Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mattheus
őstag
Elnézést az amatőr kérdésért, de ha berakok egy core i5-2500K-t a gépembe, ami ügyebár szorzó limit mentes, akkor abban az esetben is beáll alapértelmezetten a sima core i5-2500 értékeire vagy nekem kell mindent beállítani?
Köszi előre is!
-
ela
tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Na nÁÁÁ !!!

De minden yoo ,ha a vége yoo !!

-
Cybertrone
veterán
Látom zajlik itt is az élet...

-
szacsee
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Meglestem, de nálam akkor az lehet az AUX nevű valami, bár egy régebbi progival lesem.
XaraX: Remélem idővel megváltozik a véleményed. Sajnos ilyen esetekben nem lehet mást tenni. Számtalan esetnél voltam szemtanú, hogy vélt vagy valós sérelemnél a Moderátorok eljárása után nem érdemes széllel szemben pipilni. Emlékszem olyan esetre, hogy a véletlenek sorozata miatt bannoltak valakit, és nem lett belőle semmi.
A moderátor fáradt volt és egy gyépés gamepodos hacker/warez nénézős topikból épp a nagy ramosba tévedt, amikor is páran viccelődve fetrengtünk a röhögéstől...
Ezt ugye nem tudtuk, mert read only volt az elején, de mindegy is.
Én is fájlalom az esetet, mert nem volt kirívó, bár efelett nem ítélkezhetek, csak a véleményem írhatom le. Nem érdemeltetek ilyen szankciókat.Peace: Ha előreutalással jön a cucc, akkor amiatt késik. HW kerből rendeltem procit, mert rendelés leadásakor 55K volt Iponon... gondoltam nem várom meg, míg a másik boltban is felmegy és megrendeltem... másnap du nézem Iponon 48K.

-
Peace
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én úgy gondolom csak nem volt beszerzési problémájuk, hiszen Ipon árlistája szinte óráról órára változik, és csak az szerepel rajta, amit le is tudnak szállítani a boltjukba másnapra. Tegnap reggel rendeltem a cuccokat, gondoltam ma átvehetem, hiszen eddig mindig így volt. Tévedtem.

-
Winne
nagyúr
Ne viccelj, ezért ne menj sehova... Ezek nem nagy dolgok, nem kell foglalkozni velük, sokkal komolyabb flame-ek mentek már itt, amiből nem lett semmi, mert éppen nem látta senki.
Most úgyis szükségem lesz majd a tanácsaidra, összeállt a gépezet végre és müxik is, kicsit járatom alapon, aztán jöhet, aminek jönnie kell...

-
ela
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen ,valóban meg tudom erősíteni ,hogy a volt alaplpjához képest a jelenlegi tényleg csak a "gagyi" kategóriába tartozik.
Mi másnak is tudnék vélni akár én/vagy közületek bárki egy íly mértékű visszalépést a szolgáltatások/tuning terém ?
Bocsesz!!
Én is épp most váltok eme alaplapra ,de akkor is az a véleményem.
Ha közülünk valaki eddig Ferrarival mászkált és holnaptól "csak" Merci"-je ,vagy "Maserati"-je lesz "jobb esetben" ,ne ssen kétségbe.HASZNÁLJA EGÉSZSÉGGEL

-
XaraX
addikt
A figyelmeztetést nem tartom jogosnak, mint a megfelelő topicban kifejtettem, ennek ellenére tudomásul veszem, a következtetést levontam belőle.
"Ha elmérgesedett a helyzet, akkor érdemesebb távol maradni."
Ez a válasz, amit kaptam.
Mostantól nem válaszolok senkinek, nem írok topicokba, max, ha kérdésem van, de ezt is megpróbálom elkerülni.
Szegényebb nem lesz a fórum ettől, mondjuk szerettem itt lenni.
Viszont a korrekt elbánást elvárom.
Sziasztok. -
MPowerPH
félisten
Igazad van. Ide nem kell tapasztalat(tudás oda se, ki kell mindent tapasztalni). Szorzót mindenki tudja plusszolni, meg a feszeket is felfelé tolni.
Ez egyszerű mint egy szög, csak előre tudsz menni, nincs elágazás.szacsee: Egyenlőre csak monitorozóval... Infrás hőmérőm nincs itt, akkor meg tudnám nézni, hogy a borda pontosan hány fokos.
-
szacsee
nagyúr
válasz
CHIPman
üzenetére
Egész jó induló lap.

Ha nincs szükséged USB3.0-ra, és csak light tuningot tervezel 2500K-ig felmenőleg, akkor bejövős lehet.
Mindenesetre a kézikönyvét töltsd le digitális formában, hogy nincs-e valami nagyobb butítás a "nagyokhoz" képest. Itt pl feszültség beállítási opciókra gondolok, de csak nem hagyták ki belőle.
2600K tuningra már soványnak tartom, mert ott ha HT-t is használsz az plusz fogyasztás és a 4-pines csati az 4-pines (nagyobb tuingnál okozott már gondot nem egy embernek).BMW001: Mivel nézed az NB hőmérsékletét? (bár itt azt hiszem PCH, vagy mi a szösz a rövidítése)

-
ela
tag
válasz
AirBooms
üzenetére
Tulajdonképp igaza vagyon.
Hisz az 1366 vs 1155 Tuningban nem egyazon tényező.
Mit is csinálsz 1155-ben ?
Emeled a szorzót és kész.
Nincs is nás lehetőséged .
1366-nál azért kicsit más a dolog.
Nem csak a szerencse (Stepping+Lap) kérdése ,hanem azért némi "tudás-t" is igényel a húzás.
Kérlek javítsatok ,ha tévedek.Üdv:
ela -
MPowerPH
félisten
Igen, az egész egy szóból ered, a 'gagyiból'. Ironikus, de sajnos a lap tulajai kiakadtak ezen. Pedig csak egy felhasználói vélemény volt... A BIOS turka után pedig csak megerősíteni tudom. Hazudni nem fogok, ez az igazság.
mod: Ezek a Pro3-ak mennyire melegedősek? A cpu hűtőn most nincs venti, és asztalon van minden, tehát nulla légmozgás. A bordák elég melegek idle állapotban. Ez normális? Mondjuk NB-re csak 35C-t ír, az nem túl sok.
Nah, proci AVX-es LinX-el alapfeszen nem megy 69C fölé teljesen passzív hűtéssel. Ezt már szeretem.

-
ela
tag
válasz
AirBooms
üzenetére
KI NEM SZARJA LE!!!
Mármint azt ,hogy ki mit használ ?!!
BOCSÁNAT a kiszólásért ,de itt állítólag ÉRTELMES ,esetenként MAGASAN KÉPZETT EMBEREK beszélgetnek egymással ,szvsz ????
Ha ez a limit és ebből a kis "leszólásbós" ered ez a kalamajka ,akkor inkább lapozzunk az értelmes hozzászólásokhoz.
A "Fönök" pedig mindig és minden körülmények közt is "FŐNÖK" ,ezt kérlek soha ne feledd és nyugodj meg inkább ,mielőtt bármi rosszat cselekednél hirtelen felindulásodban.PEACE VÉGRE

ela
-
AirBooms
addikt
válasz
üzenetére
Ne istent játsz, s légy korrekt! Senki nem fenyegetőzik, de azt nem hagyom, hogy abban akadályozzon valaki kénye-kedve szerint, amihez jogom van a PH alapelvei szerint! S ha kell megvédem magam. Ezt nagyon nehéz fenyegetőzésnek értelmezni - bár azok után, ahogy félreértelmeztél itt az elöbb mást is, ezek szerint ez neked csípőből megy. Nem követtem el semmit, tehát te ne fenyegetőzz azzal, hogy a nicked alatt a "MODERÁTOR" titulus szerepel! Ha ezt folytatod, tényleg lépéseket teszek, az biztos!
Mellesleg amíg ide nem dugtad az orrod, normális volt a hangnem, s ha nem érted a cinikus célzást fsb1000 "virtuális gyomrosában" addig ne is akard megérteni, mi az, hogy flame.
-
AirBooms
addikt
Én ezt egy rohadtul nyugodt vitának véltem, s csupán egy félreértésen alapult. Talán BMW valóban nem a legszerencsésebben fogalmazott, de alapvetően a lényeg az volt, hogy a 1366 és a 1155 más célközönségnek szól, s ő most átmenetileg, amíg ki nem jön egy igazán prémium, jól tuningolható platform, ezt a "gagyi" SB-t fogja nyüstölni. Ezen a szóhasználaton néhányan kicsit berágtak (pont olyanok, akiknek ez a platform előrelépést jelentett - így némileg megértem őket), de én pont azt éreztem, s BMW-t is elég higgadtnak ismerem, hogy szépen lecsengett volna ez az egész. Most még fsb1000-en is azt érzem, hogy ő sem szította volna ezt tovább, mivel ő is nyugodt, értelmes PH-lakó (ahogy megismertem). Semmi nem történt. De az felbosszantott, hogy azzal bélyegeztek meg, s "fegyelmit'" kaptam, hogy személyeskedtem és flémeltem! Ez piszkosul nem igaz! És feháborít!
-
törölt tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Mert ez egy nyilvános fórum, nem a Ti kis játszóteretek.
"kap rá néhány virtuális gyomrost" - ezt (is) nevezzük flame-nek. Mi szükség a gyomrosokra? Nem lehet csak normális hangnemben kifejteni az ellenvéleményeteket?
(b)AirBooms(/b): Gondolod, hogy azzal javítasz a helyzeteden, hogy most meg nyilvánosan követelőzöl és fenyegetőzöl?
-
ela
tag
Na ne máá !!
Jönnék és erre ez van itt ???
Oksa.
Régebben máshol is vitáztunk egymással ,de azért ez nem volt jellemző.Vagy rosszul emlékszem ? Javítsatok ki.
Azért úgy általánosságban mindenkinek nyugi és preferáljuk a nyugodt hangú megoldásokat inkább.
Abból baj nem lehet ,ha építő jelleggel és nem hangosan oldjuk meg a problémáinkat .
Beszélgetünk ,még ha némelyikünk hangosabb is az átlagnál ,sohasincs egyedül.
Max a véleménye csak az ővé.
Ezt ne feledjétek sohasem a kirohanások/fikázásokra válaszok előtt.
Folytassuk ,mint előtte..

Üdv:
ela -
fsb1000
nagyúr
-
ela
tag
Szevasztok !
Már hetek óta olvasgatom a topikot és végre talán már csak pár nap és jövök én is ide.
I7 920 D0 vs ASUS P6T-ről váltok I5-2500K + Asrock P6 PRO3 B3-ra.
Bár a jelenlegi is szépen megy 4,2-ön 24/7-be ,de az újdonság varázsa sohasem hagyott nyugodni ,úgy hogy jövök hozzátok is no meg az Asrock topikba is.
A CPU már idehaza ,de a lapra várni kell ,mert nincs a nagykerekben jelenleg.
Addig a pár napig is dobjatok rengeteg infót az alaplap + CPU párosról,no és a tuningról.
THX

Mindent tudni akarok ,ahogy az ösrégi ruszki/orosz népmesében is elhangzott annakidején(talán nem csak én vagyok ilyen vén/koros itt ?)

Üdv:
ela -
szacsee
nagyúr
válasz
üzenetére
Valami hasonlóra törekszem én is tuning terén, mert az amelyik játék pl nem fut normálisan 4Ghz-es SB-vel az nem evilágra készült.
Hétvégén hozza egyik barátom a backplatem és utána megnézem mit hogyan, addig alapon is elegendő. Remélem nem fogtam ki valami antituning példányt, mint anno LGA1366-nál.
-
törölt tag
válasz
szacsee
üzenetére
Konennektoros méréssel Bruttó 170w -kézi módban módban most csináltam idle 60 Watt. Autó feszekkel volt a bruttó 280W ha le nem állítom akkor 90 fok fölé ment volna hőfok. Ez már csak múlt több ilyen nem lesz. 100-150 hszel korábban leírtam az óvatos tuningot, azzal elvagyok most már.
-
AirBooms
addikt
válasz
üzenetére
A hétszázát!!!

Megmagyaráznád, mi volt a flém és személyeskedés abban, amit írtam? Szerintem csupán összehasonlítottam a 1366-os és a 1155-ös platformot, közöltem, hogy BMW001 nem egy nagyképű, istenkirálycsászár, ezenkívűl egyetlen egy embert nem szólítottam meg, s nem címeztem konkrétan (névreszólóan senkinek semmit)!
Határozottan tiltakozom, mivel egyetlen hsz-em sem ütközött a PH alapszabályaival! Tedd nyilvánosan közzé, hogy rám nem vontakoznak az intelmeid! Különben a PH vezetéséhez fogok fordulni, hogy ők vizsgálják meg a hozzászólásaimat és a jogtalan figyelmeztetésemet!Nagyon gyorsan kapd össze magad!

-
szacsee
nagyúr
válasz
üzenetére
A #7753-as hsz-od arra utal, hogy konnektoros fogyasztásmérőt használsz, az elötte levőben, pedig írtad, hogy Aida64-ben pontatlan a mérés.
Sajnos ezek alapján nem lehet megsaccolni mennyit eszik a proci, mivel a konnektoros fogyimérő által mért fogyasztás is pontatlan, ebből még lejön a táp hatásfoka, a memória, alaplap egyéb fogyasztása, HDD, VGA idle fogyasztás és így nehéz saccolni.
Egyik külföldi fórumon néztem, hogy ott az ATX kiegészítő csatlakozóba iktattak műszereket, amivel meg lehet mondani a pontos fogyasztást megközelítőleg (mivel itt is még az alaplap PWM részének hatásfoka beleszól... elfűtött hő miatt gondolom én).
Ezeket csak azért jegyzem meg, hogy ha lehet tüntesd fel a mérést mire elapozod (konnektoros fogyimérő és a gép összfogyasztása, vagy aida, esetleg más módszer).
A "régi motorosok" szemét ne bökje annyira, ha a 200W-os TDP-t emlegeted utána meg a 280W-os konnektor oldali fogyasztást.
Bocs, hogy leírtam, de voltak ilyen apróságokból viták régebben... no meg a Moderátorok sem alszanak ahogy elnézem.CHIPman: PH67, vagy P67?
Melyik alaplapról van pontosan szó? -
Az MSI P67-ekkel van már tapasztalat? A legolcsóbb 24k, és csak az USB3 meg a FET-hűtés hiányzik róla. A tápáramkör nem egy erőmű, de kicsit 4GHz fölé talán enged.
-
Winne
nagyúr
Este visszadugom én is a fogyasztásmérőt és dobok pár adatot.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Annyival egészíteném ki a hsz-t hogy ez automata módban mértem (ezt senkinek nem ajánlom)"optimized CPU opimized setting" -4,4Ghz
Itt mértem a durva fogyasztást. Manuál módban amúgy nagyon jól skálázható a proci fogyasztása és sebessége.
Azoknak írok akik most ismerkednek az uefi-vel, illetve az SB-vel -
törölt tag
Flame-et, személyeskedést be is lehet fejezni!
Résztvevőknek (BMW001; Viper26; AirBooms; fsb1000; Kvg; XaraX) bejegyeztem egy-egy figyelmeztetést.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Viper26
üzenetére
Akkor még egyszer:
CPU függő. Vannak erősebb, és vannak gyengébb példányok. Ha kifogtad, akkor lehet még feszt is csökkenthetsz a gyárihoz mérten. Állítsd be, és ha megvan a boot, akkor indítsad el a LinX-et, és ha az szépen megy 20-30 kört, akkor talán stabil. Ha eldobja magát, akkor valszeg emelned kell a feszt. Kb ennyi, ezt senki nem tudja látatlanban megmondani, mivel mindegyik proci máshogy viselkedik azonos feszültségen. Mind melegedés, mind skálázódás terén is különböznek az egyes példányok.
A Pro3-as kérdésemre nem válaszoltál, amit a feszültségmérőpontokkal kapcsolatban tettem fel.daa-raa:
AirBooms és XaraX nem szóltak semmi rosszat. 
-
törölt tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
szacsee
üzenetére
Na, erre én is kíváncsi leszek. Asszem megvan az első, amit megnézek. Ez a standby dolog furán hangzik, nem értem hogy fordulhat ilyen elő. Bár itt is pozitívum, hogy nem nyomja túl a feszt, legalább nem nyírja ki, maximum merevre fagy. Az EX6 jó lesz EX4-hez is. Pro3-hoz nem hiszem, de meg kell nézni.
-
szacsee
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nézegettem én is külföldi fórumkat, de még csak Extreme 6-hoz van igény DIMM voltage mérőpont kiméréséhez.
No meg szintén EX6-hoz van Uefi és driver okosító topik.
Hétvégén jön a backplate-m ha felrakom, akkor megnézem Vcore-nak a standard tekercsláb mit mutat az állítotthoz képest, illetve elöl van-e rá mérési lehetőség.
Ha minden igaz ebben a topikban írta valaki, hogy standby-ból felkelve a gép vagy 1 tizeddel alúlfeszel loadban a standby előtti load feszhez képest. Meg kellene ezt is nézni, de még csak félig telepítettem fel a winfost. (ha jól rémlik ez giga, vagy asus lap volt) -
MPowerPH
félisten
Na, ellenben most összerakom.
Valaki az Asrock lap tulajok közül tudna mérési pontokat mutatni? Vagy csak egy oldalt, ahol utána nézhetek, mit hol kell kimérnem. 
BIOS terén melyiket használjátok? -
N_A_S
veterán
Ezt nézzétek meg: NOFEN CR-100A
-
N_A_S
veterán
Működik, csak HT off nagyobb Gfloppokat dobál (és jobban is fűt így a Linx).
HTon a Prime fűt jobban (SmallFFT)
Kikapcsolt HT-val kevesebb fesz is elég a procinak, de nem mondom hogy kapcsold ki 24/7 mert megköveznek

Nekem ki van kapcsolva, de "ha már fizettél érte" kapcsold be
-
dime27
őstag
Vki segítsen már miert nem akar nekem működni az AVX SP1es win7et toltam fel ill az ide Xarax által belinkelt linxet használom de 4ghzen csak ilyen 62Gigaphlopsokat dobál a linx

C-stateket kilőttem már az se használt amugy a Fatal1ty lap nagyon bejött legujabb biost feltoltam rá faszául megy nagyon a beüzemelésével se volt semmi gond!Nagyon megéri és már elérhető 52kért is!Nem melegszik abszolút csupa pozitív élményem van vele kapcsolatban!
A cpu feszt fixedre állítottam ugy próbáltam a 4ghzet 1.2V volt biosba belőve az LLC 2es fokozaton megy ahogy kihámoztam hozzászólásokbol ezt ajánlották a legtöbben akiknek Asrockjuk van!Igy egyenlőre lefutott egy 25ös Linx 1.19Val a legmelegebb mag 50 fokos volt a leghűvösebb 46 fokos
Vmivel esetleg lehetne csökkenteni a procifeszt vagy vmi más beállítás esetleg?!

N_A_S : ok kipróbálom igen az be volt kapcsolva de csak anélkül műxik?Ezt idáig nem tudtam vagy számomra fura....Este ha hazaérek kipróbálom és adatlapot is frissítek sorry!
Köszi! 
-
N_A_S
veterán
Csak a Vengeance 1.5V
ezenkívűl van még GSkill RipjawsX , meg lehet találni pár LoVo ramot, de ez a kettő most a legnépszerűbb.
szerk.: de mint írtam az előbb is a legtöbb 1.65V-os probléma mentesen viszi 1.5V körül a gyári órajeleket. Nekem 2133-at megy az ADATA CL10-be 1.548V-on, XaraX Kingmaxjai is tudják ezt 1.5V-on
-
Fore
tag
Végre megérkezett a kirakós utolsó darabja(i) is .

Batch#:
-L051A872
-L046B079T -
N_A_S
veterán
Ezekről a ramokról eddig mért nem beszéltünk: Kingston HyperX LoVo ?
-
MPowerPH
félisten
Na, mától én is ide tartozom egy gagyi Asrock lappal, és egy 2500K-val. Hát, óriási minőségbeli váltás ez az előző konfigom után...mondjuk mindig jobb mint egy phenom x6. Igazából ez az első olyan váltásom, amikor nem rágtam le tövig a körmömet, hogy mikor érkezik. Majd valamikor összerakom, mert sajnálom porosodni a tápom és az ssd-m. 1.65v- s ramom van hozzá egyenlőre, azon is fogom hajtani.
-
N_A_S
veterán
Nekem az 1.65V-os ADATA-k mennek 1.548V -on jelenleg. Én emiatt nem aggódok.
Igy van egy kingston 1333 Mhz HyperX Blue vagy az elozo Corsair Domnator leszerelos megoldas...
Ezt nem értem. Ha leszereled a bordát akkor 1.5V-os lesz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hyperx Blu is 1.65V (legalábbis az 1600-as tuti, de az 1333-at meg minden ram viszi 1.5V-on) -
Ombi5
őstag
Corsair 8GB DDR3 1600MHz KIT8 (4x2GB) Dominator CMX8GX3M4A1600C9
8GB, DDR3, 1600MHz, Quad Channel, 9-9-9-24Ez mar eleve targytalan, mert most neztem 1.65Vos ram...
IGy van egy kingston 1333 Mhz HyperX Blue vagy az elozo Corsair Domnator leszerelos megoldas...

Fore: De ugye 1.5V-nal nem akarnek tobbet adni, ez lenne a lenyeg!

-
N_A_S
veterán
Le lehet szerelni, de a nyák is alapból pár milivel magasabb mint a standard nyákok. Én is gondolkozom nagyon a Dominatorokon. Még erre az XMS 3 -ra lennék kíváncsi.
-
Ombi5
őstag
Van olyan tapasztalata vkinek,hogy ezek esetleg mennek 1866 Mhz-en is?!

Melyiket lenne erdemesebb szerintetek?
Corsair 8GB DDR3 1600MHz Kit (2x4GB) Vengeance Ci7, Ci5, C2
8GB, DDR3, 1600MHz, Dual Channel, 9-9-9-24
Ennek ugye le kellene vennem a hutojet a D14 huto miatt...Corsair 8GB DDR3 1600MHz KIT8 (4x2GB) Dominator CMX8GX3M4A1600C9
8GB, DDR3, 1600MHz, Quad Channel, 9-9-9-24
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Alapórajel azonos.

Meg ugye ez a leggyengébb Asrock P67-es lap. Tényleg remélem, hogy csak átmeneti megoldás lesz, X79 szedhetné a lábait.