Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
Itt is feltenném a kérdést, mert úgy néz ki, hogy nem windows probléma, hanem intel igp.
Adott egy gép: Asrock H81M lap, Celeron G1820 proci, és Windows 10.
DVI, HDMI, és D-sub is van a lapon, és eddig egy DVI-s monitor volt rajta.
Kapott karácsonyra egy HDMI-s Dell SE2416H-t.
A gond, hogy bios-nál még van kép, aztán a Win10 zászló még bejön, és utána feketeség, nincs jel.
D-Sub-on megy. Másik gépen pedig HDMI-n is NV kártyával.
Csökkentett módban van kép HDMI-n is. Ha leszedem az Intel driver-t, akkor normál indításon is van pár másodpercig, amíg nem ismeri fel az Intel HD Graphics-t, mert onnantól nincs jel HDMI-n.
2 monitorral a DVI-s bejön, de a beállításoknál a Dell-t nem látja, nincs másik megjelenítő, ha az észlelésre nyomok.
Tavalyi gép, új monitor, új HDMI kábel.
Próbáltam régebbi intel driver-el, mert a Win10 a legújabbat tette fel, valamint intel chipset drivert is tettem fel, de semmi.
Biosban annyi van, hogy átraktam valami multi-monitor kapcsolót, de nem volt jelentősége. Egyébként is 1 monitorral lenne használva.
Azt hittem, hogy új gépnél, Win 10-el, HDMI-n csak bedugom, és menni fog, most meg itt vagyok a sz*rban, hogy valamit tákolni kellene.Még annyit tudok kipróbálni, hogy LG tv-vel megy-e, de csak holnap.
-
Speed®
titán
válasz
dealerman
üzenetére
Még egy hasonló jelzővel illetés és boldogabb lesz az ünnep..tegyél próbára ;p
Ha nem tudsz valamit értelmezni, ne akarj szavakat adni mások szájába, okés?
Háboroghatsz ahogy akarsz, de inkább a kezdetektől értelmezd újra a threadet.
Mert nem attól lesz Pro az oldal, hogyha lehülyézed az eltérő nézetű tagokat :SEgyébként nyugodtan tartsd meg a procid, 771 OC nem neked való, nehezebb.
Optimális esetben 4GHz körül valóban hozza az alap Sandy i5 tempót, így van.
Nem volt akkora fejlődés a 1st gen Lynnfieldek után, hogy ne lenne lehetséges.
Nyilván a legtöbb esetben az IPC előny kibukik, de lehet órajellel ellensúlyozni. -
dealerman
aktív tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek
Azt hiszem eladom a 2500K-mat ,pár nap alatt felokosítottak,ha meghúzok egy 771-es xeont ,ugyan itt vagyok,mint ha alapórajelen használom a sandy-t,úgy hogy el fogok búcsúzni ebből a topikból,de gyertek Ti is ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2016 legnagyobb baromságát olvashattam itt PH-n ! Imádom az oldalt,de egyre több fenntartásom van

-
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Xeonnál nincs ilyen, próbáltam (P67/E3-1265Lv2). Persze ha a lapod véletlenül engedélyezne ilyesmi trükköt, akkor ott kellene lennie a szorzóállítós részlegnek.
-
válasz
Speed®
üzenetére
Ez jól hangzik.
Tuningra annyit olvastam hogy a turbó órajelet lehet belőni az összes magra. A biosomba ilyenek nincsenek. (azaz van turbó meg p-state módok de konkrét szorzókról nincs beállítás) Szoftveresen mivel lehetne ezt állítani?
Nem létfeltétel a tuning de megnézném azért. -
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-15W, +4 PCIe sáv, +ECC. NonK OC viszont nincs, úgyhogy fix órajel..persze tempóban ~rádupláz egy 5450re, úgyhogy nem fogod bánni a váltást.
-
-
F e Z o
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Aprón találsz E3 1240-et (i7 2600-100MHz, -iGPU) 40k alatt, ami támogatja az ECC memóriákat is.

-
-
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Téves. Erre rászaladtam anno én is, nem nyert. 16GB Unbuffered ECC Hynix üzemelt gond nélkül a H55+750 i5 mellett, 1155ben meg se mozdultak, több procival/lappal próbálva, sőt, még Xeonnal is, de asztali lapban. Szóval ezért nem ment a 3770el..szerezz Xeont, annak az IMCje enni fogja.
-
Casoli
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor javaslom az intel oldalát. Google-be i7-3770, és az első találat.
"ECC Memory Supported ‡ No"
-
-
Casoli
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
i7-3770 szerintem nem támogatja az ECC-s RAMokat.
-
Speed®
titán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez egy i5-2400 +2MB L2vel IGP nélkül. IPC szinten jobb, mint az 5450, több szálon nyilván a dual 5450 nyer. Játékra előbbi a nyerőbb valószínűleg, kivéve ahol ki van használva minden szál..tesztelgesd, ha van rá módod, majd az eldönti.
-
Jelenleg egy dual E5450-es rendszerem van.
Kaptam egy Fusi szervert benne E3 1220-as procit ami nem tudom talán valami alap i5 teljesítményben?
Szóval kérdésem az hogy melyik az erősebb játékra, a kettő E5450-es vagy egy ebből a Sandyből?
Most már csak játékra kell, van külön virtuálizásra gépem.
A másik hogy beleraktam ebbe a gépbe egy i7 3770-est amivel csak csipog. A leírás szerint nem megy bele, és tényleg nem is ment friss biossal sem.
Érdemes fejlesztgetni nagyobb procira hosszabb 2-3 éves távra? Áldoznék rá max 30-40eFt-ot ha hozna egy i7 szintet valami nagyobb xeonnal. Ramból van benne 16gb ECC az elég lesz.
Ja meg annyi hogy csak 8x PCIE van benne de 2.0-ás verzió, szóval a mostani 1.0 16x szintet ugyan úgy hozza. -
távcsőves
senior tag
válasz
nyaki01
üzenetére
Használd egészséggel, jó az biza! Nézd, mire elég.
-
Speed®
titán
válasz
nyaki01
üzenetére
Kevesebb fesszel nem oké? Jellemzően 1.2V körül menni szoktak ezek.
Az biztos, hogy van benne erő..X4@4.2Ghez képest bő 1.5Xes a tempó.
Anno mikor lecseréltem a kis B55öst, nem számoltam ekkora javulásra.
Hozzátartozik, első körben i7-860ra, már az is odavert, ez még inkább.. -
Tomi0703
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Remek.
Akkor ezek a hőfokok teljesen rendben vannak, ugye? 
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Most cseréltem procit (i3-2100-et i5 2310-re). Hűtő egy Arctic Alpine 11 Plus. Szóval az i3 terhelés alatt is 55 fokig ment fel max, az i5 viszont majdnem 70-ig is felkúszik. Idle mindegyik ilyen 45 körül volt/van.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy az i5 eleve "melegebb", vagy csak én raktam túl sok pasztát a procira (az egyébként Arctic MX-2) -
F e Z o
veterán
Tény, hogy jobban fut i7-en a játék, viszont nekem is 70-80%+ a proci kihasználtságom BF1 alatt (4790K@4,6GHz).. A PCI-E 16x 2.0 és 3.0 között nem sok különbség van sebességben.
-
R3laX
addikt
válasz
CirrMee
üzenetére
Alapon biztos nem járatnám, a mostani i5 is 4.7ghz-en van 24/7. Annyi, hogy a sandy csak pcie 2.0-val vinné a vga-t. Viszont elnézve, hogy egyre több game támogatja a többszálas procikat, nem tudom... BF1-ben multiban RX480-al szinte folyamatosan 85-95-100% mind a 4 mag terhelése. Nézve a youtube-os videókat, az I7 2600K-t nem izzasztja ennyire meg, vagyis eloszlik a terhelés a 8 szálon.
-
R3laX
addikt
Heli!
Szerintetek nem lennék CPU limites egy i7 2600K-val I5 3570K után BF1-ben?
-
Speed®
titán
válasz
nyaki01
üzenetére
Honnan tudjam..? VIDfüggő..írtam, állítsd ~0ra és nézd meg mennyi terhelve..onnan tudod meg merre kell menned, + v. - tartományba.
Long maintained 32sec (max amit enged, ha más), Power limitek amit írtam (4 fázis jut a procinak, tartósan /30W fölé nem illdomos menni aktív hűtés nélkül, de 125Wba bele fog férni dropmentesen nagy eséllyel a proci, jellemzően nem kér 120 felett.
Ha nem lövöd be a TDPt, throttlingoltathatja (dobálja a szorzót) a procit, ha túltolod, füstölhet a VRM részleg..nem OCbajnokságra készült lap ;p -
nyaki01
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Az offset feszt mennyivel kell emeljem, hogy az 1,2V-ot megkapjam?
A TDP keret mire van hatással?
Nekem a BIOS-ban van olyan menüpont is az Ai Tweaker/CPU Power Management menüpontban (65. oldal), hogy Long Duration Maintained, Additional Turbo Voltage és Primary Plane Current Limit menüpont is. Ezeket simán haggyam Auto beállításon és csak az általad említett Long és Short Duration Power Limit-et toljam ki?
Köszi -
Speed®
titán
válasz
nyaki01
üzenetére
Alap szorzó 34, Turbo 4 magra 35, 3ra 36, 2re 37, 1re 38. NonK OC +4. Elméletileg mehetne feljebb 39nél, gyakorlatilag nem megy / nekem nem ment. Így lesz 39, ha belefér a TDP keretbe (amit illik kitolni 125W/32s longra és 150W shortra), ill. a kis BCLK emeléssel kerek 4GHz, ahogy a képemen is láthatod alul. Ez 4 magra érvényes, tehát mind a 4 mag ennyin ketyeg. Mire kell több..?
TjMax 98°C, addig esélyed nincs felvinni, ha nem tolod agyon a feszt..az a hűtő simán megfogja 4GHz/1.25Von is akár, ne féltsd.
Procifeszt offsettel kell belőni C1E/EIST mellett, akkor lesz energiagazdálkodás. Fixfesszel is van, C3/C6 segítségével, de olyankor nem feszt/szorzót csökkent, hanem magokat kapcsol le és/vagy üres órajelciklusokkal spórol. Fogyasztás tekintetében nagyjából ugyanaz, viszont előbbi nekem mindig ment szépen, utóbbival voltak gondjaim..ezért szoktam javasolni. Nézd meg 0 offsettel mekkora feszt kap terhelve, aztán kezdd el csökkenteni (- növelni), ameddig el nem kezd hülyülni..nonkonstans LinX GFlops értékek (10 kör / 3-4GB javasolt) és WHEA logok jelzik, ha gond van.
-
nyaki01
tag
Ja, igen!
Ha manuálisan túlhajtom a procit és mellé emelem a CPU feszét, akkor a Win7 alatt fog-e működni az energiagazdálkodás?
Köszi -
nyaki01
tag
válasz
Speed®
üzenetére
"42x103 nem is fog menni..39 a max szorzód, ehhez állíts 102.6ot és nem lesz gond. Feszültség mellé offsettel loadban 1.2V körül elég szokott lenni, de teszteld ki, mennyit kér."
Ezt most nem vágom. Akkor elvileg ez a proci típus csak max.39x szorzóra képes? Akkor a lap miért állított be manuálisnál automatikusan 42x-eset?
Egyébként meddig mehetnek fel a magok hőmérsékletei úgy, hogy ne lehessen érezni az erővesztést vagy lekapcsolást?
Köszi -
nyaki01
tag
válasz
Speed®
üzenetére
"Én annyiban másképp csináltam volna, hogy egy vékony alátéttel-anyával rögzítettem volna a csavarokat a nyákban, magát a hűtőt pedig szárnyas anyákkal fixálnám, könnyebb a későbbiekben is bontani, ha szükséges."
Bár nem látszik nagyon, de a képet felnagyítva láthatóvá válik, hogy az alaplapba "integrált" csavar szigetelő alátéttel és egy anyával fixen rögzítve van, így a hűtő fel- és leszereléséhez csak egy csőkulcs kell, tehát ezzel megkönnyítettem a későbbi szerelhetőséget is úgy, hogy nem kell hozzá az alaplapot sem kiszerelni. -
Speed®
titán
válasz
Vadasz1
üzenetére
Amelyik szimpibb..mivel árat nem írtál, nyilván 3570K, de ha mondjuk van egy 4.5+ra képes 2500K és egy kuka IHS/TIMes 4.2Gn cövekelő 3570K, már nem ilyen egyértelmű..hovatovább c2c 5-7% difi van köztük, meg a PCIe 3 az Ivy javára, ill. a fogyasztás, a többit döntsd el te a le nem írt infók alapján

-
Vadasz1
tag
Sziasztok egy i5-3570K proci i5 2500k melyiket érdemes venni
-
Speed®
titán
válasz
nyaki01
üzenetére
Ja igen, a Trusted Platform Module volt a másik, azt elfelejtettem írni.
Azok a gyári BIOS OC témák csak a bajt csinálják, BCLKt húzzák meg a RAMot, fesszel az egekben..megéri rászánni az időt, hogy manual menjen a 4GHz 4 magon terhelve is, további Turbo onnan nem lesz, de felesleges is, megvan az erő ennyin is.
Csavarozás..csak a hátlapra kellett alátét, az meg alap..illetve backplate hiányában odafigyelős a rögzítőerő, de ennyi..nem igényel diplomát

Én annyiban másképp csináltam volna, hogy egy vékony alátéttel-anyával rögzítettem volna a csavarokat a nyákban, magát a hűtőt pedig szárnyas anyákkal fixálnám, könnyebb a későbbiekben is bontani, ha szükséges. Persze ha jó paszta van alatta és okés a hűtés, akkor egy ideig letudtad a szerelést így is.Hőmérséklettel kapcsolatban HWinfo vagy Coretemp, AIDA sem szokott mondjuk hülyülni, de lehet belegabalyodott valamibe..mindenesetre előbbiekkel nem volt gondom sose.
Nm

-
nyaki01
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Hát, azért nem volt olyan egyszerű az áthidalás. Kellett hozzá a tolómérő és a teljes csavarkészletem, hogy ki tudjam választani a mechanikailag és elektromos szigetelés szempontjából is a megfelelőt. Szerencsére az évtizedek alatt összegyűlt alkatrészek sokat segítettek a dologban, ez kétségtelen.
Amit megfigyeltem a Prime95 alatt és előtte, hogy az Everest 5.5 Ultimate nagyon vad hőmérsékleteket mutatott. Terhelés nélkül a magok hőmérséklete kb. 30°C volt, míg a CPU-é 80-90°C között ugrált, addig terhelés alatt a magok hőmérséklete 60°C körül, a CPU-é pedig leesett 30-35°C környékére egy 24°C-os szobában. Érdekes váltás.
Gondolom, hogy az Everest nem tudja kezelni ezt az alaplapot, ezért ír ki ilyen vadakat. A BIOS-ban teljesen normális hőmérsékletek és feszek íródtak ki, tehát ez is rendben van.
A gyerek szólt, hogy játék közben kékhalált dobálgat a gép. A BIOS-ban ekkor az alapfreki 3420MHZ, míg a turbó 4GHz volt, hiszen a gyári Optimális nevű ikon alatt használta. Azt sajnos nem tudom leellenőrizni, hogy ezen a beállításon turbónál milyen fesz értéket kap a CPU, de a kékhalál miatt úgy gondolom, hogy kevesebbet a kelleténél. Mindezek után a Normál üzemmódot választottam, ahol az alapfreki 3400MHz, míg a Turbo freki már csak 3,8GHz lett, így már nem dobálta a kékhalálokat.
Manual módot még eddig nem erőltettem a hatékony hűtés hiánya miatt, de amint hozzáférek ismét a géphez, azt is megejtem.
Win7 x64 rendszer fut jelenleg a gépen és egyenlőre nem is lesz cserélve. Eddig úgy tűnik, hogy az Asus honlapjáról letöltött TPM és MEI driver megoldotta az ismeretlen eszköz kérdését.
Köszi -
Speed®
titán
válasz
nyaki01
üzenetére
Teljesen gyári a rögzítése..szerencsére ennyire egyszerű áthidalni a 775-115x váltást. Intelbá meg bekaphatja a generált kiadás terve okán.
42x103 nem is fog menni..39 a max szorzód, ehhez állíts 102.6ot és nem lesz gond. Feszültség mellé offsettel loadban 1.2V körül elég szokott lenni, de teszteld ki, mennyit kér.
A gyártó honlapján lévő driverek kellenek, jónak kell lenniük, kérdés az OS. MEI elérhető volt 7hez anno, az jó 8.1 alá is..de akár Intel Download Centerben is leszedheted..ahogy az INFet is onnan kell inkább vadászni, a gyártóin nincs friss release jellemzően.
-
nyaki01
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Üdv!
...és azt melyik driverrel kell installálni?. egyébként megnéztem az alaplap revíziós számát és biz rev.3.0. Feltettem a procira az elvileg nem hozzá való Sharkoon Silent Eagle C92 coolert és meg kell mondjam, nagyon tetszik a dolog. Időközben tesztelgettem a procit manual módban és úgy tűnik, hogy a 103 MHZ-es FSB-t sem tolerálja, de sajnos 100Hz-re állítva, 42x-es szorzónál, alapfeszen nem hajlandó normálisan működni. Milyen beállítást javasolsz?
Köszi

-
Szlavik
tag
Srácok!! Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Imádom a Sandy-t

-
fagy53
nagyúr
válasz
Szlavik
üzenetére
Nem értem a kérdést, a CPU teljesítménye a játékhoz, azaz az alkalmazáshoz kötött és nem a VGA-hoz.
Az illető alkalmazás határozza meg a CPU és a VGA teljesítményét, ha a CPU kevés akkor beszélünk CPU limitrl, ha meg a VGA teljesít gyengébben akkor VGA limit, azaz ez utóbbi határozza meg a képalkotás sebességét.
A 4GHz-es 2600 nem lehet CPU limites a mai játékokban, kivéve a multit, FHD-ben. -
Szlavik
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a 2600k-m 4.Gigra húzva asrock z77extreme 4 deszkával képes kihajtani egy Radeon RX470-et?
Vagy ha ez így nem elegendő, mennyit kellene húznom rajta, hogy jó legyen. Azt vágom, hogy minél többet,de mennyi a kompromisszum képes sztori? Mert jelenleg alulfeszelve van. Korábbi bejegyzésből látszanak a beállításaim.
Csak egyszerűen kíváncsi vagyok. Mert szóba jött egy VGA csere. jelenleg egy 7850 et hajtok.A segítségeteket előre is köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Speed®
üzenetére
rosszul fogalmaztam, a "nekem is ilyen lapom van" a nem b3-as revízióra utalt. amúgy nálam is nem pro verzió járt, de még az atx-es verziójának beállításaival küzdöttem. nekem az volt a megszokott, hogy turbo off, szorszó fel, offset, oszt' csók. asuséknál viszont ha kikapcsolod a turbot, akkor hiába emeled a szorzót. vagyis valami ilyenre emlékszem, de már rég volt.
-
törölt tag
válasz
nyaki01
üzenetére
ahogy a kolléga is írta, a gyári profilok nem sokat érnek.
a wall of text-ben elbújt a hűtés, alapórajelen az is megteszi. de 3000 körül már kapsz értelmes hűtést, amivel kiaknázhatod a lap és a proci adta lehetőségeket (3,9 - 4 ghz). pontos bios/uefi beállításokban nem tudok segédkezni. nem rajongtam azért a felületért, és a logikája is fordított volt az általam megszokott lapokhoz képest.
az ilyen driver pack-os baromságokat nem erőltetném, mert kaphatsz mellé ajándékot is pár nem kívánatos szoftver/kártevő személyében. az ismeretlen eszköz szerintem valami intel baromság lesz, dereng ezzel kapcsolatban valami, de win 10 óta nincs ilyen gond, mert az mindent megtalál. -
nyaki01
tag
válasz
üzenetére
Ahogy elkezdődik a videó van ott az a három mutatós műszer. A bal oldali és a középsővel semmi probléma, míg ha a jobboldali tüzes ikonos műszerre állítom, akkor kezdődnek az időnkénti anomáliák.
A hűtést leírtam, hogy Intel rézmagos stock hűtő.
Lehet, hogy szerencsétlenségemre pont a kisebb verziójú lapom van
, mert a honlapról letöltött driverek hatására fagyások, random újraindulások voltak, ezért egy friss telepítéssel a Driver Pack Solution-t vettem elő segítségül, amivel már stabilan megy a lap, de van egy ismeretlen eszköz az eszközkezelőben, ami szerintem vagy a SATA3 vagy az USB3-mal lehet összefüggésben.
A SATA portokat nem tudom működnek-e, mert alapból a 2 szürkével kezdtem és nem is változtattam rajta.
...ezt a verziószámot holnap estére meglesem, mert nem erről a gépről írok..
Köszi -
Speed®
titán
válasz
nyaki01
üzenetére
Felejtsd el a gyári OC profilokat, agyonfeszelnek. Kézi módi advanced módban szépen beállítva mindent be tudod lőni a procit 4Gre (39*102.6) normális fesszel, nem fog melegedni sem, ha kerül rá valami értelmes 2+ hőcsöves hütecs.
A 775 és az 115x véletlenül sem kompatibilis furatügyileg, előbbi 72x72, utóbbi 75x75mm. Annyit lehet trükközni, hogy a 775 pushpinjei helyére M3 csavart raksz, úgy fel lehet szerelni..de ha nem akarsz kókányolni, van bőven kínálat jó áron aprón 115x kompatibilis darabokból.
Az utolsó BIOS a 3701..kicsomagolva pendrivera rakva mennie kell simán. -
m4rk.89
aktív tag
Hello,
2500k-nak mennyi VCore adható maximum 24/7-re? Terhelve 1,304-et kap, úgy hogy offset -0,005 van beállítva.
1,8V Pll voltageval elérhető 4.5GHz? Lapomban 2 ilyen beállítás van:
- Internal PLL voltage Enabled / Disabled (incrases internal phase locked loop rail voltage)
- CPU PLL Voltage Auto / +0.1 (default 1.8)4.3GHz-en stabil a proci úgy hogy az első disabled, 2. pedig auto.
-
törölt tag
válasz
nyaki01
üzenetére
először a linkelt videó alapján mutasd meg, hogy hol és mit állítottál turbo-ra.
775-ös hűtést nem tudod ezzel a lappal használni, asrock lap esetén ez nem jelentene problémát.
azt leírhattad volna, hogy milyen hűtést használsz, gyárit feltételezek az infó hiánya miatt.
egy átlagos toronyhűtéssel alapfesz körül/alatt vinnie kell a 3900-4000 mhz-et ezzel a lappal.
az everest már nagyon régi, aida64-ként találod meg ezt a programot.
a felső pcie 16x slot alatt írja a lap revízióját (pl.: REV: 1.0), a gyártó honlapja a 3.0-ás dolgait mutogatja, és a support is ahhoz tartozik.
röviden, tömören: volt egy elkefélt széria, amit a b3-as verzióval javítottak, és az újhoz készült bios nem megy a régi lappal. nekem is ilyen lapom van, és csak a 2. generációs procikat eszi meg a lap bios frissítés híján.
viszont ha neked is ilyen lapod lenne, akkor csak a 2 fehér sata csatlakozó működne. -
nyaki01
tag
Üdv!
Teljesen új vagyok Intel platformon, legalábbis ami az újabbakat illeti. eddig szinte csak AMD platformokkal foglalkoztam, ezért kérdeznék Tőletek.
Van egy ASUS P8P67M-Pro alaplap, amiben egy I7 2600 dühöng, 8GB/1333MHz RAM és GTX 670 társaságában. Amikor belépek a BIOS-ba, 3 teljesítmény mód közül lehet választani. A Normal mód az OK, a következő is OK, de a Turbo módban a proci vagy a lap vagy rosseb tudja mi, de sok galibát kezd okozni. A procin stock rézmagos Intel hűtő van. Mivel az EVEREST nem ismeri fel a lapot, gondolom ezért a venti fordulatokat nem írja ki és a hőmérsékleteknél is hülyeségeket ír. Van, hogy a CPU 98 fok, míg a magoknál csupán 40-50 fok és állandóan ugrálnak értékek, elég extrém határok között. A kezemet odatartva nem érzem melegnek a hűtőt. Kialakult az a határozott véleményem, hogy egy komolyabb és csendesebb hűtőt kellene rá fabrikálni, mert az instabilitást ez is okozhatja. ...és itt kezdőttek a gondjaim.
Van egy Sharkoon Silent Eagle C92 hűtőm, amit megpróbáltam ráerőltetni a lapra, de sehogy sem sikerült. A hűtő adatait böngészve nincs benne az LGA 1155 támogatás, de van benne 775-ös. Kérdezném, hogy véletlenül a kettő nem kompatibilis egymással? ...pedig a furatok dettó ugyanoda esnek.
Ha Turbo módban akarom hajtani, milyen hűtőt javasolnátok hozzá és mit kellene még a lapon beállítanom ahhoz, hogy stabilan menjen ezen módban? Az EVEREST mely verziója ismeri fel ezt a lapot?
...Ja, majd el felejtettem. A gyári oldalról letöltött BIOS-okkal nem tudom flashalni a lapot. Mindig az írja ki az EZ Flash, hogy nem támogatott BIOS. Akkor mi a rosseb, ha elvileg gyári? Most 0901 BIOS van rajta.
köszi -
F e Z o
veterán
válasz
m4rk.89
üzenetére
Mert ha pl fix 40-en van a szorzó, akkor a turbó órajelek ezen felül jelentkeznek - emelt feszültséggel együtt -, attól függően, hány hány szálon dolgozik a proci. NonK prociknál ezért kell bekapcsolni a turbót, de itt K prockónál teljesen felesleges. Amire Te gondolsz az energiagazdálkodás, az EIST és a C1 az maradhat enabled. Most mennyi feszt kap 4GHz-en a procid?
-
m4rk.89
aktív tag
LLC-ből mennyi adható max. 24/7-re? (Z77-hez 50%-ot olvastam egy guide-ben | Asus Z77-A, 2500k)
Ha tuningolok akkor a Turbo-nak bekapcsolva vagy kikapcsolva kell lennie? -
m4rk.89
aktív tag
Hello,
Egy 2500k-t húztam fel 4GHz-re 1.24V-al, bios offset -0,075, LLC 50%.
Primeban a SmallFFT 2 óra 5 percig futott hiba nélkül.
Kérdésem: az baj, hogy a magok nem együtt mennek? okoz ez bármilyen teljesítmény csökkenést? ha igen, akkor milyen hibára utalhat?
H50-el hűtöm a 2500k-t és egy Asus Z77-A lapban van 1x8GB CL10-es RAM-mal.
-
m4rk.89
aktív tag
Hello,
Vettem egy GTX 960 videókártyát, de csak PCI Express 2.0-án fut 3.0 helyett.
Nem tudjátok mi lehet a probléma?
Asus Z77-A alaplap
2500k processzor
GTX 960 4GB OC -
m4rk.89
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek tuning beállításban.
Cél: 4000MHz és 4500 MHz elérése stabilan.
Konfig:
ASUS Z77-A -> Legfrissebb bios
2500k -> Corsair H50 - VID-et nem tudom meghatározni, nem tudom hogyan kell. 1,28V-ot kap load kb.
1x8GB 1866MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Black Series CL10
2 db SSD
jelenleg HD5870 de jön a GTX960 OC 4GB (2x6pin)
Corsair TX850AI Tweakerben a következőket látom:
CPU Voltage - 1.104V - Offset Mode
CPU Offset Mode Sign - + (plusz jel a beállított)
CPU Offset Voltage - Auto
DRAM Voltage - 1.5V - Auto
VCCSA Voltage - 1.050V - Auto
PCH Voltage - 1.050V - Auto
CPU PLL Voltage - Auto
CPU Spread Spectrum - Auto
Tudnátok segíteni mit kell állítani a 4000Hz-hez például? LLC normal, extreme stb. ilyenek vannak. -
Hunork
veterán
Üdv!
Létezik, hogy ezt még lehet kapni? Csak ez a találat volt Z lap ügyben. [link] -
core i7
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem enyém hanem egyik jo barátomé a cpu
-
-
4264adam
nagyúr
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Teljes mértékben ki fogja hajtani.
-
Speed®
titán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
4GHzen felbontás függvényében mehet mellé egy 1060/480 simán. Alapon is, de lesz némi procilimit.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Egy i7 2600 alapon mekkora videokártyát tud kihajtani maximum?
NVidia,ATI is érdekel.
Videokártyás topicba is írtam,de nem válaszoltak még és elég sürgős lenne. -
4264adam
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
válasz
4264adam
üzenetére
Amiket változtass:
BCLK: 100.1, így nem dropol 100 alá.
Internal PLL Overvoltage: Off
EPU Power Saving: szerintem Disabled
Loadline Calibration: legdurvább alatt eggyel
CPU Current Capability: 130% a max asszem, arra.
VCCIO: Kézzel 1,050V-ra fixáld.
CPU PLL: Ha tudod alulfeszelni, akkor kezdésnek 1,700V-ot állíts, utána mehetsz lejjebb.
PCH Voltage: 1V-ra rakd, ha tudod.
CPU Spread Spectrum: DisabledTurbo Mode Parameters: mindet tedd maxra, ha 999999-et beírsz, akkor a maximumra fogja tenni, ilyen 59, 99, 1024, 1023 szerű értékek lesznek.
C1E, C3, C6: Enabled
Azt hiszem ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)