- OLED monitor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Madmax81 #4298 üzenetére
Utalnék itt vissza DojectStarral történt párberszédemre, neki Windows alól kellett megfelelő HT-t beállítani, mert a lapja nem tudta.
Az enyém új bios-a meg csak 1X HT-val dolgozik, függetlenül attól, mit állítok be neki. Szóval én az eggyel régebbi biost használom, mert azzal ilyen gond nincs. Az viszont állítólag nem kezeli normálisan a 4GB RAM-ot, azért adták ki a frissítést. 2GB RAM-om van, 4-es gépem meg úgyis csak DDR3-as lesz majd, addig elfelejtem az MSI-t. Ja, és a mostani bios-om beállított CPU-szorzóit meg nem ''fogja'' az XP, de ez megint nem zavar, mert a tuninghoz nincs rászükség. -
Madmax81
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4292 üzenetére
Hali
Csak kérdeztem nem kell az embert lehordani
Cak azért kérdeztem mert 10k ütné a markom ha cserélnék lapot -
Gyuri27
félisten
válasz
belaazallat #4293 üzenetére
Hanem?
[link] ha nem akarsz tuningolni akkor nem húzod -
belaazallat
addikt
Hali!
Milyen AM2-es lapt ajánlatátok max 18000Ft -os határig? Nem a tuning az elsődleges! Köszi! -
Madmax81
aktív tag
Hali
Lenne egy kérdésem van egy AMD Athlon 64 X2 4600+ os procim és egy nVIDIA nForce 500 SLI alaplapom jobban futna a gép ha az alaplapot kicserélem egy nVIDIA nForce 570 lapra ?????? -
Dj Dekko!
őstag
Vagy létezik az hogy még ennyire kezdet legesek a driverok?
de azért 5.1 mehetne -
Dj Dekko!
őstag
válasz
VaniliásRönk #4285 üzenetére
hát nem tudom, de ha egy 5.1 et nem tudok beállítani meg van a véleményem rolla, főleg hogy az abit lapom még fele ennyibe se került
-
Dj Dekko!
őstag
áhhh feladom,
Hi all.
Órbítális problémám van, Crosshair alaplapom van és a hangkártyával vagyok összetűzésben,
Vista x64 et akartam használni, hisz az elmult abit kn8 ultra lapomon, kn9s lapomon ment az 5.1 és minden egyes kis beállítás fülkéje, deh...áhhh megvásároltam egy Asus CrossHair alaplapot felrakom a hankártya drivert amit talátam a Asus oldalán (4.8Megás ez már gyanus volt) és nincs semmi ikon, semmi :s
nem fut aktívan se az óra mellet, tehát állítani se tudom, probáltam a vistában átállítani 5.1 re ez szép és jóvolt és ott csiripeltek a hangszórók
deh sehol máshol nem szól az 5.1
úgy érzem ebből Xp lesz mert nem csak az egyedüli problémám, -
Vandit.
addikt
nem frissített bios hátráltathatja a tuningot?
-
rollins
őstag
Kösz, remélem pci/pci-e -nél nem emeli. Mivel a 2.7ghz -hez min. 1.44V kell a cpu-nak (alap 1.35, de valamiért 1.39V-on megy a lapban) és hogy c'n'q féle dolog is legyen, RMClock -kal meg lehet oldani. Biosban hogyom auto-n a vcore-t, EasyTune-val ''fsb'' emelés, Rmclock-ban pedig 1.4V vcore állítva max terhelésre, ami úgy is 1.44V lesz a lapban és lesz ''c'n'q'' is. Lehet majd a memset progit is kipróbálom majd a ramok időzítésének állítására. Nem fogom mindíg így használni csak ha kell.
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4279 üzenetére
Értem, ma majd nekiesek, hogy mit megy nálam. Nem fontos a 300-as FB, 11-es szorzóval az már 3.3G lenne, annyit meg úgyse megy a proci..Meg akarom nézni a proci végét, maradjak eredeti 11-es szorzónál és úgy emeljebb az FSB-t, vagy vegyek vissza a szorzóból, és inkább az FSB-t növeljem jobban?
szerk: #4280) rollins: volt ilyen lapom, de valszeg nem komálta a KM ramokat, mert nálam meg se nyikkant az ntune se, vagyis fagyásba nyikkant mindig, más lapoknál is használtam az ntune-t, sztem csaka HT-t emeli, pci-t nem bántja. BIOS-ból nem nézted a tuningot? Alapból nincs benne, ctrl+F1-gyel jön elő a tuningopció.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
Ki használ Gigabyte alaplaphoz EasyTune-t tuninghoz? Arra lennék kíváncsi hogy ilyenkor emelkedik -e a pci/pci-e busz sebessége, mert jó lenne ha fix maradna. Sajna Clockgen-nel nem mutatja (PLL). Ez egyébként egy Gigabyte M61P-S3 , NV 6100-430 lap.
[Szerkesztve] -
diablo1984
veterán
hát mikor megvettem, akkor a procos 2921(254-es fsb)-en csörgött benne 1,425V-on....majd 1 hónapra rá megfáradt és megmakacsolta magát, kezdte a restartot....én meg meguntam, és lekerekítettem a tunningot 2800-ra(244-es fsb) és 1,4V-ot adtam neki! ezzel hibátlan, a másikkal simán egész éjszakás orthos stabil volt, nem tudom mi fáradt el a procosban, de szerintem ez egyértelműen az antituningos proci hibája, a lapnak többet is kellene bírnia! lehet 1,35V-on is menne 2800-on, még nem néztem, majd egyszer, ha lesz időm ilyenekkel kínlődni kimérem, hogy meddig stabil!
-
Chaser
legenda
Gyári nekem asszem 1x volt, utána vettem egy AC alpine 64-et, én meg arra gondolom, hogy megérte az árát, bruttó 2400ft
Most van 2 is, lehet egyik ventijét beaplikálom a házba/ majd ha lesz/, a bordát meg chipre..hogy hogy, azt még nem tudom
szerk: #4271 diablo1984 : én ezért vettem windsort, vásárlás előtt rendesen körülnéztem most, nálad mennyi a max FSB, amit stabilan tud a lap?
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
valentinho #4275 üzenetére
Nálam sosem tette. Maguk a lapok tehát nem rosszak, csak az MSI képtelen mostanában használható bios-okat kiadni. HA tehát egyébként semmilyen gond nem mutatkozik a rendszerben, nem valószínű, hogy később lenne. Orthos sem 100%-os tesztprogram.
-
katt777
félisten
válasz
valentinho #4260 üzenetére
Attól a rendszer még teljesen OK lehet.
Nálam C&Q-val pirosodik, ugyanakkor még PCMark-is, meg minden teszt gond nélkül lefut, és játékok alatt sincs gondja. Szóval, ha minden más OK, én nem aggódnék a helyében, az MSI meg a bios-aival menjen oda, ahová gondolom. -
eXodus
őstag
A jelenlegi lapban ment 3GHz-et 1.35V-on?
Nem egy abitban ment annyit.
Állítólag van ilyen ''bug'' ''???'' ennél a lapnál, h kevésbé húzható pedig az ''fsb'' bírná.
(Sok infó nincsen róla...és állítólag)
Többit kipróbálom holnap. (Főleg az 1x HT-t, előző hdzekből kiindulva.)
Jah és ment privi. -
A_ScHuLcZ
addikt
Nemis tudom hol kellene ezt kérdeznem, azthiszem inkább felteszem itt, kicsit off:
Ha most kellene új gépet vennetek, milyet választanátok? LGA775 (Inter Dual Core), S939 vagy AM2 szintén dual procival (4400+ X2)?
Én amd párti vagyok (most is s939em van), de most próbálnak győzködni, hogy intelt kellene vennem, mert ebből a pénzből sokkal jobb gépet tudok belőle kihozni mint amdként, jobban tuningolható. Erről mi a véleményetek? -
diablo1984
veterán
kárpótolt, csak a brisbane procihő félremérésével gyűlik meg a bajom, meg azzal, hogy antitunning procos ül benne! leginkább az a zavaró ebben az am2-ben, hogy a 939-es konfigomban az asus lapban a sandiegom 2800-on süvített, tette mindezt alapfeszen, itt meg a 4400+os brisbane 1,4V-ot igényel hozzá(hol van még a 3 ghz
) mind1, majd nézek bele valami combosabb tuningost, csak kapja mmeg HERR Z a szállítmányát!
ja, a jetway után a sípoló hangot legszivesebben száműztem volna a gépemből! Jah, meg az Abitnál az nem tetszett, hogy a freezer 64 pro letörte a hűtőfelfogatót! az is vicces volt, mikor hajnalban arra ébredtem, hogy szirénázok valami....már majdnem kaptam a jogsimér, hogy már megint lemeszeltek a zsarul, de a naggya csipa szememből való kiválogatása után észleltem, hogy csak a gép fáradt el, melegedett túl és unta meg a banánt! mind1 TTS-nál volt keret hozzá így már stabil a kicsike! -
AtHoS
nagyúr
A jelenlegi lapban ment 3GHz-et 1.35V-on?
Az én procim pl. Herr-Z -től van és 1.35V-on nála ment 11.5x267-et (3070MHz)
Az én lapomban viszont 1.425V-al megy ennyit
Én így teszteltem a proci végét:
CnQ kikapcsol, HT 1x, memó visszaosztva DDR2-400-ra, NB fesz belátásod szerint, mert ez igencsak lapfüggő, procifesz megint egyénileg de nyugodtan tedd legalább 1.4V-ra (1.425V) nehogy az legyen kevés, szorzó 11.5
Ha így sem megy 2800 fölött, akkor ..... akkor nem tom mi lehet a gond a procin kívül -
eXodus
őstag
ht 1000MHzalatt szoktam tartani. A chipsetnek hiába adok feszt, 250en. (260on alapfesszel is megy a chipset hibátlanul)
(#4266) AtHoS
proc 1,35Val megy 3GHz körül
1,35öt állítok biosba. (a lap tehelésvél meg 1,4is felviszi...)
A ramokat megvisszaosztom 800MHzalatt cl5ön 1,94Val megy. (egyelőre nem húzom azt...def értékei: 800 cl4 2V)
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4257 üzenetére
De gondolom kárpótolt az abit lap
Hát nekem is ez a kn9 az első deszka, amire azt mondom tényleg frankó. Csak maradjon is az sokáig, nagyon tuningolva úgyse lesz, max addig hajtom, amíg a ram megy stabilan cl4-et szinkronban visszaosztás nélkül a procival, de ilyet is csak akkor, ha arra vetemednék, hogy gamelek
Akkor brutál, mikor beindítom a gépet, és az asus v3000-es pci kari ''nvidia 97-99'' szövege fogad
Vga-ból kell még valami értelmes, x1650 vagy 2600xt, majd meglássuk, mit hoz az őszapó
szerk: ftc: ez már hűtőDe jól mutatna a lapomon, kár hogy nem adok annyit egy hűtőért
Még jó, hogy vannak akik megtehetik
[Szerkesztve] -
eXodus
őstag
Kicsit tuningolgattam és nem akar 2800MHz fölé menni.
A proci bírja.
A lap kis szorzóval is bírja a magas ''fsb''-t. (pl.: a chipset alapfeszen 260at is megy (pl 10x260=2600) tovább nem próbáltam, mert 250nél is jönnek már a gondok)
de 11,5x250 (=2875 ) -nél hibázik az orthos.
2700MHzkörül még megy, de amint átlépem a 2,8at már nem stabil.
(Ramot egyelőre békénhagytam és mindig gyári érdékek alatt ment)
Mi lehet a probléma? -
ftc
nagyúr
[link]
jelenleg a gépem
ninja 26-30 fokon tartja a CPU-t passzivan meg 56 full terhelésen -
DojecSTAR
csendes tag
válasz
katt777 #4252 üzenetére
Neki áltam kisérletezni és érdekes dologra lettem figyelmes . A BIOSban nagyobra álitom a HT-t nem is indul ell. 1X szorzóval pedig (tuningban) 289Mhz-en üzemel. A netröl letöltötem az nTune progit amivel a windowsban lehet álitani a HT szorzót. Átálitotam 3X-os szórzora és lás csodát atomstabilan üzemel tovább a lap (867Mhz)
. Úgyhogy szerintem is BIOS hiba a ludas.
-
diablo1984
veterán
nem gond, én meg majdnek kirugtam a lapot a házból, mikor egy kicsit az időzítést amit magának 5-5-5-18-ra lőtt be, a gyári 5-5-5-15re lőttem át, save and exit--->sípolás a pofámba....ennyit a húzhatóságáról! és akkor a procihoz nem nyúltam, mikor ahhoz is nyúltam, 1 mhz emelés után szintén sípszó, amit csak táplekapccsal lehetett hatástalanítani, majd cmos reset....ezért egy darálós esetet megért volna a lap, hogy drága forgács legyen belőle...
-
Chaser
legenda
Furcsa, ha felrakom az amd power bizbaszát, egy kis ablak, amiben mutatja a 2 mag ténykedését, rövid időn belül kékhalál...eddig ez minden lapomnál megvolt, az abit se kivétel
Most leszedtem, azóta nincs fagyás..
-
Chaser
legenda
válasz
diablo1984 #4253 üzenetére
''abba szerintem minden részére egy-egy csipogót kötöttek''- bocs, de ezen tényleg borultam
Gyuri: 2 hete már én is tudom hol van, jó kis helyUnisex 100 ember előtt az kemény volt..
-
diablo1984
veterán
mega lol, de igaz! anno azért vettem jetway-t, mert húdezsír tunningdeszkának olvastan a külföldi teszteket, csak arról nem szóltak, hogy min 2V kell ahhoz a ramoknak, hogy elinduljon egyáltalán...majd ha valamit akartam állítani sípolt....komolyan annyiért már majdnem abit deszkát vettem volna, és az legalább nem egy alapszardeszka+egy sípológép combója lett volna, hanem rommáhúzatm volna benne a procomat, de biztosra! az a jetway nevű thai föltelem vagy 3 napig volt nálam, mert úgy felhúzott, hogy a zsírúj konfigot eladtam a sunyiba, és inkább buktam rajta takarosan, minthogy felrobbanjak! az után vettem az abitot, ami picit felüdített....
-
katt777
félisten
válasz
DojecSTAR #4249 üzenetére
Valószínűleg BIOS. Én a K9A Platinumra feltettem az újat, és attól kezdve csak 1X HT sebességet tudott, édesmindegy volt, mit állítottam be neki, pedig ezen alapból csak 3X és 5X van, a gyári leírással ellentétben. A többi tuningfüggő. Az MSI HT az eggyel előbbi bios-szal egyébként nálam 1230 feletti értéket is bírt 246-os FSB-vel (4200+ proci volt az áldozat
), szóval ez nem lehet gáz. (Ha mégis, akkor tévedtem.
) De én a BIOS-ra tippelek, persze nem tudom, régebbi bios-szal mit művelt.
Én már megbántam az MSI lapot, mert jó lenne, de hiába, ha minden bios-szal van valami gáz. -
DojecSTAR
csendes tag
Halli!
Kérdés. Van egy MSI K9N SLI lapom legujabb BIOS-al . Ha tuningolom a procit akkor HT lejébb kell venni de szüreális modon. 253Mhz-es FSB-nél már csak 200Mhz-es HT-vel hajlandó elindulni. Mit csináljak velle / mi lehet a hiba okka? Válaszokat elöre is köszönöm. -
Gyuri27
félisten
Igen annak szólt
Szeretem, hogy így egyből mindent levágsz! Egy húron pendülünk és nem vagyunk zenészek.
Azt az elején is lehetett tudni, hogy az asus így adja ki. Azért logikus mert nekik van 480-s, 580-s lapjuk is. Tehát aki játszani akar a ramokkal abban a lapban tegye. Azt hiszem a jetway-nél is igy van és náluk is ez a helyzet. Viszont ezt a giga nem engedhette meg magának.
AtHoS: már csak akkor lesz nagyobb az öröm ha valami user ir ide, hogy mit kapott a három termék vásárlásáért.
Na akkor egy kis nyálcsorgatás: [link], [link].
A jetway alkotása: [link]
-
katt777
félisten
Gondoltam, érdekel pár embert, és nem tévedtem.
Amennyire én látom, itt arról van szó, hogy Mo.-ra esetleg régebbi kiadások kerülnek, olcsón, elfekvő raktárakból, de itthon még jó áron eladhatóan (ha nem igazak az ''elvonási tünetek''). A CPU-m 2006. novemberi, tehát az utána gyártott hardvereknek elméletileg tartalmazniuk kell a bonusokat. Másképp bizonyára kiemelték volna, hogy mely gyártó mely termékeinél keressük (mint pl. a CF preferenciáknál), hiszen az AMD-nek az az elemi érdeke, hogy minél többen látogassák az akciós oldalt, ezáltal pedig minél teljesebb képet kapjanak vásárlóikról, illetve arról, hová jutnak el a termékeik, illetve mely piacokon kell erősíteniük.
Vagy olyan országokból hoznak be alkatrészeket, amelyekben nem érvényes az akció. De szerintem általános.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
katt777 #4242 üzenetére
Igen láttam, hogy beszúrtad mindenhova
Sajnos a linkelt oldal csak a típusokat írja, ami processzornál még rendben is van, de a VGA-nál és Alaplap-nál már max annyit lehet kivenni, hogy milyen típusoknál érdemes keresni (felsorolták az összes újabbat).
Nekem pl. AMD 690G chipsetes az alaplapom és nem találkoztam ilyen akcióval sem a dobozán sem a dobozban. Tehát még mindig kellene egy lista, hogy mely gyártók mely termékeire érvényes, hogy a leendő AMD termék felhasználók következetesebben tudjanak tervezni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Synthwave #4232 üzenetére
Az 1GB kapacitás miatt tekintem átmenetinek. Főleg a 2x512-őt, mert azt meg bővíteni is gáz lesz (adhatod el, hogy vegyél 2x1GB-ot majd). A sima 1GB-os már valamivel jobb, mert könnyebb találni neki majd párt, bár ezzel is kell kicsit előre okoskodni.
Én inkább valamelyik Asrockot ajánlom, mert azzal még valamicske tuningot is tudsz majd csinálni. Az Asus lapról meg egy biztos: tuningot annál a lapnál elfelejtheted
A Giga lapot mindössze csak azért javasoltam +5k -ért, mert azt nemigen kellene később cserélni, míg amiből válogatsz azokat igen. Mivel nem írtad milyen későbbi igényeket akarsz kielégíteni, így jó alternatíva lett volna. De ha mindenképp SLI rendszert akarsz később összerakni, akkor a Giga lap nem jut szóhoz. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4229 üzenetére
Külön-külön is jó, csak limitált az ''ajánlat'', így nem minden dobozban van ilyen matrica.
Ja, és dobozos példányt kell venni.
Most már csak egy lista kellene azon dobozos termékekről amiben megtalálható egyáltalán ez a matrica.
Szerk.: Óhh. Már oldalváltás is volt. Ezt nem vettem észre. Mehet akkor OFF-ba
[Szerkesztve] -
Chaser
legenda
válasz
Probiker #4206 üzenetére
Nálam kifogástlanul műxik, kopp-kopp...ha ráveszem magam beleteszem az x2-met, és megnézem mit megy tuningban.
Végre kipróbálhattam egy abitot, igaz nv chipes, amit itt nem mindenki szeret, de sztem nagyon jó. Annyi beállítás van benne, csak győzzön az ember állítgatni4200x2 2750mhz, geil ultra 900mhz cl4-en, ennyire vol tegnap időm, asszem most lett elegem egy időre intvga-s lapokból, a kis méreten kívül így már nem látom olyan sok előnyét, használható, de kompromisszumokkal, /hála a redves BIOS íróknak/, vga-t megoldottam egy 4 mb-os PCI-ossal
Abit KN9 ''sima'': csak ajánlani tudom, de azért komolyabb teszteknek is alávetem a delikvenst
Gyuri:ha a tegnapi megkeresésed az ati 3-as akciónak szólt, én csak annyit tudok mondani, hogy még egy ilyen matricával se találkoztam/ pedig mindent kibontok kötelességből, na meg valamit csak úgy
/ Úh nagyker szinten lesz a bibi sztem.
szerk: 1ébként ehhez a 690g-s laphoz annyit még hozzátennék, hogy elég korrekt beállítási lehetőségek vannak, de hogy pont az időzítés beállítást hagyták ki, ami x2-nek 1általán nem mind1, hát no comment..
[Szerkesztve] -
-
Jó, hát igen, de az + ~5k...Nem 10 700 forint (boltban)...
Inkább talán HyperX menne bele. (Miért a RAM inkább átmeneti?? Jó, a 2*512-es megoldásról nekem sincs túl jó véleményem...)
Esetleg egy
ASRock AM2NF6G-VSTA
vagy
ASRock AliveNF6G-DVI
vagy
ASUS M2N-MX
??
Az integrált VGA majdnem mindegy, hiszen egyelőre Quake 3-azok meg 3ds MAX-ozok (jó, ehhez nem mindegy, de csak kihúzom valahogy...)
Később meg (ha lesz pénzem) úgyis Abit Fatal1ty AN9 32X vagy 590SLI-chipsetes DFI... -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4229 üzenetére
Külön minden GetAll3 matricával megjelent termékhez jár a 3-féle matricából 1 db (én kivágtam a kis füzetből a hiányzókat, mert a matricának kb. annyi a jelentősége, mint a kis AMD tapasznak, amelyet a CPU-hoz kapsz.
Lásd az előbbi linken.
Jelzőmatricácskát beszkennelem, aztán felteszem az oldalamra, majd belinkelem ide. Mindjárt...
Beszámítás elméletileg bármilyen ATI kártya 50 USD-től, de tájékozódj az oldalon. Van, amit többért vesznek be, én annyira nem foglalkoztam vele, mert az 1650Pro AGP-met még el tudtam adni.
[link]
Ez postai úton és átutalással működik, ezért gondoltam, esetleg megérné egy boltosnak nagyobb tételben foglalkozni vele. Több ATI kártyát tudna eladni, a régiekért meg jó pénzt kaphatna, és akár adhatna is, hogy őt válasszák az ügyfelek. Legalábbis Európában.
Na, közben betettem a linket a lapomra [link], ez meg itt a kép, ha minden igaz.
Az akcióknak Mo.-ról is működniük kell, mert a regisztrációnál kis banánköztársaságunkat is kiválaszthatod. -
Gyuri27
félisten
válasz
katt777 #4220 üzenetére
most az a kérdés, hogy egybe kell venni a 3 terméket és kapsz 1 matricát v külön külön is jó és akkor kapsz 3-t?
A beszámitásnál bármilyen vgat le lehet adni?
A képviseletről annyit, hogy az egyik legnagyobb ati kártya beszállitójának (sapi) sincs kimondott képviselete? Elvileg 4 cég importálja (elvileg).
Dobj képet a matricáról.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Synthwave #4223 üzenetére
Első ránézésre nekem a memó tűnik átmenetinek (főleg a 2x512 leosztás), de végülis Te tudod.
A felsorolt lapokat nem tudom jószívvel ajánlani, de azt sem tudom, hogy később mire is szeretnél váltani, mert nem mindegy!
Azt látom, hogy annyira átmeneti lapot akarsz, hogy VGA is legyen rá integrálva. Egy 690G chipes lapot javaslok neked megvételre, mert még ha ideiglenesen is de jóval gyorsabb az integrált vidkari benne, mint a 6100-asoké. Ha meg picivel többet is rá tudsz szánni a lapra (ugye itt jön a későbbi váltás képbe, mint befolyásoló tényező), akkor az előbbi hozzászólásomban is említett Gigabyte GA-MA69G-S3H lapot ajánlanám, ami tuningra is tökéletes választás és a felszereltségére sem lehet panasz. Ennek az ára a felsorolt lapokhoz képest ~5k plussz költség. Proci buszt nem felezi, 800-as memókat lehet benne hajtani 1000-en vagy akár felette (természetesen, ha a memó bírja), grafikus slot 1* PCI-E x16 + 1* PCI-E x4 for Crossfire support, HT 1500MHz-en is működőképes (kis VGA tuning)
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #4221 üzenetére
A prividre inkább itt válaszolok, mert akkor mások is tudnak hozzászólni (több ember, többirányú tapasztalat) ill. másoknak is nagy segítség lehet.
No akkor végül is kellene egy keretösszeg, amiből ki lehetne indulni, de kezdetnek kb. ez nem lenne rossz választás:
GIGABYTE GA-MA69G-S3H, AM2 - X2, GLAN, ATX 17178 Ft integrált videokártyás alaplap, így a VGA probléma is megoldva ideiglenesen és tuninghoz ideális
AMD ATHLON 64 X2 4000 AM2 BOX 16144 Ft Brisbane+hűtő. kis szerencsével 3GHz elérhető
2x1024MB DDRII 800 A-DATA retail pack 19618 Ft ez egy jó kis memó és némileg költséghatékony is
Vidkarira alternatíva:
Sapphire HD 2600XT,256MB GDDR3/128b,DL-DVI,fan 24161 Ft ár/teljesítményben nagyon jó kártya -
mrobi
csendes tag
Én pár napja vettem egy 5200+ procit, volt benne get all 3 matrica, és egy kód is. A boltban nem tudták mi az. Amúgy ha előre tudom hogy van ez az akció akkor lehet más cuccokat veszek, de mindegy végülis. Bár kiváncsi vagyok milyen ajánlatok lehetnek
-
És még valami!
Van egy Arctic-Cooling Freezer 64 PRO-m. Ezt szeretném majd a Sempron-ra rakni. A kérdés, hogy kompatíbilis-e az AM2-es kerettel (mert elvileg igen, de daa-raa-tól azt olvastam, hogy nem)?
Köszi. -
Sziasztok.
A két lap közül
1. ABIT NF-M2SV
2. Gigabyte M61SME-S2
melyiket érdemesebb venni?
Elméletileg 2*512 MB A-Data Vitesta Extreme DDRII 1000 CL4 vagy 1*1 GB Kingston HyperX DDRII 800 CL5 menne bele, meg egy 3000+-os Sempron.
(Nyugi, a lap+proc csak átmeneti.)
Azt olvastam az Abit-ról, hogy a PCI-EXPRESS slotja csak x8-as. Ez okozhat gondot? (Ha majd megy bele önálló VGA.)
A Gigabyte-ról meg azt, hogy felezi a proci BUS-át, meg a DDRII800-as RAM-okat csak 400-on hajtja...
Várom a véleményeteket!
Előre is köszi. -
AtHoS
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #4221 üzenetére
Hmm, egy kis felvilágosítás:
S939: DDR memó, AM2: DDR2 memó!
Tehát ha meg akarod tartani a memót, akkor egyértelműen S939. Ha bátrabb vagy és memót is cserélsz (ajánlott, mert szinte a leggagyibb memó is könnyen túlhajtható DDR2-ben) akkor AM2.
A Venice, Winchester, SanDiego egymagos procik, így ilyet ne is keress:
S939 X2 Toledo vagy Manchester
AM2 X2 Windsor vagy Brisbane
Prociügyben itt nézelődj, hogy milyet is akarsz: [link]
Mivel VGA-ra nem marad lóvéd ahogy írod, akkor ajánlom figyelmedbe a Gigabyte GA-MA69G-S3H AM2-es lapot [link].
Van rajta integrált VGA (ha beleolvasol a topicjába, akkor találsz tesztet is a teljesítményéről) és a Tuningosok is megnyalhatják mind a 12 lábujjukat (illetve 10). Igaz nem nVidia chipsetes, de ez inkább előny mint hátrány
De ha már nVidia chipsetes lap az álmod (integrált VGA-juk elég karcsú teljesítményű sajnos. Talán egyedül az nforce630-as lapok amik tudják tartani a lépést az integrált 7050-es geforce-al), akkor amit keress, az nForce550, 570, 590 ill. az említett 630, de az még elég friss így vagy kapsz vagy nem. Van nForce4-es is, de az főképp S939-es lapokban található meg, bár 1-2 elvetemült AM2-es lapban is előfordulnak.
ULI chipset se rossz. Mióta a memóriavezérlő a prockóba van bedrótozva, szinte alig van sebességkülönbség a lapok között. Az extrák döntenek ill. márkahűség.
A memót szerencsére lehet visszaosztani, így nem jelent procihúzásnál hátráltató tényezőt. Apropó itt nincs olyan, hogy ''szinkron'' és a visszaosztás nem befolyásolja a teljesítményt, mint anno nForce2-nél. No persze ha bírja a memó, akkor nem kell visszaosztani, mert ugye magasabb órajelen gyorsabb a RAM. De itt ugye inkább a DDR2-esek vannak előnyben. A 800-asok elég könnyen mennek 900...1000MHz-en
Szerk.: részemről AM2, mert 939 lényegében kihalt ill. később procit is nehezebb lesz szerezni bele
[Szerkesztve] -
A_ScHuLcZ
addikt
Segítsetek pls, a jelenlegi konfigom: ABIT AV8, A64 3000+ 939 Venice, 2x512Mb Hynix D43 DDR, Inno3D 6600GT AGP.
Új alaplapot szeretnék venni, illetve proci is cserélve lesz mert annyira leesett az áruk egy kétmagosra, 3600+ X2 vagy 3800+ X2 van tervben,csak nem tudom eldönteni hogy 939 vagy AM2.
Prociból milyet érdemes venni? Venice, Winchester, San Diego vagy miet?
Ezen kívül muszáj lesz vga-t is cserélnem, mert a 6600am nem fog belemenni a pcie-be, de erre nem tudok sokat szánni, maximum majd később fejlesztem, elsősorban most gyors gépre van szükségem.
Milyet tudnátok ajánlani és miért?
Abit Fatal1ty AN8 tetszett meg nagyon, de már sehol nem lehet kapni
Nforce4eset szeretnék mindenképp, ez a VIA nagyon nem jön be, lassú :S
Köszi előre is!
ui: ez a ram ami nekem van elég egy duplamagos kihajtásához? -
katt777
félisten
Megnéztem valamit: a Get All 3 akciónak van egy pici matricája (kb 2 cm-es), amelynek rajt kell lennie valahol a termék dobozán, ezt érdemes keresni vásárláskor, ha persze le nem szedték. Az én procim dobozán az egyéb logók közé volt eldugva.
-
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4214 üzenetére
Nem tudhatod, mert legtöbbször nincs választási lehetőséged. Általában a 3 éves árhoz adják az 1 év gar.t. Felénk ráadásul még ez is jóval drágább, mint pl. Pesten.
Kereskedők sem hallottak az ATI akció(k)ról. Pedig nekik a beszámításos bolt még jó is lenne. Szóval, nagyker fronton lenne a gebasz?
Láttam, te is érdeklődtél.
Én F1 Challenge modokkal voltam hasonlóképp. Itt egy hiba, ott egy hiba, hopp, egy e-mail, másnapra ott a válasz, és amikor olyan hiba volt, még a javítócsomag is felkerült a modkészítők oldalára!!! EURÓPA!!! Mi meg héjázzuk a fennt az Unióval.
Sztem az LG sem tud a magyar képviselet ügyleteiről (értsd: vszleg fekete import), ti. még a boltba is papírok nélkül érkezett a cserekészülék 3 hónap múlva (hozzáteszem a boltos a 2. rossz készülékhelyett adott egy újat, pedig ez már nem cseregaros volt, és azt nem is állítottak ki a szervizben). Ha nála találnak ilyet a vámosok, úgy megbüntetik, hogy attól koldul. Ja, és az LG Mo-tól a sz@rakodó szervizbe irányítottak a további panasszal. Ez ám a körkörös problémamegoldás!
Jó volt a cikk.
[Szerkesztve] -
AtHoS
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4214 üzenetére
Boldog szülinapot utólag is
Grat a régi/új íróhoz
Nekem egy Seagate winyó járta meg a Brit szigeteket. 6 hónap volt kb, mire megjött a cserekészülék, de azért ideért. Igaz közben már vettem 2 winyót is és a cserélt darab kapacitása már nem felelt meg a közben felmerült igényeknek így rövid úton meg is váltam tőle
A magyar szappanopera meg -
Gyuri27
félisten
válasz
katt777 #4213 üzenetére
Az érdekeimért én is ki szoktam állni. Volt már sajna garis ügyintézésem (és más fajta is)nem egy helyen, de mindig én győztem.
Aki 1-2 ezer forintér az 1 év garit válassza a 3 helyett (legyen az proci, lap, vga) az meg is érdemli.
Nos itt egy írás a kinti ügyintézésről [link].
Az off-ért ne kérj bocsánatot mert itt barátok közt vagy.
Boldog élet rád csak....
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
válasz
Gyuri27 #4211 üzenetére
Az újságokkal pl. a nagykerben csinálják, mert több városban is próbálkoztam, mindenütt hiányoztak a nagy méretű poszter mellékletek a spéci lapokból. Ott könnyű, és nagy tételben lehet vele üzletelni. Hardvereken ekkora haszon biztosan nincs, de pl. egy posztert 2-3szor annyiért eladnak, mint annak az újságnak az ára, amelyikhez INGYEN adták.
Másik trükk: A gyártó által adottnál sok kisker (van kivétel?) rövidebb gar-t ad, néhol még a gyári gar. szelvényt is sajátra cserélik (ha az előbbin szerepel a gar. idő), így ha az ott kapott gar. idő után visszaviszed a cuccot javítani, persze ott hagyod (javíthatatlan - mondják), és inkább fizetsz egy újért, nekik meg ingyen van egy újabb hardverük, amit eladhatnak.
Nemrég egy LG DVD-íróval jártam három hónapig a kálváriámat, akkor derült fény pár ilyen turpisságra. Erre pl. 2 év gart adtak (máshol csak 1-et, tehát ez még jó aránynak számított), de a Fogy. Véd. Fel. szerint erre biza 3 év járna. De ez csak 1 példa. Az, hogy az LG és szaxervize mit sz@rakodott egy garos javítással (pl. 3x kaptam a javíthatatlan készülék helyett állítólag újat, amelyek mind hibásak voltak), utána meg még nekik állt feljebb a panaszom miatt, az a cég Mo.-i képviseletét minősíti, akárcsak kísérleteik a papírok gondos eltűntetésére, amit, feltámadó önérzetemnek hála, végül nem tudtak megtenni. Máskülönben semmi bizonyítékom nem lenne a jogszabályok és az elemi illemszabályok tudatos áthágására. Szóval az LG termékeket pl. én leírtam.
Bocs az off kitérőért, de talán pár ember figyelmét felhívtam a visszásságokra.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Mivel mások sem tudtak erről, hátha érdekel benneteket:
ATI/AMD GET ALL 3 akció már egy éve tart:
ATI VGA, ATI chipsetes alaplap, illetve AMD proci vásárlásához JÁR egy kis füzetecske a
GET ALL 3 akcióról a vásárolt tárgynak megfelelő, hatszögletű matricával, illetve egy elérési kóddal.
Onnan tudtam meg, hogy a CPU-t eredeti, bontatlan csomagolásban kaptam meg, nem bontva (magyar garcímke felhelyezés miatt), mint az alaplapot és a VGA-t.
Az akció lényege, hogy ha a 3 regisztrációs kóddal belépnénk az ATI akciós oldalára (én nem tudtam, mert jó magyar szokás szerint értő kezek megszabadították a bontott hardvereimet ettől a kiegészítő opciótól), akkor speciális ajánlatokat kapnánk az AMD-től, de hogy pontosan milyeneket, azt a fentiek okán nem tudhattam meg. Akik saját üzelteiket bonyolítják az eltulajdonított bonus-okkal, azok bizonyára tudnának mesélni erről, de nem hiszem, hogy megtennék.
Ha valaki véletlenül hozzájutott a 3-as csomaghoz, és a speciális ajánlatokhoz jelentkezzen!
Külföldi autós újságok poszter mellékleteivel a helyzet ugyanez, de ez persze nem minden, csak engem a fentieken kívül ez érint kellemetlenül. -
Probiker
aktív tag
Jah köszi.
Eddig csak biostaral volt gondom, de az is ilyen x akták rejtély marad
Asus meg remélem tényleg gyárilag volt hibás, itt sem voltam a gépnél mikor elöször beadta magát.
Mondjuk mikor visszavittem lapot mondta csákó, meglepi, hogy baja van lapnak. Ilyen lapot még senki nem vitt vissza. Há’ mondom pár hónapja lehet kapni, valamit csak el kell kezdeniCsak az a baj, hogy én vagyok az első, pedig direkt ezért vettem itt helyben a lapot, ha netántán valami garis baja lenne, és tessék
[Szerkesztve] -
lsc
nagyúr
Hali
Segítsen valaki,több hirdetésben is láttam 5200+ -t ''Brisbane'' maggal, viszont én eddig úgy tudtam, hogy mindkét 5200+ Windsor magos, csak az egyik 65, a másik 89 W-os.Most akkor melyik az igaz?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest