Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
"Viszont ha megjön a Z68 akkor leállnak a P67-es és H67-es gyártásával és nem lesz más mint Z68."
Ajjaj akkor lőttek az UD4 B3-am BIOS-ának a fejlesztésének! Ez már akkor félő, hogy itt ragad F3-as állapotban!
Gigabyte most már akkor a Z68-ra gyúr P67 meg lecsúszik a csúcskategóriából a tisztes középszintre. Kár. 
-
Bredokk
csendes tag
Megjöttek az alkatrészek
(intel dp67bg-b3, i7 2600k) Semmi probléma nem is volt az összeszerelésnél. Minden működik ahogy annak mennie kell. Sajnos a Mugen 2 még nem jött meg, így húzni egyelőre még nem próbálom.abéla: ez a fekete alkatrész ami az alaplaphoz van az neked is csak bluetooth? van 2 matrica van a hátulján "WIFI MAC", "BT MAC".. örülnék ha tudna wifit

-
Sefi84
senior tag
válasz
Kakaduku
üzenetére
Ezt 2 hét múlva tudjuk meg, mert akkor jönnek, de akkor sem mindegyik.
Viszont ha megjön a Z68 akkor leállnak a P67-es és H67-es gyártásával és nem lesz más mint Z68.Bár miért adná ugyan azon az áron, biztos, hogy drágább lesz!
Ha most egy Asrock Extreme mondjuk 38-40.000ft akkor az minimum 45.000ft lesz ami Z68.
Kb így lehet számolni szerintem, de ezek csak találgatások várjuk meg mi lesz.
Használ valaki ilyen ramokat Corsair Vengeance 2000Mhz vagy esetleg 1866-osokat?
Mennyi fesz kell nekik a 2133Mhz-hez?
Esetleg az 1600-asoknak mennyi kell hozzá? -
Kakaduku
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ha lesz még kérdésem akkor nem leszek rest feltenni

Egyébként ez a Z68-as lap mennyibe fog kerülni? Csak azért kérdezem, mert ez a P67-es még belefér a keretbe és több fázis is van rajta, meg egy kicsit többet is tud. Ha a Z68-as drága lesz akkor nem hiszem, hogy menni fog a dolog és akkor marad a P67. Majd még meglátjuk.
-
agemate
addikt
Köszönöm, már étem a TB-t. Itt is megkérdezem, hogy mekkora jelentősége van normál, tuningmentes használat mellett a CPU fázisellátásnak. Vannak alaplapok, melyeken 4+1, de vannak 8+2 fázisúak is. (az enyém pl nem tudom milyen, a honlapon nem tüntették fel, se a doksiban.)
-
Sefi84
senior tag
válasz
Kakaduku
üzenetére
A tápod elég lesz, mert nem eszik sokat, főleg ha nem fogod húzni!
Inkább a K procit vedd, azt fogadd meg.
1333Mhz és 1600Mhz között sincs akkor a különbség, hogy megérje a P67 lap ha nem tuningolsz!
A helyedben én megvárnám a Z68-at és abban mindent ki tudsz használni majd!
Az IGP meg a prociban található video és a K prociban ez erősebb, mint a simában!
A memóid jók elvileg.HaZsolt: Ezeket hagyd auton kivéve a VTT-t, mert azt úgy állítsd be, hogy a memó és a VTT között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0.5 inkább kisebb. Pl. 1.5V a memo akkor a VTT 1.051V
-
HaZsolt
őstag
Néhány Dolgot nem értek (most van először Intelem)
PCH voltage
CPU PLL voltage
VTT voltage
VCCSA voltage.Ezek mit szabályoznak?
-
Kakaduku
senior tag
válasz
Gabesz144
üzenetére
Gabesz144: GeiL Value Plus DDR3 1600MHz 4GB Kit CL9 -em van. Ha jól tudom, akkor 1,5V az energiaszükséglete. A videokártya tekintetében azért döntöttem a Gigabyte 6970OC 2GB-os kártyája mellett, mert nem nagyon szeretnék egy ideig ahhoz sem hozzányúlni, illetve ha jól olvastam/láttam a teszteket bivaly egy kártya.
szasanyi: Teljes mértékben igazat adok neked. Még átgondolom és lehet hogy mégiscsak K-s procit veszek, mert tényleg az eladásra gondolva (bár mondjuk nem nagyon akarom 2-3 évig eladni)illetve ahogy írtad az IGP is erősebb benne, bár megmondom nem nagyon tudom, hogy mi az. Esetleg kis felvilágosítást tudnál adni?
Még annyit, hogy a lapon amit írtam előtte van PWM-es csatlakozó a ventillátorhoz, illetve elég lesz egy Chieftec 500W-os táp a géphez?
-
szasanyi
félisten
válasz
Kakaduku
üzenetére
Sztem - bizonyos esetben - kimondottan nem érdemes nonK procit venni. Ha jó helyen veszed - nem üzletben, drágán - akkor ~2k a különbség a K változathoz képest, amiben erősebb az IGP és jól tuningolható. Ha máskor nem is, akkor biztosan lesz jelentősége ha majd el akarod adni.

-
Gabesz144
senior tag
válasz
Kakaduku
üzenetére
Ja értem. Igaz a H67 nem támogatja az 1600MHz-es memóriákat így érthető.
Milyen memóriád van? Arra kell figyelni hogy 1600 MHz-en ne 1.65v legyen a feszültsége hanem 1.5v-tól 1.57v-ig. Mondjuk nekem is 1600 MHz-es ADATA memóriám van 2x4 giga de játékok alatt nem veszek észre semmi külömbséget az 1600 MHz és az 1333 között.
VGA nekem egy GTX 560 ti van a gépbe és tökéletesen teszi a dolgát
. -
Kakaduku
senior tag
válasz
Gabesz144
üzenetére
Megmondom őszintén, hogy csak azért kellene alá ez a lap, mert 1600 Mhz-es ramjaim vannak és azokat szeretném 100%-ban kihajtani és nem csak 1333-ban.
Egyébként tényleg nem akarom tuningolni, mert ahogy nézegettem az eredményeket, nem nagy teljesítmény növekedés hozható ki tuninggal. Játékoknál néztem, olyan 2% - 5%- ig és számomra az nem éri meg. Dolgozni nem nagyon dolgozok a géppel, úgyhogy tökéletes a sima i5-2500-as proci. Inkább teszek a gépbe valami durvább videokártyát. Mondjuk 6970OC-t

-
Gabesz144
senior tag
válasz
Kakaduku
üzenetére
Jó alá de ha nem truningolsz pedig a prociból ez jött le mert nem K-s hanem sima akkor nem kell P67-es hanem jó a H67-es is de te döntesz ez is tökéletes alá csak nem tudod kihasználni a plussz lehetőséget amit nyújt a lap. A H67-nél tudod használni a prociba épített videóvezérlőt.
-
agemate
addikt
Csatlakoznék én is a Sandy Bridge tulajok körébe.
Az rendben van, hogy gyárilag 31-es szorzón van az i5-2400, de a CPU-z valamiért 32-nek látja, így ~100MHz-el nagyobb frekvenciát olvasok le.
Az UEFI-ben megnéztem és 31 a szorzóbeállítás. -
Kakaduku
senior tag
Szerintetek EZ a lap mennyire lenne jó az i5-2500 alá?
-
Landon
addikt
Ha egy kicsit is több ész szorult volna beléd mint ami akkor észrevetted volna a következőket(elnézést a személyeskedésért de ha már Te is elkezdet akkor...):
1: Hajnali kettő után írtam hulla fáradtan, máskor nem nagyon van időm mivel álltalában estig/délutánig egyetemen vagyok, tanulok etc.. De biztos analfabéta vagyok meg nem is vagyunk egy súlycsoportban etc... Noha az utóbbiban egyre inkább biztosabb vagyok.
Bár aláírom a magyar fogalmazás valóban nem az erősségem de ez kompenzálva van az angollal, úgyhogy nagyon nem érdekel. Noha valóigaz nem egy szépirodalmi mű volt véleményem szerint követhető és értelmes volt az érvelésem, bár lehet Neked már kicsit sok volt.
2: Telefonról írtam ezért nincs ékezet és ezért lehet számodra nehezen követhető az érvelés.Kíváncsi lennék, hogy mások is ennyire 'zavarosnak és követhetetlennek' látják e az érvelésem.
Én eddig úgy vettem észre a topic egyes részeiben, hogy inkább Te vagy az aki párszor sületlenségeket hordott össze melyeknek se eleje se vége de leginkább értelme nem volt.Elnézést a többiektől a flame-ért. Részemről ennyi, ha még akarsz valamit akkor innentől kezdve kérlek vedd igénybe a privát gombot.

Abéla (#9091) @ De könyörgöm milyen VGA-val... hogy nem vagy képes felfogni amit írtam anno is?! Én a 6990-hez képest beszélek CPU limitről... Ott a 3.7-en járatott i7 is cpu limites volt. Ha nem hiszed akkor nézd meg Guru3D-n. Rohadtul nem érdekel, hogy Neked 5970-el milyen VGA limited van mert NEM arról beszéltem.

-
Kakaduku
senior tag
Még egy kérdésem lenne.
Most nézegettem hűtőket és milyen foglalatú ventillátor megy rá a procira? Mert nem találtam csak 1156-osat. -
-
abéla
senior tag
Mondjuk az én q6600 B3-as qazánom
többet fogyasztott bármelyik procimnál*Ropi*: elvileg(legalábbis beszámolók, leírások alapján) komoly rendszer-instabilitást okoz a bclk emelése vagy ez csak urban legend
. (sőt itt is felbukkanó korai tune-leírásban kifejezetten tiltják az állítgatását) Szóval mi a helyzet ezügyben? -
HaZsolt
őstag
Ittvan nálam egy Asrock Fatality. Kíváncsi vagyok jobban lehet-e húzni ebben a lapban mint az UD4p-ben. Szerintetek?
-
warcat
veterán
válasz
Kakaduku
üzenetére
Már kitárgyaltuk párszor,de egye fene

H67 csak 1333on hajtja a ramokat,persze belerakhatod a 2133as modulokat is de 1333on fognak menni.
P67 chipset viszont kezeli 1333-2133 között mindet, sőt ha épp tolerálják a cuccok a BCLK emelését, akár mehet 2200-2400on, persze felesleges.
-
Kakaduku
senior tag
Én a ram-ról szeretnék kérdezni.Csak 1333 Mhz ramokat támogat vagy esetleg támogat mondjuk 1600 Mhz-st is? Csak azért kérdezem, mert sehol sem találtam megerősítést erre vonatkozóan.
-
-
abéla
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Hogy valami "hibát" is írjak dp67bg-ről: az aux és a rear(3. 4.) ventialjzat rpm szabályzása közös, érdemes a ház ki és beármaló ventijeit rákötni. A debugled-sor kiégeti a szemed, ha sokáig nézed
(nyitott háznál zavaró lehet). Ennyi.
XIII Ramses: alkalmazásfüggő, nézd meg hoz-e valami értékelhető gyorsulást az adott prg-ban és ha úgy érzed igen, nyomjad. -
abéla
senior tag
válasz
Bredokk
üzenetére
Szívesen, szerintem az egyik legjobb középkategóriás lapot sikerült megvenned.
szasanyi: minden beállítás teljesen logikus, nekem csak a ventiszabályzás volt kicsit szokatlan: külön állítod a hőmérsékleti pontokat, ahol feljebb kapcsoljanak a ventik és külön hogy mennyivel menjen és melyik, de adott alegységek hőmérséklete(cpu, vrm, mch, dimm) alpján is beállíthatod melyik vezérelje a ventiket (tehát mondjuk a cpu csak 40c°, de pl. a vrm meg 50, beállíthatod, hogy vrm hőmérséklettől függően felkapcsoljanak a ventik és lehűtsék azt, majd ha eléri a kivánt hőfokot, visszaáll a vezérlés cpu-függővé, azért ez nem rossz
).Tuningnál: a TDC amperban van megadva, szval a már említett 200w-os határ, bizony 1,25-1,3V magfeszültség mellett 160-150A(def.:97A), ekkor már érdemes a turbo-boost burst és sustained teljesítményét(ez viszont watt) is szorosan egymáshoz közel beállítani (nálam 195 és 190 w volt, def.: 120 és 95). Végezetül a power management pont cpu C states-t disable-re állítani (ekkor nem fogja a magokat kikapcsolgatni). itt nem nagyon állítgatott (sztem terhelésnél nem is ment 4,9ghz-et), itt viszont nem cicózott, felnyomta 500 meg 1000w-ra, vcore: 1,6V , TDC:200A (320w), noooormáális

Ja igen cpu vcore: (itt processor voltage override) static(változó: 1,21-1,3V, nálam 1,26v volt, 45x mellett), v-drop: low(perf.), proc. idle state: high perf..
Na ennyit így dióhéjban
. -
törölt tag
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Nincs értelme és gyári hűtővel ez a fesz CPU killer. 1,25 volt 4,1Ghz, de az csak az én tippem nekem ennyin megy most. 4,2-nél kér már feszt alatta nem.
-
davidsz
senior tag
Sziasztok!
i7-2600k-s processzorhoz elegendő e hűtésnek egy Noctua nh-u9b?
(Asus SABERTOOTH P67 lesznek)
Azért ez, mert ez van meg az előző konfigomból. (i3-560-ról váltok)Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Erdei88
veterán
válasz
XIII Ramses
üzenetére
4,2höz szerintem az 1,35 nagyon sok. Szerintem 1,25 körül kellene ezt tudnia, de inkább alatta.
-
XIII Ramses
aktív tag
Nekem is hasonló kérdésem lenne... Van-e értelme a 4,5ghz feletti húzásoknak (2500K) persze nem tesztekről van szó? 24/7-re én 4,2ghz-t állítottam be, 1,35 fix volt mellett...
-
szasanyi
félisten
válasz
Bredokk
üzenetére
Nincs mit köszönni! Meg vagyok győződve róla, hol jó választás volt és tetszeni fog. De mivel én is ilyet szeretnék, kérek szépen visszajelzést! Doboz, lap (magában, és beszerelés utáni működés közben is), kinézete, alapórajeles sebesség és úgy általában véve a tapasztalatok érdekelnének.

-
Bredokk
csendes tag
szasanyi,abéla: köszi a tanácsokat!
A végső döntés végül az Intel lap lett..megrendeltem
-
törölt tag
Nem tudom az normális-e hogy egy két játék 4,5.Ghznél még tud javulni szeritem nem.
Nehéz jó tesztet csinálni. A tesóm egy E6420 ATI4830 -al tolja a BC2 medium beálítással 4x szűréssel 50 FPS néha 20, de medum beállításoknál az A.I. optimalizálja s sebbeséget . Ha beállítom neki maxra, higra 16x szűréssel medium shadow-al játszhatatlanra esik10 FPS.
A lényeg hogy egy első generációs C2D is elfut a játék, csak a látvány más.
-
gézu
őstag
válasz
Viper26
üzenetére
Tuningnak akkor van értelme, ha: 3dmark pontokra mégy el, vagy boldogabban ülsz a gép előtt, ha kicsit többet kapsz a pénzedért, mint ami a dobozra van írva, vagy több évre veszel konfigot és szeretnél még "elegendő" teljesítményt 2-3 év múlva is. (Vagy egyszerűen kell a teljesítmény, mivel dolgozol vele, habár ilyet úgyse csinál senki
) -
szasanyi
félisten
válasz
Bredokk
üzenetére
Nem az a baj, hogy az nem jó az választott alaplap.
A gond az, hogy magas az ára és nem éri meg a 44k-t! Nem mind1... én is olyat akarok, és úgy tűnik itt a PH! apróban lesz új, 36.8k-ért 3 év garral. De ha már 44k, akkor az ASRock P67 Extreme6 sokkal jobb vétel annyiért - minden szempontból -, csak én pölö 40k alatt rendelkezem e célra. -
abéla
senior tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Nem inged, ne vedd fel
.Bredokk: ebben az ársávban még ott az ASUS Sabertooth, Asrock Extreme 4/6, Gigabyte UD4, MSI GD65; ha nem Intel, én ebben a sorrendben szaglásznék körbe. (külföldi fórumok, newegg statisztikák, esetleges típushibák, a gyártó korábbi modeljeivel kapcsolatos tapasztalatok, support, driverek/bios stb.)
-
Bredokk
csendes tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Huh...holnap délelőtt szeretném megrendelni az alkatrészeket, és most kicsit bizonytalan lettem. Egyértelmű, hogy olyat szeretnék venni amit később nem bánok meg.
(többieknek) Az eddigi ötlet az Intel DP67BG-B3 volt.
2600K procihoz keresek lapot. Tudnátok javasolni?Előre is köszi!
-
abéla
senior tag
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Viper26
üzenetére
PC fronton a Sandy (2500K, 2600K) tuningolva a legerősebb procik között van.
Ha ehhez egy közepes VGA-t társatasz akkor nem minden játékban fogod érezni a hatását, mert a VGA lefogja a rendszert.De nem csak játékban érezteti a hatását a az OP rendszer is sokal konfortosabb pattógósabb lesz.
-
szasanyi
félisten
-
Viper26
nagyúr
Akkor most már végképp nem tudom van-e értelme a tuningnak...Mármint szeretném ha lenne, ha már kiadtam rá.

Akkor átlagban kijelenthetjük, hogy van ahol számít, és van ahol nem.
-
abéla
senior tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Tény, hogy nagyon jó cpu/mobo párost sikerült kikapnom.
Igazából már kicsit én is szerettem volna, ha jobb eredményeket kapok.
Azért némelyik game profitál az tuningból ezt nem kétlem, itt csak a "minden körülmények között jobb, ha tuningolsz" általános közfelfogásnak próbáltam alternatívát állítani.
Nameg mielőtt rámsütik itt a zöldfülű jelzőt (a már kb 15 éve is állítgatott 486dx2 ellenére
), gondoltam nem árt tisztázni, hogy nem azért nem nyomatom mindenáron az oc-t, mert hülye vagyok hozzá
.szerk: fsb1000: pont, hogy azt gondoltam, a BC2-ben a cpu "fogja meg" a gamét. Ezért is duráltam neki magam az egésznek, mondván ott legalább lesz értelme nyomatni (meg azzal játszok is
). -
abéla
senior tag
válasz
üzenetére
Akkor vagy Te vagy én valamit nagyon elszabtunk. Mondjuk nem kizárt, mert mint mondtam eléggé szubjektív, hogy mit történik a képernyőn, ezt próbáltam kiküszöbölni a fenti, lehet kissé túlbonyolított módszerrel, mondjuk azért, hogy egy félmondattal elintézed ezt, azfasza
.
Kiváncsi lennék egy a fenti hszem-ben lévő paraméterekkel bíró összehasonlításra.
(tehát map, game-mód, beállítás, mérési időtartam/szám/átlagolás stb.) Nyilván ez bonyolultabb, mint lazán beszólni.
De mint mondtam elég nehézkes egy normális mérést összehozni, ha valakinek sikerült valami jó alternatívát találni, szóljon. Bár a többi teljesen user-független erdményre, amik ugye szintén nem valami egetrengető gyorsulásról árulkodnak érdekes módon nem bezsélsz.
-
Erdei88
veterán
Azért BC2-ben nehéz lemérni.
De igazság szerint ha nincs szükséged rá nem tuningolsz. Árral szembe felesleges úszni.
4500-höz alig kell egy kis plusz fesz, ennyitől nem fog meghalni a procid.
Most néztem, összes energiatakarékos funkció bekapcsolva 1V alatti procifesz és 1600as órajel. Jövőhéten kérni fogok egy fogyasztásmérőt és meglesem mennyit eszik a gépem. -
abéla
senior tag
válasz
Mukorka
üzenetére
Részvétem, hogy történt?
szasanyi: 70-80 és a Tied is
Tényleg akkor nem lesz Intel lap? Csak mert, azt kell hogy mondjam, tuningban is tökéletes, bár nem ezért vettem, azért elég impresszív ez a 4,5ghz, 1,26v-on -persze lehet a cpu is szerencsés fogás-, de a lap vdropja is hihetetlenűl alacsony (és ez azért nem szerencse kérdése).
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gigabyte most már akkor a Z68-ra gyúr P67 meg lecsúszik a csúcskategóriából a tisztes középszintre. Kár. 
(intel dp67bg-b3, i7 2600k) Semmi probléma nem is volt az összeszerelésnél. Minden működik ahogy annak mennie kell. Sajnos a Mugen 2 még nem jött meg, így húzni egyelőre még nem próbálom.

.

Az UEFI-ben megnéztem és 31 a szorzóbeállítás.

többet fogyasztott bármelyik procimnál
Az király. A Pro3 B3 105-nél már rendetlenkedett.

Azon vagyok, azon vagyok! Épp most próbálok pontosítani egy 36.8k-s vételt egy 43.5k-s i5 2500K procival egyetemben.
Annyit tennék hozzá hogy egy húzott GTX460-al is ugyanazt kaptam mint te a BC2-ben.