-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aby_2014
aktív tag
Ezt privibe leírom majd....
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Aby_2014
aktív tag
Szerintem ezekre a képekre gondolsz
[link]Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Ger_man
senior tag
válasz gordonfreemN #63785 üzenetére
A képenyő kapott valami speckó bevonatot, jobb lesz tőle a betekintési szög, de sajnos ront a kontraszton. Akinek fontos a jó betekintési szög, mert mondjuk 3-4-en nézik általában annak jobb választás lehet az XH95 (XJ95).
-
Zoty4
őstag
válasz gordonfreemN #63785 üzenetére
xh 2020 model a j 2021
igen 1,5x annyiba kerül, azért is nem azt vettem. Ennyivel nem ér nekem többet -
gordonfreemN
addikt
-
Derron
aktív tag
Sosem használtam még a tévé műsor rögzítő funkcióját, de felmerült egy kérdés.
Az működhet, hogy műsort rögzítek és közben PS5 el játszok a tévén?Ha jól tudom azt nem lehet, hogy X csatornáról rögzítek, de közben Y-t nézem. De mi a helyzet ha külső forrást jelenítek meg?
-
szkutyi
addikt
válasz gordonfreemN #63780 üzenetére
-
szkutyi
addikt
Hűha elég vegyes..lócal dimming zónák és fényerő tuti..illetve a képfeldolgozó chip talán.teo szerint is Sony legjobb lcdje filme az az xr95j
-
Zoty4
őstag
menj el és nézd meg pl a westendben levő sony boltba őket, tényleg brutál a különbség, ha egymás mellett a kettő. 95j kb mint az oled, olyan képe van. De ha nincs a 90j mellett a 95j akkor ott se csalódsz, én is azért vettem az olcsobbikat. Gyönyörű képe van annak is
-
F-ECT$
titán
válasz Hullamos #63769 üzenetére
Most inkább 55-ös tv-k vannak már, 49-50 kezd kikopni.
Ha tudsz még tavalyi modellt venni (H kódjelzés), az picit jobb lehet ár érték arányban, bár az idei moddelek (J kódjelzés) ára is már elég sokat esett.
Ebben az ársávban vagy egy nagyon jó minőségű 55-öst tudsz venni, vagy egy picit rosszabb (de még mindig nagyon jó) 65-ös tv-t.
Ha nem Sony, akkor egy LG Oled is beleférhet egyébként.Dive ever, work never.
-
ArGab
őstag
válasz Hullamos #63769 üzenetére
Ha filmre kell akkor szerintem inkább XH95 amíg még kapható. 55-ös méretben 400 alatt kapni mostanában Sony szalonokban, éppen mikor mennyire akciós. Ez az igazi csúcs Sony LCD most, mint anno a W8 volt (meg az utód X95J de az 65+). Az XH90, X90J több dologban is gyengébb tudású, előnyük tudtommal csak játék esetén van (HDMI 2.1, VRR, stb).
-
Hullamos
tag
Sziasztok.Uj vagyok a csoportban,ezert a segitsegetekre lenne szuksegem....a minap adtam el a regi 50W809c Sony tvmet es uj utan kene nezzek,csak zold fulu vagyok ezen a teren(bezzeg mibkor a 809c vettem hogy vagtam a Tv-ket).
Szoval a keret 300-400e lenne szinten sony andorid/google tv legyen,4k, es 50-55 meret......mit ajalnatok?
Elore is kosz a valasztHa nem allsz ki valamiert,akkor elbuksz mindenert.
-
modflow
veterán
Köszi megnézem, bár nem használok kodit, Zidoot használok.
-
kissdani
senior tag
válasz modflow #63763 üzenetére
Nekem tökéletesen működik kodin keresztül. Rengeteg alkalmazás megtalállható a bővítményébe. Itt nézzél szét az első összefoglaló leírása alapján csináltam...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
modflow
veterán
RTL most-ot hogyan lehet feltenni a TV-re?
