Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
gainwardgs
üzenetére
nekem is volt egy ilyen döbbenésem, amikor Q9550-ről i7-860-ra váltottam.
Szinte felléllegzett a konfig (VGA) és az OP trendszer meg a játékok repültek.
2500K-nál hasonló élmény....--
D1Rect : Én is gyorsabnak érzem, meg az Office-t is. Meg jó érzés is hogy maxon megy a RAM.
-
Landon
addikt
Nem lesz.
Csak most én azt vennék ha vennék. De UD4-B3 lett. 
Gainwardgs: Majd ha húzod a CPU-t kérlek oszd meg a véleményed mert nekem is ilyen lapom van csak még nem tudom beszerelni...

D1Rect:Miért jó a Z67-es lap? Minden áron OC mellett akarod használni az integrált GPU-t?
-
abéla
senior tag
Nna, újabb kérdés, ha esetleg egy gb-ud4 b3 lenne a beruházás tárgya, vajon a már meglévő ramjaim hogy szaladgálnának benne? Gb adatlapján ezt tesztelték: CMX6GX3M3A1600C9 (ugye ez a 3 modulos változat), de azért megnyugtató lenne, ha valaki a gyakorlatból vett tapasztalataival is megerősítene az (újkeletű
) hitemben.
A másik, hogy a hűtőbordák hőmérséklete vészes? A bordák kis műanyag-pöcök rögzítései mennyire néznek ki komolynak a valóságban? (esetleg, ha későbbi pasztázást kellene eszközölni, kibirná a le/felrakást törés, lazulás nélkül?)
MSI-n ugye csavaros (gondolták, ugyis pasztázni kell, ne szívassuk pöckökkel a hülyéit
)Köszönöm a gb-ud4 tulajok reflexióit.

-
HUNRONIN
tag
Hol-kinél lehet megvenni ezt a RAM-ot????? Ilyen kell nekem is.....

-
abéla
senior tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Tudom-tudom, igazad van, de jelenleg a stabilitás fontosabb talán a többi tényezőnél, de nyilván csábít ez a fene jó teljesítmény, viszont gyorsan kellene valami lap a régi helyett, egyébként kivárnám amíg letisztúl az új platform, mivel ezesetben egyértelműen a legjobb választás, persze közben a japó cunami árgerjesztő hatása is ideér

Landon : és miért lesz végül Fatal1ty?
-
arn
félisten
en a legolcsobb ddr3-1333at vettem (de abbol 8gt)... aki kicsit hosszabb ideig hasznalja a cuccot, annak tokmind1. ugyis csak addig erdekes, amig a top kozeleben van. ha majd itt lesznek a 6-8 magos sbek, akkor senkit sem erdekel a tovabbiakban.
bulldozeres lapokat is aruljak mar

-
Landon
addikt
Én a B3-as UD4-ről nem olvastam sok rosszat. Ill. most úgy a B3-as Giga-k alapból kezdenek stabilizálódni vagy a fene tudja mert fórumokon aki cserélt/vett az egyenlőre meg van elégedve. msi felől nem kell nagyon elbizonytalanodnod max AIDA-ba ha hatalmas hőmérsékleteket mutat akkor max újrapasztázod. De eleve én úgy tudom, hog a P67 nem egy nagy hőkazán úgyhogy szerintem no para!
Félre ne érts nem szeretnék dönteni helyetted de ha én most vennék lapot és nem akarnék Fatal1ty-t venni (
) akkor tuti, hogy vmelyik jobbik msi-t venném! 
-
N_A_S
veterán
UD3P-B3: szar a bios (4600 fölé nem lehet húzni a procit), a régebbi B2-es lapomnál F6-tól már oké volt, most mintha elölről kezdték volna a szarakodást B3-nál
UD4-B3 -hoz van már F3as is, az lehet jobb.
4600-on viszont teljesen stabil a lap (eddig)
VTT-t, meg a ramokat kicsit túlfeszeli a lap, CPU Vcore olyan 0.03-0.04V körül droppol LLC-vel. Ezen is segíthet egy új BIOS
-
Akció!!!
Intel Core i5-2500K 3300Mhz 6MBL3 Cache 95W skt1155 45 000
Intel Core i7-2600K 3400Mhz 8MBL3 Cache 95W skt1155 67 000 -
Erdei88
veterán
-
abéla
senior tag
Azért dúrva milyen egy hitvány anyagot használnak (basszus a különbség 30C°
). Ennél még a Bacsis-lekvár is jobb eredményt ad 
Megkérdezném a nagyérdeműt (miután kellően elbizonytalanodtam msi ügyben):
a giga p67 ud3/ud4 b3 tulajoknak mi a véleménye a lapjukról?
de lehet veszek egy x58Sabertooth / i7-950 kombót, osztjónapot
-
warcat
veterán
A 'buli' előtt volt pár szó a Sata csatikról (meg hogy 10 darab van az extreme 6-on).
Ehhez csak annyit,hogy Marvell chippel szokták megoldani az extrákat,és ezek mindig lassabbak,mint az intelesek.Ezekre mehetnek az adattároló vinyók/dvd stb.
De az SSD-(ke)t/gyorsabb hddket tessék az inteles csatikra rakni
-
Landon
addikt
Na megy már 4.6 felett?

Pff itt a sok doboz meg minden majd kiugrik a szemem és egész nap tanulhatom ezt a tetves unalmas parasztvakítós Marketing-et ill. Quantitative Methods-t...

Abéla: Én nemtom' msi mi a fuck-ot művel a chipset hűtésével de az tény h azt mindíg elkúrják... nekem is a GD70-en nyáron újra kellett pasztázni mert 82C vlt az északi híd... mx2-vel megtámogatva utána idle volt 43C load meg 53C
Amit ők pasztának neveznek az mi nálunk rózsaszín műanyag...
De szó szerint. Alíg lehetett levakarni. Fogpiszkálóval kellett a borda alját kapirgálni majd egy órán keresztül -.-' Nem volt egyszerű... -
abéla
senior tag
Kérdeztetek páran az MSI P67-es lapokról: GD55 teszt, C45 review, a GD65-ről sok oldal ír(jókat), newegg meg vegyes, de mindegyik esetén érdemes figyelni a hűtőbordák hőmérsékletét, mivel jó páran kissé melegnek tartják és egyébként is, msi-éknél tradicionális az alulméretezett hűtés[link] , legalábbis a középső/alsó szegmensben (újrapasztázás ajánlott?) és a végére egy fontos írás, miszerint a régebbi(B2?) msi lapok elfüstölnek, ha gyári tune-progijának (Control Center II) a power saving beállításoknál a fesz-szabályozó, aktív fázivezérlőt 1-re vagy auto power saving-re állítjuk és ezt követően terheljük a CPU-t (game, HD-film), na volt akinek vitte az alaplap mellett a cpu-t, psu-t is
. Elvileg mind a programot, mind az alaplap vezérlését megváltoztatták, de mivel erre a bődület hibára kb 2 hete derült fény, nem biztos, hogy a Mo-on forgalomban lévő lapok is a javított változatok, így ha lehet, ne tesztelje senki
; szóval a szokásos bölcsesség: green-power-saving marhaságok kikapcs
. -
SipiBcs
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nem! Nálam tökéletesen mutatja a cpu feszt az érzékelőknél. Jelenleg 1.23V@4,2GHz.
BMW001: Ugyanezt a kombót hajtom. Kíváncsi leszek, hogy mennyire leszel megelégedve vele meló közben.
Ez teljesen jogos felvetés. Bár szuperlatívuszokban beszélhetünk az SB-ről, de csak ár/érték arányban. Összehasonlítani egy abszolút felső kategóriás cpu-val (230e. Ft) szvsz teljesen felesleges!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Fölösleges offok törölve.
-
Erdei88
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Teljesítmény és árában is nagyobb a 980X, és itt bolti árakról beszülünk. Be is b@aszna ha 200k+ért nem verné el. Viszont ez és a 970 ami megveri a 2600K-t, más már nem igazán.
-
N_A_S
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
CPU-Z még nem ismeri a B3-as lapokat, AIDA-ból tedd fel a legfrissebb betat
-
MPowerPH
félisten
Jah, egyébként jövő héten én is csatlakozok, igaz csak egy Asrock Pro3-al, és csak egy 2500k-val.
Megtudtam állni a kísértést, bár részben rá is vagyok kényszerítve. -
MPowerPH
félisten
válasz
PH-User
üzenetére
Abszolút. n játékok alá nem is húzom a procit, mert fölösleges. Ellenben 3D-s munka, vagy amit elég gyakran csinálok, a konvertálás miatt jól jön a plusz MHz.
Továbbra is azt mondom, hogy erős procit venni játékokra fölösleges. Ha teljes részletességgel játszol, nem éri meg. De ha mindenképpen húzni akarod, 4GHz fölött már nem tapasztalsz mérhető változást. De azt is aláírom, hogy az SB, és főleg a 2500K best buy. Konvertre nem elég, meg semmilyen nemű munkára sem, de csak játszani, és pötyögni költséghatékony.

És tényleg jó az SB, ár-értékben nagyon ott van. Én is olyat veszek, igaz csak átmeneti célra, de megúszom 70k-ból a dolgot. Régen volt már ilyen, aláírom.
És még egyszer, a tesztet nem azért dobtam fel, mert háborút akartam a két tábor között. Csak volt pár érdekes kijelentés, és arra akartam válaszolni.

SipiBcs:
Köszönöm az elismerő szavakat.
Sajnos az 1155 nem az én világom, de LGA2011 -ig a legkézenfekvőbb, és leggazdaságosabb megoldást jelenti számomra. Nem akarok sok pénzt beleinvesztálni, majd a nagy tesóba, de oda is csak akkor ha rendesen kiforrja magát. 
-
SipiBcs
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Bár nem tudom mennyin járatod jelenleg, de ha odatolsz neki 4,2-4,4 GHz-et, akkor egy kis meglepetés vár!

-
gainwardgs
veterán
Na beléptem én is a klubba p67A-UD4-B3+2500K.
Hát eddig
Nem gondoltam volna h a Q9650-et igy otthagyja.
Nem gondoltam volna h ilyen proci limitem van.
pl. Assasins Creed Brotherhood városba tömegben Q9650-el volt 40-45fps, most vajsimán siklik 70-90fps közt.
Nagyon üt ez a sandy
-
Antarctica
tag
Szerintem ezen fölösleges "vitázni", hiszen egy előző generációs i3, i5, i7 is bőven kielégíti az átlagfelhasználó igényeit is, mind munka, mind játék területén. Jól sikerült processzorok ezek

-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki eddig segített CPU, MB, RAM ügyben...
A memóriákat sikeresen megvettem, végül Corsair Vengeance lett, 1600-as 2x2GB kit.
Az alaplap az ASRock P67 Pro3 lesz, a proci rendületlenül i5-2500K, remélem már a héten meg tudom rendelni.Mennyire jók ezek a memóriák, amiket vettem?
BMW001 - "oda VGA kell ,nem proci." Akkor nem tudom, hogy a sok gémerhuszár miért húzza még a 980X-et is az egekbe? Mi értelme van?
Néztem a 2600K-s teszteket is, ott is húzva vannak a processzorok.
Ja, hogy véletlenül se ütközzenek CPU limitbe?
Ha egy 50k-s procit húzni kell azért, hogy ne legyen CPU limit, az már régen rossz.
Ha egy drágábbat, az meg még rosszabb.
Nem tudom, hogy ezt néztétek-e már? [link]
A 980X meg egy csúcs proci az 1366 i7 szériában, így lehet, hogy nem igazán helytálló az, hogy a 2600K leveri.Szófosás end.
-
omikron23
senior tag
Most csak az alaplap miatt nem tuningolok, de terveim közt szerepel, ezért vettem ilyen procit, és hűtőt hozzá, csak még meg szeretném várni a Z68-as Chipsetes alaplapokat, addig nem cserélek B3-ra...Szóval a tuningot is el kell addig felejteni...
Előtte Noctua-m volt, és sokkal jobb annál. Szóval majd lesz tuning, különben nem vettem volna meg a 2600K-s procit. 
-
SipiBcs
őstag
Ha jól emlékszem, akkor rögtön az első tesztek úgy mutatták: A 2600 tunning nélkül lenyomja az i7 D950-es procit viszont a felette lévőket nem. Szintetikus tesztekről volt szó. A részemre egy a lényeg: elérhető áron kaptam egy hihetetlenül jó teljesítmény/ár értékű gépet. Az hogy valakinek nem tetszik, hogy a fél millás gépéhez (1 évvel ezelőtt) közel hasonló ennek a teljesítménye azt én magasról letojom!
(marha nehéz objektíven beszélgetni olyasmiről amire valaki elfogultan büszke) -
-volkovy-
tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Szimpla nyers erőt marha egyszerű mérni..
World Community Grid kliensben kell nyomni egy benchmarkot, az kiír egy mips/flops értéket, beszorzod a magok számával, és csók. Ez teljesen megbízható és bevált "benchmark", ha úgy tetszik. Noha nem annak szánták.
Amit így kapsz, az a nyers erő. Az, hogy melyik alkalmazás hogy használja ezt ki, és mi nyom többet 6 maggal, mint néggyel, már részletkérdés. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
És itt nem az árról beszélünk, hanem arról hogy egyesek kicsit elmérik az SB erejét, és példálóznak a semmivel!
.... oszt mivel lehet elmérni az SB erejét?
Mondjuk léggel melyik nyom nagyobb superpit?
vagy gflopsot a linxben?
vagy valami cpu benchben?
Azonos frekin? gyári frekin, vagy átlag tuningos frekin? (SB-nél 4,4Ghz)
és akkor mi van....A legtöbben játékhoz vesszük a gyors procit.
Ott már nem sokat lehet kimérni a 6 mag javára. (mert ugye a HT-t eleve kikapcsoljuk) a működési frekvencia viszi a primet, ha egyáltalán van hozzá elég erős VGA-nk.
Sikamlós téma ez... (is)---
op9: szubjektív érzet szerint a Windows pattógosabb a gyorsabb rammal.
Az ablakok, a betöltődések, az egész jobban megy. 1333->1866 vagy 1600->2133
A játékokban nem érezni és nem is nagyon kimérhető. -
op9
aktív tag
Köszi a választ!
BMW001-nek is!
Akkor jól tudtam én is. Bloomfield-nél már láttam ilyen teszteket, csak Sandy-nél még nem, és itt azt láttam, hogy mindenki ráfeküdt a LinX GFlops-okra, az AIDA-ra, és egymásnak ajánlgatják a drágább 2133-as memóriákat, és úgy véltem, hogy akkor én nézhetek be valamit rendesen, mert nem értettem a lényegét.
Pedig ezek szerint felesleges pénzkidobás....szerk: megkerestem arn által javasolt oldalon a cikket, ha valaki meg szeretné nézni, akkor itt van.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Az extreme6-ban nem az a 10 Sata a nagy szám, hanem tápellátás.
Bármi is legyen az a 16 fázis (szerintem azonos a fatal1ty-vel) biztos tobb mint az e4 vagy akár a giga ud4.Azt már nem is mondom, hogy a lapon van egy cimke mely szerint inkább az intel vezérlős satákat használd bootnak, ha jót akarsz....
Szóval egy DVD-nek oké lehet az a külön csippes sata.
Az sem tiszta, hogy az a sok USB3 hogy osztozik a pcie16x-ekkel. vagy mi van ha egyszerre másolok miden sata porton.Hiába pakolnak rá sok mindent a cpu sávszél fix marad.
-
Cybertrone
veterán
válasz
YencYke
üzenetére
Nekem még nincs ilyenem, csak kíáncsi voltam a dolgokra mert még lehet...
Mellesleg nagy nyugdíj kiadni egy ugyan olyan procit pár mhz-el nagyobb órajelen az a fasza 
És itt nem az árról beszélünk, hanem arról hogy egyesek kicsit elmérik az SB erejét, és példálóznak a semmivel!
Ezzel senkit nem szeretnék bántani, maximális Respect a topik közönségének!
-
YencYke
tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nyugodj meg, a nyugdíjazott 240 ezres procid gyorsabb a 70 ezres 2600k-nál.
-
MPowerPH
félisten
Nah, kis Cinebench az egyik 24/7-es munkás beállításomon. Jöhetnek a vállalkozó kedvű 2600K tulajok, mivel volt egy kis vita, és most rendezném.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
boogie84
veterán
Nálad sem mennek a Vengeance ramok a Giga lapban??

Nincs kérdés. Vengeance lesz, ha nem találok Ripjaws 2×4GB-ot. + hozzá EVO B3
(#6507) petrusz82: Egyetértek

(#6514) YencYke: Sztem felesleges a 10 sata csati. Bár kinek milyenek az igényei. Én inkább egy 3 év garisat vennék.
-
YencYke
tag
Tényleg jöhetnének már az Asus lapok. Oda kellett adnom már a régi gépem, úgyhogy most már csak a laptopomon tudok ténykedni, ez meg elég lassú darab.
Az exteme 6-on durva a 10 sata csati, ráadásul ebből 6 sata 3.
-
Kami11
őstag
Ahhoz hogy nagyobb legyen a GFlops érték kell a win7 SP1-el, valamint ez a Linx verzió ami kihasználja az AVX utasításkészletet.
-
Kami11
őstag
Még annyit tennék hozzá, hogy az Asus nem támogatja az SLI-t. Mármint a sima p8p67-
Ha arra nincs szükséged akkor az is jó választás lehet, bár az Asrock is nagyon jó -mondom ezt 4 nap után- fullosabb mint a másik kettő.
Ráadásul eddig csak Asus lapjaim voltak, miután az Abit kivonult az alaplapok piacáról és P67-es lapnak is azt akartam, de az Asrock-ról olvasott sok jó tapasztalat miatt, választottam ezt a márkát -azon belül pedig az Extreme4et- és nem bántam meg. Igaz tartottam tőle, hogy melléfogok, de nem így történt. Valamint kb. 8-9 ezer Ft.-ot spóroltam! -
degec
senior tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni SZÉPEN !
[[Giga DS4 b3 F2 bios, i 2600k, 2*4gb corsair veneg.. cl8 1600, 5850 ati, vertex2 ssd...alap órajelen semmi tuning, gép atomstabil..]]
Összeraktuk a gépet minden beállítás alapon, de a linx ojan 33 gflop ot mutat csak, látom vannak itt 117 meg ilyen értékek..oké az húzva vagyon.. de mégis..
Úgy gondolom valami BIOS beállítást kurhattunk el ? vagy valami driver nincs fennt?
(intel inf, vga, lan, nec usb3, ment fel csak) kell még valami ? (van még kérdőjel az eszközkezelőben,de nemtudom mi lehet az, semmi spec hardver nincs benne)Kérdésem, hogy tudna e valaki támpontot adni bios beállításokhoz, illetve driverekhez...
Nagyon Köszönöm Szépen a Válaszokat !

-
jeni
félisten
válasz
petrusz82
üzenetére
az árban szinte egyformák
tudásban szintén,bár az Asus EFI BIOS-s és tudja a beépített Bluetooth szolgáltatás
valamint több sata csati van az Asus-n.
volt akinek gondja akadt a memóriák terén a Giga lapban.Éppen mielőtt szétszedtem a Giga PH67A-UD3 B2-s lapot cseréltetni egy B3-s lapra,betettem a Corsair Vengeance 1866Mhz 8Gb KiT memóriának az egyik felét és rendesen ment a gép.
Éppen valaki egy Giga lappal szívott egy Corsair Vengeance 1600Mhz rammal amivel az alaplapja nem volt hajlandó elindulni vele.természetesen amiket leírtam Asus felé billentik a választást,de ne biztos,hogy mégis jobb az.
Igaz még a Asus sem jött ki B3 verzióval.érdemes az Asrock lapot is figyelembe venni a Extreme 4-t vagy a Extreme 6-t. Azok bizonyos téren még fullosabb deszkák
ha tévedek akkor majd kiigazítják az írásaimat
-
petrusz82
aktív tag
Ha már választanom kell, melyiket lenne érdemesebb? GA-P67A-UD4-B3, vagy p8p67
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) hitemben.

). Ennél még a Bacsis-lekvár is jobb eredményt ad