben is (azt hiszem németeknél). Sajnos ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz starchild #60662 üzenetére
Tulszaturalt színek, pocsék kép.
Kalibrálás nélkül ez nem is lesz jobb. Anetáen fellelheto beállításokat meg felesleges próbálgatni azokkal sem lesz jó. Pl ha lenne 2 teljesen egyforma tvd és csak az egyiket kalibralnam akkorhiába masolnank át pontosan a beállításokat a másikon akkor is rossz lenne a kép.
Sok 9505-t kalibraltam, tökéletesre kalibralhatoak.
A custom képmód van a legközelebb a kalibralt képhez. A cinema xar.[ Szerkesztve ]
-
starchild
tag
Ahogy írom a hozzászólásokat, én is egyre inkább úgy gondolom, hogy velem van a probléma. Mindig ahhoz szoktattam magam hogy utánaolvasok a dolgoknak és úgy oldom meg a gondjaim, főleg mielőtt véleményt nyilvánítok, ezt a szabályt tegnap megszegtem, úgyhogy megérdemeltem a kritikát.
-
-
starchild
tag
válasz robi-k #60658 üzenetére
Van mindigtv, jó a vétel is, viszonylag közel az adó (Kabhegy), rálátás is van, csak a kínálat számomra nem megfelelő. Meg ahhoz tető antennát kéne kiépítenem a normális vételhez, ami nem igazán erőltetnék. Illetve nekem fontos a felvétel lehetősége, ami földfelszíni vételnél nem tudom, hogy működne, gondolom külső vinyóval.
[ Szerkesztve ]
-
starchild
tag
A Libreelec boxon már az előző Sony-n is jelentkezett az alábbi hiba: ha a hdmi jelformátumot javítottra teszem, akkor 4k lejátszás megállításakor a tv elveszti a jelet és nem találja meg, míg át nem kapcsolok egy másik bemenetre, majd vissza. Csak így tudok visszajutni a box főmenüjéhez. Ha meg szabvány formátumon hagyom a hdmi jelformátumot, akkor 4k forrás indításakor "bekékül" a képernyő. Ez lehet bármitől, kábeltől, LE driver probléma, de a plazmáimnál nem jelentkezett.
-
starchild
tag
Köszönöm a beállítási profilokat, ránézek majd.
Sajnos az iptv tényleg nem referencia, nem a legjobb minőség. Kollégám Tarr kábele például egész nézhető volt az ő Sony 55xf85-ösén. De nálam csak iptv vagy műholdas tv elérhető.
Konkrét dolgok: a focimeccsen az egész pályás képen a fű az hol pixelhalmaz, hol egy elmosódott folt, a játékosok kontúrjai pixelesek, gyors mozgásnál egyszerűen belefárad a szemem úgy szétesik a kép, illetve nekem természetellensek a színek. Tudom, hogy ez erősen egyén és főleg szemfüggő, és valamennyire orvosolható a képjavító funkciók kikapcsolásával, minden tvn azzal kezdtem a hangolást, a plazmáimon is. Ma délután próbálgattam saját szemre beállításokat, már jobb valamivel a helyzet. -
törölt tag
Nálam is Mozi1 profil volt a legközelebb.
A Sony-nak jók a gyári beállításai, a meleg2 színtónus viszonylag közel van a REC709-hez.Mondjuk ez sem igaz teljesen, mert nálam csak 7-8 értéket kellet változtatni a fehéregyensúlyon, de láttam olyat ugyanabból a szériából, hogy 15-20 at mozdítottak.
-
Joshi
titán
válasz #62435328 #60654 üzenetére
Én nem kalibrálási értékere gondoltam, hanem bemérném hogy melyik gyári profil van a legközelebb a referenciához (egyszerű mérés). Most elsősorban SDR-ben, mert HDR az megint egy más történet.
Anno a Sony A1 tévémnél a Cinema Pro volt aránylag jó gyári profil, de ugye a mai tévéknél már teljesen más profilok vannak. -
törölt tag
válasz creative_II #60653 üzenetére
Mivel minden kijelző egyedi, így ami az egyikre jó, a másikra szinte biztos, hogy nem.
Szerintem két út van: Vagy kalibrálás, vagy gyári profilok.Én is kínlódtam mindenféle neten talált, meg fórumra beírt beállításokkal, de egyik sem tetszett igazán.
-
Joshi
titán
válasz creative_II #60651 üzenetére
Ha tesóméknál lennék akkor megmondanám. Egyébként semmi extra, egyszerűen csak ki kell kapcsolni a legtöbb ficsört. Most így fejből nincsenek meg a dolgok, mert nekem amúgy OLED van.
ui.: amúgy tervezem hogy CalMan-al bemérem hogy melyik a legpontosabb gyári profil hogy ti is tudjátok mit érdemes használni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz starchild #60647 üzenetére
Nekem is volt plazma tévém, de én soha nem voltam tőle elájulva. Nem vagyunk egyformák az egyszer biztos. Viszont nem gondolom hogy a Telekom IPTV-je referencia tévé adás lenne sőt, nagyon nem az. Én DVB-C Digi adást nézek, de semmi gondom nem volt se LCD sem pedig OLED-en. Most is nézem a foci EB-t és teljesen rendben van.
Még mindig nem mondtál konkrétumot, hogy mi a problémád a jelenlegi XH95 tévéddel. Amiket említesz azok szerintem egyszerű beállítási problémák. Tesóméknak a dobozból kivett XH90 néhány képi beállítás állítása után teljesen jó képe van. Ráadásul az én szemem a kalibrált képhez van szokva.
-
starchild
tag
És akkor a nem annyira rövid tv-s történetem, amiben reményeim szerint benne lesznek a válaszok is a kérdésekre.
Mindig úgy tartottam, hogy monitornak, álló tartalom megtekintésére elfogadható az LCD/LED, de mozgókép (pláne sport) nézésre alkalmatlan a technológiából adódóan, ezért a plazma mellett kötöttem ki, és nem is bántam meg. A 37PV7-től 42G20/30-on keresztül eljutottam az 50GT60-ig. Soha nem tapasztaltam a plazma hátrányait (villogás, beégés).
3 éve úgy adódott, hogy jó áron túl tudtam adni a GT60-on, nem kis rábeszélés és a nagyobb képméret/felbontás utáni vágy hatására. Az Oled nekem nem volt opció az ára miatt, illetve kicsit tartottam is tőle, mert még egy új technika volt. Így maradt a Sony LED, amit elsősorban (a kategóriájában dicsért képmegjelenítés mellett) az android miatt választottam. Sajnos, vásárlás előtt nem tudtam letesztelni, így beüzemeléskor szembesültem a képével. Igen, főleg a mozgás megjelenítés miatt voltam gondban, főként a gyors sportmozgások miatt. Egy hét alatt összehoztam egy olyan konfigot, amit el tudtam fogadni és meg tudtam szokni. Összességében elégedett voltam, a képminőség hátrányait ellensúlyozta a nagy képátló, a 4k léte, és az android rendszer.
Idén sokat gondolkodtam, van-e értelme váltani. Sajnos az OLED továbbra sem jöhetett szóba. Anyagilag sem, illetve a sok üzemóra miatt nem merném bevállalni, tartva a beégéstól. Olyan sokat dicsérték a csúcs Sony LED-eket, ezért belevágtam, és megrendeltem. A hiba az volt, hogy ismét előzetes tesztelés nélkül. Ezért ért tegnap este váratlanul, hogy dobozból kivéve ugyanazokat a jellemzőket produkálja, mint az XF75. Számomra vakító, túlszaturált színek, elmosódott, pixeles látvány, pocsék mozgásmegjelenítés. Tudom, hogy ezek ennek a technológiának a jellemzői, csak hinni akartam a marketingnek, hogy 2 év alatt sikerült csodát tenni a Sony mérnökeinek. Ismét van 1 hetem eldönteni, hogy marad, vagy megy vissza. Ha marad, akkor mindenképpen kalibráltatni fogom. Addig marad a saját beállítgatás. -
starchild
tag
Bocsánat, de munkanap lévén a munkahelyen tartózkodtam, és még dolgozni is kellett, így nem volt lehetőségem válaszolni a kérdésekre. Még1x elnézést kérek, nem volt szándékom flame-t generálni, sem beletrollkodni a fórumba, szidva a topic márkáját. Eddig csak olvasgattam a fórumot, sok véleményt láttam, sok kérdésre választ kaptam, amit külön is köszönök.
A tv nézési szokásaimról: Telekom IPTV-n szinte 100%-ban sport (leginkább kosárlabda, jégkorong, amerikai foci, néha ritkán foci, illetve olimpia idején, minden ami sportmozgás), mellette Libreelec/Kodi média playerről néhány sorozat, pár film, illetve néha egy kis youtube. Nézési távolság kb 3m. -
Joshi
titán
válasz #62435328 #60639 üzenetére
Kizárt hogy a mozgásmegjelenítése jobb lenne a W8-nak mint mondjuk egy XH95-nek. Erről már beszéltünk korábban, vagyis az X1 Extreme/Ultimate jobb mint az XH90-ben lévő X1 4K HDR proci. De ezek szinte csak interpolációnál érezhetők, amit meg kerülni kell.
A plazma mozgásmegjelenítése azért jobb mindennél, mert Track-and-hold tehát sokkal magasabb a mozgófelbontása mint egy Sample-and-hold kijelzőnek. Ráadásul a plazma nem skáláz fel semmit 4K-ra plusz ugye mossa a gyengébb minőségű tartalmat ezért tűnik jobbnak mondjuk egy SD TV adásnál.
-
Joshi
titán
válasz Lali111 #60636 üzenetére
"Egy-egy részletet időnként annyira kiemel (pl. egy fülbevaló, egy arc stb.) hogy elvonja a figyelmet a kép többi részéről."
Ez azért van, mert a film készítői így akarták. Egy LCD-n ez azért nem jön ki ennyire kontrasztosan, mert a háttér világítás nem pixelenkénti, hanem zónákra van osztva tehát nem is tud ilyen lenni. Nagyjából ilyen egy tök sötét jelenetben egy zseblámpázás, amit hirtelen feléd fordítanak. Na ott is kapkodod a fejed. Én azt mondom, hogy azért összességében jobb az OLED mint az LCD. Most tesóméknak vettünk egy 55XH9096-ot, de szerintem nagyon rendben van az a tévé. -
törölt tag
válasz Celtis #60637 üzenetére
Volt nálam néhány hétig VT60, és nálam is azóta az a referencia kép. Nyílván a mozgásmegjelenítás az, ami számára zavaró, de ez természetesen nem a Sony, vagy a 9505 hibája.
Egyébként a W8 széria LED mozgásjavítása áll legközelebb a plazmáéhoz, nyílván a 9505 sem rosszabb?
Tényleg a mostani szériákon milyen a LED mozgásjavítás? -
Lali111
újonc
Bár nem a konkrét témához szólok hozzá, de talán nem haragszotok meg érte. A topic nagy részét végigolvastam és rengeteg hasznos infot találtam itt.
Szuper a topic és köszi mindenkinek!!!!
Sztem én is megpróbálkozom az XH95-tel.
-
Celtis
veterán
válasz starchild #60620 üzenetére
Lehet, hogy itt mindenki pontosan érti, hogy mi a bajod, de én csak annyit látok, hogy sz@rnak nevezed a képet, meg nem tudsz valamiért 4k-t nézni, de egy fikarcnyi információt nem adsz a konkrét problémádról.
Az XH9505 egy bitang jó TV. Lehet, hogy SD TV adással a GT60 plazma képe jobb, de 4K HDR-rel azért alaposan odaver ez a Sony és azt is elhiheted, hogy sokkal jobb, mint az XF75.
Szóval ha a sony és az lcd technológia szapulása helyett egy kis időt a problémád részletes kifejtésére is szánnál, akkor talán kaphatsz itt hasznos segítséget.
-
Lali111
újonc
válasz robi-k #60634 üzenetére
Ízlés kérdése. Én most készülök visszaváltani oledről lcd-re, azért olvastam végig a topicot. Az oled végtelen kontrasztja HDR-rel vagy Dolby Vision-nel 4 K-ban időnként fura képeket produkál bárhogy kalibrálják. Egy-egy részletet időnként annyira kiemel (pl. egy fülbevaló, egy arc stb.) hogy elvonja a figyelmet a kép többi részéről. Nekem ezzel tönkreteszi a filmélményt. Nem a szemölcsöket szeretném látni a szereplők arcán, hanem a sztorit. Ez persze az én szubjektív megélésem.
Amúgy jó minőségű saját fotóknál és videóknál tényleg szuper. -
Technoman
őstag
válasz starchild #60623 üzenetére
Nem értetted, amit írtam (írni szerettem volna) Az LCD-n ne akarjál plazma(szerű) képet. Két teljesen más kategória
De látom megelőztek.
De hogy a másik oldalról is írjunk valami objektívet: bár gyönyörű feketét és képet tudott adni a plazma, én nem tudtam elviselni a folytonos villogását (különben most is egy TX-65 GT/VT60-as boldog tulajdonosa lennék és csak röhögnék a QLED/OLED/Nanoled/QNED/NeoQLED/megazanyámkinjatudjamilyen technológiák versenyén)
Ja, és a beégés[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
" én a helyedben inkább egy OLED-et vettem volna, plazmások általában arra váltanak."
Egyértelmű, már a W8 után is csak OLED-et javasolnak, mert biztos előrelépésnek csak az tekinthető.
Ami benne volt az LCD-ben, azt már 2014-ben kihozták, a többi félig meddig marketing.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
starchild
tag
válasz Csabi1984 #60625 üzenetére
Elnézést mindenkitől, kicsit elment az éjjel az agyam...Valószínűleg a szemem a hibás, mert észreveszek mindent😃
A dühítő, hogy ugyanazokba a hibákba futok bele az xh95-tel, mint a xf75-tel, mikor megvettem. Azzal is legalább egy hétig szenvedtem, míg nagyjából beállítgattam, hogy valahogy kinézzen.
Azt gondoltam, hogy 2 év alatt legalább azokat dolgokat kijavították, főleg, hogy egy tavalyi csúcs készülékről beszélünk. Van majdnem 2 hetem, addig eldől marad-e az xh95, vagy jön vissza az xf75. -
Joshi
titán
Plazma Track-and-hold míg az összes többi panel technológia beleértve az OLED-et is Sample-and-hold. Plusz ehhez hozzájön az, hogy a tévéadások 1080i felbontásúak és ugye ez jobb a plazma Full HD felbontásához. Szóval tegyél ki az XH95 tévédre egy komolyabb 4K HDR videót és csodálkozz. Persze egy OLED még ennél is jobb, de azért ennek a Sony XH95-nek sincs szégyenkezni valója.
ui.: én a helyedben inkább egy OLED-et vettem volna, plazmások általában arra váltanak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A GT60-nal nincs az az LCD ami felveszi a harcot, legalábbis számomra.
Sokszor volt már itt is szó arról, hogy nagyon meg kell nézni mire vált az ember, mert a 4k HDR önmagában semmit nem garantál.
Plazma után, talán 65-ös OLED-be gondolkodnék, esetleg kalibráltasd be, de persze plazma akkor sem lesz belöle. -
Csabi1984
addikt
válasz starchild #60624 üzenetére
Szia! Nem lehet, hogy kifogtál egy hibádzó példányt?
Azt gondolom, hogy ennyi pénzért ez már nem annak a kategóriának illene lennie, hogy sz.r legyen. Én még azt is kijelentem, hogy egy olcsóbb vs drágább készülék között azonos márkában ne a képminőség legyen különbség hanem a technológia, hdmi portok száma, tárhely. Persze ezzel nem azt mondom, hogy az olcsóbb készülék is olyan HDR10 megjelenítésű legyen mint a drágább de azért egy alap TV nézés hasonló legyen.
Persze ezt mondom én akinek egy Samsung 50MU 6102 van amiben a HDR inkább dobozra szánt marketing :D[ Szerkesztve ]
-
starchild
tag
válasz Technoman #60622 üzenetére
Gyere, állítsd be nekem úgy, mint ahogy anno a Pana GT60 kinézett, fizetem a kiszállásodat, egész hétvégére....
És olvass vissza. Belépú szintű Sony Led-et beállítottam magamnak és használtam több mint 2 évig. Mert elfogadtam, hogy olyan, amilyen. De 2 évvel később azért talán elvárható, hogy egy 'csúcs' uhd hdr mittoménmilyen led tudjon annyit.....
Tudom, szolgáltató a hibás meg mindenki és főleg én, bár az eddig működő htpcmen is olyan hibába futok bele, amibe pár éve nem. Így gyakorlatilag nem tudok 4k tartalmat megnézni.
De ez is az én hibám, hogy hagytam magam megvezetni.[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Sajna a plazmának is voltak hibái de azért ne hasonlítsunk már egy teljesen más technikát már az LCD-hez (függetlenül attól , hogy itt is volt több mérföldnyi fejlődés az utóbbi 10 évben) Mindezt több mint egy évtizednyi Pana plazma tulajként mondom, ill. hogy az összes Pana típus végig kísért, az életem során.
+ a híresen szar magyar adás minőséget sem tekinteném hivatkozási alapnak.
Nézd meg mondjuk egy FHD/4K anyaggal. Lehet, hogy megváltozik a véleményed. -
starchild
tag
65f'xf7596-ról frissítem 65xh9505-re. Nagy különbség, mondhatnák.....igen. De a képminőség ugyanollyan sz+r. Gratulálok, Sony, gratulálok nagamnak, hogy megvettem az újabb technikát, bízva , hogy jobb lesz a a kép is, amit látok.
Telekom ipt tv. ...tudom, reklamáljak a szolgáltatómnál....ott is fogok.
De hogy ugyanúgy szenvedhetek napokig a számomra jó képbeállításokkal, azt nem gondoltam.
Egykori Pana plazma tulajdonosként elkeserít a technikai visszalépés, ami történt az elmúlt pár évben. Aminek hangot is adok, bár visszhangja kevés lesz. -
Boxi88
őstag
Sziasztok,
Lenne itt olyan a csoportban aki megtenné, hogy egy 50w755 alaplapját átállítja nekem másik típusra?
Természetesen nem ingyen kérem! -
PrinceHerceg
őstag
válasz newmoonlight #60607 üzenetére
Hálóban aludni kell nem? Szervízben meg kb ilyen hibaleírással szimplán kiröhögnének, szóval kár a gőzért!
[ Szerkesztve ]
-
newmoonlight
senior tag
válasz Vhiktor #60612 üzenetére
Mindig is VESA-konzolon volt, de csak 2-3 hónapja csinálja. Kezdetben nem volt semmi baja.
Celtis: Ehhez én valószínűleg analfabéta vagyok. Leszedni, a helyéről, elcihelődni vele szerelőhöz (aki vagy megoldja a problémát, vagy nem) meg elég macerás, úgyhogy vagy
a, megvárom amíg egyéb (szervizt igénylő) baja lesz és akkor javíttatom ezt is
b, kivárom azt a pillanatot, amikor annyira felidegesít, hogy beleb xok egy kalapácsot a kijelző közepébe és problem solved
c, mint "b" pont, csak nem kalapáccsal, hanem egy szellőzőnyílások közt befújt PUR-habbal (betonnal, bitumennel, stb.)“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Doller
tag
válasz kolosszus87 #60601 üzenetére
Még ráérek a vásárlással.
-
Vhiktor
veterán
válasz newmoonlight #60610 üzenetére
Már a kezdetektől fogva csinálja vagy egy speciális időponthoz köthető, pl amikor felkerült a falra?
-
Celtis
veterán
válasz newmoonlight #60610 üzenetére
Szétszedni, összerakni, csavarokat lazítani és újrahúzni.
-
newmoonlight
senior tag
válasz Vhiktor #60609 üzenetére
Nem a hangszóróból. Igen, valószínűleg hőingadozás, a kérdés az, hogy mely alkatrész hőingadozása, és mit lehet tenni vele?
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Vhiktor
veterán
válasz newmoonlight #60607 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy a hőingadozás miatt van.
Ha a hangszóróból jön a hang az más.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
newmoonlight
senior tag
Segítsetek plíz, mert agyfszt kapok. Egy éves Sony KDL-40WD650 kikapcsolás után 15-20 percig úgy pattog, mint az állat. (Nem a talpán van, hanem VESA-tartón, de ha mozgatom, nincs hangja.)
Nem diszkrét kis cicergés, hanem (hangerőre és jellegre) kb. olyan, mintha egy grafitceruza törne el. Percenként... Este, elalvás közben baromi kellemetlen. Akkorákat ijedezek, hogy ihaj. Ötlete valakinek?“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Vhiktor
veterán
Külföldi fórumok és szaklmai oldalak tele vannak vele.
Sok csalódott felhasználó kéri vissza a pénzét, miután rájött, hogy mit is kellene nézni.
Vagy megpróbálkozik a manuális kalibrációval, ami ugye még nagyobb felkészülést, időt és odafigyelést igényel.Mit értesz az alatt, hogy annyira mér mást és mást mint a HCFR?
Én nem a mérési eredményre gondoltam, hanem hogy autocal után ha megnézed a fehéregyensúly beállításait a tv menujében, különböző szinteken akkor mindig más lesz, soha nem lesz egyforma. Ahányszor lefuttatódik az autocal annyiszor lesznek mások ezek a beállítások.
Pl. 1. futtatás után 80% stimulusnál a piros = 50, zöld = 45, kék =38 lesz. Ha mégegyszer lefuttatod az autocalt akkor 2.jára mondjuk ezek az értékek 55, 48, 45 lesznek.
Ugyanis mindennemű logika nélkül össze vissza állítja a fehéregyensúlyt minden egyes szinten amíg egy bizonyos deltaE érték alá nem csökken az eltérés.
Ökölszabály, hogy deltaE alapján soha nem kalibrálunk.
Itt egy idézet:
AUTOCAL is a name that CalMAN uses, and it's not related with any kind of color science since it's trying to apply a random adjustment of specific color point until the dE will be low, when a dE is low, it will move to next points.
So if you perform 20x autocal, you will have different results each time.
It will also add banding, distortions, and discolorations since the adjustments from one point to another are not following any logical change of values with the linearity of changes per color channel.
-
Vhiktor
veterán
Calman autocal részhez annyit tennék, hozzá, hogy általában csak ront a gyári képen, nem ajánlott ez miatt az eszközök és a szoftver beszerzése sem.
Sajnos mindenféle logika nélkül állítja ugyanazokat a paramétereket, amik felhasználói menuből állíthatóak, ezáltal banding és black crush és részletek elvesztése lesz a végeredménye.
Ha egymás után többször lefutattják az autocalt (akár kalibrálás után rögtön), mindig más és más beállításokat fog adni, ami none sense
Sok tévét kellett már rendbe tennem autocal után.
-
Derron
aktív tag
válasz kolosszus87 #60601 üzenetére
Nah mire ez bemegy 500 alá . Mondjuk ez felveti a kérdést, hogy megéri egyáltalán 500.000ft ot kiadni egy LED ért mikor már OLED is van ennyiért.
-
kolosszus87
senior tag
válasz creative_II #60595 üzenetére
VRR még sokáig nem lesz, még a PS5 sem tudja, valszeg akkor kapják meg a kompatibilis Sony tv-k a VRR frissítést amikor a PS5 is megkapja majd.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
kolosszus87
senior tag
válasz Doller #60592 üzenetére
XH95 utóda az XJ95 lesz, hamarosan megjelenik, Media Marktnál már előrendelhető...és azért messze nem lesz 1 misi a 65-ös méretben, persze így is nagyon drága az XH95-höz képest miközben képességekben nem fejlődött sokat: [link]
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen processzort vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Gyúrósok ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lexus, Toyota topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.