-
kissdani
senior tag
válasz Aby_2014 #63761 üzenetére
Igen azt megtaláltam de akkor már kapcsolja arcon az avr-t. Nekem úgy kellene hogy csak az Optikain menjen a hang a soundbar arra van kötve... És ha nem akarok rombolni a 2x30cm-es jbl subbal akkor csak az kellene. Ezt meglehet valahogy oldani?
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
XH90-en hogy lehet az optikai kimenetet kapcsolni? Sehol nem találom a menübe...
-
szkutyi
addikt
válasz gordonfreemN #63756 üzenetére
Akkor nem ez volt az..majd ha lessz kis időm elő keresem mivel idézhető elő az adott effeckt.de nem sok értelme van amúgy, mert ezt tényleg csak tesztel során látni.:)
-
Celtis
veterán
válasz gordonfreemN #63754 üzenetére
Ugye az egész forrása a film alacsony képkocka száma.
Viszont sajátos módon stutter szempontból pont az olcsóbb 60hz-es tv-k, a lassabb panelekkel jobbak. Márkák között sincs különbség. Az rtings ezt a paramétert is méri, megtalálod a tesztekben.Joshi előttem pontosan leírta, hogy mit lehet ellene tenni, és mi ezeknek a hátulütője.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz gordonfreemN #63748 üzenetére
Tudom. Az a stutter.
A judder az amikor nem egyforma ideig jelennek meg a képkockák. Egyik hosszabb, a következő rövidebb ideig.
Az rtingsnek van erről is egy nagyon jó magyarázó videó sorozata. Ez az első rész. [link] -
szkutyi
addikt
válasz gordonfreemN #63733 üzenetére
-
szkutyi
addikt
-
-
kissdani
senior tag
-
modflow
veterán
Forma 1-et néz valaki Vodafone CI modullal?
Most az adás kockásodik néha, vagy már az én TV-m is hibás?[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Most esik le hogy énis mikor megvettem ugyanígy szívtam a kábellel hogy nemvolt ARC. Csak nem ugrott be, lehet öregszem... De örülök hogy megjavult.
-
Celtis
veterán
válasz gordonfreemN #63739 üzenetére
Ez a stutter. A judder az egyenetlen sebesség.
-
Celtis
veterán
válasz Derron #63734 üzenetére
Nem. Azt irtam, hogy a tv - megfelelő beállítással - kadenciahelyesen tudja lejátszani az alkalmazásokkal is a 24p filmeket. Emiatt nem szükséges külső lejátszó.
24p filmeknél pont az alacsonyan fps miatt természetes a darabos mozgás az ilyen típusú jeleneteknél. Ettől mozi a mozi. -
Zoty4
őstag
Srácok jó hír, kicseréltem a hdmit egy drágábbra is megjött az ARC
-
Joshi
titán
válasz Derron #63737 üzenetére
A 24p filmeknél az oldalpásztázós részeknél szaggatva is fogod érezni, ugyanis a 24fps nagyon kevés. Ha viszont interpolációt állítasz be, akkor meg folyni fog a mozgás ami ugyan csak furcsa lesz. Ezzel együtt kell élni. Egyébként a BFI lehetne a megoldás, de az meg fényerőcsökkenéssel és vibrálással jár.
-
Derron
aktív tag
válasz kissdani #63736 üzenetére
Közben bele néztem a The Dark Knight Rises ba, itt az elején mikor a szikla falnál repül el a gép, a gép mozgása egyenletes, de a szikla mintha akadna. A film üzemmódot felraktam magasra, így már kevésbé szaggat, csak ugye így meg plusz képkockákat rak be.
Azt hittem egy 120hz es tévénél ezekkel már nem lesz gond, mondjuk még mindig lehet hogy felhasználói hibáról van szó.
-
kissdani
senior tag
válasz Derron #63734 üzenetére
Simán lehet hogy a Release a hibás. Indítsd el laptopon vagy asztalin hogy szaggat-e? Sanszos hogy fog.
-
Derron
aktív tag
válasz Celtis #63724 üzenetére
Tehát akkor a megoldás egy külső lejátszó lenne?
Most előjött egy zavaró dolog:
Halálos Iramban 9 ben mikor a dzsungelben száguldoznak, van egy jelenet 22 perc környékén mikor a kamera fentről mutatja őket, és pálmafák alatt száguldanak el. Itt az autó mozgása tökéletes, viszont a fák szaggatnak. Már kikapcsoltam a Motionflow-t állítgattam mindenhova, de Kodiban és VLC ben is ezt csinálja. -
kissdani
senior tag
válasz szkutyi #63727 üzenetére
Jah és egy építő kritika nem bántásképp, de 1k-t megér és fényévekkel jobban mutat. Behúzós kábelcsatorna.
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz szkutyi #63727 üzenetére
Kedves szkutyi fórumtárs, modhatsz akármit de az első képedhez hasonló silány minőséget semilyen úton módon nem tudsz az enyémből kicsikarni...
-
Celtis
veterán
Korrigálom magam.
Valóban az ARC ugyanazt a vezetéket használja, ami az Ethernet. Elvileg tehát tényleg olyan kábel kell, amelyik "with Ethernet". Mindazonáltal szerintem ez alapból benne van ma már minden HDMI kábelben és nagyon csodálkoznék ha pont abban nem lenne, amit linkeltét.Továbbá a tv-n megjelent hibaüzenet nem közvetlenül ARC kapcsolat problémára utal. Az ARC-on csak a hang megy egy irányban, a vezérlés a CEC szálon történik, és ez a "megszakadt a kapcsolat" is azt jelenti, hogy a tv nem tud CEC-en kommunikálni az erősítővel.
Ilyenkor első körben mindig az egyéb HDMI-n csatlakoztatott eszközök a gyanúsak. Egyetlen eszköz is pl. egy STB vagy egy áramtalanított médiaplayer ez egész rendszer CEC kommunikációját blokkolja. Érdemes úgy kipróbálni, hogy lehúzol mindent és első körben csak a tv és az erősítő van bekötve.
-
Celtis
veterán
válasz Jakesz #63723 üzenetére
Az android tv csak 60hz-et tud. A Kodi és egyéb alkalmazások 3:2 pulldown-ban tudják csak lejátszani a 24p filmeket. Ez ugyan juddert okoz(na), de a tv megfelelő mozgás beállításokkal ezt detektálja és a kadenciát helyreállítja interpoláció vagy egyéb művi beavatkozás nélkül.
Az rtings-en megtalálhatók az ehhez szükséges javasolt mozgás beállítások.
-
Derron
aktív tag
A tévére telepített VLC képes 24p ben filmet lejátszani? Vagy ehhez külön dedikált média lejátszóra lenne szükség? Ha 24p ben megy a film azt ki is írja valahol? A régi sony tévémen volt rá egy külön profil amire automatikusan átváltott ha ilyen tartalmat észlelt.
-
kissdani
senior tag
Mindenképp kell az arc, még ha nincs earc, akkor is ezerszer jobb mint egy optikai. Már ha csak a vezérlést nézzük, ki be kapcsolja az Avr-t nem kell két távirányító stb.
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz gordonfreemN #63719 üzenetére
Jónak nézki ez is.
-
kissdani
senior tag
-
Zoty4
őstag
válasz Celtis #63705 üzenetére
egyáltalán nem működik az arc, már szarrá álitgattam az erősítőt, a tvt, kicseréltem a 1.4 hdmit a fentebb linkelt 2.1re, de semmi. Régi TV-t tökéletesen vitte 1.4 hdmin az arcot
Ennél meg erősítőn átmenő cuccokat megjeleniti a tv de a tv hangja nem megy vissza az erősítőre
Hétvégén elugrok alzába az új kábelért aztán kiprobálom, ha nem akkor hívom hetfőn a sonyt
jövő héten sanszosan jön a zidoo lejátszó
[ Szerkesztve ]
-
-
kissdani
senior tag
Még a fehérnél is durva lenne, de ennél a sötét kéknél. Úgy ment volna vissza mint a szél a tv ahonnan jött.
-
kissdani
senior tag
Csak a kép olyan vagy tényleg ennyire durván sötétek a sarkok? Jobb oldalt alul felül..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest