Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
Én egyedül a memórián buktam mert az ősembertől a rambazar.com oldalon vettem és mára leesett a OCZ i7 Tri KIT ram 48000 Ft-ról 16900 Ft-ra,sőt le is tűnt a listáról. Valós rémhír volt az,hogy a OCZ gyártó leállt a DDR3 ramok gyártásával.. Ez az amit buktam. A többin nem szerencsére.
-
Csorbi
addikt
Mi a helyzet olyankor, amikor 3 db HD502HJ-m van RAID5-ben?
Más kérdés, hátha tud valaki okosat mondani nekem erről az offset-es mókáról:
Asus P8P67 Pro a lap és i2500K a proci, 4.4-en nekem bőven elég, és atomstabil is fixre állított 1.25 V-on (lehet hogy kevesebben is, de nem mentem alá). Mit kell beállítani offset-hez hogy a feszültséget is visszavegye, amikor a szorzót? -
Qru
MODERÁTOR
Nem, Q6600 után jött az I7 920. Jaja, ott már szinte midenki 6 magon tolja (bár az a topik még inkább halott, onnan meg a Bloomfield topikba járnak át/vissza
), a 4 magosak meg még nem elég olcsóak, hogy a "feltörekvő generáció" megvegye. Bár SB ár/teljesítményét elnézve nem is nagyon lesz aki második körben 1366-ot vesz SB helyett. Jól teszik, én sem vennék már 1366-ot. Ha "kinövöm" én is átadom tesómnak aztán jöhet vmi combosabb SB. Majd, egyelőre van elég erő ebben a kis 920-asban is.
-
Kami11
őstag
rankesz; D1Rect; warcat: Köszönöm a segítséget és hasznos infót!
-
bim
veterán
Nem tudom mert spd-ben cpu-z szerint 1220Mhz CL.8- 1,5V. Ezt mondjuk nem tudom hogy jött ki nekik.
Gondoltam innen csak rá tudnám rántani azt a 100Mhz-et esetleg 1,6V közelében amit gondolom még elbírna a proci és akkor nem szenvednék majdan ezeknek az eladásával. Úgysem kellene kutyának sem. -
Qru
MODERÁTOR
Valós alkalamzások alig érzékenyek a ram sebességre. Igazából érdemi csak tömörtésnél meg bench-ben lesz. De nézzel egy játék FPS-es mérést lesz kb 1-2 fps eltérés.
Szóval igazából nem nagy érvágás. Nekem 1600 helyett 1066MHz-en megy a ramom most és semmi lasulás nincs játékokban (igaz 920-am van de SB-nél se lesz érezhető). -
bim
veterán
Ezeknél a prociknál mennyire gáz ha sima 1066Mhz-en vagy 1333Mhz-en szaladnak a ramok?
Most a gépemben még első szériás 1600-as van ami 1,9V-on tudja ezt de 1,5V-on talán eldöcög 1333 CL.8-ban. Már csak az a kérdés hogy mekkorát zuhan a sebesség ezen a csirke órajelen.
Valaki tudna egyet bencselni akinek épp ilyen órajelen szaladnak a ramok? 2xxx-en látom van dögivel eredmény. -
whitehand
senior tag
A sandy bridg prociknak mennyi a mem standard fesz?
-
N_A_S
veterán
ott igen, de itt van már F3b is:
GIGABYTE Legfrissebb Béta BIOS / GIGABYTE Latest Beta BIOS -
Erdei88
veterán
linX-ről jut eszembe.
Tegnap megnéztem a 0.64 és februári updattel a linXet. Meglepődtem. A régi nem használja az AVX-et és közel 10fokkal volt hűvösebb a procim, kb annyi volt ment a legújabb prime95-el. Brutális az updatelt linX.25kör alatt az új semmit se ér. Nálam általában 25perc körül dobja el magát ha hibás.
Winne, miért szállna el az Offset-től?
-
Az is sok idő egy sacc/kb információhoz.
Annyira nem érdekel.
A 20-as linxet megtartom 4,5 fölé.MOD: jah igen, itt tényleg nem 5 körös lesz, ez már baromi gyorsan számol.
Úgy sacc/kb írtam. Lehet kettesével megyek az elejétől.(#6261) warcat: Ja igen: Ne 5Ghz-en próbáld ki!
Mondjuk nem feltételezem itt senkiről, de bárki kiguglizhatja pl.(#6264) Erdei88: Erre én is kíváncsi leszek, de ha minden igaz már nem kell sokat aludni odáig.
-
warcat
veterán
Offset módban az auto feszt használja az alaplap ,amit a bios/uefi gyártó hozzárendelt az adott szorzóhoz.
Legcélszerübb úgy összehozni a dolgot,hogy megkeresed mekkora fix fesz mellet stabil a beállításod,aztán ennek a környékét célzod meg az offsetelés végeredményeként.Nagyon fontos,hogy nem a vcore fesz nagyságát állítod be, hanem a "gyári" értéket korrigálod,amit magától ad!
Ezért 0.005V okról beszélünk,nehogy valaki telibenyomja fél voltokkal....Szóval megvan a vcore érték ,amin stabil a rendszer, utána belépsz a bios/uefibe,átrakod
Offset módba, választasz egy előjelet (+ vagy minusz ,értelemszerüen az egyik hozzáad,másik levesz belőle)
Mint tapasztalhatjátok ,auton jól "megküldi" a feszt a legtöbb lap ,ezért ne 5 Ghzen próbálgassátok,de 4.5 -ön pl kényelmes így:Offset mode
+
0.005VBebootolsz, és megnézed mennyi feszt kap a proci,enyém ha jól emlékszem így 1.37V körülit kapott,ilyenkor váltasz előjelet és szintén 0.005 többszöröseivel dolgozol, enyém azt hiszem - 0.02-ön van.
Így átlagos terhelés mellett(játék fut) 1.32 voltot kap a proci,ami közel a kitesztelt 1.312-hez.Amit fontos tudni,hogy Linx mellett 100% os leterheltségen extra kakaót kap a proci,simán felmegy akár 1.34-1.35 ig CPU-Z szerint.Szöszölős ezt is lehet tesztelgetni, de ezért mondom amíg nem tapasztaltad ki,hogyan is működik,ne extrém tuning értékeken tesztelgess, 4.4-4.5 mellett nem lesznek extrém számok.Van még egy beállítás ami érdekelne ,arról viszont én nem tudok eleget,szóval lehet segíteni nyugodtan:
Ekkor adsz egy alap offset értéket , pl +0.005V , és az Additional turbo core voltageval korrigálod. -
Beállítod a kívánt szorzót, offset mode. Megnézed mennyit ad neki, aztán utánaállítasz.
Amint lekerül a mákdaráló végigmegyek a procin 33-36-39-40-42-44-45-46-... szorzóval.
5 körös linxet kell kibírnia, nyomok egy print screen-t a feszekkel, hőfokokkal terhelés alatt és idle is.Azért 5 kör linx, mert ha azt kibírja akkor sacc/kb. nem lesz messze a 24/7 beállítás se.
De az jóval több idő és csak egy grafikont szeretnék a prociról.Ha ezt megcsinálod kiveri a szemed a sweetspot.
Aztán persze lehet játszani benchstabil beállításokat is.
Az sokkal izgibb.
(#6254) N_A_S: Majd megnézem pontosan.
-
rankesz
veterán
Igen, a fesz automatikusan csökken ha a szorzót visszaveszi, éppen ez a lényeg, annyi a különbség hogy ahogy észrevettem, most idle 0.98 helyett is megadja neki azt a + 0.04-et amit tuningra emeltem neki.
N_A_S: HT off, mivel kb. csak játék alatt van leterhelve, arra meg fölös a HT, sőt kicsit lassabb is néha ahogy hallottam. HT on-nál mennyivel kérnek többet?
-
N_A_S
veterán
-
Kami11
őstag
Tiszta és világos amit írtál, így már érthető a dolog lényege, csak az nem volt számomra világos, hogy honnan tudja, vagy hogy hogy adjam a tudtára, hogy én 1.215-ön akarom járatni a procit.
Na majd ha hazamegyek próbálkozom vele.rankesz: Ez ok. Ezzel magyarul a fix. feszt lövöm be, amivel tuningban stabil lesz. Amikor viszont leveszi a szorzót 16x-ra akkor a feszt automatikusan csökkenti azzal nem kell már foglalkoznom?
-
-
rankesz
veterán
-
Csak azt tudom leírni amit kiokoskodtam, nem találtam leírást róla sehol:
A lap belövi magának a feszt a beállításokhoz valahova.
(nem tudom mi alapján gondolja ki, de feltételezem CPU-hoz lövi)
Ezt tudod csökkenteni vagy növelni az offset-ben.Remélem érhetően fogalmaztam és remélem nem írtam hülyeséget.
De ha igen, majd kijavítanak. -
Kami11
őstag
válasz
Erdei88 #6246 üzenetére
Az energiatakarékos opciókat bekapcsolva, viszont fix. feszen, csak az órajelet veszi vissza, a feszt nem!
Ezért érdekelne az offset beállítás mikéntje, mert szeretném ha a feszt is visszavenné. Autóra azért nem állítom, mert 1.215V-on megy 4.4GHz-en, auton meg 1.3V-ot vagy a fölött ad neki. -
Erdei88
veterán
válasz
PH-User #6243 üzenetére
10-12ért van 1600os Kingston is. Megy 1,5V al 1600at. De ha SB-s ramot szeretnél kilőve. Meg nálam pl Giga-UD4-nél kellett egy kicsit finomhangolni, mert 1600on nem volt stabil auto beállításon. Viszont pár órát rászánva 1900CL9 is megy 1,6V-al
medvezsolt: Energiatakarékos opciókat bekapcsolva, szépen visszaveszia feszt és az órajelet. Csak akkor pörög maxon ha tényleg kell a kraft.
-
medvezsolt
senior tag
-
N_A_S
veterán
Lement egy 75-ös LINX
RAM: 1.5V
CPU: 1.41V (4500MHz, de ez 4800-hoz való beállítás)
PLL: 1.7V
Minden más normalon (ennyit droppol a lap, ill. a VTT és a RAM-ot kicsit túl feszeli)szerk: LinX közbe le kellett húznom a CPU ventit és kicserélni a gyári Scythe ventire, azért a magas hőfok (max 80C volt utána)
-
Winne
nagyúr
Persze, nincs ezzel baj, szép is jó is, csak amíg felesleges, addig minek gyepálni. Az élettartama is csökkenhet, a fogyasztása nő és lehet ki se tudod hajtani, mert másban meg limited van. Egy komoly cf rendszerhez megadnám neki én is, nem mondom, hogy nem, de egy VGA-s rendszert simán kihajt kisebb órajelen is még a komolyabbakból is szvsz.
-
Ombi5
őstag
VEgre megjott az Asrock P67 Extreme 4 lapom, mar csak a cpum kell bele es mehet 5Ghz!
-
RI/OS
addikt
Délután megjön a kitem.
1600 c8-as 8gb-os vengeance lett végül.
Ha szerencsém lesz, akkor megy így, mint a srácnak:
-
Szóval spinpoint F3 FW frissítés:
1. Please unzip attached file to Bootable media (USB,CD, Floppy...etc).
2. Please connect Target HDD to Primary / Mast.
3. Booting the system to DOS mode by bootable media.(which with this F/W flash program).
4. Please run " Patch ".
5. When FW Flash successfully message display , please Power Off system, to make F/W flash complete.Azaz:
1. Csomagold ki a file-t egy bootolható bármire (sztem pendrivera a legpraktikusabb)
2. Csatlakoztasd a HDD-t az alaplaphoz
3. Bootold be a rendszert az új bootolható bármiről(pendrive)-ről
4. Futtasd le a "Patch"-et
5. Amikor a FW frissítés kész kapcsold ki a gépet.Bootolható pendrive készítéséhez katt ide!
Keresőszavak:
Spinpoint F3: HD323HJ HD502HJ HD503HI HD103SJ HD105SI F3EG HD153WI HD203WI
P67 sata -
N_A_S
veterán
Cserélték a lapomat
PH-User:
Nekem ilyen van: AX3U1600GB2G9-DG2
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Korábban már voltam itt.
Nos a kérdésem az lenne, hogy mely memóriák váltak be P67-hez igazán?A-DATA-kon gondolkodom, ezek közül melyiket érdemes?
AX3U1600GB2G9-2G
AX3U1600GB2G9-DG2
AX3U1600PB2G8-2P
AXDU1600GC2G9-2GIlletve mi a különbség köztük?
13k körül gondolok 2x2GB KIT-re.
Illetve az ASUS P8P67 alaplap megéri a + 8...12k-t az ASRock P67 Pro3-mal szemben?A válaszokat köszönöm.
-
XaraX
addikt
válasz
medvezsolt #6213 üzenetére
A kettő eleve kizárja egymást.
Vagy fix vagy offset.
Az, hogy 1.22-vel mennyit megy, teljes mértékben az adott procitól függ.
Mint többször írrtam, tud meglepetéseket okozni, egy LinX stabil beállítás korántsem biztos, hogy napi használatban is stabilnak bizonyul. -
medvezsolt
senior tag
Igen, sejtettem, hogy valami ilyesmi az Offset
D
Köszi
Akkor legyen fix 1,22V és legyen valamennyi offset beállítva, hogy arra vissza csökkenjen alapjáraton?
Hazaérek majd meglesem hogy is van ez.
Egyébként érdekes tapasztalat: 1,2 Volton az egyik játék kékhalálozott, 1,22-n már nem.
Szerinted 1,22 volton hány mhz-ig bírja a proci? -
XaraX
addikt
válasz
medvezsolt #6211 üzenetére
A lényeg az írásodban van, fix 1.22 V adsz neki.
Ebben az esetben idle visszaveszi a proci sebességét, viszont a fesz marad 1.22 V.
Offset módban a feszültséget is visszaveszi, hozzáigazítva az aktuális sebességhez.
Ez terheletlen állapotban bőven 1 V alatti feszültséget jelent, ezzel is csökkentve a fogyasztást, ebből eredően a hőtermelést is. -
medvezsolt
senior tag
válasz
fsb1000 #6074 üzenetére
"CPU feszt rakd Offsetre és az offset értéknek adj -feszt (minusz!), azaz a gyárihoz képest csökkentsd."
Ez mit is jelent?
Mi az a Offset? Valami tűrés határ ami között mozoghat? Vagymi?
Feltoltam a szorzót 42re, adtam a procinak fix 1,22Voltot és így most megy. De ha van még szebb beállítás akkor ne tartsd magadban
Köszi
-
Landon
addikt
Sztem eleg jol le van irva a lapon amit linkelt.
Sracok btw Fsb1000 mondott egy nagy igazsagot amit mindannyionknak erdemes megszivlelni! Sokan itt a hatarok hatarait feszegetjuk a friss BIOS/UEFI-kel egy viszonylag meg friss kiforratlan technologiaval... Mit is varunk? Le merem fogadni h itt a problemak 90% BIOS/UEFI szintu! Btw azon gondolkodtam ha vki gallyra vagja a deszkat akk mi van mert ugye ahogy save-t nyomunk a statikus emelt orajelekre ugrott a gari. Namost ha ennek nyoma marad mert nem lehet mit kezdeni a lappal es ezt a nagyker is latja akkor gaz van. Es nekem sajnos az a tapasztalatom h hacsak nincs ismeros vhol akkor meg a gyari hibas cuccot is visszadobjak...
Azert parszor elgondolkodtaam h miert is erdemes egy 2600-ast huzni de ezen feles is vitatkozni mert sztem ember nincs aki megallna pedig mindannyian tudjuk, h gyak. haszna gamekben nem sok: Crysis avg FPS 90rol felmegy 100ra "umm yh my e-penis has just got bigger..."
PS: ne ertsetek felre nekem uolyan "fontos" az OC, meg jo vele "szenvedni", csak neha ramjon a "bolcs" es felteszem magamnak ezt a naaaagy kerdest.
-
Landon
addikt
válasz
MrTwister #6204 üzenetére
Szerintem ez megint egy kicsit szubjektív, hogy ki melyik gyártót mennyire tartja "jobbnak" mint a másikat de a 3 márka közül most a Ripjaws-X-el jársz a legjobban az 100%. Itt is ha megnézed már párszor ezt sorrednbe tették, ill. külföldi fórumokon is mindíg a ripjaws-x az első amit ajánlanak.
Nagykert meg addig üsd ameddig ingyen ki nem cserélik B3-ra!
Ki kell nekik ne hagyd magad.
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy, ha vennék egy javítatlan asus lapot és arra dobnán a sata2-es vinyóm, ssd, dvd-t a sata 3-as portokra akkor azok rendesen mennének?
A "régi" lapoknap csak a sata 2 volt a bajuk?
Mert ha jó akkor fölös kivárni a bb3-as lapokat mert a sata 3 kompatibilis a kettővel is....
Válaszotokat előre is köszi -
MrTwister
őstag
válasz
fsb1000 #6203 üzenetére
Ja viccesen azt akartam írni, hogy azért nem javítanak mert a bios már így is tökéletes, közbe meg tényleg
Megkövetem akkor az Asrockot, igazad lehet
Landon: Köszi, hogy próbálsz nekem segíteni!
Rád hallgatok és kivárom a B3-at és igen elvileg ingyen cserélik, gyakorlatilag még a nagyker sem tudja, hogy megy a dolog. Remélem nem fognak szőrözni!
Egyébként ramot bizts ami biztos megpróbálom ripjaw x-re cseréltetni emellett! Ez meg a másik nagyker jóindulatától függ! G-Skill egyébként van olyan jó gyártó mint a Corsair vagy a Kingstone? Bocsánat a tudatlanságomért de ezen a fórumon hallottam először róluk!
-
fsb1000
nagyúr
Igen, auton megy 44-45x-ig a 2500K (meg gondolom a 2600K is), de hozzátettem egyik hsz-emben, hogy az alaplap elég magas Vcore-t állit be. Tehát aki szereti piszkálni a feszeket kicsit állíthat rajta
Az én példámban 45x-nél 30mV-tal lehetett csökkenteni a lap által adott CPU feszt.
Nem sok.... de a gép 90%-ban idle-ben megy és az is lecsökkent.----
Ebben a fórumban sok hibát meg kinlódást leírunk és olvasunk.
De azt ne felejtsük el, hogy szinte mindannyian a tuning határait feszegetjük, meg piszkálgatjuk a beállításokat kedvünkre és messze az átlag mag-hőfok felett extrém terhelést adó szoftverekkel tesztelünk..
Aki vesz egy 1155-ös bármilyen lapot + bele egy Sandy procit annak biztos nincs több gondja, mint más platformmal.
Régebben beszereztem egy giga H-s lapot meg 2300-as procit, amióta összeraktam nem kellett hozzá nyúlni. HyperX 1333-on megy benne oszt jónapot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14600KF - 14mag/20szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 PRO 7945
- Eladó Használt Ryzen 5 3600 Processzor
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest