- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya 3
csendes tag
Sziasztok
Szeretném kérni a segitségeteket !
Problémám az hogy MSI K9N SLI V2 alaplapom van és a vga karimat csak 8x on kezeli nem 16x an !
3 kártya is volt már a gépembe de egyiket sem kezelte 16x sebességgel ! (HD3850 ,8800gtx ,HD4870 )
Mindegyiknél a driver is azt irja ki hogy 8x de az alaplap foglalat és a kártya is 16x os !
Bios reset volt probáltam különbözö beállitásokat is de sajna nem akarja az igazságot !
Csak 1 kártyát használok a gépben !Nagyon örülnék neki ha valaki tudna ebben segiteni !
Elöre is köszönöm . -
band1103
őstag
Sziasztok!
Örömmel látom az ATI HD5xxx sikerét és ebből jön a kérdésem. Lesz IGP -ben is HD5xxx ? Mikor és milyen chipsettel?
-
Caudillo
csendes tag
Hali
Van egy ASUS M4N72-E lapom meg benne 2GB-t Kingston HyperX (1066) de sajna nem ismeri fel 1066nak csak 800as-nak a lap, pedig kezelnie kéne őket.Már átállítottam a bioszban is 800ról 1066ra de akk nem indul el a gép csak ha visszaállítom:S.Valakinek vmi ötlet?
-
feco88
tag
válasz
Gyuri27 #12981 üzenetére
Ebben a lapban ( 570sli-s4) ami most van nem nyüstölném tuningal, elég neki most az 5200+ tuningolva, a tuningot a belinkelt lapnál kérdeztem volna. Ha a lapot lecserélném újra akkor eza lap alkalmas lenne-e egy kisebb nagyobb tuningra, Gondolom egy 550be vagy 720-as már megbír hajtani alapjáraton is egy 9800GT-t 1360x768-as felbontáson. A tuningot csak úgy hobbibol próbálnám, hogy mit lehet kihozni belőle
az 5200+-nál meg szükségböl kell a tuning
látom neked athlon II 240-ed van eza proci hogy muzsikál? -
Gyuri27
félisten
-
feco88
tag
válasz
diablo1984 #12972 üzenetére
Én sem most vettem ezt a lapot
nah majd elválik ahogy összejön a keret megveszem a procit (vallszinü PhenomII X2 545) és próba... ha esetleg nagyon nem megy jól akkor lecserélem a lapot is.[link] Ez a lap engedhet kisebb tuningot is? Ebben a boltban nem találtam ilyen árban Asrock lapot és ez van hozzám a legközelebb, na meg törzsvásárló vagyok
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12978 üzenetére
Volt asrock lapom. Megvoltam vele elégedve. Ha mostanság kéne venni megint vennék. Egy dolog amit nem szeretek, hogy a pwm-n nincs borda. Bár ez utólág általában orvosolható.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12972 üzenetére
[link] azért kapni ma még olyan deszkát ami elég sok procit kezel.
-
feco88
tag
sziasztok
érdeklődni szeretnék, hogy adott egy gigabyte m57sli-s4 v2.0 alaplap és egy athlon x2-es proci van benne. Az lenne a kérdésem, hogy bios frissitéssel beveszi-e nekem az athlon II x2 vagy a phenom II x2-es procikat. Azt tudom, hogy max 125w-os TDP támogat de próbált már valaki betenni ilyen procikat ilyen vagy hasonló chipkészletü lapba? ui.: és ha be veszi érdemes lapot is cserélni ujjabra? Köszi a válaszotokat. -
hito
nagyúr
válasz
HERR Z #12969 üzenetére
Csak egy jelentéktelen x16-os PCI-e slot hiányzik róla
Sajnos ITX vonalon 3 értékelhető alaplap létezik (hacsak nem akarsz integrált procit és VGA-t, mert akkor kismillió közül lehet választani): Zotac 9300 wifi, J&W 780G minix és DFI P55 T36. Kb. ennyi.
Elvileg jön még majd valamikor a J&W-nek az új 785-ös lapja, de 200dodó környékén lesz és a franc tudja mikor lesz kapható.
-
hito
nagyúr
válasz
HERR Z #12967 üzenetére
95W-al már nem próbálkoznék be, a másik nagyon nyomós érv, hogy fél órája vitték el 22k-ért
De mivel most vettem észre, hogy új leendő lapomba (J&W 780g minix) soDIMM memória illeszkedik, így marad a jó kis költséghatékony X2 240/250. 2x2GB Geil DDR2 notiram még 25k-mba fog kerülni
-
Gyuri27
félisten
A kérdés az, hogy alul feszelve kisebb órajelen viszont l3-l járnál-e jobban vagy egy 3500-t szaladó athlonnal. Na itt egy teszt 250 vs 250oc vs 550 [link]. Ami még szempont, hogy az egyik 14k a másik 20k. Szóval ezért a 0 teljesitménybeli külnbségért nem adnék +6k-t. Nyilván ha elengedi az ember az 550-t megy mint a meszes. Csak a te esetedben ez nem lehetséges. Amúgy a 235e 17k. Tehát az 550-hez képest még sörre is marad.
3 mag az meg 3 mag, még l3 nélkül is.
-
hito
nagyúr
válasz
Gyuri27 #12962 üzenetére
Az 545/550-es phenomok csak 80W-osak
Tehát ennél tutti nem lenne gond, hogy elindítsam. A kérdés inkább az, hogy tuninggal be lehetne-e fogni az L3 és a több mag nyújtotta teljesítménytöbbletet.
Na még ránézek ezekre az e-s X3-as X4-es Athlonokra, hátha van kedvem szárazkenyéren élni egy hónapig
-
Gyuri27
félisten
Az ok hogy alul feszeled a 95w-s procit. Csak ahhoz el is kell tudni inditani. Meg ha alul feszeled kérdéses milyen lesz a teljesitménye. Én azt mondom, hogy 240-s a tuti. 14k és alapfeszen 3500-3600 a vége. Szóval kérj kölcsön egy pII-t és próbáld ki (nehogy csöcsre fuss
).
-
hito
nagyúr
válasz
HERR Z #12960 üzenetére
Srácok, köszönöm...hát fel van adva a lecke. Nem tudom melyikkel járnék jobban hosszútávon. Egy alulfeszelt X2 545/550-el vagy egy Athlon II X2 250-el (?). L3 állítólag nagyot lendít a Phenom javára. Lehet, hogy esetemben semmi különbség nem lenne és az Athlon tuninggal behozná az alulfeszelt Phenom-ot.
Gyuri27: amit linkeltél azzal az a bibi, hogy költséghatékénynak kell lennem. Ha a pénz nem számítana akkor rögtön ráugranék egy X2 705e-re, vagy valamelyik 3/4 magos "e"-s Athlonra
De L3 miatt tutti Phenom lenne.
-
hito
nagyúr
Sziasztok...
Valaki meg tudná mondani azt nekem, hogy egy 780-as lapban (J&W 780G minix) aminek a procitámogatásánál max 65W-os TDP-jű procik vannak megnevezve tud tartósan károsodás nélkül működni egy Phenom II X2 545 a maga 80W-os TDP-jével?
Tuning csak nagyon óvatosan lenne
Sok helyen azt hallottam, hogy ha nincs nagy különbség a lap által támogatott procik és a beletett proci fogyasztása között akkor nagy valószínűséggel nem lesz baj.
-
Papabear195
tag
válasz
diablo1984 #12952 üzenetére
Na ez az oka annak, hogy nem nagyon van kedvem lapot cserélni, munka + nyelvvizsgára készülés mellett nem sok energiám van az eladással bajlódni...
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #12953 üzenetére
Mostani tapasztalatok alapján nagyon belenyúlós dolog, persze semmi sem lehetetlen. 1 magos cuccra eddig 4.5k postával volt a legjobb ajánlat, hát annyit nagyon nem ér meg a legerősebb se, a 140-est bruttó 6k-ért kapnám-vagy bárki
- boltból. Lehet az lesz a vége, de ha @x2 nem megy akkor 1 magosért sok volt, x2 240-et 12k-ért adnának, x4 620-at 20-ért, mind bruttó ár. Jó lenne nekem egy kicsi sempron is most bőven, csak olcsó legyen.
-
diablo1984
veterán
válasz
Papabear195 #12951 üzenetére
okés, úgy lesz, bár a tuti alaplapvevőm nem tünik egyenlőre biztosnak.....
-
Papabear195
tag
válasz
diablo1984 #12946 üzenetére
Üdv!
Ha meg lesz a lap, írj légyszi majd tapasztalatokat, hogy mennyire válik be az Asrock a Giga lap után, én is egy hasonló váltáson gondolkozom. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #12949 üzenetére
Kicsit keresőztem, VR írta annak idején:
"A G1-esek L2-je olyan durván meg lett nyomorítva, iszonyat lassúak voltak C2C a Windsorokhoz képest, legalábbis memóriatesztekben, de gondolom máshol is kiütközött pár %, ezért kaptak +100MHz-et. A G2-esek viszont már elég jól muzsikálnak annak ellenére, hogy ezeknek is maradt 20 ciklus a L2 késleltetése. (12 helyett)"
Valami ilyesmire emlékeztem én is, csak nem tudtam g1 vagy g2 a páciens. Hát tuningot nem nagyon akarok, kezdek rájönni hiába a csilli-villi 3D-s gamek, már nem érdekelAmikkel én játszok 1000mhz-es p3 is elég cpu fronton, x2 is csak azért lesz mert az 1 magosokat elég drágán adják, ez meg talán csereberével értelmes áron kijön. 740G-s GB lapot veszek, majd bővítem ha úgy alakul, ACC-t tudja, szinte csak jókat írnak róla neweggen, kipróbálom lesz ami lesz
-
Chaser
legenda
G2-es brisbanról mik voltak a tapasztalatok? Úgy rémlik vagy a G1 vagy ez azonos órajelen lassabb volt a windsoroknál valamennyivel. Erről a prociról van szó.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12943 üzenetére
Fesd le a lapot tartó tálcát.
Másrészt meg én kivárnám a 4 magos 95w-s cuccokat. Egyrészt nem is fogyasztanak annyit, másrészt nem melegednek.
De ha plexis házad van asrockot ne vegyél. Mert bűn ronda. Amelett, hogy jó lapok. -
Gyufaaa
veterán
Boldog Új Évet mindenkinek!!
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12941 üzenetére
[link] nagyon hasonlit a zafir lapomra. Szvsz 4 fázis egy 65-95w-s procinak elég. Nagyobbat meg nem akarok belarakni, így tuningolni sem.
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #12940 üzenetére
a legfelsőt az msi honlapja am2+-osnak írja, de ddr3 jár bele, amúgy a sima am2+-osaikon nincs hűtés, egyszerűnek néznek ki, a +áramcsati is a sima 4tűs akármi, nem tűnik paksi tunningmasinának!
valahogy a giga és asrock megoldásai jobban megmozgatnak!
hülye msi, azt sem tudja mit árul, am2+osok között hozza az am3-as lapokat....áhhh...
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12939 üzenetére
Amit még érdemes megnézni az msi különbözö lapjai. Nagyon szépen muzsikálnak. 3 év gari és lehet olyan lapot is találni náluk amin van fet hűtés.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12936 üzenetére
A válasz a bios. Az a baj, hogy egy témára 1000 féle lapot csinálnak a bios irásra meg nem marad idő. Maga a cucc jó. Az asrock meg jön fel. Nézz teszteket. Itt a ph-n is megvannak elégedve a tulajok vele.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
diablo1984 #12936 üzenetére
ahamm.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
diablo1984 #12932 üzenetére
"kurvulni" Milyen értelemben?
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12930 üzenetére
Egy 785-s lapot egy 770-l nem igen lehet össze hasonlitani. De ha mégis én a 785-re szavazok.
-
diablo1984
veterán
szerintetek melyiket éri meg jobban beújítani?
- Gigabyte MA770 UD3 rev2vagy
- Asrock A785GXH/128M
ez a két kiszemeltem van, a gigára 3 év, az asrockra 2 év gar, kb 1 árban vannak! azért cserélném le a rev1-es gigámat, mert jó lenne az ACC!
szerintetek melyik lenne a jobb?
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Gigabyte ma790gp-ds4h am2+-os lapom van és szeretnék bele egy Phenom II 955-öt vagy 965-öt! A Gigabyte oldalon nézegettem az am3 kompatibilis cpu listát.
A "cpu kompatibilitásnál" azt írja, hogy az f3-as bios-szal már felismeri a 940-est de a nagyobbakról említést sem tesz! A "bios" menünél pedig azt írja hogy az f6-os kezeli a c3-as steppinget.
Szerintetek beruházhatok, vagy nem fogja látni?? -
Metalfan
senior tag
válasz
diablo1984 #12925 üzenetére
Én is rá gondoltam, viszont én már egy jó ideje nem néztem a hirdetését.
-
Metalfan
senior tag
-
Bagira01
veterán
Sziasztok. Le szeretném cserélni az intel-es konfigom valami am2+-os rendeszerre. Az a baj, h amd-be nem nagyon vagyok otthon. Még régen egy gb 790x-ud3p-t néztem ki magamnak, nem tudom, h van-e ennél olcsóbban jobb lap amit érdemesebb megvenni. x2 550 lenne benne, és ha be lehet be szeretném kapcsolni a + 2 magot
-
kem
addikt
Valaki próbálta már PC2-3200 ECC Registered ramokkal beindítani az AM2+ rendszerét? Találtam ilyen ramokat a szekrényemben, és ezekkel át tudnám vészelni azt az időszakot amíg várok az OCZ Bladere.
-
feco88
tag
válasz
Gyuri27 #12914 üzenetére
Köszi. Hát mindenképp próba lesz. Am. öcsémnek most kellen összerakni egy gépet és abba már eleve olyan lapott veszek ami támogatja, csak neki nem lenne fontos akkora proci és cserélném az enyémmel, csak nem akarok lapot is cserélni
köszi a válaszodatt.
jam : a BIOS frissités megvolt és eddig stabilan megy a régi procival. -
Gyuri27
félisten
válasz
feco88 #12913 üzenetére
Hát egy béta bios-nál akár mehet is. De nem törvényszerű.
Tanács 1: a régi procival csináld meg a bios frissitést.
Tanács 2: próbálj meg kölcsönkérni egy olyan procit amit a béta kezel. Ha minden jó veheted nyugodtan. Ennek hiányában keress olyan procit amit tuti támogat.
Csak azért mondom ezt mert egy kollega beleszaladt egy nem támogatott proci + béta bios játékba és nem örömében mosolygott. -
feco88
tag
sziasztok, érdeklődni szeretnék, hogy gigabyte M57sli-s4 -es alaplap befogadja-e a Phenom II X2 545 vagy 550-es procikat? a gyártó oldalán azt írja, hogy F15D-s BIOS-al beveszi de valakinek nincs vele gyakorlati tapasztalata, hogy ebből mennyi igaz? köszi a válaszokat
-
Gyuri27
félisten
válasz
eladohardver #12911 üzenetére
Nem és mástól sem halottam. Ezért állok előtte értetlenül.
-
eladohardver
őstag
válasz
Gyuri27 #12910 üzenetére
Nem is kell szétfeszelni... 1.85V az szétfeszelés? Intel vs amd nél ez a helyzet melegszik amd ben mint disznó. 3 féle memóriával(OCZ, kingston hyperx, CSX CEC Kit) próbáltam mindnél ugyanez volt ... Intelben kéznél hidegebb amd ben meg alig bírom fogni, mind gyári feszt kapott... gyári időzítés. sőt 800mhz nél is ugyanúgy melegszenek...
Giga 790X ud4p és 790GX DS4 lapokban
Nem is hogy házbaszerelve, de úgy lett tesztelve h asztalon+50 centis álló venti fújt rá a memóriák+proci környékére... Volt légáram... zafirban nem melegszik? -
Gyuri27
félisten
válasz
eladohardver #12909 üzenetére
Nekem a platinumok a zafir lapban összeérnek. Mégsincs semmi bajuk. Kell, hogy normálisan szellőzön a ház és nem kell szétfeszelni a ramokat.
-
eladohardver
őstag
badarság... nekem low voltage platinum kit-ek vannak .... 1150mhz esek... Lehet hogy az illető a normál memóriáira gondolt. Negatívum csak annyi hogy a borda nem elég semmire sajna( ha tudsz válasz olyat amin a borda nagyobb... blade vagy reaper) amd-ben melegszik mint a disznó, az 1ik kitemet küldhettem is hollandiába gariztatni...
-
kem
addikt
Kapasbol olyan 250*15-re huznam meg a procit, aztan ha megy meg feljebb akkor amennyire csak lehet. Nem szeretnem ha a ram miatt nem tudnam kihajtani a maximumot a procimbol. Sajna meg nem volt semmilyen DDR2-es konfigom par napnal tovabb, AM2/AM2+ meg semeddig. Tudtok valami jo leirast ami osszegezne nekem, hogy mi merre mennyi? Meg elegge le vagyok maradva sajnos ilyen FSB, HT meg ram osztasokban... En meg a jokis szinkron FSB tuningos idokbol valosi vagyok
DFI nF4+Opteron rulez
.
-
audi100td
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- TCL LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Anime filmek és sorozatok
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest