- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
GIGABYTE MA790FX-DQ6
tok ilyet hozni csak ára
63K FT átsámolva koronárol
sorry
-
Gyuri27
félisten
Nem azt kérdeztem lehet-e?
Hanem azt, hogy most hogyé adnak egy gyorsitót?
Valamint arra utaltam, hogy (egy egyszerű példával éljek) játékban melyik ad le nagyobb teljesítményt egy vga + ageia vs vga-vga (cf, sli)?
Mert erröl átfogó tesztet nem láttam.mod: most néztem egy 128-t (asus, bfg) már 45 pénzért osztogatnak.
-
Thrawn
félisten
válasz
Gyuri27 #5589 üzenetére
Csak reagáltam a látott képre és hangosan gondolkodtam.
Jobb e egy vga + physics, mint egy cf, v cf mellé?
Mi?
Szerintem lehet:
- 1 VGA + Ageia
- 2 VGA (1 fizika)
- 2 VGA CF + Ageia
- 2 VGA (1VGA 1 fizika)
- 2 VGA (1VGA 1 fizika) + Ageia
- 3 VGA (2CF 1 fizika)
- 3 VGA (three-way CF)
- 3 VGA (three-way CF) + Ageia
- 3 VGA (2CF, 1 fizika) +AgeiaKihagytam valamit? (a for way CF-től eltekinteve)
-
Gyuri27
félisten
válasz
#65675776 #5585 üzenetére
Sajnos itt abszurdisztánban az ecs, epox, dfi, biostar, saphhire lapok annak számitanak.
Mert mi van. Abit, asus (asrock), giga, msi. Foxxon is nem rég óta pl.
Elvagyunk mi maradva
Annó olyan teljesületlen álom volt mint most a sapi pure.Viszont ha ennyi rajta a hűtés nagyon nem melegedhet, pedig fx. Minden olyan katonás rendben van rajta.
Bon3ss: nem baj a fiatalság elmúlik
-
Gyuri27
félisten
Nem vitattam, hogy rossz lenne.
Emlékeztek a Soyo Dragon Ultrára? Ha a 790-n ilyen ütősre sikerült, hogy a soyo is visszatért akkor szép lesz a karácsony!
SOYO announces AMD 790FX mainboard -
HERR Z
veterán
GIGABYTE GA-MA790FX-DQ6 43.5k nettó
rendelhető -
AtHoS
nagyúr
válasz
sancisunci83 #5575 üzenetére
Gondolom az Everest ugyanaz a verzió. A BIOS-ban a RAM beállítások szintúgy ugyanazok igaz?
-
Gyuri27
félisten
válasz
sancisunci83 #5573 üzenetére
nézted v mondod háréból?
-
Gyuri27
félisten
válasz
sancisunci83 #5571 üzenetére
feladatkezelőben mennyi minden fut?
futtatás-msconfig-szolgáltatások-automatikus inditás itt mik mennek feleslegesen?
ramok baállitása ugyanaz? -
Gyuri27
félisten
válasz
sancisunci83 #5569 üzenetére
[link] a lapod totyikja.
Azért az nem ilyen egyszerű. A lényeg az, hogy a memória irs és olvasás tesztjét szűz (minimal) winfossal mérik. Azt nem kell mondjam miért. -
sancisunci83
tag
hello, bocsi ha nem ide való a hozzászólásom
szal van egy Abit NF-M2 nView alaplapom és felraktam a legfrisebb bios-t hozzá majd lefutattam az everst mem tesztjét és olvasásnál adott 52** pontot, áááá ez nem frankó mert előtte ~7000 volt
visszaraktam az előző bios-t de nem sokat változott
eddig nem volt ilyen pedig már régebben is eljátszottam ezt és akkor ha visszaraktam a régi bios-t vissza is állt a rend
mi a ..... lehet -
serito
senior tag
válasz
Gyuri27 #5551 üzenetére
Ramirisben és 45660 Ft persze nettó besz áron. Ugye most van egy M59SLI-S5-ös lapom azt beszámítják nettó 25k-ba és csak a külömbözetet kell kifizetnem ami 20k. Szerintem nem is rossz ezért a lapért! Márcsak a memóriáimat, és majd a CPU-t kell lecserélnem, hogy teljesen ki tudjam használni.
-
bnss
veterán
-
fjani
tag
OK megadom magam meggyőztetek köszi Nektek! Hali!
-
Gyuri27
félisten
Ha van rajt int vga akkor rosszul alszol?
Ma ez a legjobb szolgáltatással, árral, teljesítménnyel, tuningal rendelkező lap (+ van rajta egy 4xpcie csati, akár egy cf-nek). Még a kn9-s hívök is elismerik a lapot.Bon3ss: az s2 egy ezressel olcsóbb. Azt csak akkor ajánlom, ha mindenképp matx kell.
-
fjani
tag
Sziasztok ! Amd 6000+ alá tudtok-e ajánlani valami jó alaplapot ? Melyik lenne a legjobb választás nf 570 ultra vs sli ? nf 560? Márkák közil melyik ? MSI, GIGA,ASUS,ABIT? A tuning nem csiklandoz sokkal fontosabb a stabilitás, a gyorsaság, a megbízhatóság.Szóval melyik lap a legkiforrottabb mostanság az AMD proci alá.Várom segitő hozzászólásaitokat.
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5539 üzenetére
mi az hogy alapon se működik benne mert nem elég a fesz? nem gondolod hogy nem adják meg az 1.8V-t a ramoknak....te valamit félreolvastál....
-
serito
senior tag
Most néztem ki magamnak egy új lapot : GIGABYTE GA-MA790FX-DQ6
A kérdésem a következő:
Ebbe a lapba belemegy a 6000+ -os Procim? Az AM+-os foglalat fogadja az alap AM2-es CPU-t is?
Olvasom, hogy ez már PCI-E 2.0 . Attól még fogadja a HD2900XT-met?
Mert ha igen azt hiszem még a héten beszerzem magamnak! -
Gyuri27
félisten
ASUS M3A32-MVP Deluxe (AMD 790FX)
szivesen lennék az a kéz. Azután meg kereshetnék a lapot.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
VaniliásRönk #5544 üzenetére
Este van mar eloszor en is felreolvastam.
1,8 + 0,5 = 2,3
-
VaniliásRönk
nagyúr
Srácok, ti egy másik review-t néztek? 1.85V a max., hol láttok 2.3V-ot?
Szerk.: Francba a tizedesjegyekkel, miért nem leket rendesen kiírni hogy 2.3V, hülye GigaByte.
-
kicsitomi88
őstag
válasz
VaniliásRönk #5541 üzenetére
Nem ertem mi az a nagy gond, szabad a gazda
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #5541 üzenetére
2.3V az még pont egészséges egy jobb bordával szerintem. Többet nem is adnék hosszabb távon DDR2-nek.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #5540 üzenetére
-
kicsitomi88
őstag
válasz
VaniliásRönk #5539 üzenetére
2,3 nem eleg vminek alapon? Te nem olvastal felre valamit?
DDR2 can be overvolt to +0.5v of its original 1.8v
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5537 üzenetére
sztem nem gázos....
-
ftc
nagyúr
-
lyzzard
aktív tag
én eddig nv-vel szívtam többet
de hát az még a KT800-as időkben volt...
-
ftc
nagyúr
ASUS M3A32-MVP Deluxe (AMD 790FX) goes on show in Japan
ASUS M3A32-MVP Deluxe is based on the AMD 790FX that supports the next generation Phenom processor. It supoprts HT 3.0 and PCIe 2.0
From the pictures, it can be seen that there are 4 DDR2 slots, 2 PCI, 4 slots of PCIe x16 which can be configured to run in CrossFire X. Other features on board are SATAII, USB2.0, IEEE1394A, SPDIF out, eSATA, GbE, HD AUDIO etc. No pricing information is available. -
ftc
nagyúr
VIA chipset rulezz.....nálam NV után van a sorban mennyiszer szivtam már vele...
AMD-SIS-ULI(sajna NV megvette)-NV-VIA a sorrend
SIS laprol nem tettem le
-
lyzzard
aktív tag
válasz
Gyuri27 #5528 üzenetére
a lap, amit először vettem, asrock volt, amit visszavittem a fagyások miatt, mert akkor arra gyanakodtam. utána jött az asus m2v, ami kevesebbet, de fagy. chipset ugyanaz, mert kell nekem az ide sajnos (2 idés DVDRW, meg 2*120 giga HDD), ezért lőttem ki az nforceokat, ahol csak egy ide csati van. a kártya tök jól megy egy másik nforceos lapban, sőt, bír 320 mhz-es magtuningot... heh... más kérdés, hogy nálam ugyanazokra az értékekre húzva is ugyanannyit fagy.
érdekes jelenség, hogy pl atitoollal alapsebességen artifact scanning kékhalálhoz vezet, míg más lapban nem.
amúgy szerintem ha megkérdeztem is volna is azt mondta volna akárki, hogy passzolnak a dolgok. mondjuk nem zavaró a dolog, mert pl oblivion alatt full grafikával van, hogy 5 órát bír fagyás nélkül, de néha bármilyen weboldalnál fél perc alatt halott.. de akkor másik oldalról közelítem meg a kérdést... melyik vidkari mehet jól ezzel a chipsettel, mert nem hinném, hogy van egy ASUS lap, ami nem kezel semmilyen vidkarit... azaz inkább széria... méginkább chipset széria...
és mondom... ram jó, máshol tesztelve. más táppal is ugyanaz, abból a gépből lett kikapva, ami az nforceos laphoz van. sajna odáig még mindig nem jutottunk el, hogy a 8600 GT-t teszteljük nálam, de hátha ti mást mondtok... én egy 7800-ra pályáznék ezután... -
Rolcsi20
senior tag
válasz
lyzzard #5525 üzenetére
én amióta így jártam itt ph-n heteken át kérdezősködök hogy ki hogy járt ezzel a cuccal/konfiggal
....biztos ami biztos
...ráadásul nekem mind a 2 asus volt...még a gyártó se tudja összehangolni őket
aztán visszavittem, kicserélték x1600at hogy szar, majd hazahoztam újat 1 hét után, betettem az is ezt csinálta...visszavinni nem volt képem, mert tudtam hogy akkor az előző se lehetett szar, eladtam 1 havernak akinél a mai napig jó(via chipbe)...
-
lyzzard
aktív tag
válasz
Rolcsi20 #5523 üzenetére
na ezért akarom kicsinálni szegény 8500 GT-t valahogy, hogy gariban cseréltessem egy 7800-ra, ami ha nem jó - ugyanez a gond- akkor inkompatibilitási gonddal 3 napos cserével visszavinném, és ati 1850-re cserélném. az a baj, hogy ezért nem tudtam ezt a karit cseréltetni, miután megvettem, mert akkor azthittem az alaplap a büdös, vagyis az akkori asrock alivesata2. és mire kicserélték azt inkompatíbilitás miatt, addigra a vidkari már egy hetes volt... szép az élet...
-
lyzzard
aktív tag
jó, jó, köszi, de maga az alapkérdés, amire nem tudtam rendesen kitérni, az az, hogy igaz-e, hogy a K8T890 nem kedveli az atikat?
-
lyzzard
aktív tag
sziasztok!
Hallottam egy olyan pletykát, miszerint a K8T890 chipset nem kedveli az ati karikat. jelenleg abban a bajban vagyok, hogy van egy ASUS m2v-m (előtte egy Asrock AliveSata2-Glan lap volt), és mindkettő agyonfagyja magát kb. 10 percenként egy ASUS 8500 GT Silent karival (karin venti). A kártya egy Nforce chipes lapban hibátlanul ment. Gépben minden ki lett cserélve külön, külön, ramok, táp jó, az a gáz, hogy más nvidia kártyával még nem tudtam próbálni. a fagyás maga olyan, hogy (inkább 2D, főleg flashes környezetben) befagy a kép, néha frissít még egyet-egyet, utána újraindul. több driverrel lett próbálva, chipset driver fentvan, és a fagyás csak az nvidia driver telepítése után kezd jelentkezni. most éppen azon vagyok, hogy megszabaduljak a 8500-tól, és szerezzek helyette egy 7800-at, vagy egy X1650-et.. ötlet esetleg?
-
karmester
senior tag
Sziasztok! Bocsi a láma kérdésért, lehet, hogy már valahol leírták, de az érdekelne, hogy AM2 proci mellé, ha 4 memória modult teszel, ugyanúgy visszaosztja a memóriák órajelét, mint az történt a Socket 939-es AMD prociknál?
Ott ugyanis, ha 4 egyforma DDR 400-as modult pakoltál a deckába, csak 333-on mentek, míg 2 egyforma modullal vitte a DDR 400-at. És no tuning.
Ugyanez van itt is? Itt is visszaosztja a proci a memókat, ha 4-et pakolsz a deckába?
-
ftc
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5501 üzenetére
szuszaaaa.... nem jöttek rá, hogy FET-t hűtenek annyira....meghogy NV egy ideje 1 chipsetes fronton vban
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5501 üzenetére
Szar az egesz teszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock H81M-VG4 R2.0 LGA 1150 alaplap
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughpad IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AM 5 lapok
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest