Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5397 üzenetére
A jelenlegi meg lesz tartva.
(min fogok a kölökkel bf 1942-t és társait játszani)
A baj az, hogy nem 2-3 hónap majd fél év. Egyébként én nem láttam olyan egetverő különbséget az sb600 és 700 között. Ha mégis írjátok nyugodtan.Na olyan lapot nem veszek, kingmax rammal meg pláne. Ne haragudj, de ahogy rád nem lehet tukmálni az asust úgy rám meg ezt nem.
Szivtam én már eleget amiatt, hogy minimálissal több pénzt nem adtam valamire. Most se a felső kategóriában gondolkozom, visziónt egy jó közepet üssőn már meg.ftc: ha olyan olcsó lesz akkor én is
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5394 üzenetére
Az kedves lendő társam az úrban és a 7xx-ben és a k10-en, hogy nem tudok és nem akarok március idusáig várni a k10-re. Max megveszem a legolcsóbb am2 x2-s procit és amikor lesz normális árban k10 veszek bele. Azért ez érthető nem?
-
törölt tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#65675776 #5387 üzenetére
Ne haragudj de ez inkább tűnik hisztinek, a PWM-en elég méretes borda van, nem sok hőt fog a chipsetre tolni, ami amúgy sem melegszik. Nyilvánvaló marketing okai vannak a megoldásnak, kénytelenek követni a divatot, hozzáértő vevők így is inkább fognak valami ANUS-t venni, hát még ha "normális" hűtés sem lenne rajta.
Ezt sem igazán értem, az "kolbász" mindenhol útban van, ha magasabbra teszik a csatlakozót akkor meg a ház felső részébe kell begyűrni az egészet, az sem kényelmes.
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #5387 üzenetére
Húgom gépében is 690-es lap van, én is tapasztaltam már hogy milyen.
szerintem két jól megtervezett külön borda kellene a déli és északi hidakra, és egy izmosabb a PWM-re. Jelen esetben szerintem ezeknél a lapoknál a PWM fogja a legtöbb hőt termelni, így majd még onnan jön át a meleg az északi és adott esetben déli hidakra a HP-n keresztül.
-
rollins
őstag
válasz
#65675776 #5385 üzenetére
ventillátor csalakozóról kapcs-ban tapasztaltam, hogy míg az abit nf-m2 nview-n (meghót) volt 1 sysfan, 2 auix fan, addig a mostani giga lapon 1 db sysfan, de olyan helyen (lent) hogy sem az első, sem a hátsó házventit nem lehet rádugni, mert nem ér el odáig, még jó hogy van hozzá átalakító hogy a tápra lehet kötni.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #5386 üzenetére
Épp ezért zavar ez a hűtés. AN8 v2 esetén valóban kellett és jól is volt megvalósítva. De nemrég volt nálam egy AMD 690-es lap, amin olyan szemtelenül kicsi borda volt az IGP ellenére (és nem is melegedett számottevően), hogy nem kicsit meghökkentem. Le kellene már vetkőzni ezt a minél hosszabb a HP annál jobb a lap hozzáállást. Ha van a háttérben nV + HP gyártó kartell, akkor azt meg ki kell vizsgálni!
Az ATX tápcsatlakozóval meg az a probléma ott, hogy feleslegesen messze van a tápegységtől, és azt a vastag kolbászt el kell vinni odáig (még ha le is van spirálozva/harisnyázva, akkor is vastag). A KT7-nél értelmesebb elrendezésű lapot a mai napig nem láttam, bár azon nem volt semmi integrálva. Ez viszont nem mentség, akaraterő kérdése lenne megvalósítani (persze tudom, PCB kapacitás és egyéb paraziták, de azért Ők a mérnökök, hogy ezeket megoldják).
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #5385 üzenetére
Elvileg ezek az új chipsetek nagyon keveset fognak fogyasztani. Inkább a PWM ami fűteni fog, de ez nyilván CPU fogyasztás függő (lesz). Biztos lesznek belőle más verziók, lehet hogy az abit is az SB700-ra vár, és addig nem akarja bemutatni a többi modellt.
Nekem az ATX tápcsatlakozóval ott nincs különösebb bajom.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5383 üzenetére
Ez még nincs gyártásban, csak tesztpéldány szintjén. A hűtési rendszere egyébként is nagyon túlméretezettnek tűnik. Emellett nem SB700 van rajta és a μGuru is hiányzik. (Mintha Oliverda is pont ezeket hiányolta volna...) Azt a rohadt ATX tápcsatlakozót sem bírják a legértelmesebb helyre rakni. Pedig régebben ez nem okozott gondot az Abit-nak. Emellett, most hogy végre terjednek a PCI-E x1-es kártyák, elkezdtek a gyártók egyre kevesebb foglalatot rakni hozzájuk a lapokra. Gratulálok!
Egyébként valaki megmagyarázná nekem, hogy a legtöbb gyártó (MSI és GB leginkább) miért spórolja le a ventilátorcsatlakozókat? És ami van rajta azt miért a leg idétlenebb helyekre rakják?
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #5376 üzenetére
Ki mondta hogy procit is cserélnék?
Jó ez az AN9 fatál, de qrvára melegszik és vannak hülyeségei a BIOS-nak. Mondjuk ha egyszer belövöd utána már jó. Kipróbálnék már valamit AMD-s lapot is ami nem tüzel úgy mint egy szukakutya.
-
rollins
őstag
Kár hogy én már 2x is peches voltam az Abit lapokkal. Nem merek többet Abit-ot venni.
(tudom, tudom, a peches kissebséghez tartozom és ez most senkit sem érdekel
)
-
Oliverda
félisten
Remek.
Mondjuk én lehet hogy megvárom az SB700-at...bár nem biztos, attól függ mikor jön. Ja, legyen rajta µGuru, az kell!
-
Oliverda
félisten
Ugye jól tudom hogy a 770 és a 790 csak a PCI-E lane-ek számában különbözik?
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5369 üzenetére
Na emmá csak igaz
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
ftc
nagyúr
-
Chaser
legenda
SA idők..emléxel még, hogy az az FSB-t manuálisan be kellett állítani egyes prociknál? Ezexerint akkor azok a procik sem lehettek jók, mert nemcsak összeraktad a vasat és ment
#5361 Bon3ss : ezért nem vettem én se, chip chip hátán, am2+ proci még sehol, majd eccercsak gondolom lesz, de sztem csak jövő tavasszal, ha csak az AMD be nem keményít karácsonyig
bár nem hiszem, jó kis ajándék lenne pedig
-
bnss
veterán
"GA-MA69G-S3H még ezt kipróbáltam volna am2 alá, de már csak majd a pluszos verziót pluszos procival jövőre" - remélem idén még kijön ennek a lapnak a pluszos verziója, jó lenne, ha nem kellene ideiglenes megoldást választanom kárácsonyra. Bár ezzel a lappal is bőven kijönnék, de ha már jönnek az újabb chipsetek...
-
Chaser
legenda
GD edisön..háhonne
LAN-ból, wifi-ből van usb-s is, az nem jó?
#5347 ftc: értem, én úgy vagyok vele, ennél nagyobb lapja ne legyen egy chipsetnek..átlag user? khm..átlag user nem maga rakja össze a gépét, hanem szakemberek rakják össze neki
szerk: GA-MA69G-S3H még ezt kipróbáltam volna am2 alá, de már csak majd a pluszos verziót pluszos procival jövőre
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5356 üzenetére
Ajánlom is nekik.
-
rollins
őstag
szerintem is nézz utána hogy linux -szal ne legyen gondja, van akinek előfordult még az asus m2ne, m2n32-sli -vel is problámája hogy fel sem tudta telepíteni. Habár ez főleg a Fedora -t érintette, ahol nem látta a sata hdd-t ha egy sata dvd is volt. sh4d0w leírta, hogy csak át kellet rakni a másik sata konnektorba, a sata 3-ba a hdd-t. Ati meg tényleg kissé tojik a linuxra, rossz pont.
-
GD
őstag
válasz
Gyuri27 #5351 üzenetére
hm,van pár szép többlet tudása de:
amd chipset és ATI vga linux miatt fázós..
pci helyekben szűkebb
valószínűleg teljesítményben jobb..3D-ben amire nincs ilyen szinten igény bár ugyan annyi pénzért elférne..
ha rengeteg sok linux hurrát találnék a laphoz fórumokon, be merném vállalni, de űrkutya nem akarok lenni mert a nyakamon marad.. -
GD
őstag
ójeah, találtam 3év garral is
-
GD
őstag
válasz
VaniliásRönk #5343 üzenetére
az első lap szimpi GigaByte GA-M61P-S3
anno athlon xp-hez volt gigabyte lapom, szerettem
mennyi garit dobálnak hazai kereskedők hozzá? lehet találni 1év fölött? -
GD
őstag
vhogy csorog a nyálam a 4nél több sata csatira meg a dual lan-ra..
esetleg a külső eSATA-ra, firewire-re
ha a int vga-s lapokra ezt kártyákkal pótolom hamar kifutok a helyekből..mivel egy wifi kártya alapból bent kell legyen majd.. ez a dilemma..erre a kis fityfüty pci-x felületre meg alig kapni eszközt átlag kereskedésbe, dülledt szemmel néztek rám mikor lankártyát kerestem ilyenre..ha van akkor az meg pci-os árának 1,5-2x-e
ha esetleg nem az int vga-t használom egy intvga lapon, akkor a vga rálóg 1-2 slotra, máris baki van..
SLI-re kurvára nincs szükségem, csak az egyéb felszerelésben úgy láttam ezeknél a lapoknál hajlandóak maguk alá nyúlni a gyártók
szóval, nem hüjültem meg csak vhol mindig a választás vmi rovására kell menjen..
leadom az igényeimet és vmelyik gyártó majd legyárt egy GD edition..
-
Chaser
legenda
Osztán mért? Több nv-s lapom volt mint ahány ujjam van
Egyikkel se volt gond..Tudoma hálózati kezelés meg az IDE kezelés, ezt a 2-t nem kell felrakni, ezek nem stabilitási gondok, hanem bugok...
szerk: #5342 GD: te meg vedd amit VR is ajánlott, meg amit én is múltkor--ázusz eseli? mire készülsz ember?
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5343 üzenetére
stablitás s NV? 2 eltérő dolog
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az nVidiának még jobb a Linux támogatása, de az SLI-s chipsetjei kivétel nélkül mocskosul melegszenek, az int. VGA-sak nem, de azokból meg mostanság csak low-end lapok vannak a piacon. Talán ez GigaByte GA-M61P-S3 megfelel.
Én mondjuk inkább vennék egy GigaByte MA69G-S3H-t, fogyasztásban verhetetlen, elvileg csak az int. VGA-jával lehet gond.
Stabilitással meg manapság már nem nagyon vannak gondok. (kivéve a low-end ANUS-okat)
-
GD
őstag
üdv,
ASUS M2N32-SLI Deluxe
mi a lapról a vélemény?
tuningra nincs igényem, a lényeg a stabilitás, "alacsony" hő a chipseten
és a teljes linux compatibilitás -
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #5340 üzenetére
Utána fogok nézni hogy van-e benne.
-
Oliverda
félisten
Áhhh...köszi! Két notebook-ot nézegetek, az egyikben T a másikban pedig a G verzió van.
-
ftc
nagyúr
válasz
Oliverda #5336 üzenetére
-m ugye a mobilet jelnti
the M690T chipset "for embedded designs". Along side this chipset, AMD also announced the Model S1 DBM690T development board which has ATX support with PCI and PCI Express expansion slots, USB 2.0, CRT/DVI/LVDS display options, high definition audio and Gigabit Ethernet. This product has the purpose of speeding up the time-to-market for embedded client and single board computer designs and also provides support for the AMD Turion 64, Turion 64 X2 and Mobile AMD Sempron processors.
690G meg megyegyezik aztsalval :link
-
Oliverda
félisten
Mi a különbség az AMD M690T és az M690G chipsetek között?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
as_Rock #5330 üzenetére
Gigáéknál pl. FAT partíció a kitétel és nem az, hogy C gyökér kell legyen. Szerintem Asus-éknál sincs ez másképp. Amúgy Gigánál nem kell, hogy bootolható legyen a pendrive, így meglepődnék, ha Asus-nál annak kellene lennie, már ha egyáltalán tud penről frissíteni az ez-Flash. Mondjujk az nem árthat, ha BIOS-ban be van kapcsolva a Legacy USB storage detect vagy hasonló elnevezésű menüpont.
-
xardas
tag
Sajnos hajlamos az ASUS szivatni az olcsobb lapjait vevőket...:Stapasztalat
-
as_Rock
őstag
válasz
wwenigma #5331 üzenetére
Igen olvastam, ha megnézted a korábbi hsz-t láthattad, hogy milyen lehetőségek vannak, az asusupdate meg nálam valamivel emlékeim szerint összeakadt, vagy már installnál elszállt hibával.
Rendes lapokhoz van rendes winfos alatti bios-frissítás is, az egyetlen elfogadható és "tele*#@ott Asus"-visszavonó körülmény az lesz, ha tényleg C-gyökeret látja a bios-os flash-menüpont, erről viszont "tele*#@ott Asus"-hoz adott doksiban elfelejtettek írni, tehát ezesetben "tele*#@ott Asus" doksikkal-ra fogom módosítani a mondatomat -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
as_Rock #5324 üzenetére
Ez a tele*#@ott Asus suerintem a lámákat nem kedveli. Olvastál már valami doksit arról, hogy hogyan kell biosból biost frisiteni? Vagy jo dolgot toltottel le? Asus Update siman megy Win alól, nem kell cseszekedni, es nem megy fel mas a gepedre, hacsak nem mast szedtel le valami dzsunka letoltonek hirdetett spam oldalrol...
support.asus.com
-
as_Rock
őstag
Elővezetnék az urak engedelmével egy sokkal földhözragadtabb kérdést
Ezen a tele*#@ott Asus m2npv-mx alaplapon, ha nincs a gépben floppy és nem tud a pendrive-om olyat, hogy boot-olni lehessen róla, hogy tudok biost frissíteni
Mert a bios-ban van ez az ez-flash vagy milyen lehetőség, de ahhoz a fenti boot-olós dolgok valamelyike kellene (legalább is hiába írtam ki egy cd-re adatként a bin file-t, tojt "látni" a rendszer -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5321 üzenetére
mindig a latencyt hozzák elő....De miért is? mert késleltetés érzékeny az egész architektúra...talán ha más irányba fejlődne AMD nem lenen ekkora jelentősége...nativ 8 magnál majd megnézem int mem vezérlőt
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5319 üzenetére
chipset eladásból....
Szted miért is keleltt nekik ATI ? kész chipset...a legjobb AMD-hez. Rájöttek, hogy intVGA-s rendszerek fogynak többet...s lehet belőlle pénzeket kiynerni közel 0 fejlesztési költséggel..
-
VaniliásRönk
nagyúr
Miből jött volna be több pénz? SiS-t sem hagyom ki, az övék is lassúak mint a tetü.
A K8/K10-nek kell az alacsony késleltetés és nagy sávszél, erre lett kihegyezve az egész architektúra, különben az AMD is pakolhatna 10MB+ cache-t a prociba, meg görcsölhetne mindenféle ravasz prefetch logikán hogy kiegyensúlyozott legyen a teljesítmény. Hidd el nálad picit képzettebb emberek találták ki hogy jó, és be is vált.
A socketváltás miatti hiszti meg elkerülhetetlen, valamiért az AMD-nél ezt zokonveszik, Intelnél meg az sem zavarja őket hogy 3-4 socketváltást zavarnak le stikában ugyanannyi lábbal (lyukkal), közben cserélgetik a RAM-ot is folyamatosan, dehát Intel ezt megteheti, még örülnek is a majmok hogy fejlődés van... -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5317 üzenetére
Azt mennyivel több pénz bejött volna?
SIS-t hagyd ki elég jo a mem vezérlőjük
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5315 üzenetére
De mennyivel költségesebb a gyártás tervezés? IMC-nek leginkbb szerver fronton van értelme...Lásd Barcelona elég komplikállt elektronikailag az egész... s ha gyártásnál véletlenül oda esik a hiba kuka aCPU
-
ftc
nagyúr
válasz
Balinov #5312 üzenetére
Hátrány jah.Elég nagy
Gondolj bele. Van egy vezérlőd ami kifejezeteten egy architektúrához van. Ha CPU-n javítasz akkor (architektúrán) a mem vezérlőt is kell javítanod. azaz újabb gondok merülhetnek fel...Esetleg ha memóriaválltást tervezel pl DDR2-DDR3 akkor átkell tervezned egésszet. Vagy benen van a CPU-ban DDR2,DDR3 vagy csak az egyik s a másikra ójra kell tervezned...
Ezért bírta ki oylan sokáig Socket 462(A) pedig lezajlott SDR,DDR csere közben...A chipset felelt a memoiáért...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest