- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Amazon Kindle
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen processzort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- CES 2025: GPU, CPU és AI dömping
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz modflow #62189 üzenetére
Ne gondold! 2 éven belül ha visszavihetem, és visszakapom az árát - mág ha nagyon jó áron is vettem, nyilván megéri majd és kicsit hozzáteszek, már megvan az új modell (vagy addigra már hozzátenni sem kell majd...).
Szóval de, számolj csak be kérlek, hogy mire jutottál és ha lesz fejlemény.
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
törölt tag
válasz modflow #62189 üzenetére
Nyílván azért nem viszik vissza, mert elégedettek, vagy pusztán eltörpül a sok pozitívum mellett az a néhány negatív dolog.
Ne gondold, hogy más tv-nél nincs hasonló, az LCD már eleve egy nagy kompromisszum, ennyi pénzért meg pláne! Nem tudom mire szeretnéd váltani, de szerintem az LCD-t felejtsd el!Persze megértem, hogy téged zavar, de őszintén szólva csodálkoznék, ha vissszaadnák a pénzt, vagy adnának egy másik (jobb) modelt!
-
syler123
veterán
Nekem van hogy a soundbart is bekapcsolja hdmi-n keresztül Sőt, olyan is van, hogy ki sem kapcsolja, amikor kikapcsolom a tv-t. A hangerőt amikor állítom a tv távirányítóval, ha folyamatosan nyomva tartom, akkor utána nem lesz szinkronban a tv hangerő és a soundbaron megjelenő hangerő, csak ha egyesével pötyögtetem...
Vannak azért érdekességek ezzel az xh90-el, de én már megszoktam, a képe tetszik, de a következő tv mindenképpen oled lesz. -
axlfsi
veterán
válasz modflow #62187 üzenetére
Azért ilyen, leginkább szkeptikus mindenki, mert ha te eléred, hogy pénzt adjanak vissza, akkor az nagyon durva precedens lenne és onnantól kezdve ezt mindenkinek meg kell tenniük... Az viszont nem kis teher lenne nekik (jó, oké, tudom, nagyon nem kell sajnálni őket, nem roppannának bele, de azért mégis csak a 2020 top TV-je volt a Sony-nál, biztosan rengeteget értékesítettek... Nem lenne kis dolog, ha ezeket visszavennék).
-
modflow
veterán
válasz kolosszus87 #62182 üzenetére
Szerintem ez a minimum.
Ennél lehet rosszabb is, mert van pár jó ügyvéd/jogász ismerősöm is, ők is szívesen írnak nekik, de nem szeretnék arra sort keríteni...[ Szerkesztve ]
-
RÁK_
tag
válasz richies #62183 üzenetére
Nekem is van ledsor mögötte a TV USB portjára dugva (XH9505).
Nekem lekapcsol egy idő után ha kikapcsoltam a tévét, de utána random időközönként felkapcsol újra, aztán megint elalszik később megint felkapcsol és így tovább. Idegesítő eléggé. Utána olvastam ez a Bravia standby bug. Ha kikapcsolod a tévét akkor is időnként bekapcsolgatja az USB-n a feszültséget. Én kihúzom az USB-ből mikor kikapcsoltam a tévét és bedugom mikor nézem. Nem túl 21. századi megoldás -
törölt tag
válasz Piftuka #62178 üzenetére
Az én W8-am kb 3 éve vettem használtan, az eladó állította, hogy keveset használta, de persze mondani bármit lehet.
Akárhogy is mostanra már 7 éves lett, nálam biztosan sokat ment, ráadásul úgy, hogy folyamatosan Max háttérfénnyel, mivel a kalibráló Impulzus motionflow-t állított, ugye ott meg kompenzálni kell a háttérfényt.Szóval tartottam tőle, hogy egyszer már nem tudom bekapcsolni, és akkor hirtelen, kényszerűségből vehetek valami épp aktuális modellt, ami vagy jó, vagy nem, Isten tudja mennyiért.
Az XH90-ről csak jókat olvastam, ráadásul ez a nagyberűs PS5 tv, leárazva, 65-ös méret, 0%thm.
Na mondom most vagy soha!Bevállt, az első benyomások abszolult pozitívak, de megnézem ezt a blooming jelenséget.
-
axlfsi
veterán
válasz richies #62183 üzenetére
Ja kerem szepen, aki nem fizeti meg a
z árátminőséget!
Ha szabad javasolnom, akkor a Blitzwolfnak van egy csodas ilyen bizgenytyűje, hibátlanul teszi a dolgát (Banggodról 2-3 nap alatt itt volt, EU raktárból).[ Szerkesztve ]
-
manu75
aktív tag
válasz Piftuka #62178 üzenetére
Ha Te nem tudod mire "cserélnéd" (de ne kelljen) akkor én mit csináljak. Apukámhoz vettük nemrég a 49xh8577-et, de sajnos még nem tudtam kipróbálni rendesen. Netflixet megnéztem rajta, majd váltottam a nagyobb csomagra, hogy ők is tudják nézni, de a rossz wifijük miatt a "4K" netflix meg nem megy csak tölt folyamatosan. Időm még nem volt kitalálni valami esztétikus megoldást. Erre a tévére ír HDR10-et mint tulajdonság, majd viszek rá valamit lemezen és kipróbálom milyen. Egyébként ezt a HDR-t be kell kapcsolni vagy alapból megy?
-
Piftuka
veterán
válasz manu75 #62150 üzenetére
Megértem a dilemmádat. Nem könnyű a váltás arról a kiváló készülékről.
Nem írtam még, de bő 1 hete sajnos meghibásodott a kedvenc 55W809c televízióm! Még várom a szervizt, hogy megnézze, javítható-e.
És nagyon remélem, hogy az, mert éppen pár hete néztem meg a "Gravitáció" című filmet, benne az ominózus "Sandra Bullock az űrben pörög, miközben fel-feltűnik a kamera középpontjában a sisakvilágítása" jelenettel, amely segítségével a "blooming" jelenséget szokták tesztelni...
Hát bizony öröm volt látni, hogy az űr feketéje fekete, a csillagok jól körvonalazva ragyognak, és a lámpa fénye körül sincsen semmi "derengés".
Egyszerűen komolyan a leghalványabb fogalmam sincsen, hogy ha és amennyiben nem javítható a "W809c", akkor ugyan mire cseréljem.
Én feliratos filmeket nem nagyon nézek, de a mostani, megosztokott látvány után a "blooming" jelenséget - attól tartok - én sem bírnám megszokni.
"Aquila non captat muscas."
-
axlfsi
veterán
válasz richies #62175 üzenetére
Gondolom azert, mert az USB portok igy vannak konfiguralva, hogy meg standby modban is van rajtuk 5V. Van ilyen.
Egyebkent nekem is van hatul LED szalagom, de en a taviranyitojaval kikapcsolom, amikor a TV-t is... nem nagyon megterhelo. Fogadd el es lepj rajta tul
-
axlfsi
veterán
Ha mar itt tartunk; teljesen sotet szobaban nem is javasolt TV-t nezni. Egyszeruen mindamellett, hogy konkretan nem tesz jot a szemnek (romlik tole), igazabol kenyelmetlen, kellemetlen is ... nekem nagyon-nagyon regota vagy a TV mogott van valami halvany pilacs vagy a TV kozeleben, de hatulrol erkezo, enyhe megvilagitas. Maskepp mar nem is tudnek filmet nezni, egy HDR-tol ilyen szobaban pedig szerintem sirva rohannek ki fel perc utan
-
manu75
aktív tag
Igazából arra pályáztam volna, majd decemberre vagy jövő tavaszra ha olcsóbb lesz, de nagyon kiábrándított. A soundbar is elfér alatta már ennek is utánanéztem mivel kb. 7 cm magas a talp. De nem szürke feliratot szeretnék nézni. Nagyon úgy fest, hogy mindenképp ki kell majd próbálni valami üzletben nem fogom csak úgy a neten megrendelni. Egyébként az oleden is megvan ez az erős blooming jelenség?
-
csigababa
csendes újonc
Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni.Adva van egy 37 cm crt sony kis tv,az a problémám,hogy nem tudom eltüntetni a csatornaszám kijelzést a képernyöröl,van rá valami megoldás?köszi
-
modflow
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz modflow #62156 üzenetére
Hónapokban?!
LoL, elmennek a picsbe! ... Egyébként meg szerintem nem tudja mit beszél, csak próbált úgy fogalmazni, hogy ne ígérjen semmi közelit, ha esetleg másképp alakul, ugyanis még ők sem tudják... Legfeljebb Japánban pár mérnök.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz modflow #62124 üzenetére
Ma meg ezt kaptam:
Kedves .....,
Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot.
Tájékoztatjuk, hogy a technikusaink információja alapján érkezni fog egy szoftver frissités a következő hónapokban, ami javitja a készülék problémáját.
Köszönjük türelmét.Szóval mindent, amit írtam, oké. Végül is a következő hónapOK mindjárt itt van.
Kapják be! 😄😂 -
kolosszus87
senior tag
válasz manu75 #62150 üzenetére
W809c nem HDR képes tv, a blooming elsősorban HDR tartalomnál feltűnő jelenség. SDR anyaggal nem jellemző az új tv-k esetén sem.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
manu75
aktív tag
válasz Piftuka #62066 üzenetére
Megnéztem azt a videót amit DJosef linkelt szept. 15-én az XH90 és XJ90 összehasonlításról. Az a blooming jelenség tényleg ennyire látszódik mindkét tévén? Feltételezem, hogy a szériatársain is ilyen észrevehető akkor. Nálam egy 55w809c van, nekiálltam célzottan egyik este direkt még sötét filmet is kerestem netflixen szándékosan ezt figyelve sem tűnt fel, hogy körbevilágítaná a feliratot. Mostanában éppen sok feliratos filmet nézünk, és tervben van egy új tévé, de ha így világít ha felirat megy nem szeretnék túlozni, de ez borzasztó látvány.
-
DJosef
őstag
válasz axlfsi #62148 üzenetére
Azért hibás az elképzelésed mert ahogy írtad out-of-box állapotban is írták már a 4k120,VRR,ALLM funkciókat a specifikációban kiegészítőve azzal,hogy egy majdani jövőbeni frissítés teszi elérhetővé. Ezt a videojel-támogtás fül alatt is megtehették volna így például: 3840x2160 (60Hz, 100/120Hz*1) *1Egy majdani jövőbeni frissítéssel lesz elérhető.
Forget about it
-
axlfsi
veterán
válasz DJosef #62147 üzenetére
Na, egy utolso probalkozas es aztan ne untassuk a kollegakat, mert nekem lesz kellemetlen (es mar korabban meg is kaptuk, hogy unalmas a tema).
Szoval!
En ezt ugy ertelmezem es ugy gondolom, hogy:
Mikor megjelent a TV, kapott egy muszaki specifikaciot es ezen felul volt vele egy terv, ami reszet kepezte tobbek kozott egy olyan jovobeni firmware frissites, ami meghozza majd az igert fejlodeseket. Ezek voltak a 4k@120Hz, a VRR es ALLM. Ebbol az elso tavaly megjott, DE!
A hangsuly a jovobenin van.
Mivel gyarilag NEM ezzel a firmwarrel kerulnek forgalomba a TV-k (most attol tekintsunk el, hogy esetleg a legutolsok a gyartosorrol mar akar igen - ezt nem tudom, a lenyeg abban van, hogy barhol lehet egy beragadt keszlet - sot!), ezert nem valtoztathatjak es nem is valtoztatjak meg mar soha a hivatalos termeklapon a muszaki specifikaciokat, annak ellere, hogy azota mar jott egy fw frissites, ami hozott 4k@120Hz-et. A lenyeg, hogy out-of-box allapotaban te nem rendelkezel ezen a TV-n a 4k@120Hz-cel es ez ott a Sony oldalan mar soha nem is fog maskepp kinezni, meg ha meg is jon valaha tokeletes es hibatlan minosegben, akar a VRR es ALLM, ez ott a parametereinel mar igy marad orokre.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
DJosef
őstag
válasz axlfsi #62141 üzenetére
&kolosszus87
Srácok ne már, szövegértés...
Egy szóval sem írtam a filmre 120Hz-et.
"4K 100/120 Hz alatt szeretne filmeket nézni vagy játszani." Gondoltam a sorrend miatt is egyértelmű,hogy melyik mire vonatkozik."Ertem amit irsz, de en meg mindig ott tartok, hogy mi bizonyitja azt, hogy a tavaly decemberi 4k120-cl kapcsolatos fw frissites nem hozta el valoban a 120hz-et 4k-n?"
Eleve nem tud 3840x2160 felbontásban 100/120 Hz megjeleníteni.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
-
axlfsi
veterán
válasz DJosef #62139 üzenetére
... 120hz-en nem nezunk filmet
Ertem amit irsz, de en meg mindig ott tartok, hogy mi bizonyitja azt, hogy a tavaly decemberi 4k120-cl kapcsolatos fw frissites nem hozta el valoban a 120hz-et 4k-n? Sok panasz van a blurre - teny. Vizsgaljak a hivatalos allaspont szerint - teny, ... de kb itt tartunk es a Dirt5 nem lehet relevans most, plane, ha masutt sem szebb ugyanezen konzolon.
En inkabb attol felek, hogy amikrol olvasni lehetett, miszerint igerhetnek ide barminek is az eljovetelet, ha egyebkent a kepfeldolgozo processor egyszeruen k.e.v.e.s ... oszinten; ha nem igy harangozta volna be a Sony a marketingjeben, hogy tudni fogja, soha nem is jonne mar eziranyu fejlesztes (es talan mar azt is regen kirugtak naluk, aki javasolta es igerte a hibatlan 120hz, a vrr es allm lehetoseget a vason...).
Mindegy, nem tudunk mast, kivarunk....
UI.: ha nem tudna megsem osszehozni azt a fw-t a Sony, en megelegednek egy olyannal is, mint amikor autokat hivnak vissza gyari hiba miatt es csereljenek csak batran alaplapot vagy csak chipet kozponti szervizben, ingyen el- es visszaszallitassal ... X1 jo is lesz, koszi!
-
DJosef
őstag
válasz axlfsi #62138 üzenetére
Nem beszélünk el egymás mellett legalábbis nem annyira.☺️
Utánna fogok kérdezni az észrevételednek nevezetesen, hogy egy másik TV-n ami tudja a 4k 120fps hogyan néz ki Xbox Series X alatt a Dirt5 Performance és High frame rate módban.Függetlenül attól,hogy mi lesz a válasz az alap problémám ugyanaz. 3840x2160 felbontás mellett nem képes 100/120 Hz az XH90 (ellentétben pl az X85J,X90J ami tudja 3840x2160 felbontásnál is a 100/120hz) a SONY hivatalos oldalán lévő specifikáció alapján. Innentől viszont értelmetlen várni a 4k 120fps frissítéseket amik majd javítanak az elmosódáson mert amit látsz az nem natív 3840x2160. Azért mosdódik el a kép mert a vertikális sávban felezi a felbontást 2160-ról 1080-ra és "maszatolással" próbálja meg megjeleníteni a hiányzó 1080 pixelt.
Jó tv ettől még de sajnos nem annak aki 4K 100/120 Hz alatt szeretne filmeket nézni vagy játszani.
Mind a filmek mind a játékok esetében egy felskálzázott képet (lehet nem észrevehető de attól még nem natív 4K) jelenít meg 100/120 Hz alatt.Forget about it
-
axlfsi
veterán
válasz DJosef #62136 üzenetére
"A zöld karikások az Performance beállítás, a piros High frame rate mode."
Ezt is kerdeztem mar korabban: az teljesseggel es bizonoyssaggal kizart, hogy nem a jatek butitja ezt le? Maskepp: van TV, ahol ez nem igy (szebben) nez ki, ugyanezzel a konzollal, amikor a high framerate van bekapcslva?
Pl. a COD CW-nel ugy oldottak meg, hogy vagy RT vagy 120hz. A kettot mar nem is tudod - meg csak veletlenul sem egyutt alkalmazni (gondolom, hogy ne tortenjen hasonlo).
Azt naponta frissitik szinte, a DIRT5 meg egyszer kijott azt kb. annyi vagy talan volt hozza 1-2 patch(?). En fenntartasokkal kezelnem ezt a DIRT5 tapasztalatokat, a TV megitelese szempontjabol.
Ami valoszinubb es amit sokkal tobben jeleztek, hogy a tavaly ev vegen erkezett 4k120hz fw frissites bizonyos esetekben blurosodessel jar (errol Vincent is csinalt par videot).
Na, tullihegtuk, tenyleg...
[ Szerkesztve ]
-
DJosef
őstag
válasz axlfsi #62134 üzenetére
Nincs szükség mérésre mert a saját hivatalos adatlapján írjak a videojel támogatás rész alatt,hogy 3840x2160 felbontás maximum 60 Hz ergo ez egy 4K60Hz televízió nem pedig 4K120Hz.
1080p felbontásban tudja a 100/120Hz.
A 4K120fps is esélytelen így maximum egy felkonvertált 4k120fps képet tud megjeleníteni mind játék mind film alatt...Forget about it
-
axlfsi
veterán
válasz DJosef #62133 üzenetére
Ez igy elvileg nem igaz. Mondom ezt ugy - hangsulyozom ismet -, hogy nem mertem muszerekkel, de ugy tudom, hogy ezt nem(!) ismerte el Sony es a 4k120 blurrosodeset is vizsgaljak(!) csak. Nincs official statement ennek elismereserol (en nem olvastam). Vizsgaljak ... de nem azt, hogy miert csak szogoruan fullHD-ban tudja a 120-at. En errol nem olvastam, de ha te ebben biztos vagy, akkor szerintem is vedd fel veluk a kapcsolatot, ugyanis a hivatalos(!) az az, amit fentebb linkeltem a #62132-ben; FW frissites a 4k120-ra azota megjott, elvileg tudja is (habar panasz van ra, hogy blurros egyes esetekben...). Na, de mar ismetlem magamat
Majd irj esetleg, hogy mire jutottal ez ugyben.
[ Szerkesztve ]
-
DJosef
őstag
válasz axlfsi #62132 üzenetére
Nekem a fő problémám,hogy 4K felbontás mellett 60Hz-et tud a kijelző maximum, a 100/120 Hz csak 1080p-be megy. Én anno tudatosan választottam a 4K 120Hz miatt ezt a típust. Gyakorlatilag így már nem csak játék alatt nincs 4K 120Hz de 4K videó tartalom alatt sincs 100Hz-ed...
Ez már pontosan az a típus színre is ami nekem van:
Felveszem a kapcsolatot a SONY supportal mert ez így nem fair sztem.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
axlfsi
veterán
válasz DJosef #62128 üzenetére
Jajj , istenem!
Tényleg ne borzold tovább... Lehet fáradt voltál már, nem tudom, DE(!) a képernyőképeid a 9005-ös szériáról szólnak (ott nem is volt soha ígéret a 4k120). Ha lett volna, akkor nem veszek a 2019-es 9005-ös TV-m mellé, 2020 végén 9096-ot...mert egyébként bizonyos szempontból, a 9005 jobb/inkább ajánlott filmezésre (korábban volt már párszor itt is téma).
Szerk.: Most én is megnéztem és igen, sajnos megtévesztő, mert a 9096 fülön is ezt látni. Ha lejjebb mész és a kis hármas magyarázat linkre böksz, azt írják, hogy a 4k120 és későbbi fw frissítéssel jön, ami egyébként már régen (!) kijött (még tavaly), csak a terméklapon valamiért nem javították az általad fentebb ábrázolt specifikációknál.
Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
DJosef
őstag
válasz DJosef #62128 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből bocsi.
Szóval ha megnézitek az X90J specifikációját ott már tudja a 4k120Hz-et...
Illetve az ALLM funkciót és eARC funkciót is egyedül a VRR jön egy későbbi frissítéssel
Ha megnézitek az XH90 adatlapját akkor gyakorlatilag se 4K120, se eARC, se VRR, se ALLM nincs jelenleg, mind a négy funkció jön majd egy frissítéssel.
A videojel támogatás fül alatt remélem azért nem szerepel 4k alatt a 100,120 Hz mert jelen pillanatban tényleg nem tudja és nem azért mert nem is fogja....
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
modflow
veterán
2021 október 1 a nagy nap elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz F-ECT$ #62090 üzenetére
"Az hogy neked jó, az nem jelenti azt, hogy másnak is."
Hiszen éppen ezért írtam, amit! Modflow fórumtársunk teljes határozottsággal beszéli le Derron fórumtársunkat az "XH90" készülékről, mindezt csupán a saját szempontjai alapján.
Ez a megközelítés helytelen.
Az pedig nyilván bosszantó, hogy a SONY nem oldotta meg a 4K@120 Hz megjelenítést, bár - ha figyelmesen elolvassa bárki a DJosef által is belinkelt fotót - garanciát nem vállaltak az ígéretükre. Mondhatni ügyesen kibújtak a felelősség alól az "apróbetűs" rész alkalmazásával.
Ez nem jó, de heteken-hónapokon keresztül ezen rimánkodni felesleges.
Az ugyanis nem jó, ha a szakmai fórumon a SONY televízióknak szentelt topic-ban 140 hozzászólásból 130 alapvetően már nem a televíziókról szól, hanem arról, hogy "mikor jön már ki az új firmware, mikor lesz már 4K@120 Hz?"
Egyébként az valami tévedhetetlen alapvetés, hogy a konzolt televízióra kell rákötni?
Ha egyszer van rá megoldás, és ez egy méretében egyező célhardver, akkor az a megfelelő, racionális választás.
A televízió ilyen szempontból mindig is egy "öszvér megoldás" marad...
"Aquila non captat muscas."
-
Ger_man
senior tag
válasz #62435328 #62118 üzenetére
Ezzel a résszel nem értek egyet:
"a sima 1080-as Blu-ray sem 1080, ki lehet próbálni egy full hd tv-n a 4k forrást, simán érzékelhető a jobb képminőség."
A Blu-ray az 1080p, csak mire kijön 4K-ban, addigra új mastert kap a film és azért szebb a 4K tartalom még egy fullHD-n is. Ez olyan mint régen a DVD-k, azokból is jöttek ki "remastered" verziók ahogy most sima BD-n is. Azok is szebbek mint az első kiadás. Jó példa a Mátrix ott a sima BD-n is remastered van, sokkal szebb mint az első BD kiadás. A 4K UHD lemezen meg még szebb és nem csak a felbontás miatt hanem mert teljesen más a codec, több szín, HDR de abból is már van 3 féle: HDR10 HDR10+ Dolby Vision. És ki tudja mi jön még (8K?)
A Netflix 4K-ja meg sajnos az alacsony bitráta miatt gyatra... De pl ez is fejlődni fog, lásd Bravia Core szolgáltalás, na ott már van bitráta, de sajnos még nem volt szerencsém látni élőben, de bizakodok
De való igaz, a 4K sok esetben ferdítés... főleg konzolon. De egy 1440p is szebb mint egy 1080p -
axlfsi
veterán
válasz #62435328 #62118 üzenetére
...most ha még azt mondod, hogy a nyuszika sem igazi és a gólya sem hoz gyerekeket, én eskü,... Nem tudom mit csinálok, de bontok egy sört, ha hazaértem
((nekem igazából, amennyire hc játékos vagyok, a stabil 60hz is bőven megteszi. Nekünk konzolosoknak már ez is egy nagy mérföldkő))A 4k-ról meg csak annyit, hogy egy Interstellar-t vagy Tarantino-t megnézek és elteszek abban, de a legtöbb tartalom nem érdemel 1080-at sem. Ez van; öreg és válogatós lettem
-
törölt tag
válasz axlfsi #62115 üzenetére
Ezek a dolgok nem újkeletűek, mármint a hazugságok!
Csak pár példa: A Netflix 4K-ja a fasorban sincs, a tv adások kb a 720p sem érik el.
A játékok Core felbontása szintén távol van a 4K-tól, a sima 1080-as Blu-ray sem 1080, ki lehet próbálni egy full hd tv-n a 4k forrást, simán érzékelhető a jobb képminőség.
A 4K 120 úgy kamu ahogy van.. -
axlfsi
veterán
válasz DJosef #62116 üzenetére
GP-om van (de sz@r netem is; 30mbits), viszont már csak azért is le fogom szedni és megnézni, köszi a tippet.
Az amúgy nem lehet kérdés, hogy esetleg nem a TV vagy a konzol hibája, hanem egyszerűen a játék nem lett jól megírva?
-
DJosef
őstag
válasz axlfsi #62112 üzenetére
Ha van GAMEPASS előfizetésed nézd meg a Dirt5 játékot (High frame rat azthisztem ez a neve) módban látványosan rosszabb a képe normál nézési távolságból is de ha közelről nézed akkor sajnos borzalmas. Tapasztalatból mondom kipróbáltam☹️. Viszont az is igaz,hogy a Doom Eternal alatt nem látok különbséget.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #62112 üzenetére
A Cold War túlnyomórészt 1080p felbontásban fut, ha a 120hz-es mód van kiválasztva.
To maintain 120fps on PS5 and Xbox Series X, Black Ops Cold War plays with the resolution, but it typically sits between 1080p and 1200p.
Az hogy te nem látod, én nem látom, lényegtelen, a lényeg az hogy a 4k 120fps az hamis állítás. Nem tudja. A 4k felbontás 3840 × 2160 pixelt jelent, ezt nem tudják sem a konzolok, sem az xh90.
Engem sem zavar, de ettől még kicsit átcseszettnek érzem magam.
Most ez olyan dolog, ha jó a forrás, akkor 55"-os tv-n normál nézési távolságból én meg nem mondom melyik a 1080p melyik a 4k. Szerintem nálad is ez a helyzet, ettől még valótlanság a 4k 120fps, azt még pc-n sem egyszerű hozni. -
Csabi1984
addikt
Amúgy én az XH90 (55XH9096)-os Tv-met egy Samsung 50MU6102 után vettem és felüdülés volt a Samsung után. Biztos van jobb de nem biztos, hogy kiadnék érte többet. Nekem tökéletes a Tv, persze többet nem is igazán adnék ki Tv-re
Őszintén azt sajnálom, hogy a Sony nem tesz kisebb kijelzőkbe is VA-t[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz syler123 #62110 üzenetére
öööö
akkor en most lehet teljesen mas vilagban elek! (de akkor hagyjatok tovabb almodni, mert nekem igy jo! )
Jo parszor allitgattam es nezegettem a kulonbsegeket. Ugyan nem hasznaltam bevizsgalt merokeszulekeket, de ahogyan en latom az amugy konzolon beallitott 4k120-at (XSX) pl. a COD CW-ban, en meg vagyok elegedve. Egyaltalan nem latok se elmosodast, sem az emlitett felezest (plane!) vagy hasonlot. Tueles es reszopnziv minden (...aztan lehet en vagyok mar oreg hozza es azert nem latom ).
na nem mintha a konzolok tudnának 4k 120fps-t.
Ezt sem igazan ertem. Ott van feketen-feheren a beallitasokban ez az opcio, sot, menubol reszletesen latni is, hogy kvazi mire kepes a konzolra kotott megjelenito. Azt mondod, hogy ez akkor mind, mind, hazugsag lenne es valotlan?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz modflow #62104 üzenetére
Nincs. Es VRR sem.
Lesz? Nem tudom, ... elvileg igen (de mar nem tudom hol olvastam), ugyanakkor sokat lehetett egy idoben olvasni arrol, hogy gyakorlatilag a proci keves(!) lesz hozza (ahogy arrol is, hogy az osszes 2.1-es Sony TV megkapja az ev vegeig...)
Ez kb. olyan, mint a Samsungnak a Note szeriaval valo vergodese; nem igaz, hogy nem lenne egyszerubb kiallni a kozerdemu fele es feketen-feheren kinyilatkoztatni, allast foglalni. Hivatalosan.
-
richies
senior tag
Sziasztok.
Vettemm kis Led csíkot, amit hátra felragasztottam. De tv kikapcs után is világít.
Mind a 3 usb porton így volt.
Mit lehet ezzel tenni?Kd 49 xh8599
Köszönöm
Rozsomak of Power
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz modflow #62089 üzenetére
Nem kotekedesbol, de ezen a kepernyofoton csak annyit olvasni, hogy 4K120
Ez (nalam, Xboxon, de PS5-on is van jatek) megvalosul.
A VRR es ALLM mas (es lehet erre is volt hivatalos igeret - nincs elottem ilyen informacio a Sony-tol, de ez itt most csak a 4k120...).
Nalatok nem megy a 120Hz 4k felbontason, ott, ahol tudja a jatek? Komolyan kerdezem...
-
modflow
veterán
ALLM sincs még XH90-re, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest