Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
válasz
Celtis #63699 üzenetére
"HDMI IN (eARC/ARC) vagy HDMI IN (ARC)
Olyan hangrendszer csatlakoztatásához, amely támogatja az eARC (Enhanced Audio Return Channel) vagy ARC (Audio Return Channel), opciót, csatlakozzon a HDMI porthoz, amelynek címkéje „eARC/ARC” vagy „ARC” a TV-n. Ez egy olyan szolgáltatás, amely az audiojeleket HDMI-kábelen keresztül egy, az eARC/ARC-t támogató audiorendszerre küldi át. Ha az audiorendszer nem támogatja az eARC/ARC-t, akkor a DIGITAL AUDIO OUT (OPTICAL) segítségével kell csatlakoznia.Megjegyzés
Az eARC-vel való csatlakozás esetén használjon Ethernetet is támogató HDMI-kábelt."Amúgy a braviasyncmutatja az erősítőm , nem tudom mi lehet a gnd, de már lassan 2 hete nem tudom élvezni a tvmet
-
Zoty4
őstag
Ha átváltom audiorendszerre, folyton visszavált. Lehetséges hogy azért mert nem jó a hdmi kábel?
ilyet van most bent
De valahol olvastam hogy oylan kell ami ethernetet is tud, létezik hogy ez a baj?
rendeltem most egy ilyet, hátha ez megoldja -
Toth_Jani
őstag
válasz
gordonfreemN #63695 üzenetére
Én is Vodás vagyok és nálam nincs ilyen gond ahogy átszerkesztettem a csatornákat és visszatöltöttem az azóta úgy van.
De volt már rá példa (igaz csak egyszer) hogy kiléptem valamelyik alkalmazásba, és visszalépve nem akarta feloldani a kódolást, újra kellett indítani a TV-t. -
kissdani
senior tag
válasz
gordonfreemN #63695 üzenetére
Nem tudom sajnos, mert ez szolgáltató függő, én digis vagyok szerencsére itt nincsenek ilyenek....
-
kissdani
senior tag
válasz
gordonfreemN #63693 üzenetére
Ez nem megoldás semmire de szerintem köze lehet hozzá...
-
kissdani
senior tag
válasz
gordonfreemN #63690 üzenetére
-
Toth_Jani
őstag
válasz
gordonfreemN #63688 üzenetére
Nem lehet hogy promóciós csatorna volt és éppen kikapcsolták. Igaz olyan most csak a Telekomnál lehet.
Igaz én csak egyszer szerkesztettem azóta az úgy van. -
gordonfreemN
addikt
Üdv
Az mitől lehet, hogy a sony channel editorral leszerkesztett és visszatöltött csatornalistákban kerül fordul többé nem elérhető a csatorna? Azt írja vegyek előfizut.
De van és a konkrét csatornára is. Aztán ujrarendezem és jön egy másik csatornánál
-
Derron
aktív tag
Ti használjátok a Netflix kalibrált módot?
Délután megnéztem a Sötét Lovag 3. részét (4K HDR Bluray) (Mozi profil) és iszonyt szép volt, utána elkezdtem nézni Vikingeket Netflix ről majd Breaking Bad et, és megdöbbentem. Egyszerűen nincs fekete, olyan mintha az összes led menne folyamatosan és 20% alá nem mennének le. Pedig Netflix kalibrált módban volt a tévé, a fényerőt le is vette 4 es fokozatra. Tudom-tudom SDR és HDR ég és föld, de ez most eléggé elszomorított.Ezek a sorozatok így vannak felvéve, és ezzel nem lehet mit kezdeni? Vagy egyszerűen ez a FALD határa, és nem tud vele mit kezdeni?
-
szucsinka
őstag
válasz
gordonfreemN #63681 üzenetére
Nem csalok
nemkonzolosvok se cronux se Xim
-
szucsinka
őstag
75x93j nem is várom a VRR már olyan nagyon 100-150fps között vagyok COD Vanguardba 4K-án és osztom a népet....50évesen brutál módon
smoooth motion érzés.
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Ti nem tapasztaltatok HDR tartalmaknál olyat, hogy a fekete részek csillognának? (X90J, de lehet más készüléken is előfordulhat). Nem bloomingra gondolok, inkább olyan minta a fekete rész zongoralakk lenne.
A másik amire gyanakszom, az a szemüvegemen lévő blue filter, lehet ez kavar be?
-
Renwick
őstag
válasz
Seicento1960 #63674 üzenetére
Akkor ott valamelyik eszköz nem teljesítette a szabványban előírt speckókat, a HDMI ugyanis tudtommal plug&play technológia.
-
válasz
Seicento1960 #63672 üzenetére
Most pontosan mire gondolsz ??
Kikapcsolt állapotban áthelyeztem az eszközöket és úgy kapcsoltam be őket, vigyázok az eszközökre természetesen.
De mint írtam , egyszerűen az Xbox egyik reggel nem adott képet és kezdődött hiba keresés, sajnos .
-
válasz
syler123 #63670 üzenetére
Nem írtam ,hogy a frissítés okozta , csak azt hogy tönkre ment megint .
Rosszul fogalmaztam bocsi
Bajom inkább ,hogy újból jelentkezett a hiba , frissítés előtt pár nappal.
HDMI 1 set-top box, HDMI 2 üres , HDMI 3 PS5 , HDMI 4 Xbox ss .
Első alkalom a HDMI 1 ment tönkre , most a HDMI4.
-
-
szucsinka
őstag
x900H X90H x85j tulajok milyen a VRR??
változik sokat a game ? -
kissdani
senior tag
válasz
gordonfreemN #63660 üzenetére
Szerintem Kodi-n keresztül igen. Én a RTL mostért tettem fel, de rengeteg alkalmazás megtalállható a bővítményébe. Itt nézzél szét az első összefoglaló leírása alapján csináltam...
-
gordonfreemN
addikt
Szerintetek rá lehet valahogy hekkelni a voda tvalkalmazást a tv-re?
-
F-ECT$
titán
válasz
kolosszus87 #63657 üzenetére
Ps5 csak stability.
-
kolosszus87
senior tag
Lekaptam az új frissítést XH90-re, elindítottam a Ps5-öt és egyből benyomta az új "Auto HDR Tone Mapping" funkciót. Gyakorlatilag annyit tesz, hogy automatikusan azokra az értékekre állít a PS5 hdr beállításainál ahová eddig az utasításokat követve kézzel kellett az ábrákat felpiszkálni. Mondjuk mint Vincent Teoh videójából kiderült az egész rendszer pontatlan akár a kézi, akár az auto funkcióra hagyatkozunk...ugyanis a Sony XH90 esetén az 1000nites fényerpőre érdemes belőni a beállításokat, tehát az első két ábrán 15-15 lépést fel, a 3ik fekete szintes képernyőn pedig 0-át kell állítani mivel local dimminges tv-ről van szó.
Egyébként a PS5-re is jött rendszer frissítés, nem volt időm nagyon foglalkozni vele, lehet hogy arra is megjött volna a VRR frissítés? -
Celtis
veterán
válasz
sunnygrassao #63650 üzenetére
A restartot próbáld! Legjobb ha kihúzod a konnektroból 5-10 másodpercre. Ennyit még csinálj meg.
-
szucsinka
őstag
XJ90 -kre mikor lesz máááááár VÉRR menü meg ALLM
-
-
Celtis
veterán
válasz
sunnygrassao #63648 üzenetére
Tv újraindítás volt? Hosszú bekapcs gomb nyomással vagy konnektroból kihúzással?
Ha nem, akkor azt azért próbáld meg.Ha az sem segít, akkor félek rohangászhatsz majd a Digi és a Sony között. Egymásra fognak mutogatni.
A Sonynál jelentsd be, hogy az upgrade eltörte a CI modul működését, a Diginél pedig azt, hogy a modul megzavarja a tv-t. Hátha valamelyikük megoldja. -
sunnygrassao
csendes tag
Sziasztok!
Egy 65xh9005 tulaja vagyok digi elofizetessel, smartcammal. A tv a szoftverfrissitesig tokeletesen mukodott, jo volt a digitalis csatornak kepe, viszont frissites ota a kep hol van, hol nincs, recseg a hang, szaggat. Csereltem mar koax kabelt, radugtam mar direktbe a gponra es a masik tv (hisense 50u8qf)?smartcamjat is kiprobaltam azzal se mukodik, VISZONT ha kihuzom a smartcamot adas kozben, akkor egyszer megjon a kep, hibamentes a hang minden adonal. Mi lehet a problema? Nem tudok rajonni -
DJosef
őstag
válasz
Derron #63644 üzenetére
Így van a konzol részéről várni kell még az engedélyezésre.
"It has been an extraordinarily long wait for owners of Sony X900H / XH90 but you will have to wait a little longer still to enjoy all of the new features with PlayStation 5 as the console will require a system update to enable VRR output."
-
DJosef
őstag
-
Joshi
titán
válasz
sifu91 #63638 üzenetére
4k@60Hz = 31.4 ms az Input Lag. Azért 30ms-el simán lehet játszani rajta.
-
Joshi
titán
válasz
sifu91 #63634 üzenetére
Ha minden igaz ~30ms ami nem annyira rossz tekintettel arra, hogy ez kimondottan filmes tévé. Játékra inkább az LG OLED tévéket ajánlották, illetve talán az idei Sony is már jó lehet.
ui.: ebből a szempontból pozitív hozadéka van a HDR 2.1 (VRR-nek), mert ha beleteszik a tévébe, akkor kénytelenek alacsony input lagot produkálni.
-
Sziasztok! Ag8-nak tényleg ennyire rossz az input lagja?
-
jlaci74
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A lenti képen pirossal bekerített két kis konzolt keresem, ami a tv-t és a lábat kapcsolja össze. Sajnos elkeveredett és most lakás átalakítás miatt lekerült a tv a fali konzolról, kb. 2 hétre a gyári talpra kellene helyezni de ezek nélkül nem lehet . Ha valaki kölcsön adná az is segítség lenne...
Sony Bravia 55XE7077 , kb. 2017-es modell.https://www.emag.hu/sony-bravia-55xe7077-okos-led-televizio-138-8-cm-4k-ultra-hd-kd55xe7077saep/pd/DY6M4KBBM/
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Derron #63605 üzenetére
Ez becsapós tud lenni. Plex esetén tömörítésfüggő a fénysűrűség is. Van dolby vision filmem, a plex átáll egyéniről dolby visionre amin kevesebb a beállítás is. De nrm jelzi sehol.
Vagy pl egyik filmnél egyéniben beállítok ezt azt, nem kerül át a másik filmre. YT is külön beállítás, az usb-ről lejátszás is meg a hdmi is meg a TV müsor is. JDR tartalom megint olyan, 2k-4k, hogy maxra tolja eleve a fényerőt. Karácsonykor lesz mivel elütni az időtAmúgy 65XH90 és TV-műsornál elég a 15-18 is, de 28ra téve kicsit élénkebb és még nem feltétlen zavaró. 15-nél már fakó lesz, 18- 28 közt alig változik.
Auto fényerő egyelőre nincs
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gigicuci #63628 üzenetére
Nem semmi vagy
De az a lényeg hogy neked tetszen
Nekünk a Batman Returns UHD kiadásánál volt egy fájdalmas élményünk, mikor a macskanő megsüti Christopher Walken-t, és szikrák szóródnak szerteszéjjel, akkor mi is felsikoltottunk Walken-nel együtt, mert bődületesen fényes volt, arra már én is azt mondtam, hogy ez már túlzás
-
Renwick
őstag
Kicsit OFF: egész szórakoztató volt nézni a Sony TV-k árának alakulását a BF nap/napok/hetek alatt. Számos modell ára elképesztő szórást mutatott, látszólag teljes összevisszaságban. Mégis mekkora árrés lehet vajon egy tévén, ha ez belefér?
-
Ger_man
senior tag
válasz
salapp #63619 üzenetére
2-en nézzük általában a TV-t, kivéve amikor játszok, a két pozícióban nem vettem észre különbséget. Azt viszont észrevettem, hogy a blooming akkor szembetűnő ha az ember feláll a székből és szögben néz a tv-re (lefelé néz). XH95-ön van valami plusz réteg, ami miatt jobb a betekintési szöge, viszont ha fényforrás vetül rá, akkor iró idegesítő szivárványeffektus képződik a kijelzőn. (Itt látszik a betekintési szög változás: Rtings youtube)
-
Ger_man
senior tag
válasz
Gigicuci #63610 üzenetére
Autómatikus fényerőszabályzás be van kapcsolva? Szinte lehetetlennek tartom hogy ezen a tv-n max fényerővel kényelmesnek érzed a max fényerőt
Nekem fényerő 35-ön van, és 90-en a kontraszt (alapbeállítás custom profil mellett egy 55-ös XH95-ön)Ha este nézek valamit, sötét szobában, és csak annyit teszek hogy kikapcsolom a fényerőszabályzást, és valóban 35-re vált a fényerő, akkor bevilágítja a szobát a tv
Egyébként nagyon jól végzi a dolgát a fényerőszabályzás, egyik kedvenc funkcióm.
-
Derron
aktív tag
válasz
Gigicuci #63610 üzenetére
Na jó de mekkora a kijelző és milyen messziről? Engem is valószínűleg csak azért zavar a világos mert közel van, ha a szoba másik felében pislákolna nem zavarna. De így 2,7m ről már zavaró tud lenni.
Eddig a legjobb film élmény a Star Wars 7. része volt, a rengeteg sötét rész miatt. Ott végig tudtam nézni a 2 órát probléma nélkül. -
lemmy9
őstag
XH90
-
Derron
aktív tag
65" X90J az áldozat
.
Én 5-10 között változtatom. Tegnap este néztem Netflix Hiperturbó ból 2 részt, a sötét jelenetek bámulatosak rajta. Viszont ha olyan adást nézek ahol sok a világos tartalom, ott zavaró tud még mindig lenni. Ha felkapcsolom a lámpákat a szobában, akkor persze nem zavar, de jelenettől függően ne kelljen már fényt kapcsolgatnom.Ugyan csak Netflix 6 Underground, gyönyörű a képe, de valahogy túl világos és a gyors mozgások rettentően zavaróak. [link]
-
Derron
aktív tag
Ti mekkora fényerőn nézitek a tévét? Nekem le kellet vennem 5-10 környékére, fölötte egyszerűen bántja a szememet. Főleg a tévében a sok fehér hátteres reklám. (Persze túlnyomó részben nem ez megy rajta). A Netflix kalibrált mód is alapból 4 re leviszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest