- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Monitor hiba topik
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
-
Devastator
tag
Hy.
Tudnátok egypár lapot belinkelni amik AM2+ támogatotságú?
-
as_Rock
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy gariban cserélik a lapomat aqua-nál, kérdésem milyen am2-es mATX lapot érdemes náluk venni?
Így első ránézésre nekem Asus M2N-MX ami elfogadható (fesz 2V-ig adható ramoknak, HT MHz-ben állítható, lehet rendesen tuningolni, nem úgy mint a jelenlegi M2NPV-MX-et), csak egy negatívuma van, hogy nincs DVI kimenete (tudom, és hogy asus)
-
Fucsi
tag
Sziasztok:Ehhez milyen lapot ajánlotok(nem sli-s és lehetőleg nem integrált,mert ajánlottak egy gigabytot)
a rendszer:
-1950xt,5600+,geil ddr2 800(55512)Köszi -
Rolcsi20
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5176 üzenetére
már de nem azért, de a Ferrari a legjobb
-
Freddy TNT
őstag
Szaztok !
Nem vagyok képben a ram sebességeket illetően,ezért azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi adatok mennyire jók:
(everestben mérve)
olvasás:8358Mb/s
írás: kb ugyan ennyi (próba verziós everest)
mem késleltetés: 50nsLehetne még CL4-re leszorítani a ramokat,de nem találom a biosban, hogy hol lehetne plusz feszt adni...
-
nándika
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #5182 üzenetére
Én csak elmondtam miben külömbözik
Ez a DFI! ha nincs szükséged rá nem kell megvenni -
nándika
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #5179 üzenetére
sztem csak annyi a külömbség a DFI és más gyártók között hogy elég magas az adható fesz minden opcioban mig a többi gyártónál korlátozott. ha tuningra kell jobb a DFI.
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #5179 üzenetére
Ha már így kérdezed, akkor biztosan nem, sajnos nem ismerem ezeket a lapokat, utána kell nézzek ezeknek a lapoknak.
-
bnss
veterán
válasz
Valahol valóban presztízs kérdés is, de ha már DFI deszka csücsülne a házamban, akkor nyílván kihasználnám a benne rejlő pluszokat. Ez a példádra is igaz, ha Ferrarim lenne, nem 50-el közlekednék vele.
-
nándika
aktív tag
válasz
Ferrarit sem azért veszel mert az olyan jó, ez azért durva volt
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #5170 üzenetére
Értsed jól amit mondok me sokkot kaptam. Mikor láttam, hogy ro-ban mennyi a nálunk nincs is éha van kifizethetetlen.
Bon3ss: megelőztek
-
ftc
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5160 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok radikális, de ezt egyből bannal jutalmaznám.
Bon3ss: egészségedre. Nézzed csak nézzed.
-
janos80
senior tag
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5156 üzenetére
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5149 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy egy komplett rendszerben ott van még a VGA, az alaplap, a vinyó, a RAM stb stb. Persze, hogy megugrik a záram
-
nesa
veterán
Valaki javitson ki de ha 7w os fogyszto megy 365 napon keresztul az 61320w eszik meg 1 evbe ami durvan szamolva 61kw x 36ft =2196ft /ev ...levagyok nyugozve....
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5149 üzenetére
Nemtudom mirol beszel mar megint, miota ez az FSP tapom van mindig ugyanazon a fordulaton porog a venti, de ujra mertem es fotoztam a kedveder ja es most nem 1,1v on hanem 0,95v igy 59w ra esett le igy mar kokemeny 9w az elonyom JUJJ (es halkan mondom ha megnyittotam valamit igy is felugrott 65w ra)
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5145 üzenetére
A fogyasztasmero jo!!! monitor nelkul persze!
En nemtudom kb 1 percet szantam ra mig megmerte 1,1v on leolvastam azt jovan de a kedveder megint radugom es leolvasom neked.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5145 üzenetére
-
Chaser
legenda
Nem is neked szólt a hsz
Gondolom láttad mire kell a gép, szinte 1ghz-en menne folyamatosan.
Érdekesek a mérési eredményeid
Anno sok energiát feccöltem bele, hogy minél halkabb gépet hozzak össze.
Konfig: biostar 6100-m9, 256 mb ram, 3000+ athlon, 1 hdd, 1 odd
Este levettem a hűtőt, hogy mennyivel halkabb a gép, épp filmeztem. Aztán elaludtamReggel felébredtem, filmek mentek szépen. Délben jutott eszembe, hűtő meg kikapcsban van
Kb 45 fokos volt, ekkor tél volt, nálunk meg fűtenek rendesen. C'n'q nélkül kb 10 percet ment venti nélkül, míg elérte az 50 fokot. Na most ha ez 9W, akkor jó
Ha ennyi lenne a különbség, akkor iccaka szépen megsült volna a procim.
Utána már rengeteg konfiggal eljátszottam ezt, van itt olyan user, akinél x2 megy passzívan, lefeszelve, nem bika hűtővel. -
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5142 üzenetére
1.
Ne beszelj mar hulyeseget.....
Lemertem a gepem fogyasztasat igy ahogy van ha netezgetek akkor 68W vesz fel ha terhelem akkor 115W nyomtam ugy hogy orthos alatt 3d mark akkor egyszer bevillant 120w ha leveszem a szorzot 5 re es pl 1,1V adok neki akkor 7-8w sporolok....
szoval mirol beszelsz?? Merd le.2. minimumon porog a ventim igyis ugyis.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5140 üzenetére
Ez nem auto, nemertem mit beszelsz mar megint.
Van aki el hal a c&q er, engem nem erdekel es rajtam kivul szerintem a felhasznalok 80 % se erdekli,a 80% nak meg 70% azt se tudja van ilyen..... -
Gyuri27
félisten
giga-byte.hu nézd ezt, ez működik.
-
bnss
veterán
Most nézem Gigabyte honlapját, vagyis szerettem volna, felújítás alatt... Remélem az új designnal együtt jönnek az új, 7-es szériájú ati chipsetes lapok is.
-
Brae
őstag
válasz
Gyuri27 #5133 üzenetére
Köszönöm, hogy időt szántál rám!
Sajnos nagyon szűk a keret, max 35k van rá, ebből kikell jönnie lapnak, cpu-nak, cpu hűtőnek, ramnak, háznak és tápnak.
Én a következő dolgokra gondoltam:
Lap: [Abit NF-M2S]-11.305Ft
CPU: Gianninál AMD Sempron 3000+ S940 AM2 dobozos vadiúj 1 év garancia: 6900,-
CPU hűtő: dobozos a proci úhogy van azis
Ram: [Kingston 1giga 667]-5.971Ft
Ház: [Speeze]-4.704Ft
Táp: [FSP 300w]-5.280FtTényleg csak net, ofisz és film megy rajta nem túl hozzáértő felhasználónak
Az a lényeg h ne legyen szívás a cuccokkal, ugyanis én rakom össze. -
Gyuri27
félisten
-
bnss
veterán
Jó lenne, ha ideérnének, kicsit utána olvastam az új chipsettel szerelt lapokban, ahogy azt mondtam már igencsak kecsegtető a sok ficsör. Ha viszont nem érnek ide, akkor kénytleen leszek valami átmeneti megoldást választani...
szerk.: épp most láttam egy AMD Athlon 64 X2 6400+ sAM2 BLACK EDITION DOBOZOS-t 58k-ért.Brae: ha kiírtad volna, hogy nagyjából mennyiért jutsz hozzá ezekhez az alkatrészekhez, akkor könnyebben megmondanám, hogy ebben az érban van-e jobb választás.
szerk. 2: Gyuri megelőzött.
-
AtHoS
nagyúr
Hát én is a 7xx szériát várom, mert nagyobb VGA-t csak akkor fogok venni, ha beszereztem egy ilyen lapot majd
Nemtom, hogy idén ideérnek-e a 7xx sorozat lapjai. ha igen, akkor lehet karácsonyra meglepem magam eggyel. Természetesen integrált VGA-ssal
Egész komfortos lesz akkor a gépezet. Legalábbis remélem
-
Brae
őstag
Kedves fórumtársaim!
Egy barátom megkért, hogy dobjak össze egy gépet igen kevés pénzből, így választásom az AMD-re esett. A következő alaplapot néztem ki [link]
Tuning nem szempont, netre, ofiszra és filmnézésre lesz használva egy 3000+ Sempron és 1giga ram társaságában. Megfelelő erre a célre a lapocska? Van vmi nyűgje? Ebbe az árba tudtok jobbat? -
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #5126 üzenetére
Köszi a linkeket, a 790-es igencsak felkeltette az érdeklődésemet.
"Most is egy árban van az nv az amd-vel." - igazából nem követtem az utóbbi pár hónapban az árak alakulását, majd mostantól néha-néha ránézek egy-egy árlistára. Megjelenésük után már csak az lesz a kérdés, hogy milyen hamar és milyen áron érnek kis hazánkba.
-
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #5124 üzenetére
Legyen igazad, egyre szimpatikusabb a már oly sokat emlegetett Giga lap, most szemezgettem a topicjából. Igazából az ára fogja eldönteni, hogy melyik 7-es szériás chipsetet engedhetem meg magamnak, remélem emberséges árak lesznek.
"De amint lesz teszt azt itt fogod először megtalálni (erről én gondoskodom
)." - köszönöm előre is, mostantól figyelemmel kísérem ezt a topicot is.
-
Gyuri27
félisten
Addigra itt lesznek. A karácsonyi dömpinget mindenki próbálja kihasználni.
A 790 lesz a felső kategória. A 780 az int vga-s (állitólag dx10s karival) remélhetőleg a gagi ebből is csinál állat lapot.
Msi, giga lap lett már linkelve igaziból a specifikációkon kívül semmi nem derült ki.
De amint lesz teszt azt itt fogod először megtalálni (erről én gondoskodom).
-
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #5122 üzenetére
Az aktualitása igazából decemberben lenne, mert a családnak lenne amolyan karácsonyi ajándék. Az int. vga valóban előny, erre már én is gondoltam.
A 7-es szériáról lehet már tudni bővebb infót (számomra érthető nyelven nem sokat találtam róluk))? Ha jól emléksze csak egy MSI lapról olvastam, ami ilyen chipsettel volt felvértezve. [link]
-
Gyuri27
félisten
Ha nem sürge nem soká itt a 7xx-s széria (1-2 hónap).
A giga mindig jó vétel, max eladod. Az, hogy van rajta int vga nem hátrány hanem előny.
PL a csoda nv vga-d meghal amíg gariztatod és vársz egy 2950pro-ra addig is műxik a lap.
Vagy beleszeretsz és nem akarod eladni veszel bele egy 45w-s cuccot és kész az otthoni mindenes (htpc, world, net). -
bnss
veterán
Üdv.
A napokban azon kezdte, el töprengni, hogy ha már úgyis elhúztam az alaplap vásárlást megéri-e még várnom, és esetleg az eddigi jelöltet (Asus M2N32-Sli Deluxe) lecserélni esetleg egy Ati chipsetes Gigabyte-ra pl. Az elvárásaim a lappal szemben a tuninglhatóság, szeretném a brisbane magos X2-ből egy kicsit többet kihozni. Néztem azt a Giga lapot, amit itt oly sokszor linkeltetek már (GigaByte GA-MA69G-S3H), nagyjából meg is felelne, de igazából nincs szükségem int. vga-ra (nem valószínű, hogy valaha is használnám).
Nézelődtem egyéb gyártók kínálatában is, de nem léptem egyről a kettőre. A kérdés adott, inkább várjak még a vásárlással az új jövevényekre vagy durrbele menjek és vegyek egy deszkát, ami perpill a legjobban tetszik, ill. az anyagiakat nézve még megengedett?!
Köszi előre is az iránymutatásotokat.
-
VaniliásRönk
nagyúr
AtHoS, Gyuri27: Semmit sem olvasnak el, csak beírják a hsz-t és várják a választ, most épp olyan kedvemben voltam hogy válaszolok, meg a Giga oldala sem volt olyan lassú.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5114 üzenetére
vazz ez is hányszor lett már leirva
hosszú távon valóban fárasztó -
VaniliásRönk
nagyúr
-
replay007
tag
helo all egy A64es X2es 5200as alá milyn lapot tudok ajánlani 18-20000Ft-ig?
Gigabyte vagy MSI.. kösz előre is -
Chaser
legenda
válasz
vin1900 #5110 üzenetére
Én a hsz-ed előtt hsz-ben lévő lapot/ jól magaszontam
/ ajánlanám, van benne egy vga is, meg tuningos is, kb 18-19k bruttó, procinak 3600-ost, nagyobbat sztem nem éri meg venni, kihajtod amit megy és kalap, 2.5G-t illene alapfeszen tudnia, mellé 2x1gb geil ultrát, az cl4-es, AMD-nél sokat jelent a késleltetés. VGA-t meg később, a ram árak most annyira lennvannak, hogy inkább abból vegyél sztem. Ez az egész kb 50-55k bruttó bolttól függően. Gondoloma többi cucc az előző gépedből lesz benne, ha valami gagyibb tápod van, akkor mellé még egy FSP 350-PNF, 6.5-7k bruttó.
-
vin1900
csendes tag
Sziasztok.
Légyszi segítsetek dönteni.
Fejlesztek a gépemen. Sok a szempont, megpróbálom körülírni. Szóval, kb 50-55e van rá. Ebből kéne nekem egy jó alaplap, proci, ram meg videókártya. Nem igazán értek hozzá...
Abszolút nem kell, hogy nagyon ütős legyen a gépem, mert elsősorban dolgozgatok vele. CAD-ben tervezgetek. A mostani gépem már túl lassú. De főleg az a bajom, hogy ha egymás mellett fut (kell) 2-3 CAD-progi, +Axis +Acrobat Reader +Excel (sajna álltalában tényleg kell szinte mind és ugrálok közte) akkor nagyon hátráltat a gép sebessége. Ezen kívül még néha játszok is, pl TDU (csak szeretnék, mert most még nem megy), de nem igényem hogy a legfullosabb legyen a grafika. És jó lenne ha 1-2 évig bírná. Van ötletetek?Eddig ezeket a cuccokat nézegettem:
Alaplap: MSI K9N NEO-F V2 vagy MSI - K9AG Neo-F
Proci: Amd X2 3600+ vagy 4000+
Ram: KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz (később majd még 1 ilyen)
Videókari: 2600XT (GIGABYTE GV-RX26T256H PCIE, SAPPHIRE HD2600XT 256MB HTD DDR3 Lite PCIE, MSI RX2600XT-T2D256EZ/D3 PCIE) vagy 8600GT (ebből csak INNO3D 8600GT 256MB DDR3 HTD PCIE jöhet szóba) -
AtHoS
nagyúr
válasz
Killerlaca #5091 üzenetére
Nekem sem volt addig Gigabyte lapom, míg ez a lap bele nem költözött a számítógépházamba. Egy darabig biztosan lesz maradása
Ez a lap egészen finomhangolható tuning tekintetében. 3090MHz-ig jutottam 1.45V mellett a birsalmával. Több feszt nem volt szándékomban adni és jelenleg is 11.5x255=2940MHz-en használom 1.375V mellett a prociigényes esetekben.
-
Gyuri27
félisten
Gigabyte GA-MA790-DQ6 (AMD RD790) eztetet már linkeltem?
Balinov: V-vel kezdődik a neve és aniliásRönk-re végződik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Béta iOS-t használók topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- További aktív témák...
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest